Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1320214 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #9960 Dátum: 2013. február 26. - 13:20:08 »
Én inkább csak politikai értelemben találkoztam vele.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9961 Dátum: 2013. február 26. - 14:02:07 »
Legalábbis volt ilyen tanárom  :hehe:

balogh44

• Thanos
« Válasz #9962 Dátum: 2013. február 26. - 14:08:56 »
Neked is? :o :hehe:
Amúgy érdekes megfigyelni hogy mennyire nincs fantáziája a mai Hollywood-nak, sorra utánozzák a már bevált filmek kliséit, legyen szó látványvilágról, vagy zenéről stb. Nem tudnak egyediek lenni, vagy ha meg is próbálják leugatja őket a studió főnöksége, önkényesen megváltoztathatják a film díszleteit stb.. :roll: Singer jó úton kezdte az X filmeket, aztán miután kikerült a kezéből a projekt fokozatosan elcseszték azt, most aztán gondolkodhat hogy hogyan gyúrja újra egészé a kis univerzumát, amit ő elgondolt eredetileg a vásznon!

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #9963 Dátum: 2013. február 26. - 14:41:11 »
A vicc az, hogy ezt lassan 100 éve mondják Hollywoodra, amióta Rudolf Valentino elkezdett ugyanazokkal az alap szerepekkel sorra kasszasikereket elérni. Ráadásul sok azok közül regények feldolgozása volt, ami megint erősítette a "már nincs új ötlet" sóhajt; sőt, ő készítette az első folytatást is, ami ugyanarra a receptre épített. Igazából az amerikai filmgyártás majdnem minden évtizedére elmondják ugyanazokat, beleértve a speciális effektet folyamatos térnyerését. A Logan's Run manapság már elismert, művészi értékkel bíró klasszikus, a megjelenésekor csak egy csili-vili effektparádénak tekintették, mint nemrég például az Avatart. De ilyen volt a King Kong is az addigra eléggé felfejlődött, nagyzolónak tűnő stop-motionjével, mégis igazi filmművészeti mérföldkőnek tekintjük azóta.

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #9964 Dátum: 2013. február 26. - 17:24:45 »
Krizli: Az a bizonyos cinikus töltet miben nyilvánult meg? Olvastam az összes Ultimates-t,de ez nem dereng.

Ha a bőrszíncserére gondolsz, az szerintem nem volt sehol kijelentve, de Millar igyekezett "modernizálni" mindent, ebbe pedig beletartozott a mostani, kissé liberális felfogás, pl. Jarvis is meleg lett, az Avengers tagjai pedig nem mind fehérek. Nem mondom 100%-ra, hogy ez tényleg cinizmus volt, inkább csak a mostani "divat" fényében csinálta ezeket, meg szerintem benne mindig volt egy kis polgárpukkasztási hajlam, ami mondjuk néha erőltetettre sikerült, de az Ultimates esetében szerintem még visszafogta magát.
Ha meg nem csak a bőrszíncserére gondoltál, az egész képregény tele volt cinikus utalásokkal a szuperhősöket illetően, elég csak az ultimate Defenders csapatra gondolni.

Egyébként az Ultimates kapcsán pont most néztem, mit írt Millar a skrullokról a hardcover "kommentárjánál":

Nick Fury egyébként azért lett Samuel L. Jackson a filmekben, mert az Ultimates-hez abban az esetben adta az arcát, ha filmen is majd ő játszhatja a karaktert. Azt hiszem, még szerződés is volt róla. A Marvel meg gondolom, nem sokat gondolkodott rajta, azért mégiscsak egy ismert név és jobban is jártak vele, mint Hasselhoff-fal.

---------------

Igen és a Transformeres Michael Bay fogja dirigálni! :drying:

Nem, Bay már a kezdetektől fogva csak producer, a rendező Jonathan Liebesman (A texasi láncfűrészes mészárlás: A kezdet, A Föld inváziója - Csata: Los Angeles, A titánok haragja). Utóbbi egyébként nyugodtan castingolhatná Megan Fox-ot annak ellenére, hogy Bay és közte nincs minden rendben, mert kettejüknek nem kell együtt dolgozniuk. Ettől függetlenül, valószínűbb, hogy kibékültek.

Bay miért náci?  :hehe: :stupid:

A Transformers forgatásán például eléggé ismert volt, mennyire megdolgoztatta Shia-ékat. Azért a robbanások előtt ugrálásoknál, stb-nél gyakran nem kaszkadőrt használtak és bár felügyelve volt minden, de azért ezek nem veszélytelen dolgok. Bay meg mindenre ráfogta, hogy "á, nem lesz bajod, csináld csak!", közben meg ott röhögött magában.

