Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1318744 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #10280 Dátum: 2013. május 05. - 22:07:09 »
Totál ellenvéleményen vagyok. A Fenegyerek szereplői nagyon szerethetőek. Matt, Elektra, még Célpont is. A Batman filmekben egyedül talán a Madárijesztő volt ilyen. Kétségtelen, hogy a 2. Batman nagyon jó lett, de az 1. és a 3. szerintem gyenge közepes. Az első erőltetettnek tűnt számomra, a harmadik pedig izzadtságszagú, hogy a 2. után csináljunk egy még durvábbat - ami erősen visszafelé sült el, és feleslegesen lett elnyújtva. Míg a Fenegyerek filmet megnéztem már vagy hatszor, addig a Batmaneket nem tudnám még egyszer megnézni (kivéve a 2-est, persze). Túl könnyed volt neked? Még a moziverzió sem volt az, de a rendezői változat még sokkal jobb volt. Egyetlen jól érzékelhető különbség Bruce Wayne és Matt Murdock között a filmekben (mivel tudjuk, hogy egyiknek sincsenek szuperképességeik, vagy öngyógyításuk): Bruce-nak vagy háromszor eltörik a gerince 3 hét alatt, és közben felüléseket csinál, míg Matt minden egyes éjszakai kaland után percekig áll a forró zuhany alatt a falnak támaszkodva, és fájdalomcsillapítókat szed.  ;)
Önmagában Elektra sztorija - de különösen az ELŐADÁSMÓDJA - a Fenegyerek filmben erősebb számomra a Batman filmek bármelyik történeténél. Az a jelenet, amikor Célpont megöli az apját, ahogy Fenegyerek ugrik a megmentésére, de a hang miatt elvéti, és látja, ahogy a szeme fölött elrepül a bot - ahogy Elektra kisírt szemmel lő utána még akkor is, amikor már rég nincs golyó a tárban, de ezt fel se fogja - egyik kedvenc jelenetem. Ahogy az is, amikor Célpont elvágja a torkát a kártyával, majd az egyik kezét lefogja, és készül átdöfni a vívóvillával, Elektra pedig próbálja még utolsó erejével eltolni a kezét - majd utána, ahogy Célpont félredobja a testét (és ahogy Jennifer Garner előadja, amikor átszúrják), nagyon ott van. Ahogy a temetői jelenet is, a zenével, Elektra edzése a zsákokon, vagy a tetős jelenet, amikor Matt és Elektra fenn vannak, majd elered az eső, és így Matt látja az arcát.
Én az egyik legjobb, legképregényesebb képregényfilmnek tartom azt a filmet.

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #10281 Dátum: 2013. május 05. - 22:59:23 »
Ezzel a véleménnyel viszont azért nagyon egyedül vagy :) (nem mintha ez baj lenne!)

Ez már tényleg a karakterek meggyalázása lenne. Johnny Storm olyannyira karakteres személy, annyira ikon, a saját karakterének mintapéldánya, hogy szentségtelenség lenne ennyire megváltoztatni.
Persze nézzük a jó oldalát: ezek után mind igazat adtok majd nekem, hogy mégis tök jó volt a korábbi F4 film.  :twisted: :hehe:
Khmmm... Mert Kingpin nem volt az?  ;)
Én mindig is azt tartottam, hogy jók az F4 filmek. Nem is értem miért fikázza mindenki őket. Ja, de értem, mert ez is divat, mint a Raimi-s Pókembernél... :hehe:
Amúgy azt tudtátok, hogy a Muppet show címe eredetileg NB lett volna?  :hehe:
szerintem az F4 mozik alapvetően más hangot ütnek meg, mint a sikeres adaptációk. Talán mintha gyerekesebbek lennének, én viszont azt mondom, hogy ez nagyon jól áll nekik!

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10282 Dátum: 2013. május 05. - 23:10:37 »
Tudom, hogy a Batman filmeknek nagyobb a tábora, de mondjuk nem is vagyunk egy korosztály.  ;)
De állítsd csak szembe mondjuk a mellékszereplőket a két filmben. Elektra százszor üti Bruce bármelyik nőjét, például. A DD film zenéje is legendás lett, az előadójuk ismert, de emlékszik valaki a Batman zenéjére? Nézzük a koreográfiát: a DD harci jelentei hibátlanok voltak (kivéve a gyerek MM-ot, de az más téma), Batman bunyói pedig amolyan... semmilyenek. A DD nem akart többnek látszani, mint ami: egy egyszerű ember segíteni próbál, akin tud - szemben Batmannel, ahol "kellett" egy repülő metrószerelvényben mindenkit megmentő Denevér... egy szörnyen hatásvadász, de semmire sem jó tankkal - majd motorral.

