Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1320302 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

peti40

• Keselyű
  • **
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #8780 Dátum: 2011. szeptember 23. - 13:10:59 »
Hát az elég fos lenne. Pedig ezt a címet könnyű fordítani. Ráadásul sztem ez a cím tisztelgés a képregénynek. Rá kell venni őket, hogy pontos legyen a cím.

BuB

• Pókfej
« Válasz #8781 Dátum: 2011. szeptember 23. - 13:21:31 »
Hát anno az első trió körül hallottam olyanokat, hogy előbb ott is amazing lett volna az első rész, a második Spectacular és így tovább... aztán vmiért maradt a sima Spider-man...
Ennyiből ez az új cím jobb lenne, télleg szakítanának mindennel, ami eddig volt.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8782 Dátum: 2011. szeptember 23. - 13:42:51 »
Nem, nem hallottam. Azt se tudom, ki lesz a forgalmazója. Azt megértem, hogy "csodálatost" nem akarnak, mert magyarul ezt a szót nemigen használjuk emberre. Persze, ha simán Pókember marad, az meg keveredést okozhatna. Á, jelenleg épp elég bajom van a Bosszúállókkal.  :drying:

BuB

• Pókfej
« Válasz #8783 Dátum: 2011. szeptember 23. - 14:06:19 »
Nem engednek belőle?
marvelnél próbálkoztál? :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8784 Dátum: 2011. szeptember 23. - 14:12:42 »
Írtam párszor a Panininek, de nem reagáltak rá.

BuB

• Pókfej
« Válasz #8785 Dátum: 2011. szeptember 23. - 14:14:06 »
Monjduk mi mást is vártunk volna tőlük. ;D Képregényekre se nagyon szoktak reagálni.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8786 Dátum: 2011. szeptember 23. - 20:39:35 »
Ja, már vagy 3 hónapja labdázok velük.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8787 Dátum: 2011. szeptember 23. - 22:48:49 »
 Bosszuállók szó szerinti fordítás és a szinkronnak is könnyű. Nehéz lenne az Anvegers helyett a Bosszú Angyalait a szájukba gyömöszölni. Gondolom ez az oka.
De az Amerika kapitány előzetesében nagyon jól hangzott, hogy "ismerd meg" "a bosszú" "első angyalát" Na az hidegrázós volt :D
Az IMDB-n azt írják, hogy a Hulk hangja Lou Ferrigno lesz.
« Utoljára szerkesztve: 2011. szeptember 23. - 22:51:26 írta VTomi »

BuB

• Pókfej
« Válasz #8788 Dátum: 2011. szeptember 24. - 08:16:27 »
Már az előzőben is ő volt... :headscratch:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #8789 Dátum: 2011. szeptember 25. - 12:01:54 »

Úgy tűnik javarészt a Julie Newmar féle jelmezt használták alapnak.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8790 Dátum: 2011. szeptember 25. - 12:39:03 »
szóval ha felhajtja az éjjellátóját a fejére, akkor lesz belőle egy sima farsangi macskafül. Jó nagy fostalicska egy jelmez. Ha már realista és funkcionális az egész koncepciója a filmnek, akkor alapból kilövöm a magas sarkot és a Micsoda nő csizmát. És ez a maszk, szintén farsangi jelmez.
Az új szemüveges macskanő pártoltam volna.

:)

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #8791 Dátum: 2011. szeptember 25. - 13:58:55 »
Szerintem EPIC FAIL ez a jelmez, ahogy eddig minden, amit a filmből láttam, de a Nolan rajongók úgyis megvédik majd.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8792 Dátum: 2011. szeptember 25. - 14:05:47 »
Szerintem EPIC FAIL ez a jelmez, ahogy eddig minden, amit a filmből láttam, de a Nolan rajongók úgyis megvédik majd.
Melyik film? a 3. rész? vagy az első kettő sem tetszett?

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #8793 Dátum: 2011. szeptember 25. - 14:16:03 »
Most kifejezetten a harmadikra gondoltam, de egyébként nekem az első kettő se tetszett.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #8794 Dátum: 2011. szeptember 26. - 08:42:06 »
A második azért kifejezetten jó volt. Az első szvsz halál unalom, az első órát úgy kéne kihagyni, ahogy van, de a második a hype ellenére is csakugyan kifejezetten jó film lett. Nem hibátlan, nem tökéletes, de tényleg az egyik legjobb képregényfilm eddig.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8795 Dátum: 2011. szeptember 26. - 10:12:20 »
Nekem tetszett az első rész "unalmas" bevezetője. Én szeretem a hosszú felvezetéseket. PL Amerika Kapitánynál is.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8796 Dátum: 2011. szeptember 26. - 18:06:00 »
Szerintem is jó volt mindkét rész. És pont Nolan miatt bízok ebben is, függetlenül attól, hogy sok dolog nekem sem tetszik (szinte minden).

