A Man of Steel szerintem az év bukása lesz de ne legyen igazam.
Most olvastam a Filmvilágban a cikket róla. Ezek alapján egyetértek veled. Nem kéne erőltetni annyira
Miért gondoljátok ezt? Dióhéjban mit írtak a Filmvilágban, ami erre utalna? Részemről a Man of Steel trailere nagyon ígéretes lett, talán még sosem vártam annyira Superman filmet, mint most.
És nagyon szép a milliárdos mozibevétel egy filmre, csak két dolog a gond vele: tízszer annyiba kerül, mint egy sorozatévad, és utóbbit öt-tíz éven keresztül újra és újra eladják folyamatosan, míg a filmet csak kétszer: a mozikban és lemezeken.
Ez biztosan igaz, de ez csak az anyagi oldal. Presztizs illetve reklám szempontjából sokkal fontosabb a mozi, illetve elég komoly minőségi különbség is van egy mozifilm és egy tv-sorozat között.

Egy blockbusternek van 200 milliója arra, hogy olyan látványeffekteket csináljanak amitől leesik az állad, illetve a legjobb szinészeket szerződtessék, stb. Anyagilag biztos jobban jár a Warner és a DC, ezt elhiszem, de az újságcímlapokra sosem az fog bekerülni, hogy az x-edik DC-s rajzfilmsorozat nemtomhanyadik ismétlésével mi van, hanem az, hogy a Bosszúállók tarolt a moziban, illetve egymilliárdot zsebelt be. A mozis sikerek sokkal jobban bekerülnek a köztudatba, mint a tv-sek, szvsz.
Mellesleg azért százmilliókat (vagy egymilliárdot) keresni sem lehet olyan rossz üzlet, nem véletlen próbálkoznak a mozifilmekkel a stúdiók.

Illetve lehet, hogy egy filmet csak kétszer lehet eladni (pontosabban 3-szor, mert a tv-jogokat is megveszik a csatornák, nem?), na de erre találták ki a folytatásokat.

Ha egy film vagy franchise sikeres, akkor jöhetnek az újabb részek (+kapcsolt termékek) unásig. Ilyen szempontból picit hasonlít a tv sorozatokra, csak sokkal nagyobb tétekkel dolgozik.

http://filmtrailer.hu/filmhirek/christopher-nolan-es-christian-bale-az-igazsag-ligajaban/
Hú, így reflexből elsőre azt mondanám, hogy ez tuti kacsa...

(Illetve tárgyalni tulajdonképpen bármiről lehet.

Az lesz a szenzáció, ha majd a szerződést is aláírják.) De jobban belegondolva, ha gyorsan össze akarnak rántani egy JL mozit, akkor tényleg vissza kellene hozni Bale-t. (Végülis nem lenne idegen neki egy sci-fis mozifilm, elvégre játszott már sci-fikben - igaz, hogy mindkettő megbukott.

Pedig az Equilibrium zseniális film amúgy.)
Muszáj valami nagyot durrantani, ha a Bosszúállókkal akarnak versenyezni.
Én pont azt mondom, hogy nem kéne versenyezniük... Ebben a versenyben már győzött a Marvel, be kéne látniuk. Csakhát a presztizsveszteség, ugye... Az csípi a fejesek szemét. Illetve vérszemet kaptak az Avengers milliárdos bevételétől.
Egyébként engem is érdekelne egy JL mozi, félreértés ne essék. Csak nem kéne elkapkodni, hogy aztán egy elcseszett film kerüljön ki a kezeik közül...