Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1318813 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

killingjoke

• Kaméleon
  • **
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #7200 Dátum: 2010. december 10. - 17:19:32 »
Az első rész tényleg az volt, de a második már igencsak belecsapott a pocornba. Ha nem Heath Ledger játsza Jokert, akkor szerintem nem lett volna akkora siker. Jó kis blockbuster. Se több, se kevesebb. Ami nem feltétlenül baj, de ezzel szembeállítani a Vasembert mint kliséhalmazt, nem igazságos. Mert a  DK se emelkedik művészi magasságokba.
"Live for nothing or die for something, your call."

Todd

• Pókfej
« Válasz #7201 Dátum: 2010. december 10. - 17:30:52 »
Szerintem pedig pont orditva van, az első Nolan féle Batman sokkal popcornosabb, mint a második, ami szerintem jóval komolyabb film, mint az első.
Az, meg hogy Heath hozzájátszott a sikerhez, egy percig sem kérdés, de elsősorban nem a játékával.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #7202 Dátum: 2010. december 10. - 17:54:16 »
ami szerintem jóval komolyabb film, mint az első.

Miért volt komolyabb?

de elsősorban nem a játékával.

Tény, hogy a marketingesek elég szépen meglovagolták ezt a tragikus eseményt, de ha teszem azt egy Van Damme féle mimikai repertoárt használó színészzel történik ugyanez, akkor az nem vonzott volna be ennyi embert. Ledger félelmetesen játszott (tudom, Van Damme is  :hehe:).
Jogosan kapta meg az Oscart, és az Ő teljesítménye vitte el a filmet.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7203 Dátum: 2010. december 10. - 18:16:45 »
Fenéket, Eckhart simán lemosta minden jelenetben. Sőt, mindenki mást is.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #7204 Dátum: 2010. december 10. - 18:37:58 »
Tényleg világbajnok volt, de mindenki Jokerre emlékszik. ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7205 Dátum: 2010. december 10. - 19:19:24 »
sak a rendező és a forgatókönyv kiválasztása 10 évig tartott.
Még hiszel a mesékben? 10 éve még elképzelésük sem volt róla, hogy egyszer megvalósul egy Thor film, nemhogy azt tudták volna, hogy melyik stúdió és mikor csinálja meg.

Szerintem az első Batman tök klisés marhaság volt. A másodikat már jobban összeszedték.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #7206 Dátum: 2010. december 10. - 19:40:31 »
Először Hulk, most meg Batman... :roll:
Filmekről nem vitatkozok veled, ez menthetetlen.  :D :cavinton:

kzoli

• Sakál
« Válasz #7207 Dátum: 2010. december 10. - 20:35:32 »
Kiadják Thort és Amerika Kapitányt filmen,aztán jön majd a Bosszú Angyalai? Most,hogy Hulk is volt már és Vasember is? Esetleg Pókember is lesz benne?(bár,azt nem hinném...)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7208 Dátum: 2010. december 10. - 20:36:23 »
KJ: Azért pár szóban. :) A film első fele olyan volt, mint 100 hongkongi Kung-Fu filmből 97. Katie Holmes nagyon nem illett bele. A Bat-tank nevetséges volt. A végén levő akciójelenet klisés de főként erőltetett volt. Egyáltalán nem illett bele az előtte levő másfél órába, csak "muszáj valami ilyet bele, mégis képregényfilm".
Egyedül a Madárijesztő volt állat jó benne, számomra az mentette meg a filmet a csúfos bukástól.  ;)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #7209 Dátum: 2010. december 10. - 20:40:42 »
Hm egész pofás lett  8) Kár hogy a filmről már ez nem lesz elmondható ...
Ó, nem is tudtam, hogy egyeseknek már levetítették.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #7210 Dátum: 2010. december 10. - 20:41:46 »
Nekem főként az egész filmben a felvezetés tetszett ahogy bemutatták Batman születését! És ezt szerintem részletesen jól kidolgozottan oldották meg nem pedig úgy mint a régi Batsy filmeknél amiben már rögtön denevér jelmezben flangált a főhős!
Egy negatívum volt amit csak azért vettem észre mert az egyik fórumon kiemelték az nem más mint a vízelpárologtató berendezés aminek ugye az emberi szervezetből is ki kellett volna szednie a folyadékot de nem tette  :lol:

zozi56: Ez egyelőre csak tippelgetés,de nagy valószínűséggel egy uncsi egyszer nézhető filmet fognak csinálni ahogy ez szokás manapság
« Utoljára szerkesztve: 2010. december 10. - 20:43:41 írta Mr.Sinister »