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #8797 Dátum: 2011. szeptember 26. - 20:06:06 »
A Begins első órájával nem igazán az unalom volt a bajom, hanem, hogy "realisztikus" akart lenni, miközben röhejes lett az ázsiai / nindzsás / kiképzés rész. Régi gagyi karatés filmeket idézett nálam... Ra's al Ghult vagy nem ebben a formában kellett volna tálalni, vagy kihagyni belőle. Sokan szidják Burton Batmanjét, hogy ott a Joker ölte meg a szüleit és "minden mögött ő állt", de itt meg Ra's volt az, aki "mindenért felelős volt". A "Joker ölte meg Bruce szüleit" ötletben legalább megvan az, amit a képregényből mindig hiányoltam: Miért pont Joker Batman főellensége? Azon túl, hogy ő a legnépszerűbb és személyiségben ellentétesek, meg kinyírta egy Robinját és kivonta a forgalomból Batgirlt... Bane meg eltörte a gerincét, miért nem ő? Mi a kapcsolat közöttük, amitől ő lesz a no.1 ellenség? Tudom, eléggé magányos vagyok ezzel a véleménnyel, de nekem tetszett az ötlet, hogy a filmben kölcsönösen teremtették egymást. Sőt, a képregényben Batman felelős Joker születéséért, a film ez alól feloldozza, mert a másik fél teremtette őt előbb. Ellenben a Begins esetében Ra's kiképezte Bruce-t, aztán kiszúrta pont az ő városát... Erőltetett, de különösebb cél nélkül. Ráadásul Ra's sokkal jobban működött volna misztikus karakterként. Bár az utolsó filmben ezt még orvosolhatják.
Aztán a ruha... Nekem nem tetszett már a Beginsben sem. OK, volt némi fejlődés, pl. mozgatható nyak, stb. Ezeket díjazom, de a maszk kialakítása nem emlékeztet Batmanre, inkább mintha ördögszarvai lennének, befelé állnak a "fülek". Hasonlóképp nem túl szerencsés az orr rész kialakítása se, kissé csőrszerű. Aztán a TDK-nál már az a panelekből összeálló jelmez... Nem vagyok benne biztos, hogy van bármi értelme, de nem tetszik.
Aztán Gotham. Túl... "lapos". Nem várom, hogy olyan legyen, mint Burton extra-gótikus városa (bár az borzasztóan tetszett), de bennem inkább "Metropolis éjszaka" érzést kelt.
Tumbler: Először nagyon nem jött be. Ma se szeretem igazán, de már elfogadtam. Azért azt megnézném, hogyan parkol meg közlekedik vele feltűnés nélkül. OK, van lopakodó mód, de azért mégis...
Joker: Mindenki odáig van érte, szóval biztosan zseniális, de engem inkább emlékeztetett a Joker egyik bandatagjára, mint Jokerre magára. Amúgy röhej, hogy a sitten se mosták le róla a festéket, de azért panaszkodtak, hogy "nem lehet beazonosítani".
Mind közül a leggázabb a kompos jelenet volt. A fogolydilemmát akarta szemléltetni, de ekkora nyáltengert ennyi klisével előadva nem túl gyakran láttam filmen.
Batman csaja: Hogy is hívták egyáltalán? Nem is érdekel. Legalább adtak volna neki a képregényből a nevet. Még a '97-es Batman & Robinban is Julie Madison szerepelt. Egyébként pont ez lett volna a legmegfelelőbb név ennek a Récsöl akárkinek.
Kétarc: Rövid volt, kevés volt, realisztikus se volt, meg még a haja színét se bírták volna eltalálni. (Tudom, az fontosabb, hogy a színész jól hozza a karaktert, de a figura eleve laposra sikerült.)
Történet: Az első filmét nagyjából jellemeztem Ra's-nál, a másodiké számomra csapongó volt, kb. össze-vissza, rengeteg déjá vu elemmel, pl. Joker a maffiózók tárgyalásán a ceruzatrükkel (Burton Batman, kézfogós trükk, valamint a "toll erősebb, mint a kard" jelenet), Joker zuhan az épületről a film végén (Burton Batman vége - ami 1000-szer "epicebb" volt amúgy), "Come on, I want you to do it, I want you to do it. Come on, hit me. Hit me!" (Burton Batman - Batwing jelenet), "kit mentesz meg, a nődet vagy a barátodat?" (Mindörökké Batman, Chase és Robin egyszerre zuhan). OK, persze, sokkal több volt benne. Néhány dolog tetszett benne, néhány nem. Pl. a kompos rész meg a kínai kiruccanás nem.
Amúgy alapvetően végig tudom nézni mindkét filmet és jobbak, mint Schumacher giccsparádéi, de nekem inkább csak tucat akciófilmként maradtak meg.
Egyébként meg igen, valószínűleg szempont nálam, hogy elfogult vagyok Burton Batmanjeivel szemben is. A nosztalgia faktoron túl, mai szemmel, nekem sokkal nagyobb élményt jelentenek, még ha nem is annyira követik a képregényeket és technikailag már nincsenek annyira a topon. Illetve, ez nem teljesen igaz. Egyrészt, a Burton-féle első film idején még kimondottan újnak számítottak, vagy még meg se jelentek azok a képregények, amik legfőképpen Nolan filmjeit ihlették, másrészt a legjobban úgy lehet jellemezni, hogy Burton az arany, Schumacher az ezüst, Nolan pedig a modern kori képregények hangulatát adaptálta. Kinek mi jön be leginkább...

