Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1318751 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #6380 Dátum: 2010. augusztus 09. - 12:02:31 »
T, Buster nem csak Flash és Buck Rogers volt?

balogh44

• Thanos
« Válasz #6381 Dátum: 2010. augusztus 09. - 13:10:15 »
Alig várom hogy kész legyen!

http://www.dhentertainment.com/news/7.goon/

:brow:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6382 Dátum: 2010. augusztus 09. - 13:28:53 »
Ben: Tarzan is.
És mielőtt közbeveted, Tarzam már 1930. előtt létezett képregényben.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #6383 Dátum: 2010. augusztus 09. - 13:37:56 »
Attól nem lesz képregényfigura. A képregény nem első, és nem is elsődleges médiuma.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6384 Dátum: 2010. augusztus 09. - 13:39:00 »
Akkor sok más figurára is el lehetne mondani ezt, akik évtizedeket töltöttek képregények oldalain.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #6385 Dátum: 2010. augusztus 09. - 13:53:02 »
És mielőtt közbeveted, Tarzam már 1930. előtt létezett képregényben.

Tudom, ez az alapműveltség része.  :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6386 Dátum: 2010. augusztus 09. - 14:02:37 »
Most, hogy RR GL lesz, nem biztos, hogy megmarad Flash is.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6387 Dátum: 2010. augusztus 09. - 14:03:42 »
Ha a Robotzsarut, az Alient, Predatort, Terminátort rendre képregényfilmnek tekintitek, akkor ennyi erővel nem értem, a Tarzan miért nem lesz az. :headscratch:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #6388 Dátum: 2010. augusztus 09. - 14:06:15 »
Most, hogy RR GL lesz, nem biztos, hogy megmarad Flash is.

Ezt gondolták Deadpool után is aztán tessék.

BuB

• Pókfej
« Válasz #6389 Dátum: 2010. augusztus 09. - 14:17:14 »
Áh, ha a Warner tényleg gondolkodik egy Jla filmben, akkor csak úgy tervezik már, hogy ne 1 ember játszon már 2-3 hőst. ;D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #6390 Dátum: 2010. augusztus 09. - 14:18:58 »
Ha a Robotzsarut, az Alient, Predatort, Terminátort rendre képregényfilmnek tekintitek, akkor ennyi erővel nem értem, a Tarzan miért nem lesz az. :headscratch:
Azokat sem tekintem képregényfilmnek. Mikor írtam én ilyet?

Akkor sok más figurára is el lehetne mondani ezt, akik évtizedeket töltöttek képregények oldalain.
Tehát azt mondod, hogy olyan figurákról készült filmekre, akik több évtizedig szerepeltek képregényben, de az első felbukkanásuk sem képregényes, és még csak nem is a képregények a legfontosabb közvetítő médiumuk (hanem mint például Tarzan esetében, könyvek), el lehet mondani, hogy nem képregényfilmek? Igen, el. Miért ne lehetne?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6391 Dátum: 2010. augusztus 09. - 14:26:39 »
Alig várom hogy kész legyen!

http://www.dhentertainment.com/news/7.goon/

:brow:

Ezdejól néz ki! Simán 18+ -os film :D Nem ismerem a képregényt.

balogh44

• Thanos
« Válasz #6392 Dátum: 2010. augusztus 09. - 14:36:49 »
Nos, reméljük meg ismerjük majd képregényen is, elégé bejövős nekem is ez a trailer, Fincher remélem komolyan veszi majd! :)
Egyébként csak pár oldal alapján ismerem a The Goon-t, amolyan horror-komédia-akció, és Eric Powell is érdekes rajzoló!