:o Oké, értem én, hogy a radioaktív lötyis eredetsztori ma már finoman szólva is vicces
A radioaktiv lötyis baleset pont olyan elavult, mint a radioaktív pókcsípés

A lötty nem volt radioaktív. Legalábbis nem volt kimondva, hogy az lenne. A pókcsípésnél viszont igen. A lötty belepte a négy teknőst és a patkányt, jutott a szervezetükbe és évek alatt mutálódtak. Nem mondom, hogy ez egy borzasztó reális dolog, de szerintem sci-fiként fogyasztható. Csak gondolom, össze akarják mosni az X-dimenziós dolgokkal, mert forgatókönyv szempontjából ez két eltérő szál, amiknek az elvarrása/kifejtése plusz idő. Gondoljatok bele, a löttyről is kell valamit tudni, honnan jött, miért csinálta ezt a teknősökkel, továbbá az X-dimenziót is be kell vezetni, ha onnan akarják hozni az ellenségeket. Két összefüggéstelen sci-fi elem. Mintha Homokembert és Venomot akarnák egyetlen filmbe zsúfolni. ;D Persze meg lehetne oldani, hogy a lötty X-dimeniós eredetű legyen. :roll:

Nekem inkább a ketrecben karatéjozó kispatkány volt nagyobb WTF. :)

Az a jelenet a képregényben is benne volt. Igazság szerint az első élőszereplős film mérföldekkel hűbb volt a képregényhez, mint a rajzfilmsorozat.

Sztem az tök jó kis csavar volt a rajzfilmben, és jól összevonták a két ősenemy egybe :D

Nekem is nagyon tetszett. Manapság ritka, hogy filmbéli csavar meg tud lepni, de ez számomra váratlan volt.

Sztem csak annyit kéne módosítani, hogy nem a teknősből mega patkányból lesznek,hanem eredetileg emberek mutálódnak hibriddé.

Szerintem ez borzalmas ötlet. A nem emberi karaktereket sokkal könnyebb népszerűvé tenni. Pl. Superman feje emberé, míg Batman maszkban már levetkőzi emberi mivoltát, mintha valamilyen más lénnyé válna. Vagy Ben Grimm  Fantastic Four-ban. Spider-Man az őt teljesen lefedő maszkban. Ha egy figuránál sikerül elvonatkoztatni az emberi vonásaitól, annál univerzálisabbá válik, egyrészt kitűnik a külső adottságaival, másrészt univerzálisabb lesz, mert bárki a helyébe tudja képzelni magát. Szóval az emberből lett teknős-lények kevésbé lenne népszerű, mint a teknősből lett mutánsok. Fontos részük, hogy ők teknősök és mindig is azok voltak.
A másik probléma az lenne, hogy a teknős alapvetően fejlődik azzal, hogy emberszerűvé válik. Ha emberből lesz teknős-mutáns, akkor fordítva. A Teknőcök alapvetően pozitív és nem tragikus karakterek. Nem lenne jó, ha azon agyalnának és szomorkodnának, hogy "normális életet is élhettek volna". Nem, ők állatok, akiknek megadatott, hogy többet kezdjenek az életükkel, mint amire eredetileg képesek lettek volna. Az ő problémájuk "csak" annyi, hogy egyediségük miatt kevésbé találják helyüket a világban. Az X-dimenziós vagy más bolygóról származás szintén eltörölné ezt. Továbbá kevésbé éreznék magukat embernek, mert végső soron a mi fajunk az, amit a sajátjukhoz legközelebbinek éreznek, a külső jegyeik ellenére.
Szóval az eredetük igenis fontos tényező, meghatározza a világhoz való hozzáállásukat.

Egyébként a rajzfilmben se tetszett soha, hogy Splinter emberből vált mutáns patkánnyá, míg a képregényben a teknősökhöz hasonlóan állatból lett emberszerű.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9965 Dátum: 2013. február 26. - 17:39:07 »

Sztem csak annyit kéne módosítani, hogy nem a teknősből mega patkányból lesznek,hanem eredetileg emberek mutálódnak hibriddé.

