De miért? Hisz egy bevett szereplőn változtatnak feleslegesen.
De pillekönnyű sokad-rangú szereplőkön, akiket ezelőtt 50 évvel találtak ki.
Ez nem a 300 kilós arab-e a Piroska esete, hanem az arab-e a Piroskában a vadászé. Sőt igazából azon indult el az egész, hogy a piroskában arab színész játssza-e az elmaszkírozott farkast.

Bár nem ismerem a hivatalos megfogalmazást, de szerintem nincs igazad. Az nem előítélet, hiszen azonnal látod, hogy valami nincs rendben velük. Előítélet az, amikor valakinek a viselkedését megítéled ANÉLKÜL, hogy láttad volna bármilyen élethelyzetben, pusztán az xy alapján (xy=bőrszín, vallás, nemiség, stb).
Igen, igazad van, ez tényleg rossz példa. Hmm, akkor viszont lehetek annyira szentfazék, hogy kijelenthetem, hogy én nem vagyok előítéletes.

Erről a nőiesség lealacsonyítós témáról az jutott eszembe, amikor Angelina Jolie kiakadt azon, hogy leretusálták a mellbimbóit a Tomb Raider poszterről.
Megjegyzem, teljes joggal.

Én ugyanilyen álszentnek tartom azt is, hogy az Alien elején újra kellett venni a kiolvadós jelenetet, úgy, hogy ne látszódjanak a nők mellbimbói.
Megjegyzem az Alien, vagy a Terminator 2 is egy jó példa Kaine kérdésére, vagyis a cselekvőképes erős női karakterekre, akik eközben nem is szolgálnak dekoratív célt.
Pedig amúgy nem néznek ki rosszul.
Egyébként valahol a filmek is a társadalom problémáira reflektálnak, hiszen sok helyen probléma, ahogy a nőkkel viselkednek sajnos.
És erre hogyan reflektálnak azok a filmek, amikben minden negatív felhang nélkül tényként kerül közlésre, hogy a nők tárgyak?
Amúgy nem mindegy, mit nevezünk lealacsonyításnak, mert az, hogy kihangsúlyozzák egy nő alakját, dekoltázsát, még nem az.
Azt nevezem lealacsonyításnak, hogy a nők csak ennyik a filmek/képregények többségében. Nem befolyásolja a filmet, csak a férfi főhős dominanciáját építi.
De kérdezd csak meg Ju-tól, hogy ő ezt lealacsonyítónak érzi-e.

Ezt a legtöbb nő megteszi a hétköznapokban is, és büszkék a külsejükre, nincs ezzel semmi baj. 
Mármint úgy érted, hogy a legtöbb nőbe folyamatosan bele van magyarázva egy sohasem teljesíthető megjelenési kényszer, és az a tudat, hogy ők másodrangúak?
Mert ez szerintem baromi nagy baj.
Az ezerszer szídott animék/mangák sokkal de sokkal jobban kezelik, és jóval változatosabban is a női karaktereket, mint a nyugati szórakoztatóipar termékei.
Habár a videojátékokban ellenben még sokkal rosszabb a helyzet.