Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1313604 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #6760 Dátum: 2010. október 02. - 15:09:35 »
Bryan Singer verziójában a srácot végül puskatussal leüti egy német katona, az új változatban azonban más lesz a vége, de hogy mi azt nem árulta el a honlap. [/i]

Megkínálják egy marék patkómágnessel.

Vagy a levegőbe leadott figyelmeztető lövés visszakanyarodik és eltalálja. A fémet befogadja a teste és így képes lesz repülni. Elrepül a táborból.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #6761 Dátum: 2010. október 02. - 15:16:40 »
Vagyis itt is kb annyira tesznek az előbb elkészültre mint a Wolverine-ben... Nagyon kedves...  :roll:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6762 Dátum: 2010. október 02. - 15:27:20 »
a kedvenc jelenetem...   :(

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #6763 Dátum: 2010. október 02. - 17:03:15 »
Közben kiszivárgott hogy abban a bizonyos jelenetben Magnetot a Schindler listája digitálisan újra kevert DTS hangzású tripla dvd-jével üti le a német katonam mert a puskatus nagyon kirekesztő és dújva...

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6764 Dátum: 2010. október 02. - 18:59:40 »
Itt pusztuljak meg, de azt a dvd-t még meg is venném. Spielberg utolsó értelmezhető filmje, de az tényleg egy kötelező remekmű.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6765 Dátum: 2010. október 03. - 00:43:03 »
Itt pusztuljak meg, de azt a dvd-t még meg is venném. Spielberg utolsó értelmezhető filmje, de az tényleg egy kötelező remekmű.

Spilberg annyira kiérdemli a  "Mr Hollywood" címet, hogy ő az az ember aki képes volt csak azért fekete fehérben forgatni egy filmet a holokausztról,  hogy igazibbnak hasson. És aztán még bele is rakta azt a piros ruhás kislányt ami meg aztán annyira giccses...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6766 Dátum: 2010. október 03. - 12:04:38 »
Lehet szidni a Schindlert, hogy szentimentális, túlontúl hollywood-i, de most szvsz butaságokat beszélsz. Attól egyáltalán nem lett igazibb, mert fekete-fehérben lett forgatva, az a piros ruhás lány meg alig van jelen a vásznon, konkrétan egy statiszta, amit Spielberg kiemelt, hogy szimbolizáljon valamit. Ennyi. Nem értem, mi abban a giccs, hogy egy pár secundumos snittben vonul a tömeggel, majd jóval később már holtan fekszik. Vagy azért, mert piros? :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #6767 Dátum: 2010. október 03. - 12:15:39 »
Vagy mert korábban látta a Sin City-t amiben ezt fullba nyomták a kretének.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6768 Dátum: 2010. október 03. - 12:26:03 »
Vagy mert korábban látta a Sin City-t amiben ezt fullba nyomták a kretének.
fullba bizony;D
Lehet szidni a Schindlert, hogy szentimentális, túlontúl hollywood-i, de most szvsz butaságokat beszélsz. Attól egyáltalán nem lett igazibb, mert fekete-fehérben lett forgatva, az a piros ruhás lány meg alig van jelen a vásznon, konkrétan egy statiszta, amit Spielberg kiemelt, hogy szimbolizáljon valamit. Ennyi. Nem értem, mi abban a giccs, hogy egy pár secundumos snittben vonul a tömeggel, majd jóval később már holtan fekszik. Vagy azért, mert piros? :D
Először is nem akarom szidni, nem emelem érzelmi szintre, úgyhogy az se tegye, aki mondjuk nagyon szereti a filmet(és érvényes ez más estre is más filmeknél)
A piros lány estéről: Szerintem nem elhanyagolható csak azért amit mondtál, hogy egy statiszta csupán, és hogy rövid ideig látszik. Nem elhanyagolható, mert egy fekete fehér filmben, vagy akár csak összahatásában nem túl színes képen (legyen az színpadi kép, vagy film, vagy festmény) egy piros folt AKKORA JEL hogy az központi kérdéssé válik.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #6769 Dátum: 2010. október 03. - 12:33:01 »
Spielberg ezt mondta róla:

"A film talán legszívbemarkolóbb motívuma hordozza ezt az elemet: a piros kabátos kislány. A krakkói gettó kiürítését Schindler lóhátról nézi végig egy dombtetőről, ahonnan egyes embereket nem is lehet tisztán kivenni, de az világosan látszik, mi történik. Mondhatjuk, itt érti meg a szituációt. A piros kabát kiemeli a kislányt a tömegből, megmutatja az egyén szenvedését a tömegben. Schindler látja a piros kabátot. De éppen a nézőt kell rádöbbentenie az elbeszélésnek az individuális szenvedéstörténetre, arra, ami még felfogható a felfoghatatlanból. Megint nem titokról van szó. Nem hatmillió ember elpusztításáról, hanem arról, hogy e hatmillió között volt egy kislány, akinek talán piros volt a kabátja, aki talán megpróbált elbújni, akinek ez nem sikerült, és aki talán elpusztult. Csak ennyit kell megértenünk, csak ennyit kell átélnünk, s ebben a piros kabátban ott van a hatmillió. Schindler olyan ember, aki lát, és a film megmutatja, mit jelent ebben az esetben "látni""

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6770 Dátum: 2010. október 03. - 12:38:25 »
Ez mondjuk értehető volt. Én alapvetően a holokauszt filmeket nem szeretem.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #6771 Dátum: 2010. október 03. - 13:11:49 »
Ebből a szövegből csak annyi az Epic fail hogy az a kislány úgy sétálgatott a kivégzések és lincselések között mintha az emberek nem is látnák... A végén hál isten valami Predator elkapta de ahogy előtte sétálgatott, hááát...