BuB

• Pókfej
« Válasz #7211 Dátum: 2010. december 10. - 20:54:33 »
KJ: Azért pár szóban. :) A film első fele olyan volt, mint 100 hongkongi Kung-Fu filmből 97. Katie Holmes nagyon nem illett bele. A Bat-tank nevetséges volt. A végén levő akciójelenet klisés de főként erőltetett volt. Egyáltalán nem illett bele az előtte levő másfél órába, csak "muszáj valami ilyet bele, mégis képregényfilm".
Egyedül a Madárijesztő volt állat jó benne, számomra az mentette meg a filmet a csúfos bukástól.  ;)
Na jó, de Bats alap sztorija is ilyen, járja a világot és tanul, mit lehet ebből kihozni? :D
És azért bats alapját itt adták vissza a legjobban, hogy hozza  a frászt a bűnözőkre. A mólós jelenetet akárhányszor megtom nézni, iszonyat jó.
Az első résznek sztem inkább negatívuma a verekedés közötti kamera mozgás, na az lett igazán gáz... :'(
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

balogh44

• Thanos
« Válasz #7212 Dátum: 2010. december 10. - 21:45:08 »
Amit sajnos a második részbe is átvittek! Néhány mozdulatot nem lehetett követni, kapkodot a kamera, jó hogy ettől reality, meg mit tudom én, de a korábbi filmekben ,pont az tetszett, hogy jól látható, szépen megkoreografált akció jelenetek voltak.
Kíváncsi leszek, erre az utolsó, lezáró részre!

BuB

• Pókfej
« Válasz #7213 Dátum: 2010. december 10. - 21:56:34 »
Hát a kettőben már klasszisokkal jobb a verekedés rész. :D De tény, hogy még mindig kapkodtak...

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #7214 Dátum: 2010. december 11. - 07:15:59 »
Mondanám hogy új Thor trailer, de csak a vége felé van benne pár új rész

http://downloads.paramount.com/mp/Thor/Thor_Trl1_480.mov

BuB

• Pókfej
« Válasz #7215 Dátum: 2010. december 11. - 07:43:40 »
Hát ezt vhogy meg se akarom nézni... egyszerűen nem érdekel... fura. ;D

Hmhm, pozitívan csalódtam, elég hangulatos kis trailer, mondjuk sztem sokat dobott nálam a zene, jó volt hozzá.
Bár ettől még nem hiszem, hogy rohanok első héten a moziba. :hehe:
« Utoljára szerkesztve: 2010. december 11. - 08:40:27 írta BuB »

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #7216 Dátum: 2010. december 11. - 09:03:38 »

Na jó. Utoljára felveszem a kesztyűt. :deadpool: ;). A Tank olyan, mint egy modern PSZH (szerintem voltál soros, de ha nem akkor Páncélozott Szállító Harcjármű). Alapvetően városi harcra tervezett, a gyalogságot támogató eszköz. Király!
Katie Holmes tényleg gáz.A Gyllenhall lány is az, de ő lagalább színésznő. Nolan valahogy képtelen megtalálni a vágy titokzatos tárgyát vagy csak nincs ízlése. :nemtudom:
A harcművészetet valahogy meg kellett tanulnia, azt meg egy mestertől lehet, egy hegyen.  :nezze: Főleg az ilyen ninjaterrorista-füstdobálósat. Hülyén nézett volna ki, ahogy a Teleki téren gyakorol. :paradicsom:
A vége nem klisés...Batmanes. Szerintem nagyon jó, ahogy a gótikus szennyben úszó Gotham alámerül az őrület poklába. Madárijesztő is jó, bár nekem pont az volt a bajom, hogy a nagyon gonoszt úgy iktatják ki, hogy pofán lövik sokkolóval.
Egy jól felépített történet, ami igyekszik hű maradni Miller klasszikusához, és ezzel együtt megpróbálja kielégíteni a nem képregény fanok igényeit. Sokkal összeszedettebb, mint a DK, és kevesebb benne a logikai bukfenc.
« Utoljára szerkesztve: 2010. december 11. - 09:38:05 írta killingjoke »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #7217 Dátum: 2010. december 11. - 11:34:37 »
Mi volt az a sok logikai bukfenc a TDK-ban, ha már itt tartunk?