Szerintem ez borzalmas ötlet. A nem emberi karaktereket sokkal könnyebb népszerűvé tenni. Pl. Superman feje emberé, míg Batman maszkban már levetkőzi emberi mivoltát, mintha valamilyen más lénnyé válna. Vagy Ben Grimm  Fantastic Four-ban. Spider-Man az őt teljesen lefedő maszkban. Ha egy figuránál sikerül elvonatkoztatni az emberi vonásaitól, annál univerzálisabbá válik, egyrészt kitűnik a külső adottságaival, másrészt univerzálisabb lesz, mert bárki a helyébe tudja képzelni magát. Szóval az emberből lett teknős-lények kevésbé lenne népszerű, mint a teknősből lett mutánsok. Fontos részük, hogy ők teknősök és mindig is azok voltak.
A másik probléma az lenne, hogy a teknős alapvetően fejlődik azzal, hogy emberszerűvé válik. Ha emberből lesz teknős-mutáns, akkor fordítva. A Teknőcök alapvetően pozitív és nem tragikus karakterek. Nem lenne jó, ha azon agyalnának és szomorkodnának, hogy "normális életet is élhettek volna". Nem, ők állatok, akiknek megadatott, hogy többet kezdjenek az életükkel, mint amire eredetileg képesek lettek volna. Az ő problémájuk "csak" annyi, hogy egyediségük miatt kevésbé találják helyüket a világban. Az X-dimenziós vagy más bolygóról származás szintén eltörölné ezt. Továbbá kevésbé éreznék magukat embernek, mert végső soron a mi fajunk az, amit a sajátjukhoz legközelebbinek éreznek, a külső jegyeik ellenére.
Szóval az eredetük igenis fontos tényező, meghatározza a világhoz való hozzáállásukat.

Egyébként a rajzfilmben se tetszett soha, hogy Splinter emberből vált mutáns patkánnyá, míg a képregényben a teknősökhöz hasonlóan állatból lett emberszerű.
:worship: ez nagyon jó meglátás, igazad van!
És tényleg a rajzfilmben ember volt Splinter eredetileg. ez zavart össze. Ott logikus volt az emberi intelligencia, viszont nem értettem, hogy miért működik fordítva is a teknősöknél. Viszont az, hogy a filmben -és ezek szerint a képregényben is- Szecska mester a ketrcben karatéjozott állat létére az nem tetszik.
Sztem jobb a rajzfilmes verzió.

balogh44

• Thanos
« Válasz #9966 Dátum: 2013. február 26. - 17:44:49 »
Mindannyiunkban él egy kép a teknőcökről:
De nem ilyenek:

:uhoh:

Todd

• Pókfej
« Válasz #9967 Dátum: 2013. február 26. - 17:46:44 »
Ó, ezek tök klasszak.  :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9968 Dátum: 2013. február 26. - 17:49:46 »
Hehe! :D

balogh44

• Thanos
« Válasz #9969 Dátum: 2013. február 26. - 17:53:56 »
Őszintén remélem messzire elkerülik ezt a látásmódot, ahhoz túlságosan is sok emberben van nosztalgia, legalábbis remélem Hollywood-ban is, akik nem akarják a szép emlékeket elpusztítani, vagy ez lenne a cél?

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #9970 Dátum: 2013. február 26. - 18:01:48 »
De nem ilyenek:

A testalkatuk túl zömök. Viszont a fejük jobban hasonlít teknősére, az mindig túl rajzfilmszerű volt, képregényben és az élőszereplős filmeken is. Szóval egy kicsit talán elmehetnének ebbe az irányba, csak nem kell túlzásba vinni. Meg a maszkot itt hiányolom róluk, bár látom, hogy a csíkjaikkal akarta azt helyettesíteni az alkotó. A rendes "szobateknősökön" tényleg van ilyen csík, de az szerintem mindig vörös. Nem véletlenül vörösfülű ékszerteknős a neve. (Egyébként a képregényben valóban ebből a fajból mutálódtak.)

Todd

• Pókfej
« Válasz #9971 Dátum: 2013. február 26. - 18:06:10 »
Köztes állapotnak kb. a pár éve megjelent digitális képregényt tudom elképzelni.

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #9972 Dátum: 2013. február 26. - 18:10:16 »
Szeretem ezt a képet, csak egyedül Leonardo maszkja nem tetszik a Batman-orral, Michelangeloé sokkal jobb.

balogh44

• Thanos
« Válasz #9973 Dátum: 2013. február 26. - 18:10:44 »
Ismerve Bay bácsi egyedi látásmódját, tuti nem fognak hasonlítani egyik eddigi változatra se!
További elgondolások:

:roll:

Todd

• Pókfej
« Válasz #9974 Dátum: 2013. február 26. - 18:12:24 »
A felső kegyetlen rossz, az alsón meg egy csapat szociopata van, de az dizájnra tetszik.