Todd

• Pókfej
« Válasz #6393 Dátum: 2010. augusztus 09. - 14:43:55 »
Azokat sem tekintem képregényfilmnek. Mikor írtam én ilyet?
Valószinüleg sose, de nézd csak meg, hogy ezen filmek hírei melyik topicocba kerülnek, gyakorlatilag állandóan.
Egy ideig én is hadakoztam a dolog ellen, de már rég feladtam.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6394 Dátum: 2010. augusztus 09. - 17:22:12 »
Robotzsarut én mondjuk inkább tekinteném már képregényfilmnek, ismerve a karakter utóéletét, meg hogy Millernek is volt elvileg sok köze e megalkotásához (mondjuk a filmben szereplő elég latymatag politikai szatíra eléggé hordozza magán az ő stílusjegyeit).
Zozi: Jó, de mit mondunk fő közvetítő médiumnak? A Shadow-ról készült film most regényfeldolgozás vagy rádiójáték filmvásznon? Mert egy ponyvában bukkant fel, mégis mindenki a rádiójátékból ismeri. Doc Savage képregényfigura vagy sem? Buck Rogers? Novellában jelent meg először, mégis azóta kizárólag képregényben és filmen szerepelt, és ember nincs, aki ne képregényfigurának nevezné.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #6395 Dátum: 2010. augusztus 09. - 17:52:15 »
Idézet
Robotzsarut én mondjuk inkább tekinteném már képregényfilmnek, ismerve a karakter utóéletét, meg hogy Millernek is volt elvileg sok köze e megalkotásához (mondjuk a filmben szereplő elég latymatag politikai szatíra eléggé hordozza magán az ő stílusjegyeit).
Robotzsaru megalkotásához nem volt köze, csak a második és harmadik film történetéhez járult hozzá (ő találta ki a történet és írta meg a forgatókönyvet, de később jelentősen átírták). Igen, ebből nagyon kiképeztek. :)
Amúgy a második filmben volt egy cameo jelenete. És az első gondolatom az volt... mit keres talgaby a Robotzsaru 2-ben? :) Nagyon hasonlít rád.

Idézet
Zozi: Jó, de mit mondunk fő közvetítő médiumnak? A Shadow-ról készült film most regényfeldolgozás vagy rádiójáték filmvásznon? Mert egy ponyvában bukkant fel, mégis mindenki a rádiójátékból ismeri. Doc Savage képregényfigura vagy sem? Buck Rogers? Novellában jelent meg először, mégis azóta kizárólag képregényben és filmen szerepelt, és ember nincs, aki ne képregényfigurának nevezné.
A fő közvetítő médiumot nem tudom definiálni, de (súlyozottan) szerepel benne az, hogy mennyire jelentősek az oda tartozó művek, és hogy mennyien ismerték meg onnan a karaktert.
A felsorolt esetekre nem tudok válaszolni. Én annyit mondok, hogy ha Tarzan regényben jelent meg először, és a regényekből ismeri szinte mindenki (egyébként mind a sok tucatot olvastam), akkor a róla készült filmek nem nevezhetők képregényfilmnek. Azt is tudom, hogy ha egy karakter nem egy adott médiumban tűnt fel, és az oda tartozó művek jelentéktelenek vagy gagyik, akkor nem lehet ráhúzni egy későbbi, más feldolgozására, hogy innen jött. A példáid a maradék két esetre vonatkoznak, amiknél nem egyértelmű a helyzet.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6396 Dátum: 2010. augusztus 09. - 18:10:17 »
Akkor pláne mit mondanál Conanre? Howard novellái óriási jelentőségűek a karakter szempontjából, mégis az egészet feldolgozták képregényben, sőt, azóta a karakter utóélete csakis és kizárólag képregényes formában jelent meg, és ami még főbb, a hivatalos kontinuitása részének tekintik. Akkor most képregényfigura vagy sem? (Vörös Sonja szerencsére egyszerűbb, ő eleve képregényben debütált és jelent meg azt az egy filmet leszámítva azóta.)

Én? Millerre? Már akkor is csodálkoztam, amikor az MKSZ titkára Gyurcsányhoz hasonlított (és eddig ő egyedül), de Millernél már ötletem sincs, honnan jött ez.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #6397 Dátum: 2010. augusztus 09. - 18:12:53 »
MKSZ titkára Gyurcsányhoz hasonlított (és eddig ő egyedül)

Pedig nagy a hasonlóság, csak nem akartalak megbántani. Vagy ha fordítva nézzük, Gyurcsány hasonlít Talgaby-ra.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6398 Dátum: 2010. augusztus 09. - 19:19:27 »
Érdekes, már engem is hasonlítottak Gyurcsányhoz, akkor most alapítunk egy Gyúrcsány look-a-like klubbot?

barghest

• Mysterio
  • **
  • Timber Wolf
« Válasz #6399 Dátum: 2010. augusztus 10. - 03:28:59 »
Kérem monnyanak le! Szóval akkor ezért kerestem én hiába anno a world's finest filmet :headscratch: micsoda szemétség, összevágtak egy ilyen fasza trailert aztán nuku. Fel is tűnt h batman ugyanaz a muki benne aki a dead end-ben volt. Tarzan mellett meg lesz ka-zar film is ha minden igaz, na az már tuti képregény film 8)