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #10283 Dátum: 2013. május 05. - 23:42:29 »
Hát ez elég szubjektív, de nekem fogalmam sincs a DD filmzenéjéről, ellenben a Begins filmzenéje az egyik kedvencem. :)
Nem hinném, hogy Batmannel kapcsolatban panaszkodni lehetne a mellékszereplők kidolgozottságára, Alfred, Fox és Gordon is egyaránt működnek, de ami (számomra) a meglepőbb, hogy az utolsó részben behozott szereplők is a helyükön vannak - az kisebbfajta bravúr, hogy a hőst erőlködés nélkül sikerül összehozni egy új nővel.
Ami a hölgyeket illeti, hát bunyóban Elektra biztos lever mindenkit, máskülönben viszont csak ugyanazt tudom mondani. Az való igaz, hogy a Batman kevésbé funkcionál szerelmes sztoriként, mint a DD - de ezt nem is bánom nagyon.

A koreográfia az egy dolog, és egy másik, hogy hogyan vesszük fel. Az első részben még ez a "berántjuk a nézőt a harcba" dolog nekem sem jött be annyira, nem láttam ki hova üt, de maga ez a könyökölős harctechnika nekem abszolút bejött. A 3. részre ebből egy brutális ökölharc maradt, de pont ez a nyerseség állt neki jól. Összességében viszont azt tudom mondani, hogy a Batman akciójelenetei nem a látvánnyal, hanem a feszültséggel kötnek le.

Azért hogy ne legyek teljesen kuka, újranéztem pl ezt a jelenetet: http://www.youtube.com/watch?v=au3EtZEla5Y
Most komoly, hogy a motorján álldogál? Olyan komolyan vehetetlen, miközben a szitu egyáltalán nem komolytalan. És van amikor DD összevissza ugrál a sikátorban, ami egyébként tényleg tökre jól meg van koreografálva, de egyszerűen olyan bénán van felvéve, és körülötte minden szikrázik a semmitől. Nem mondanám, hogy a DD harcjelenetei különösebb nyomot hagytak bennem.

A tank, már hogyne lett volna jó? Mivel kellett volna menekülnie, egy Lamborghinivel?

És a végére egy nagy vallomás: ha rangsorolni kell a 3 Batmant, nálam a középső darab kerül leghátulra, mert Joker ide vagy oda, mint film, szerintem ez a leggyengébb. Nincs normális vége, csak hirtelen el van vágva, Batman kb egy háttérszereplő és a filmvégi dilemma a két hajón is egy vicc szerintem, hogy Harvey pálfordulásáról ne is szóljak.

Az viszont érdekel, hogy a Batman mivel akar többnek tűnni, mint ami?
« Utoljára szerkesztve: 2013. május 06. - 00:37:15 írta Ron És Nerida »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10284 Dátum: 2013. május 06. - 00:14:50 »
Nem hinném, hogy Batmannel kapcsolatban panaszkodni lehetne a mellékszereplők kidolgozottságára, Alfred, Fox és Gordon is egyaránt működnek,
3x3 óra alatt?
Idézet
Ami a hölgyeket illeti, hát bunyóban Elektra biztos lever mindenkit, máskülönben viszont csak ugyanazt tudom mondani.
Tényleg? Tehát Katie Holmes szerinted parádés volt?

Idézet
Az első részben még ez a "berántjuk a nézőt a harcba" dolog nekem sem jött be annyira, nem láttam ki hova üt, de maga ez a könyökölős harctechnika nekem abszolút bejött.
Jobb, ha tőlem tudod: totál életszerűtlen.
Idézet
A 3. részre ebből egy brutális ökölharc maradt, de pont ez a nyerseség állt neki jól.
Ugyanazt néztük? :) Jól állt neki? Hogy a Batman 1 a film totál feléig arról szólt, milyen kiképzést kapott kitartásból, harcművészetek fajtáiból, több, mint egy évtizeden át, majd a 3-ban a leglassabb, legbénább ütést is bekapta és úgy ütött vissza, mint egy részeg kocsmai bunyós?  :roll:

Idézet
Most komoly, hogy a motorján álldogál? Olyan komolyan vehetetlen, miközben a szitu egyáltalán nem komolytalan.
Ez Célpont karaktere. Totál őrült, nagyon is jól adta elő Colin Farrell.
Idézet
A tank, már hogyne lett volna jó? Mivel kellett volna menekülnie, egy Lamborghinivel?
BÁRMIVEL, mint egy tankkal...
Idézet
Az viszont érdekel, hogy a Batman mivel akar többnek tűnni, mint ami?
Hát leírtam, méghozzá ugyanabban a mondatban.  ;)

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #10285 Dátum: 2013. május 06. - 00:35:58 »
Ezek már csak szőrszálhasogatások.

De nem írtad le. Azt írtad le, hogy "egy egyszerű ember segíteni próbál azon, akin tud". Túl azon, hogy szerintem nem csak erről szól, nem látom át, hogy ha szerinted erről szól, akkor ezzel szemben mi az a több, aminek tűnni próbál - és ami szerinted nem is?