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #9975 Dátum: 2013. február 26. - 18:14:08 »
Még régen láttam deviantarton valaki galériáját, akinél rengeteg TMNT kép volt és emlékeim szerint nagyon tetszettek, de azóta se találtam meg. Most nekiállok keresgélni, de nem hiszem, hogy rátalálok. :-\

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9976 Dátum: 2013. február 26. - 18:34:15 »
Idézetet írta: Balogh44
De nem ilyenek:
Na ne! :D Követeljük vissza a képregényes ducifejet nekik! :D

Idézetet írta: Tgaby
A lötty nem volt radioaktív. Legalábbis nem volt kimondva, hogy az lenne.
Arra már nem emlékszem, hogy ki volt-e mondva, de nekem úgy rémlett, mintha egy sugárzásveszélyt jelző matrica lett volna a hengeren, amiből kifolyt. Meg zölden világított a folyadék. :D

Idézet
A lötty belepte a négy teknőst és a patkányt, jutott a szervezetükbe és évek alatt mutálódtak. Nem mondom, hogy ez egy borzasztó reális dolog, de szerintem sci-fiként fogyasztható.
Ha a képregényben így volt, az oké, de a filmben 5 másodperc alatt átmutálódott mindenki. Mondjuk én a filmet sem vettem komolyan, úgyhogy ez nem zavart. :)

Idézet
Csak gondolom, össze akarják mosni az X-dimenziós dolgokkal, mert forgatókönyv szempontjából ez két eltérő szál, amiknek az elvarrása/kifejtése plusz idő.
Csakhogy, ha jól értettem az eddigi hozzászólásokból, az új filmben nem is szerepelne a lötyi. :-\ A tekik egyszerűen másik bolygóról/dimenzióból származó faj lennének. Pedig én lötyipárti vagyok. ;D

Idézet
Persze meg lehetne oldani, hogy a lötty X-dimeniós eredetű legyen.
Ez nem is rossz ötlet. :D Bár kissé District 9 feeling... ;D

Idézet
Egyébként a rajzfilmben se tetszett soha, hogy Splinter emberből vált mutáns patkánnyá
Pedig az kivételesen reálisabb így, mint fordítva. Sokkal hihetőbb, hogy egy harcművész emberből lesz egy harcművész patkány aki képben van az emberek világáról, minthogy egy egyszerű kis hétköznapi patkány megtanul harcművészkedni...

Idézetet írta: VTomi
Én ezt inkább úgy képzelném el, hogy nem kifejlett emberek alakulnának át, hanem ember és teknős keresztezett DNS-ével létrehozott embriókból fejlődnének ki a hibridek.

Amúgy szerintem a tini titán teknőc univerzumnak pont az a lényege, hogy nem szabad túl komolyan venni. Az élőszereplős teknőc mozifilm is pont azért volt tök jó, mert csak annyira vette magát komolyan, amennyire kellett.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #9977 Dátum: 2013. február 26. - 19:52:44 »
Arra már nem emlékszem, hogy ki volt-e mondva, de nekem úgy rémlett, mintha egy sugárzásveszélyt jelző matrica lett volna a hengeren, amiből kifolyt. Meg zölden világított a folyadék. :D

Igazad van, a filmben tényleg radioaktív:
http://www.youtube.com/watch?v=KEJz9UMn30w
A képregényben csak egy T.C.R.I. felirat volt rajta. Viszont az anyag már ott is világított.
Egyébként volt rá némi utalás, hogy ugyanaz az anyag, ami Daredevilt megvakította, mielőtt "az üveg elindult rövid, de annál esemény teljesebb útjára". :lol: (Bónusz pont annak, aki tudja, honnan idéztem.) De ez inkább csak poén akart lenni.