Amúgy jó film szvsz a Schindler's List, a színészek nagyot alakítanak benne, és a rendezés is nagyon ott van. De persze érdemes kissé empatikusabbnak lenni és ráévilágítani hogy milyen érdekes hogy "minden német egy érzelmek nélküli szörnyeteg tömeggyilkos volt" ááá nem elfogult a történet, kicsit sem...

Ebből a szempontból jobb a Zongorista, ott nem voltak feketék a német katonák annyira mint a fekete fehér Listában. Azért vegyük már észre ha manipulálnak, annak ellenére hogy tényleg nem egy nyári weekend volt a II. világháború.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #6772 Dátum: 2010. október 03. - 13:53:41 »
Én empatikus vagyok, de ezt a képességemet inkább meghagyom a vágóhídra hajtott emberek millióinak. Az SS őrök személyiségének, és dicső tetteik által generált belső vívódásainak elemzése pedig maradjon a Rudolf Hess sírjánál őrlángot tartó szakembereknek.

Egyébként nem hinném, hogy a Zongoristába árnyaltabbak lettek volna a katonák jellemei. Ha már árnyalatok, akkor inkább a Felolvasó.

A manipulációt én is érzem. Lassan eljutunk oda, hogy a zsidók saját magukat zárták koncentrációs táborokba és a német társadalom ezt nem is akarta, de hát ezek az emberek csak ott érezték jól magukat, így hagyták, had csinálják.
« Utoljára szerkesztve: 2010. október 03. - 14:06:44 írta killingjoke »
"Live for nothing or die for something, your call."

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #6773 Dátum: 2010. október 03. - 14:05:42 »
milyen érdekes hogy "minden német egy érzelmek nélküli szörnyeteg tömeggyilkos volt" ááá nem elfogult a történet, kicsit sem...
Nem tudom, hogy észrevetted-e a filmben az Oskar Schindler nevű szereplőt. :)
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #6774 Dátum: 2010. október 03. - 14:07:02 »
Aki Cseh születésű.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #6775 Dátum: 2010. október 03. - 14:08:43 »
És német nemzetiségű.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #6776 Dátum: 2010. október 03. - 14:11:24 »
Hát mivel mongol nem lehet.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #6777 Dátum: 2010. október 03. - 16:04:22 »
Hát igen Schindler is annyira echte német mint amennyire a ma török szülőktől született "németek".

A manipulációt én is érzem. Lassan eljutunk oda, hogy a zsidók saját magukat zárták koncentrációs táborokba és a német társadalom ezt nem is akarta, de hát ezek az emberek csak ott érezték jól magukat, így hagyták, had csinálják.

Az a baj hogy már ott tartunk hogy ez a Te meg az Én hibám volt. Úgy látom elég sokaknak van elege már ebből a holokausztiparágból. Mert már régóta iparág.

De a jelenleg is zajló palesztin holokausztról miért nincsenek filmek !?  :nemtudom: :nemtudom: :nemtudom: Tuti nyerhetnének pár díjat vele...

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #6778 Dátum: 2010. október 03. - 16:37:17 »
Figyelmedbe ajánlanám a Mennyország most, Libanoni keringő című műveket. De azt hiszem a Syriana-t is nyugodtan ide lehetne sorolni. Nem hinném, hogy az a cél, hogy engem vagy Téged tegyenek meg bűnbaknak, inkább az, hogy Te vagy én ne engedjük még egyszer megtörténni. Itt nem csak a zsidókról, hanem akár palesztinokról, örményekről, kurdokról...bárkiről lehet szó.

Mivel megtörtént, ezért bármikor újra megtörténhet. Hiába hisszük azt, hogy mi vagyunk olyan kulturáltak, hogy nem tennénk ilyet. Lásd még: Hullám
(hogy maradjon a filmes topic)  :nezze:
« Utoljára szerkesztve: 2010. október 03. - 16:54:41 írta killingjoke »
"Live for nothing or die for something, your call."

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #6779 Dátum: 2010. október 03. - 19:15:33 »
A Syriana azért messze van ettől a témától (szerintem nagyon jó kis film  8) )

A többit amit említettél nem láttam, de a HáliWúd által über CGI-al készített filmekre gondoltam (nem tudom azok nyugati filmek-e amiket említettél) milyen jól mutatnának pár millás effekttel megdobva a foszforbombázott lakosok...

De maradjon a filmes topic.