Azért számoljátok, hogy csak a harmadik filmben jutottunk el a denevérbarlangig? Meglepő, őszintén szólva.
Azért ez nem teljesen igaz. az első részben is szerepelt a barlang, csak ott még kissé kezdetlegesen volt berendezve.

Az meg elég logikus, hogy mivel az első részben leégett a Wayne-ház, az újjáépítés idejére átmenetileg másik helyen kellett berendezkedni a denevérholmikkal.
Amúgy nekem sokkal joban tetszik ez a realisztikus bemutatás, mint a Burton-féle Batman filmek. Mármint hangulatilag nagyon jó volt Burton verziója is, csak ott semmi nem derült ki, mit honnan hogyan szerzett be Batman. Egyszerűen csak van batmobil, repülő, szuperszámítógép meg 6 millió kütyü, de hogy honnan...? Ráadásul ott Batman egy személyben kitűnő vegyész, gépész, autószerelő stb. (Ugye a Returnsban saját maga bütykölte a Batmobilt). ehhez képest szerintem sokkal jobb ez a realisztikus hozzáállás, amit Nolan csinál. Pl. nekem tökre tetszett, hogy mindkét részben sokat segít Fox Batmannek, tőle kapja a kütyüket, új ruhát is készít neki stb.
Lehet van az az összeg... 
Simán lehet amúgy, hogy Batmannek - Foxon keresztül - van pár fix embere, akik titoktartási szerződés melett busás életjáradékot kapnak, cserébe felépítenek/összeszerelnek/elcipelnek bármit bárhova, és nem kérdeznek semmit, nem láttak és nem hallottak semmit.