Ha már így témában vagyunk, szerintetek elképzelhető, hogy ebből valaha is legyen valami: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=92cVd9HalHs ??
Mert az egy közhely, hogy disney, és akkor nem lehet pg-13-as.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #10286 Dátum: 2013. május 06. - 01:32:06 »
Az ellenvélemény nem baj, sőt. :) Amúgy is szubjektív, hogy kinek mi tetszik.
A Fenegyerek szereplői nagyon szerethetőek. Matt, Elektra, még Célpont is.
Ebben igazad van. És így már azt hiszem értem is, hogy miért tetszik neked ennyire a DD, illetve a Batman miért nem. Szerintem az fogott meg benne téged, ami a Pókemberben is: a szereplők közti kapcsolatok, magánéleti (úgy értve, hogy "civil") szálak. Különben ezek a részek tetszettek nekem is, ahogy az általad felsorolt jelenetek is, ha ezeket is elrontották volna, akkor nézhetetlen lenne a film. Ezekre a részekre gondoltam, mikor azt írtam, hogy van egyfajta szerethető hangulata a filmnek - de nekem az volt a bajom hogy ennyiben ki is merült a film (a rendezői változat egy fokkal legalább jobb volt, de olyan nagyon sokat az sem dobott a filmen). Annyira a főszereplők közti kapcsolatra és románcra koncentrált a film, hogy a sztori többi része elsikkadt, vagy nagyon vázlatos maradt. Ron nagyon jól rátapintott a lényegre: máson van a hangsúly a Batman filmekben, mint a DD-ben. A Batman filmekben kevés a romantika, de sokkal jobban bemutatja a film a főszereplő alvilág elleni harcát. A DD viszont - lehet hogy furán hangzik - de egy romantikus akciófilm, ahol a két főszereplő románca tök jó, viszont ezt csak úgy mellékesen kíséri a bűnüldözés, amolyan körítésként. Ez ott ütközik ki legjobban, hogy a Vezér legalább olyan középszerű figura lett, mint például Bane, sőt, talán még gyengébb. Egyszerűen elrontották a karakterét, és ez volt a legnagyobb szívfájdalmam. Mert ha megnézed, mindenki Célpontról áradozik a film kapcsán és ő volt az igazán emlékezetes ellenség, nem pedig a Vezér, aki egyébként Fenegyerek legnagyobb ellensége és a keleti parti alvilág ura. (Egyáltalán nem éreztem nála azt, amit a Póki képregényekben, hogy ez a figura tényleg bárkit rettegésben tud tartani, és mindig öt lépéssel előtted jár a sakktáblán.) Ha Célpont jó volt, akkor a Vezérnek még jobbnak kellett volna lennie. ;) Célpontot tényleg jól eltalálták és Colin zseniálisan játszott, de ezzel együtt a karakterét kicsit humoros irányba tolták el, ami tök jó volt, de így azért nem is lett olyan félelmetes, mint pl Joker. Persze ezzel nem lett volna gond, ha egy igazán félelmetes és komoly ellenfelet kreáltak volna a Vezérből.

Idézet
Kétségtelen, hogy a 2. Batman nagyon jó lett, de az 1. és a 3. szerintem gyenge közepes.
Azt valóban elismerem, hogy míg a TDK számomra tökéletes film lett, addig az első és harmadik rész nem az, vannak hibáik is az erényeik mellett.
Idézet
Túl könnyed volt neked?
Igen, a Batman filmeket fajsúlyosabb alkotásnak érzem. Valószínűleg azért, mert kevesebb a romantika bennük és jobban rákoncentrálnak az alvilág, illetve a gonoszok elleni harcra. Persze dráma itt is, ott is van, de azért a DD szerelmi tragédiájából levon egy kicsit, hogy Elektra igazából nem is hal meg. :) Rachel és Harvey tragédiája sokkal erősebb volt.

Idézet
Egyetlen jól érzékelhető különbség Bruce Wayne és Matt Murdock között a filmekben (mivel tudjuk, hogy egyiknek sincsenek szuperképességeik, vagy öngyógyításuk): Bruce-nak vagy háromszor eltörik a gerince 3 hét alatt, és közben felüléseket csinál, míg Matt minden egyes éjszakai kaland után percekig áll a forró zuhany alatt a falnak támaszkodva, és fájdalomcsillapítókat szed.  ;)
Hát, ezen viszont sokat lehetne vitázni, hogy ilyen szempontból melyik figura lett realisztikusabb. ;) Nagyon tetszett nekem is az elején, amikor bemutatták Matt egy napját, és kiszedi a fogát meg fájdalomcsillapítót rág, de az viszont már nem, hogy Fenegyerek helyenként akkorát ugrott (kötél nélkül), mint Pókember. Kissé eltúlozták DD fizikumát és atlétikai képességeit. Arról nem is beszélve, hogy egyébként ennyi ugrálástól és bunyótól DD is rövid időn belül nyomorék lenne, csakúgy, mint Batman. De batman legalább páncélozott ruhát hordott, míg DD csak egy sima bőrszerkót. És ami igen nagy WTF volt Fenegyerek eredetsztorijában: a gyerek Matt Murdock egy háztetőn tökegyedül tökéletes harművésszé képezi magát? Hogyan? Ráadásul VAKON? Még egy Bruce Lee filmet sem tud megnézni, hogy technikákat tanuljon el. Ehhez képest még Batman sablonos ninjaiskolás kiképzése is hihetőbb volt. Nagyon hiányzott nekem egy rövid jelenet, amiben Matt ellóg a kínai negyedbe kung-fut tanulni egy bolti árustól, vagy legalább találkozik Stick-kel, mint a képregényben, vagy valami... Fenegyerek harcművész tudásának az alapját rohadtul nem magyarázták meg a filmben. Illetve az Elektra - Matt játszótéri bunyó sem tetszett, erőltetett volt, és nagyon látszott rajta, hogy betanított (helyenként drótköteles) koreográfia.
Viszont a többi bunyó általában jobb volt a DD-ben, mint a Batmanben, ez sajnos igaz. Ahogy az is, hogy Jen kenterbe veri a Batman összes női szereplőjét. Úgy látszik Nolannek ez a két gyenge pontja van. :D