Idézet
A film első fele olyan volt, mint 100 hongkongi Kung-Fu filmből 97.
Melyik kung-fu film kezdődik úgy, hogy egy milliárdos csemetének lelövik  szüleit, majd az bosszút esküszik, aztán merényletet kísérel meg, felsül, és csúnyán megalázzák, majd a dühtől, önmarcangolástól hajtva feladja kényelmes, nyugalmas életét és alászáll a mocsokba? Az utcán él, lop, és az erőszak lesz a testvérpajtása?

Ami Ra's belépése után történik, a visszaérkezésig valóban olyan, mint egy kung-fu film, de kérdem én, mégis milyen legyen egy harcművész felkészülésének bemutatása, ha nem olyan, mint egy kung-fu film?

Katie Holmes valóban gáz volt, a többivel kevesen értenek egyet. A Bat-tank életszerűbb, mint az eddigi összes Batmobil (nem a fizikai képességeire értem, hanem az eredetére, funkciójára stb).

A végén lévő akciójelenetben mi volt az oly hatalma kliséhalmaz?

Mellesleg a legtöbb képregényfilm kliséhalmaz volt eddig. A különbség a jók, rosszak között, hogy előbbieket az alkotók komolyan vették, értelmesen, és körültekintően mutattak be egy (klisés) karaktert és fejlődését, viszonyrendszerét a környezetével, motivációit. Többnyire mértéktartásra törekedtek, és a film szereplőivel foglalkoztak, nem pedig azzal, hogy minél több, képtelen, és ráadásul ordítóan mű CGI csihi-puhival tömjék tele az egészet. Ja és, persze igyekeztek kikerülni a fájdalmas logikai baromságokat a forgatókönyvben.

A jókra teszem azt kiváló példa a Batman Begins, a rosszra pedig az I. Hulk.

A TDK meg nem is igazán képregényfilm, a szó egy elvonatkoztatott értelmében. A TDK inkább egy fordulatos, komplex bűnügyi krimi-thriller, csak képregényes szereplőkkel.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #7218 Dátum: 2010. december 11. - 12:24:48 »
Na még egyszer. :-[
A teljesség igénye nélkül:
1. Ha beállok egy díszőrségbe lepuffantani egy polgármester, bármilyen hihetetlen, de fel fog tűnni, hogy össze van szabdalva pofám. Mivel az ilyen parádékra komoly felkészítés van. Így észreveszik ám, ha egy "rossz arcú" álldogál ott. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen attak után, legyek bármilyen Joker, a SWAT-osok belekennek a betonba.

2. Hogy a fenébe jutott ki az őrsről, amikor robbantotta a gyomorfont? Lenyomta az összes zsarut vagy mindenki mással ellentétben rá nem hatnak a repeszek és a légnyomás egészségkárosító hatásai.

Ha most előttem lenne a film, akkor szerintem még negyven dolgot ki tudnék jegyzetelni, amitől a falat kapartam. De most csak ennyi.

Ja...És a Hulk 1 jó! A legjobb. :P

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #7219 Dátum: 2010. december 11. - 12:32:21 »
1. Ha beállok egy díszőrségbe lepuffantani egy polgármester, bármilyen hihetetlen, de fel fog tűnni, hogy össze van szabdalva pofám. Mivel az ilyen parádékra komoly felkészítés van. Így észreveszik ám, ha egy "rossz arcú" álldogál ott. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen attak után, legyek bármilyen Joker, a SWAT-osok belekennek a betonba.

Egy olyan városban, ahol összesen egy maréknyi tisztességes rendőr van, akár egy szál pöcsben pávatollal a fejeden is beállhattál volna a díszőrségbe és még ki is tüntetnek a remek helytállásodért. A filmben többször is utalnak arra, hogy az egész város és a hatóság is korrupt.
Joker meg még nem is volt feltűnő.

2. Hogy a fenébe jutott ki az őrsről, amikor robbantotta a gyomorfont? Lenyomta az összes zsarut vagy mindenki mással ellentétben rá nem hatnak a repeszek és a légnyomás egészségkárosító hatásai.

A robbanás egy fogdában volt, Joker meg a kihallgatószobában. A kettő között nagy távolság. Joker direkt felcukkolta az őrzésével megbízott rendőrt, akit simán lenyomott és a riadalmat kihasználva egyszerűen kisétált.

Ha most előttem lenne a film, akkor szerintem még negyven dolgot ki tudnék jegyzetelni, amitől a falat kapartam.

Akkor szépen jegyzetelj, és együtt átbeszéljük.
« Utoljára szerkesztve: 2010. december 11. - 12:34:10 írta Ben Reilly »