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8798 Dátum: 2011. szeptember 26. - 21:54:31 »
Én is bízom Nolanben. A TDK előtt mindenki ledöbbent, húzta a száját, hogy Ledger lesz Joker. Aztán a filmmel megkaptuk a képregényfilm-történelem egyik legjobb főgonoszát, Ledger zseniális színészi játékával.

de itt meg Ra's volt az, aki "mindenért felelős volt".
Nem egészen. Tény, hogy Ra's is szerepet játszott Bruce Batmanné válásában, de alapvetően a gyermekkori tragédia indította el Bruce-t a bűnüldözővé válás útján.
Burton filmjében egyfelől poén volt, hogy Joker állt minden mögött, másfelől viszont nem volt túl reális. Miért csak a film végén jön rá Bruce, hogy ki volt a szülei gyilkosa? Miért nem akart már jóval előbb bosszút állni rajta, mielőtt Napier Jokerré vált volna?
Viszont azt aláírom, hogy Bruce szülei meggyilkolásának jelenete sokkal hatásosabb volt Burton filmjében, mint a B. Beginsben.

Idézet
meg kinyírta egy Robinját és kivonta a forgalomból Batgirlt... Bane meg eltörte a gerincét, miért nem ő? Mi a kapcsolat közöttük, amitől ő lesz a no.1 ellenség?
A kérdésedben benne is van a válasz. :) Egyrészt Joker ténykedése időrendileg is jóval előbb volt, másrészt az, hogy valaki megöli a társadat (és egyben jóbarátodat), plusz egy másik barátod lányát tolószékbe küldi, nem kis trauma lehet. ;) Ha így nézzük, Joker cseszett ki a legjobban Batmannel.

Idézet
Ellenben a Begins esetében Ra's kiképezte Bruce-t, aztán kiszúrta pont az ő városát... Erőltetett, de különösebb cél nélkül.
Ra's egyáltalán nem véletlenül szúrta ki magának Bruce-t. Nagyon is megvoltak a céljai vele. Gotham elpusztítása már jóideje a terveiben szerepelt, Bruce pedig egy nagyon erős szövetséges lehetett volna neki, aki befolyásos milliárdos lévén, belülről bomlaszthatta volna a várost. 

A kritikád többi részéből én úgy gondolom, hogy valóban elfogult vagy a Burton-féle Batmannel. :) Persze ez nem baj, a filmek megítélése szubjektív, mindenkinek megvan a saját véleménye. Mindenesetre én a TDK-t egyáltalán nem tartom tucat akciófilmnek, sokkal több és mélyebb annál.
Szerintem Burton és Nolan Batman-jét igazából nem nagyon érdemes hasonlítgatni, mert nagyon eltérő stílusúak, máshogyan közelítik meg a témát. Mindkét oldalnak megvannak a pozitívumai.
Mondjuk nálam a Nolan - Burton párharcot 2:1-re Nolan nyerte, mert Nolantól mindkét film tetszett, Burtontól a Batman Visszatér viszont nem. :)

A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #8799 Dátum: 2011. szeptember 26. - 21:56:59 »
Nekem bejönnek Nolan filmjei de a kedvenc a Burton féle két rész. A jelmez, a Batmobil is jobban néz ki, Keaton meg a legjobb Batman. A hangulat csúcs, Danny Elfman zenéje meg zseniális, mindíg a fülemben cseng.
Tejet kérek! Csokisat!