Nem hinném, hogy Batmannel kapcsolatban panaszkodni lehetne a mellékszereplők kidolgozottságára, Alfred, Fox és Gordon is egyaránt működnek, de ami (számomra) a meglepőbb, hogy az utolsó részben behozott szereplők is a helyükön vannak - az kisebbfajta bravúr, hogy a hőst erőlködés nélkül sikerül összehozni egy új nővel.
Ezzel én is egyetértek, a mellékszereplők teljesen a helyükön vannak a trilógiában. Tényleg csak Rachel volt mellényúlás, bár ő mindkét esetben. :hehe:

Idézet
A koreográfia az egy dolog, és egy másik, hogy hogyan vesszük fel. Az első részben még ez a "berántjuk a nézőt a harcba" dolog nekem sem jött be annyira, nem láttam ki hova üt, de maga ez a könyökölős harctechnika nekem abszolút bejött. A 3. részre ebből egy brutális ökölharc maradt, de pont ez a nyerseség állt neki jól. Összességében viszont azt tudom mondani, hogy a Batman akciójelenetei nem a látvánnyal, hanem a feszültséggel kötnek le.
Szerintem ebben azért látjuk máshogyan a dolgokat, mert Kaine és én kicsit harcművész szemmel nézzük a bunyókat. Nekünk jobban feltűnik, ha a bunyó nem realisztikus. Bár a TDKR-ben Bane és Batman első bunyója nekem is tetszett, mert az elég hangulatos volt, de technikailag már ott is kilógott a lóláb. Batman olyan lassan és kiszámíthatóan ütött, hogy csak néztem. A film végén a második küzdelmüknél meg nem is értettem, hogy Batman miért erőből akarta legyűrni Bane-t, amikor a fizikai fölény egyértelműen Bane oldalán van. Batmannek inkább a gyorsaságát és az ügyességét kellett volna kihasználnia (meg az eszét), ahelyett, hogy leáll egy sima adok-kapok bunyóba. Kábé mázlija volt, hogy felsértette Bane maszkját, különben az életben nem győzte volna le.

Idézet
És a végére egy nagy vallomás: ha rangsorolni kell a 3 Batmant, nálam a középső darab kerül leghátulra, mert Joker ide vagy oda, mint film, szerintem ez a leggyengébb. Nincs normális vége, csak hirtelen el van vágva, Batman kb egy háttérszereplő és a filmvégi dilemma a két hajón is egy vicc szerintem, hogy Harvey pálfordulásáról ne is szóljak.
Na tessék, az említett szubjektivitás. :D

A Batmobilról meg csak annyit, hogy még mindig a Tim Burton-féle változat a legkirályabb. 8) Azt még egy Batman filmben sem pipálták le eddig. :)

« Utoljára szerkesztve: 2013. május 06. - 01:51:55 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10287 Dátum: 2013. május 06. - 10:36:58 »
Szerintem a részletekben rejlik a lényeg...

Idézet
De nem írtad le. Azt írtad le, hogy "egy egyszerű ember segíteni próbál azon, akin tud". Túl azon, hogy szerintem nem csak erről szól, nem látom át, hogy ha szerinted erről szól, akkor ezzel szemben mi az a több, aminek tűnni próbál - és ami szerinted nem is?
Leírtam, de részletesebben: mivel az 1. film fele nem Batmanről szólt, hanem Bruce-ról, Nolan úgy érezte, hogy a szuperhősfilm-dömping közepette "elvárás", hogy látványos akciójelenet is legyen egy képregényfilmben, ezért beletett egy totál oda nem illő és tök WTF repülő metrós jelenetet. A DD arról szól, ami: Matt próbál rendet rakni az alvilágban, a saját környezetében, és ezt végig is viszi. Batman - mint sima ember - hol tudna már bármit, bárkit megmenteni egy ilyen helyzetben? Még saját magát sem biztos...
Mert ha megnézed, mindenki Célpontról áradozik a film kapcsán és ő volt az igazán emlékezetes ellenség, nem pedig a Vezér, aki egyébként Fenegyerek legnagyobb ellensége és a keleti parti alvilág ura.
Mivel a modernebb sztorik felé tolódnak a képregényfilmek, Célpont nagyobb ellensége Fenegyereknek, mint a Vezér. Ugyanúgy, mint Pókembernél. Neki is Dr. Octopus volt a legnagyobb, amíg a Zöld Manó meg nem ölte a barátnőjét.  ;)
Idézet
Túl könnyed volt neked?
Idézet
Igen, a Batman filmeket fajsúlyosabb alkotásnak érzem.
Attól, mert a Batman fajsúlyosabb, a DD evidensen könnyed lesz?
Idézet
De batman legalább páncélozott ruhát hordott, míg DD csak egy sima bőrszerkót.
Mert az annyival hihetőbb, hogy Batman páncélban ugrik akkorákat, és abban olyan gyors?  :)

