Szerző Téma: Képregényes események  (Megtekintve 1087560 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Képregényes események
« Válasz #2920 Dátum: 2009. május 17. - 21:37:18 »
Épp most olvastam, hogy minimális, de ez nem meglepő. Szerintem nem fogyott 10 a két nap alatt.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2921 Dátum: 2009. május 17. - 22:58:05 »
Szomorú.  :(De egy dolgot nem értek: miért kapták fel ennyire nálunk is a mangákat?
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2922 Dátum: 2009. május 17. - 23:32:19 »
Világszerte hódítanak, vagyis nem vagyunk fura ország emiatt. Nagyon én se értem különben. Talán a sok anime csatorna miatt?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2923 Dátum: 2009. május 18. - 00:25:15 »
Azt azért tudjuk, hogy ami világszerte menő, itt nem biztos hogy sikeres lesz. Szóval ez még nem magyarázat szerintem.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ju

• Pókfej
« Válasz #2924 Dátum: 2009. május 18. - 09:37:58 »
Lehet benne valami olyan, hogy a mangákat a tinilányoknak szánják, nekik meg könnyű eladni dolgokat. Van egy animés barátnőm, aki mesélte, hogy a haveri körében nem ritka, hogy 22-23 éves embereknek pl soha nem volt párkapcsolata. A szűk baráti körében mondott kapásból hármat. Nem akarok következtetéseket levonni, de ha ez tendencia, akkor az animések kihalóban vannak. ;D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2925 Dátum: 2009. május 18. - 09:44:53 »
 :oh:  :ugral: Máris jobban érzem magam.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2926 Dátum: 2009. május 18. - 09:55:11 »
A képregényeket meg szánhatnák tinifiúknak, gondolom nekik is könnyű sok mindent eladni.

Ju

• Pókfej
« Válasz #2927 Dátum: 2009. május 18. - 10:03:24 »
Nem, mert a képregényt nem állítják be "menő" dolognak. ;) A manga viszont "aranyos", ezért azok a lányok, akik mangát olvasnak, "aranyosak" lesznek. És az oké, ha egy lány "aranyos", de a srácoknak "menőnek" kell lenniük... legalábbis ezt mondja az irányzat, a tömeg meg követi.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2928 Dátum: 2009. május 18. - 10:31:44 »
A képregényolvasás nem menő? Nem is olvasok akkor többet!   :lol:
This is a joke. A real practical Joke.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2929 Dátum: 2009. május 18. - 11:03:20 »
Valahogy mindig is szánalmasnak éreztem mikor valaki csak azért követ egy stílust vagy irányzatot, mert éppen az a menő. Most speciel pont a mangákkal van ugyanez a helyzet. Persze megvolt az amerikai képregényeknek is a divatja hazánkban is, csak most azok a kisiskolások akik régen képregényt gyűjtöttek, most mangát vesznek, mert az a menő, az van minden rajzfilmcsatornán, stb.

Ju

• Pókfej
« Válasz #2930 Dátum: 2009. május 18. - 11:14:19 »
Valahogy mindig is szánalmasnak éreztem mikor valaki csak azért követ egy stílust vagy irányzatot, mert éppen az a menő.
Én is így érzem, de úgy látom, hogy a társadalom egy rétege mindig csak áramlik a tömeggel és ritkán tesznek valamit tudatosan.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2931 Dátum: 2009. május 18. - 12:04:51 »
Mondjuk az amerikai képregényeknek sose volt ekkora divatja, mint a mangáknak.
Ez a manga divat 6-7 éve indult be igazán, azelőtt csak úgy volt, és néhányan ismerték. De azóta klubok alakultak tömegével, diszkók, fórumok, rendezvények. És amíg japánban menő lesz, addig nálunk is lesznek rajongói attól félek.
This is a joke. A real practical Joke.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2932 Dátum: 2009. május 18. - 12:23:35 »
Most komolyan felnyerítettem a röhögéstől mert elolvastam a "legnagyobb" magyar mangás oldal (ami leginkább úgy definiálható hogy Knet mangásoknak) bevezetőjét a manga.hu oldalon, ezt figyeljétek:
"Üdvözletem minden ide tévedőnek!

