Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1313587 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #6780 Dátum: 2010. október 03. - 20:05:16 »
Idézet
agy akár csak összahatásában nem túl színes képen (legyen az színpadi kép, vagy film, vagy festmény) egy piros folt AKKORA JEL hogy az központi kérdéssé válik.
Attól, hogy AKKORA JEL, még nem lesz giccs! Mellesleg a kislány nem volt közpinti kérdés. Csak a szürke tömegben az ártatlan individuumra hívta fel a figyelmet. Arra, hogy a fekete-fehér képeken nem vonuló tömegeket látunk, hanem tömeget alkotó egyéneket, akiknek egyenként, mindenkinek megvan a saját élete, személyisége, érzései, és tragédiája.
Idézet
Vagy mert korábban látta a Sin City-t amiben ezt fullba nyomták a kretének.
Kár, hogy a Schindler volt előbb.

A Syriana-t én is nagyon szeretem. Clooney nagyon jó szakállal, meg pocakkal.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #6781 Dátum: 2010. október 03. - 20:55:26 »
A Syriana azért messze van ettől a témától (szerintem nagyon jó kis film  8) )

Miért? Szerintem a közel-keleti térség problémáit nem lehet vonalzóval meghúzni, hogy innentől még palesztin, onnan meg már - teszem azt - a kurdok problémája. A film központi üzenete számomra az egzisztenciálisan ellehetetlenülő kisember vallási fundamentalizmus általi bedarálása. Az, hogy a megélhetést jelentő olajfa liget helyére olajfúró torony lép, és a az otthont ledózeroló  úthenger helyére egy multinacionális pénzügyi machináció, az abszolút lényegtelen.

A Mennyország most egy palesztin rendező filmje ami a Warner indie részlegén készült (akkor még volt ilyen :'( ) A  Libanoni keringő pedig egy izraeli rajzfilm, ami az első libanoni háborúban - az izraeli csapatok által!! - elkövetett háborús bűnökről szól.
« Utoljára szerkesztve: 2010. október 04. - 16:25:16 írta killingjoke »
"Live for nothing or die for something, your call."

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #6782 Dátum: 2010. október 04. - 10:16:55 »
Számomra inkább az a szomorú, hogy nagyon komoly dolgokat csak filmekből idézgettek. És sajnos ez általános tény, hogy ameddig nem csinálnak belőle egy nagyon szomorú zenéjű filmet, addig az embereknek fogalmuk sincs, hogy egyes helyeken mi is történik. A hírekben is inkább ezeket kellene kiemelni és figyelemmel követni, nem pedig azt, hogy éppen kik vonulnak be a Big Brother villába, meg melyik megasztáros volt beteg kiskorában.

Ja egyébként szerintem is szánalmasan erőltetett volt a piros kabátos jelenet, semmivel nem lett volna rosszabb, ha nincs ennyire kiemelve, csak ugye így az embernek az az érzése, hogy az alkotók azt gondolták: Na itt van hülyegyerek, tessék még be is kereteztük neked, nehogy ne tudd kit is kell sajnálni éppen. Szerintem pont a komolyságát veszti el az egész ettől az effekttől. 

Todd

• Pókfej
« Válasz #6783 Dátum: 2010. október 04. - 10:46:31 »
Számomra inkább az a szomorú, hogy nagyon komoly dolgokat csak filmekből idézgettek.
Gondolom ez azért van, mert egyikünk sem él Libanonban, vagy palesztínában. ;) Ha így lenne, akkor idéznénk valódi élményeket.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #6784 Dátum: 2010. október 04. - 10:52:37 »
Nem igazán ez volt a hsz-m tartalma, de ha ennyi jött le, hát ennyi jött le.  ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #6785 Dátum: 2010. október 04. - 11:00:11 »
Szerintem a lehetőség mindenkinek adott rá, hogy értesüljön ezekről az eseményekről. Azért több tucat dokumentumfilm készül ilyen helyeken, és azért a CNN sem Big Brotherrel van tele. Mondjuk ezek ugyanúgy manipuláltak, mint a filmek, meg a legtöb híradás nem az egyénnel foglalkozik, így lehetetlen azonosulni vele.
Csak az átlagembert mindez rohadtúl nem érdekli, akkor meg miért nyomatnák ezt a kereskedelmi csatornák.
Ahogy kövezzetek meg nyugodtan, de igazán engem se, mondjuk ez nálam igaz a kereskedelmi csatornák felhozatalára is, meg a jajj de szomorú díjjazni való filmekre is.
« Utoljára szerkesztve: 2010. október 04. - 11:10:26 írta Todd »