Idézet
Most komoly, hogy a motorján álldogál? Olyan komolyan vehetetlen,

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #10288 Dátum: 2013. május 06. - 10:39:28 »
Én nagyon szeretem a DD filmet és sajnálom hogy nem készült folytatása. A karakterek, a színészek és a harc valóban nagyon ellettek találva, nekem pont a Vezér benne a kedvencem :D
A batman sokkal monumentálisabb, egy mainstream sötét de mégis menő batman trilógia, ami rengeteg reklámot és hypet kapott részenként. Ennek ellenére szerintem egyik része sem rossz de ugyanez a stílus szerintem nem fog jól állni sem Supermannek sem másnak.

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #10289 Dátum: 2013. május 06. - 11:21:21 »
A szőrszálhasogatás nem egyenlő a részletekkel. Nyilván ízekre tudnám szedni az összes szuperhős filmet, annyi valótlanság, átgondolatlanság, ellentmondás van bennük, de a saját kereteik között jól működnek.

Idézet
Mert az annyival hihetőbb, hogy Batman páncélban ugrik akkorákat, és abban olyan gyors? 
Idézet
nem, de ez már csak védekezés.lásd amit fentebb írtam.

Szerintem a részletekben rejlik a lényeg...

Idézet
Leírtam, de részletesebben: mivel az 1. film fele nem Batmanről szólt, hanem Bruce-ról, Nolan úgy érezte, hogy a szuperhősfilm-dömping közepette "elvárás", hogy látványos akciójelenet is legyen egy képregényfilmben, ezért beletett egy totál oda nem illő és tök WTF repülő metrós jelenetet. A DD arról szól, ami: Matt próbál rendet rakni az alvilágban, a saját környezetében, és ezt végig is viszi. Batman - mint sima ember - hol tudna már bármit, bárkit megmenteni egy ilyen helyzetben? Még saját magát sem biztos...
szerintem ez hulyeseg, batman=bruce. Egyebkent egyikuk sem atlagember, DD-nek vannak szuperkepessegei, Brucenak pedig pénze. Ő is a saját környezetében igyekszik rendet rakni, Gothamben. A terület meghatározásával szerintem egyik moziban sincs gond, Bruce arisztokrata, nyilván nem a birtok körül fog rendet rakni, hanem az gothami alvilágban, ami elvette tőle a gyermekkorát.

Azt viszont még mindig nem látom át, hogy amikor arról beszélünk, hogy többnek próbál tűnni, mint ami, akkor miről beszélünk. Mindig úgy érzem, hogy ezek a viták valójában nem filmek, hanem a körülöttük kialakuló hype ellen szól.

fura h ezt hozod fel, soha senkit nem hallottam panaszkodni a metrós jelenet miatt. Miért lenne nem oda illő? A metró a város szerves része, már a film legelején megjelenik. A versenyfutas az idovel csak fokozza az izgalmakat.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10290 Dátum: 2013. május 06. - 11:53:37 »
Idézet
Mert az annyival hihetőbb, hogy Batman páncélban ugrik akkorákat, és abban olyan gyors? 
Idézet
nem, de ez már csak védekezés.lásd amit fentebb írtam.
Nem védekezés. Ha már a Batman A NAGY életszerű képregényfilm, akkor abban hatalmas baki.

Idézet
szerintem ez hulyeseg, batman=bruce.
Tényleg nem érted.

Idézet
Egyebkent egyikuk sem atlagember, DD-nek vannak szuperkepessegei,

Nincsenek. Rendkívül élesek az érzékszervei, illetve a radarösztöne, amely konkrétan a látást
helyettesíti. Egyik sem olyan képesség, amitől jobb lenne az utcai harcokban.
Idézet
Azt viszont még mindig nem látom át, hogy amikor arról beszélünk, hogy többnek próbál tűnni, mint ami, akkor miről beszélünk.
Ennél részletesebben már nem tudom elmagyarázni.
Idézet
fura h ezt hozod fel, soha senkit nem hallottam panaszkodni a metrós jelenet miatt. Miért lenne nem oda illő? A metró a város szerves része, már a film legelején megjelenik.
Te nem láttad a filmet?

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #10291 Dátum: 2013. május 06. - 17:23:07 »
Az való igaz, hogy a Batman kevésbé funkcionál szerelmes sztoriként, mint a DD - de ezt nem is bánom nagyon.