A manga és az anime szerteágazó világába enged bebocsájtást ez a kis oldal, remélhetőleg mindenki
    legnagyobb megelégedésére.
    A lap fő profilja a manga, bemutatásképpen, érintőlegesen pedig az anime. Ez a műfaj Magyarországon nem
    túlzottan hozzáférhető (sőt, ismerjük el, semennyire sem az)
"
Okés igaz hogy a bejegyzés 2002-es, de még mindig ezt használják, és ez azért  :stupid:

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2933 Dátum: 2009. május 18. - 12:29:20 »
mondjuk ki: gáááz...

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #2934 Dátum: 2009. május 18. - 17:07:05 »
Hétvégén apámmal én is odatévedtem a Petőfi Csarnokhoz, csak éppen bolhapiacra mentünk volna. ;) Ehelyett több száz mangás fogadott ott minket, és egy "Nincs ma bolhapiac!" feliratú cédula. Mikor ezt megláttuk, eléggé mérges is lettem, hogy nagy ritkán jövök el a pecsához (erőnyerő kártyákat akartam keresni), és akkor pont nincs. >:( Szinte mindenki beöltözve ment, egy lánynak még fekete szárnya is volt jelmeznek. :D Aki beöltözött, az ingyen ment be?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2935 Dátum: 2009. május 18. - 18:48:13 »
Idézet
Nem, mert a képregényt nem állítják be "menő" dolognak. Kacsint A manga viszont "aranyos", ezért azok a lányok, akik mangát olvasnak, "aranyosak" lesznek. És az oké, ha egy lány "aranyos", de a srácoknak "menőnek" kell lenniük... legalábbis ezt mondja az irányzat, a tömeg meg követi.
Szerintem a lánynak is menőnek kell lennie, mert a meeő lányokra buknka a fiúk. :)

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #2936 Dátum: 2009. május 18. - 19:55:39 »
Nem azért de a manga pont, hogy nem "menő" csak a többi mangásnál, akik általában ilyen EMOs lényszerűségek... Szal nem tudom... Én is veszek kb. 3 sorozatot a mangákból de biztos soha nem mennék ki egy Conra vagy vasalnám a hajam. xDXD

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2937 Dátum: 2009. május 18. - 19:59:23 »
Szomorú. :( De egy dolgot nem értek: miért kapták fel ennyire nálunk is a mangákat?
AMiért mindenhol máshol is: mert nagy tömegben előállítható, mert százszor annyi cím jelenik meg belőle, mint amerikaiból és frankofónból együtt, mert marha könnyű mindenféle verzióban kiadhatót találni, mert sokkal több műfaja van, mint az amerikainak, és a szuperhős-képregénykkel szemben a mangák nem álltak meg 30 éve a fejlődésben. Az egyetlen hátrányuk nekem, hogy idehaza hiába tűnik nagynak a választék (amúgy rohadtul nem az), vhogy pont azokat kerülik el, amik érdekelnének is... vagy olyan hosszú, hogy anyagilag nem bírnám, pedig a Narutót azt venném, mert az marha jó.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2938 Dátum: 2009. május 18. - 21:18:41 »
Amiket leírtál, rengeteg dologra érvényes lenne, mégse menő minden más is.  ;) Valahol Junak adok igazat az "aranyos" irányzattal.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2939 Dátum: 2009. május 18. - 21:24:19 »
Adott szórakoztatóipari ágon belül mire gondolsz? Csak mert évek óta pl. ugyanez a jelenség folyik Hollywoodban is: a filmírok ötletei teljesen elfogytak, a sorozatok viszont virágoznak és lassan több bevételt hoz némelyik, mint egy AAA-kategóriás film. Animációs sorozatokban a sokszínű mangákból készült animék teljesen lenyomták a lassan 25 éve megpusztult nyugati animációs filmkészítést (vagyis inkább csak nagyobb teret hódítottak, hisz sokunk nagy kedvenc gyerekkori meséi is animék), aminek már alig-alig vannak csak igazán jó dobásai  - ha Tartakowsky nem lenne, valószínűleg az amerikai rövid animációs filmek rég kimúltak volna. A zene meg mindig is a maga aktuális 5-10 éves hullámai hátán szörfözött, ráadásul az tényleg régiónként totál különböző. Könyvekre nincs rálátásom, a videojátékokra meg mostanában nagyon minimális (de amire meg igen, ott meg az egyre ijesztőbb elagyatlanodást látom). Más jelentősebb szórakoztatóipari ágazat meg nem jut eszembe.