Ha a képregényben így volt, az oké, de a filmben 5 másodperc alatt átmutálódott mindenki. Mondjuk én a filmet sem vettem komolyan, úgyhogy ez nem zavart. :)

A teknősök kb. 1 év alatt nőttek meg végleges méretükre, de csak később lettek értelmesebbek. Splinter meg előbb lett intelligens. Viszont már másnap kétszer akkorák lettek, ugyanúgy mint a filmen. De ott is már 15 éve a csatornában élnek, szerintem nem 5 mp alatt változtak át, csak Splinter nem teszi hozzá, hogy mennyi idő alatt történt. Egyébként ezt leszámítva a jelenet elég jól adja vissza a képregényes eredetet, de már azt se kellett igazán komolyan venni. :)

Csakhogy, ha jól értettem az eddigi hozzászólásokból, az új filmben nem is szerepelne a lötyi. :-\ A tekik egyszerűen másik bolygóról/dimenzióból származó faj lennének. Pedig én lötyipárti vagyok. ;D
Igen, a lötty hiánya a probléma. :(

Idézet
Persze meg lehetne oldani, hogy a lötty X-dimeniós eredetű legyen.
Ez nem is rossz ötlet. :D Bár kissé District 9 feeling... ;D
Igazság szerint a lötty a képregényben utrom eredetű, szóval lényegében földönkívüli.

Idézet
Egyébként a rajzfilmben se tetszett soha, hogy Splinter emberből vált mutáns patkánnyá
Pedig az kivételesen reálisabb így, mint fordítva. Sokkal hihetőbb, hogy egy harcművész emberből lesz egy harcművész patkány aki képben van az emberek világáról, minthogy egy egyszerű kis hétköznapi patkány megtanul harcművészkedni...
Persze, reálisabb és a Shredderrel való viszonyát is érdekesebbé teszi, de annyira aranyos volt, ahogy patkányként begyűjtötte a kis teknősöket, emberként számomra kevésbé szimpatikus a karakter.

Én ezt inkább úgy képzelném el, hogy nem kifejlett emberek alakulnának át, hanem ember és teknős keresztezett DNS-ével létrehozott embriókból fejlődnének ki a hibridek.
Valóban ez lenne a legreálisabb megközelítés, de ha a földönkívülieket/más dimenzióból származó lényeket is be akarják hozni, akkor tuti össze akarják majd vonni velük az eredetüket.

Amúgy szerintem a tini titán teknőc univerzumnak pont az a lényege, hogy nem szabad túl komolyan venni. Az élőszereplős teknőc mozifilm is pont azért volt tök jó, mert csak annyira vette magát komolyan, amennyire kellett.
Sose szánták teljesen komolynak, a filmnél szerintem pont megfelelő volt a humor-komolyság aránya. Mondjuk a Bayformers-ben is volt humor, csak azt inkább nem minősíteném. :roll: De nem ő a rendező és a forgatókönyvíró, szóval szerintem nem kell feltétlenül Bay filmjeiből kiindulni.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #9978 Dátum: 2013. február 26. - 20:02:33 »
De nem ilyenek:

:uhoh:

Pedig szerintem nem is rosszak ezek a conceptek, sokkal teknősösöbbek (Ttényleg, mi a helyes: Teknősök vagy Teknőcök? ), reálisabb kinézetűek, viszont így eléggé kérdésessé válik a 3 dimenziós látásuk.

Eredetükre meg tényleg jó megoldás lenne vagy az X- dimenziós lötyi Földre kerülése, vagy az emberi-állati hibridek laboratóriumi kitenyésztése. ;)

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #9979 Dátum: 2013. február 26. - 20:26:21 »
tényleg, mi a helyes: Teknősök vagy Teknőcök?

Tini Nindzsa Teknőcök, szóval az esetükben teknőc szót használják gyakrabban, de szerintem mindkét szó helyes.

Egyébként Splinter tekintetében én mindenképpen maradnék annál, hogy patkányból mutálódott, de el tudnám képzelni, mint kísérleti állatot, akin először kipróbálják a szer hatását, mennyire tudják fejleszteni az intelligenciáját és egyéb készségeit. Például logikai játékokkal kezdik és egyre bonyolultabbak felé haladnak, valahogy úgy, mint az új Majmok Bolygója filmben. Továbbá tanítanak neki egyre bonyolultabb mozdulatsorokat is, hogy meglássák, mennyire emberivé mutálódik, szóval ezért kellene tanulnia ninjutsu-t. Megmagyarázná, hogy miért jóval intelligensebb és bölcsebb a tekikhez képest és maradhatna patkány.

Amúgy ha a filmen földönkívüliek lesznek a teknősök, vagy más dimenzióból származnak, akkor Splintert kihagyják? Mert elég erőltetett, hogy négy "nem teknős, hanem idegen lény, ami teknősnek néz ki" mellett egy "nem patkány, hanem idegen lény, ami patkánynak néz ki" figurát is szerepeltetnek.