:o Végig azon rinyál Bruce, hogy szeretem, nem szeretem, lemondok róla nem mondok le róla. A második rész tiszta Melrose place volt. Szerintem tök gáz volt az amikor Alfrednek mondta, hogy már összejöttünk volna a nővel de meghalt brühü. Pedig szeretett, meg mittomén. Alfred pedig nyelt nagyokat, hogy mennyire felültették a fickót. Egy szánalmas lúzernek tűnt ahogy a kapcsolatait kezelte. Egy kisfiú, aki nem tudja elviselni, hogy visszautasították.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #10292 Dátum: 2013. május 06. - 19:21:49 »
Na és? Ő nem egy Shakespeare hős, hanem verőember, nem kell ide semmi szerelmi kínlódás. Csak a bumm a fejbe! :D
Tejet kérek! Csokisat!

Todd

• Pókfej
« Válasz #10293 Dátum: 2013. május 06. - 19:32:40 »
Szerintem tök gáz volt az amikor Alfrednek mondta, hogy már összejöttünk volna a nővel de meghalt brühü. Pedig szeretett, meg mittomén. Alfred pedig nyelt nagyokat, hogy mennyire felültették a fickót. Egy szánalmas lúzernek tűnt ahogy a kapcsolatait kezelte. Egy kisfiú, aki nem tudja elviselni, hogy visszautasították.
Ez feltétlen a film "hibája". Mert szerintem tudatosan ilyen, és maga a karakter is ilyen.
Batman legnagyobb tragédiája szerintem nem az, hogy elvesztette a családját, hanem az, hogy rég talált magának új családot, és körbe van véve emberekkel, akik szeretik, de ő mégis folyamatossan azzal van elfoglalva, amit elveszített, és nyomja a nagy búskomorságot, meg az érinthetetlent. ;)
És ez szerintem nem (csak) írói hiba, hanem mára a karakter egyik szerves része.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10294 Dátum: 2013. május 06. - 19:57:00 »
Körbe van véve emberekkel, akik szeretik? Alfred... talán Robin, bár némelyikük ki nem állhatja. Szerintem ez nem igaz. Kőgazdag, az ilyeneket nem veszik körbe szeretettel, csak irigységgel, és jéghideg üzleti érdekkel.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10295 Dátum: 2013. május 06. - 20:03:34 »
Elsősorban a képregényre gondoltam, ahol egy egész Batman család van már. Alfred, Gordon, Barbara, Dick, Tim. Szerintem ők nem a pénze miatt támogatják. És pont az bizonyítja, hogy szeretik, hogy a kiállhatatalanúl bunkó természete ellenére is vele vannak.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #10296 Dátum: 2013. május 06. - 20:09:56 »
Szerintem tök gáz volt az amikor Alfrednek mondta, hogy már összejöttünk volna a nővel de meghalt brühü. Pedig szeretett, meg mittomén. Alfred pedig nyelt nagyokat, hogy mennyire felültették a fickót. Egy szánalmas lúzernek tűnt ahogy a kapcsolatait kezelte. Egy kisfiú, aki nem tudja elviselni, hogy visszautasították.
Ez feltétlen a film "hibája". Mert szerintem tudatosan ilyen, és maga a karakter is ilyen.
Batman legnagyobb tragédiája szerintem nem az, hogy elvesztette a családját, hanem az, hogy rég talált magának új családot, és körbe van véve emberekkel, akik szeretik, de ő mégis folyamatossan azzal van elfoglalva, amit elveszített, és nyomja a nagy búskomorságot, meg az érinthetetlent. ;)
És ez szerintem nem (csak) írói hiba, hanem mára a karakter egyik szerves része.

Nem tudom, lehet, hogy igazad van, de a képregényben nem tűnik ilyennek. A Burton filmben nem ilyen. Ott inkább védeni akarja a szeretteit, nem ilyen tesze-tosza módon maszatol. Melyik nőnek tetszik ez? Persze, hogy elhagyják.
Abszolút nem tudok kibékülni ezzel a "Batmannel". Én csalódtam benne, és nem értem a Hype-ot. Szerintem pont azt vették el, ami Batmanné teszi. Egy magabiztos bűnüldöző, mérhetetlen sok lelki defektussal. Nolan Batmanje egy gyenge szenvedő kis fickó, aki nem uralja a saját életét sem. Akkor hogy tudna bárkit megmenteni?  Egy ilyen súly alatt valaki vagy összeroppan, vagy kőkemény lesz. Ha összeroppan ( mint a legtöbb ember ) akkor nem lesz Batman belőle, de ha meg kőkemény lesz, nem fogja játszani a hisztis kislányt, hanem továbblép, tovább él. Hisz már akkora trauma érte, ami ennek az ezerszerese.
Értem a traumát és az ebből fakadó súlyos lelki sérülést, amit a jók védelmére akar felhasználni. De ahogy a Gyilkos tréfa, és később az Arkham Asylum is rámutat, ő sem különb azoknál akiket üldöz. Ő is gonosztevővé vált. Azonosult mert nagyon kevés választja el a hőst a gonosztevőtől.
Itt meg jön egy ilyen utáljon mindenki engem, ( csak azért, hogy Dent hírnevén ne essen folt, mert kell egy hős / ebbe, ha megzeberedek akkor sem látok mély tartalmi mondanivalót, sőt inkább a népmesékre és kisgyerek dajkamesékre emlékeztet, nem sötét mélységekre.) akkor szépen összefognak az emberek és szép lesz a világ aktus, amit aztán tényleg nem lehet sehova tenni. Igen, Batman törvényen kívüli, de tudják róla, hogy a jó oldalon áll. Szerintem azok akik eddig bíztak benne, nem fordulnának ellene, csak azért mert azt mondja a rendőrség. Ha meg igen, akkor meg pláne sekélyes ez az egész. Az a baj ezekkel a filmekkel, hogy mindenki meg van győződve arról, hogy meglátott mindent, pedig semmit sem mutatnak.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10297 Dátum: 2013. május 06. - 20:42:18 »
Teljesen egyetértek.  :bravo:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #10298 Dátum: 2013. május 07. - 16:14:29 »
Mivel a modernebb sztorik felé tolódnak a képregényfilmek, Célpont nagyobb ellensége Fenegyereknek, mint a Vezér. Ugyanúgy, mint Pókembernél. Neki is Dr. Octopus volt a legnagyobb, amíg a Zöld Manó meg nem ölte a barátnőjét.  ;)
Na jó, de a képregényeknél ez érthető, hiszen ott hosszú történetek mennek le több száz részen keresztül, a főbb ellenfeleknek megvan a saját maguk nagy korszaka. Gondolom a DD képregényekben is volt olyan időszak, amikor a Vezér volt a legnagyobb ellensége. Természetes, hogy a képregényben időnként háttérbe szorítanak egyes karaktereket, hogy mások előjöhessenek, hisz marha uncsi lenne ha hosszútávon is mindig csak ugyanazzal az egy ellenféllel szivatnák egymást.
Viszont a film más, mert ott nagyon rövid idő alatt csak nagyon kis részt tudsz bemutatni a képregényes történetekből, nagyon besűrítve. Úgyhogy érdemes kihozni a karakterekből a maximumot, hisz nincs több száz epizód arra, hogy szép lassan felfuttassák. Célpontból kihozták a maximumot, de a Vezérből szerintem nem.

Idézet
Attól, mert a Batman fajsúlyosabb, a DD evidensen könnyed lesz?
Nem, én relatíve értettem. Azaz a Batmanhez (elsősorban a TDK-ra gondolok) képest a DD könnyedebb. Természetesen vannak más filmek, amikkel összehasonlítva a DD a fajsúlyos.
Idézet
Mert az annyival hihetőbb, hogy Batman páncélban ugrik akkorákat, és abban olyan gyors?  :)
Nem, de az hihetőbb, hogy ha páncélban verekszel, akkor kisebb eséllyel törik el a bordádat. :) Meg amúgy is, ez egy hi-tech ultrakönnyű páncél, amin a második részben még könnyítettek is... ;D

Idézet
Leírtam, de részletesebben: mivel az 1. film fele nem Batmanről szólt, hanem Bruce-ról, Nolan úgy érezte, hogy a szuperhősfilm-dömping közepette "elvárás", hogy látványos akciójelenet is legyen egy képregényfilmben, ezért beletett egy totál oda nem illő és tök WTF repülő metrós jelenetet.
Értem, hogy mire gondolsz, de nem vagyok benne biztos, hogy ez feltétlenül Nolan hibája. Az első résznél tuti meg volt kötve a keze, valószínűnek tartom, hogy a stúdió nyomására rakta bele a metrós jelenetet, mert ki volt adva az ukáz, hogy kell egy látványos "Batman saves the day" finálé. A második rész viszont már jóval kevésbé lett képregényfilm, azon jobban kijött Nolan stílusa. Különben nekem a metrós jelenet is tetszett, csak tudományos szempontból volt marhanagy hülyeség.

Idézet
A DD arról szól, ami: Matt próbál rendet rakni az alvilágban, a saját környezetében, és ezt végig is viszi. Batman - mint sima ember - hol tudna már bármit, bárkit megmenteni egy ilyen helyzetben? Még saját magát sem biztos...
A szuperképességek nélküli hősök is pont attól válnak hőssé, hogy saját magukhoz képest emberfeletti tetteket hajtanak végre. Ezeknek a történeteknek mind a filmben, mint a képregényben ez a lényege. Ha Batman csak a sarki zöldségest tudná megvédeni, meg elüldözni pár autótolvajt, akkor marhára nem lenne legenda belőle...
Egyébként, ha már életszerűségről beszélünk, akkor a DD fináléját is lehetne ekézni rendesen. Elektra átszúrja egy Sai-villával DD-t, aki ezután elkínlódja magát egy templomba, ahol majdnem beájul a vérveszteségtől... Ekkor megjelenik Célpont és DD felszívja magát, bunyóznak egy nagyot... Majd ezután egyenesen elrohan az ereje teljében levő Vezérhez, és még sérülten is leveri őt? Elhiszem, hogy a bosszú erőt ad, na de ennyire... Sokkal életszerűbb lett volna, ha legalább a Célponttal való bunyó után hazahúzott volna Matt, hogy ellássa magát és felépüljön. ;) De mivel a DD és a Batman is egyaránt képregényadaptáció, így elhisszük, hogy a hős életszerűtlen, ámde nagy tettet hajt végre. :)

Idézet
Nincsenek. Rendkívül élesek az érzékszervei, illetve a radarösztöne, amely konkrétan a látást
helyettesíti. Egyik sem olyan képesség, amitől jobb lenne az utcai harcokban.
Ez speciel nem igaz, mert az érzékszervei magasan az emberfeletti tartományban vannak, amit már nevezhetünk szuperképességnek, és ezek egyértelműen előnyt jelentenek neki a veszélyes szitukban egy átlagos érzékekkel rendelkező harcművészhez képest. A radarösztönével gyakorlatilag 360°-ban lát, ami majdnem akkora előny, mint a pókösztön, észrevesz bármilyen szögből érkező támadást. Képes kiszámítani a lövedék röppályáját és félreütni a botjával. A szuperérzékeny hallásával és szaglásával meg tudja állapítani, hogy pl a szomszéd szobában hány rosszfiú tartózkodik és van-e náluk fegyver; észreveszi az orvlövészt egy távoli háztetőn, stb. Arról nem is beszélve, hogy teljes vaksötétségben is baromi jól "lát" és tájékozódik, míg az ellenfelei tehetetlenek ilyen körülmények közt. Ezekre a dolgokra Batman nem képes, vagy legfeljebb csak néhány kütyüvel képes hasonlóra.
De Fenegyerek képességeiben az a jó, hogy elsősorban taktikai előnyt jelentenek, nem fizikálisat, így a figura ugyanúgy megmarad egy sebezhető, esendő embernek, mint Batman.

:o Végig azon rinyál Bruce, hogy szeretem, nem szeretem, lemondok róla nem mondok le róla. A második rész tiszta Melrose place volt. Szerintem tök gáz volt az amikor Alfrednek mondta, hogy már összejöttünk volna a nővel de meghalt brühü. Pedig szeretett, meg mittomén. Alfred pedig nyelt nagyokat, hogy mennyire felültették a fickót. Egy szánalmas lúzernek tűnt ahogy a kapcsolatait kezelte. Egy kisfiú, aki nem tudja elviselni, hogy visszautasították.
Ez szerintem nem igaz, és nem is értem, mi bajotok ezzel a történetszállal. Az első rész végén egyértelműen azért szakít Rachellel, mert meg akarja védeni. A második részben meg azért akar újra összejönni vele, mert felcsillan a remény, hogy szögre akaszthatja a köpenyt és normális életet élhet, hisz a "Fehér lovag" Dent átveheti a helyét a hős szerepben. Rachel halála meg persze hogy kiakasztja, hiszen szerelmes volt belé. Pont ez mutatta meg, hogy Batman is csak ember, és nem egy lelketlen terminátor. Talán csak a harmadik részbeli depizése volt túlzás, hogy 8 év alatt sem tudta feldolgozni Rachel halálát, de az első két részben attól még rendben volt a love story és abszolút nem volt nyálas szvsz. ;)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10299 Dátum: 2013. május 07. - 16:58:50 »
Célpontból kihozták a maximumot, de a Vezérből szerintem nem.
Hát egy rész alatt nem is lehet kettőből.  ;) Pont az a jó, hogy nem fele-fele arányban osztották el, hanem az egyikből kihoztak mindent, a másikat bemutatták.
Idézet
Természetesen vannak más filmek, amikkel összehasonlítva a DD a fajsúlyos.
Nem tartom fajsúlyos filmnek a DD-t, de könnyednek sem.

Idézet
Értem, hogy mire gondolsz, de nem vagyok benne biztos, hogy ez feltétlenül Nolan hibája.
Ó, hát egy percig sem szeretném rá kenni. Most arról megy a vs. hogy melyik film hol jó és rossz, nem a rendezőről. Nolan jó rendező, kétségtelen. A Tökéletes trükk hibátlan film volt.

Idézet
A szuperképességek nélküli hősök is pont attól válnak hőssé, hogy saját magukhoz képest emberfeletti tetteket hajtanak végre.
Szerintem meg az önfeláldozásuk révén. Hogy mások - különösen idegenek - érdekeit a maguk elé helyezik.
Idézet
Ha Batman csak a sarki zöldségest tudná megvédeni, meg elüldözni pár autótolvajt, akkor marhára nem lenne legenda belőle...
Pedig Fenegyerekből így lett...
Idézet
Egyébként, ha már életszerűségről beszélünk, akkor a DD fináléját is lehetne ekézni rendesen.
Kétségtelen. Tényleg sok volt a sérülése.  ;)

Idézet
A radarösztönével gyakorlatilag 360°-ban lát, ami majdnem akkora előny, mint a pókösztön, észrevesz bármilyen szögből érkező támadást. Képes kiszámítani a lövedék röppályáját és félreütni a botjával. A szuperérzékeny hallásával és szaglásával meg tudja állapítani, hogy pl a szomszéd szobában hány rosszfiú tartózkodik és van-e náluk fegyver; észreveszi az orvlövészt egy távoli háztetőn, stb.
Ezek mind olyan képességek, amikkel egy mentalista is rendelkezhet, mégsem nevezzük szuperképességeknek. A golyó félreütése a harcművészetének része, nem a radarjának.