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #6786 Dátum: 2010. október 04. - 11:07:19 »
Most mégegyszer végigolvastam a hsz-met, hogy valamit esetleg rosszul írtam-e, de nem. :) Egyébként nem is a TV műsorokat "fikáztam" egy kereskedelmi TV persze, hogy mindenféle szeméttel tölti meg a műsoridőt, én pont azt mondtam, hogy az emberek értékrendje milyen. :nezze: Magasról lesz@rják a világ dolgait, aztán jön egy film szomorú zenével és megható képsorokkal és mindenki sír, hogy áááá ilyen is van.
Még egy dokumentumfilmnek is az a feladata, hogy manipulatív legyen, gondolatokat ébresszen, különben nem érné el a célját. ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #6787 Dátum: 2010. október 04. - 12:03:53 »
Ebben maximálisan igazad van.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6788 Dátum: 2010. október 04. - 14:44:45 »
Számomra a Schindler listájában nem a piros kabátos jelenet volt giccses és szánalmas, hanem a vége, amikor S. tépi magát és sír, hogy az órájáért megmenthetett volna még valakit. Az nagyon nem kellett volna bele.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6789 Dátum: 2010. október 04. - 15:17:11 »
Jaja. Furcsa nekem is, hogy ha a piros kabáttól kiakadtok, mint a taxióra, a végső, sziruppal túlöntött jelenetet miért nem kifogásolta senki.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #6790 Dátum: 2010. október 04. - 15:28:07 »
"Dunst"-om sincs, ki ez az Emma Stone, de határozottan jobban fog hasonlítani MJ-re, mint elődje...nyamm-nyamm! ;)
http://index.hu/kultur/cinematrix/hirblog/2010/10/04/idejonacim/
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #6791 Dátum: 2010. október 04. - 16:39:31 »
Számomra inkább az a szomorú, hogy nagyon komoly dolgokat csak filmekből idézgettek. És sajnos ez általános tény, hogy ameddig nem csinálnak belőle egy nagyon szomorú zenéjű filmet, addig az embereknek fogalmuk sincs, hogy egyes helyeken mi is történik. A hírekben is inkább ezeket kellene kiemelni és figyelemmel követni, nem pedig azt, hogy éppen kik vonulnak be a Big Brother villába, meg melyik megasztáros volt beteg kiskorában.

Ez azért elég lesajnáló, elitista elképzelés az átlagemberről. :drying:Miből gondolod, hogy én csak "szomorú zenéjű" filmekből szerzem az információmat a világ dolgairól. A fentebb említett filmek befogadása talán nem is történhet meg, ha nincs valami ismereted a témáról. Arról nem is beszélve, hogy ezeket a filmeket nem fogják a képedbe tolni az Arénában, ergo, akkor fogsz velük csak találkozni, ha a téma iránt érdeklődsz.

Az meg, hogy valakit épp a Big Világ kapcsol ki, nem pedig az öngyilkos merénylők előélete és motivációi, az nem von le semmit egy ember értékéből.
Szerintem.
"Live for nothing or die for something, your call."

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #6792 Dátum: 2010. október 04. - 16:41:35 »
Hát készüljetek föl, hogy Emma Stone, úgy fogja elb@szni a filmet, ahogy csak lehet. Ha valaki nem hiszi, nézze meg A házinyuszit. Bár nem ajánlom még az ellenségeimnek sem.

BuB

• Pókfej
« Válasz #6793 Dátum: 2010. október 04. - 16:54:03 »
Miért?
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #6794 Dátum: 2010. október 04. - 16:56:18 »
Hát készüljetek föl, hogy Emma Stone, úgy fogja elb@szni a filmet, ahogy csak lehet. Ha valaki nem hiszi, nézze meg A házinyuszit. Bár nem ajánlom még az ellenségeimnek sem.

Hááát, én csak a look&feel-ről beszéltem, mint írtam, nem ismerem a hölgy munkásságát
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #6795 Dátum: 2010. október 04. - 16:57:48 »

BuB

• Pókfej
« Válasz #6796 Dátum: 2010. október 04. - 17:33:49 »
Oké, de ezt meg is tod magyarázni? :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #6797 Dátum: 2010. október 04. - 17:42:49 »
Valószinüleg az, hogy a házinyuszi miért sz*r film nem szorúl komolyabb magyarázatra.
Úgyhogy Holdi, könyörgöm ne válaszólj erre a kérdésre.

BuB

• Pókfej
« Válasz #6798 Dátum: 2010. október 04. - 18:17:14 »
Ő a csajt, mondta hogy kaki, így az lesz MJ-ként is...
Ezért vagyok kivi hogy miben nyílvánul meg az hogy kaki...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6799 Dátum: 2010. október 04. - 21:15:13 »
Semmiben. Holdi szerint azért, mert játszott egy pocsékul írt, rendezett, játszott filmben, már minden filmjében egy nagy kaki lesz.

Al Pacino is játszott a Gigliben, nézhetetlen az a film, Pacino is ritka xar színész, az biztos. :roll: