Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1319825 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #10300 Dátum: 2013. május 07. - 23:47:44 »
Idézet
Egy magabiztos bűnüldöző, mérhetetlen sok lelki defektussal. Nolan Batmanje egy gyenge szenvedő kis fickó, aki nem uralja a saját életét sem.
?? A két sarkított mondat közé tehetünk egy egyenlőségjelet.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #10301 Dátum: 2013. május 08. - 08:09:40 »
Ettől a nagy vitától kedvet kaptam, és újra megnézte a Fenegyereket. Nem láttam a premier óta, és akkor rohadtul nem tetszett, de nem is volt ez olyan rossz. A trükkök elég rosszul öregedtek, de a poénok, az érzelmi szál meg úgy majdnem minden működött.
« Utoljára szerkesztve: 2013. május 08. - 10:57:36 írta killingjoke »
"Live for nothing or die for something, your call."

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10302 Dátum: 2013. május 08. - 09:25:21 »
Azon a rendezőn látszik, hogy ő képregényfan, nem csak úgy mondja. :)

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #10303 Dátum: 2013. május 08. - 11:00:54 »
Jaja, amikor az ellenfeleket a bokszmeccsen a legmenőbb Fenegyerek írók után nevezi el, az uccsó meg Romita, na azon feküdtem!  ;D Jon Favreu meg brillírozik. Itt még egyáltalán nem olyan erőltetett, mint a Vasban a bohóckodása.
Tényleg nem állna jól a karakternek egy Batman megközelítés.
"Live for nothing or die for something, your call."

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #10304 Dátum: 2013. május 08. - 17:10:34 »
Idézet
Egy magabiztos bűnüldöző, mérhetetlen sok lelki defektussal. Nolan Batmanje egy gyenge szenvedő kis fickó, aki nem uralja a saját életét sem.
?? A két sarkított mondat közé tehetünk egy egyenlőségjelet.

Mármint a magabiztos bűnüldöző = gyenge szenvedő kis fickó ? Azon a környéken ahol én élek ott ez nem így van.  :lol:

Magabiztos bűnüldöző = egy olyan krapek, aki bízik magában és uralja az életét.

Szenvedő kis fickó = gyenge, tutyimutyi alak, aki csak csapódik, de nem uralja a saját életét sem.

Mérhetetlen sok lelki defektus = szülei meggyilkolása miatt érzett fájdalom, erőszakra, dühre hajlamos ( de nem veszti el a fejét, tud uralkodni magán = magabiztos ), képtelen a normális kapcsolatra, kettős élete miatt ( nem azért mert balf*sz, mint Nolan Batmanje ) és a rettegéstől, hogy baja esik annak akit szeret. Ezt Burton nagyon jól megfogta az első Batman filmben. Tudom, hogy a mostani emós gyerekek ezzel a karakterrel tudnak jobban azonosulni, valószínű ezért is lett ilyen.  :hehe:

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #10305 Dátum: 2013. május 08. - 21:38:40 »
Pont az a jó, hogy nem fele-fele arányban osztották el, hanem az egyikből kihoztak mindent, a másikat bemutatták.
Ebben van valami, lehet, hogy a Vezért egy esetleges folytatásban mutatták volna be jobban.
Viszont most, hogy visszaszálltak a jogok a Marvelhez, nagyon kiváncsi leszek, hogy ha készítenek új filmet, akkor abban hogyan oldják meg a Vezért, illetve benne lesz-e egyáltalán.

Idézet
Ó, hát egy percig sem szeretném rá kenni. Most arról megy a vs. hogy melyik film hol jó és rossz, nem a rendezőről. Nolan jó rendező, kétségtelen. A Tökéletes trükk hibátlan film volt.
Ja, oké, azt hittem, nem csíped őt. :)

Idézet
Idézet
A szuperképességek nélküli hősök is pont attól válnak hőssé, hogy saját magukhoz képest emberfeletti tetteket hajtanak végre.
Szerintem meg az önfeláldozásuk révén. Hogy mások - különösen idegenek - érdekeit a maguk elé helyezik.
Szerintem az előbbi magába foglalja az utóbbit. Mindegy, hogy kis vagy nagy hőstettet hajtasz végre, mindegyik az önfeláldozásból és önzetlenségből fakad. Persze a való világban olyan dolgok is hőstettnek számítanak, amik a képregényekben a világmegmentés mellett "elsikkadnak". Ha félrerántasz az autó elől egy útra kiszaladó gyereket; elijesztesz egy rablót, aki ki akar rabolni egy járókelőt; vagy épp a tűzoltók kimentenek az égő házból egy embert - ezek mind egyfomán hőstettek. Elméletileg a képregénytörténetekben is dolgoznak a zsaruk/tűzoltók/mentősök, csak épp ez ki a francot érdekel, amikor Superman vagy épp a Bosszú Angyalai megmentenek egy várost, vagy akár az egész Földet. Szerintem néha, tudat alatt hajlamosak vagyunk más mércével mérni a képregényekben/filmekben bemutatott hőstetteket.

Idézet
Idézet
Ha Batman csak a sarki zöldségest tudná megvédeni, meg elüldözni pár autótolvajt, akkor marhára nem lenne legenda belőle...
Pedig Fenegyerekből így lett...
Azért szerintem igencsak sokat dobott a bűnüldözői karrierjén, hogy a piti tolvajok mellett olyan nagy halakat is lekapcsolt, mint mondjuk a Vezér.

Idézet
Ezek mind olyan képességek, amikkel egy mentalista is rendelkezhet, mégsem nevezzük szuperképességeknek.
Hát, őszintén szólva én nem hiszek a mentalistákban. Jóindulattal bűvészeknek tartom őket, de ha rosszindulatú akarok lenni, akkor csalók. Magát a kifejezést sem szeretem, hívják magukat simán bűvészeknek, az tisztességesebb szerintem.

Amúgy persze vannak emberek, akiknek valamely érzékszervük valamivel élesebb, mint az átlag, ez sima genetika. De olyan emberről még nem hallottam, aki olyan éles hallással/szaglással rendelkezne, mint DD. Egy doksifilmben láttam egy vak srácot, aki a tárgyakról visszaverődő hanghullámokat érzékelve is tudott tájékozódni, de ez a képesség jóval kezdetlegesebb volt és sokkal kevésbé volt hatékony, mint DD radarja.

Mondjuk szerintem tisztázni kellene, hogy mit értünk szuperképesség alatt (képregényes értelemben): szerintem ezek olyan tulajdonságok, amelyek messze az általunk ismert emberi korlátok felett vannak és amelyeket egy átlagos ember  semmilyen edzéssel és gyakorlással nem tudna kifejleszteni. DD szuperérzékei is ilyenek, a radioaktív lötyinek köszönheti őket. Ha csak úgy simán megvakult volna valamilyen betegség, vagy fizikai sérülés következtében, akkor az életben nem lett volna belőle szuperhős.

Idézet
A golyó félreütése a harcművészetének része, nem a radarjának.
Én mindig úgy értelmeztem, hogy a radarja miatt képes rá. Természetesen a harcművész tudás is kell hozzá, ami révén nagyon precízen és pontosan tudja forgatni a botokat, de szerintem a radarösztön teszi lehetővé, hogy érzékelje és kiszámítsa a golyó röppályáját. Mondjuk a golyó félreütős trükköt a képregényben is neccesnek tartottam, mert igazából Pókember-szintű gyorsaság és reflexek kellenének hozzá. De az tuti, hogy a valóságban még a legképzettebb harcművész sem tudna egy puskából kilőtt golyót félreütni egy bottal.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #10306 Dátum: 2013. május 09. - 00:38:15 »
Ettől a nagy vitától kedvet kaptam, és újra megnézte a Fenegyereket. Nem láttam a premier óta, és akkor rohadtul nem tetszett, de nem is volt ez olyan rossz. A trükkök elég rosszul öregedtek, de a poénok, az érzelmi szál meg úgy majdnem minden működött.

Én is rávettem magam, hogy megnézzem újra. Mindjárt indul.  :)

BuB

• Pókfej
« Válasz #10307 Dátum: 2013. május 09. - 09:05:48 »
Oh... oh...
April O'neil a forgatáson.

Hogy lehet, hogy nincs ennek a csajnak még egy kiszivárgott videója sem ;D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10308 Dátum: 2013. május 09. - 10:11:08 »
Ki ez a csaj? Olyan ismerősnek tűnik.  :headscratch:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10309 Dátum: 2013. május 09. - 10:35:39 »
A 3. képen tiszta Megan Fox. Melyik filmről van szó?
Mert minden negyedik filmjének címében ott a "lesbian" szó, lehet, onnan ismered.  :hehe:
Ebben van valami, lehet, hogy a Vezért egy esetleges folytatásban mutatták volna be jobban.
Mindent előkészítettek hozzá, hiszen megtudta Matt titkát, jöhetett volna a folytatásban a klasszikus nagy DD sztori.
Idézet
Elméletileg a képregénytörténetekben is dolgoznak a zsaruk/tűzoltók/mentősök, csak épp ez ki a francot érdekel, amikor Superman vagy épp a Bosszú Angyalai megmentenek egy várost, vagy akár az egész Földet. Szerintem néha, tudat alatt hajlamosak vagyunk más mércével mérni a képregényekben/filmekben bemutatott hőstetteket.
Alighanem ez különbözteti meg a hőst a szuperhőstől.
Idézet
Azért szerintem igencsak sokat dobott a bűnüldözői karrierjén, hogy a piti tolvajok mellett olyan nagy halakat is lekapcsolt, mint mondjuk a Vezér.
Oké, kétségtelen. Persze a Vezérrel nemigen találkozott az első 10-20 évében.
Idézet
Hát, őszintén szólva én nem hiszek a mentalistákban.
Miért, Supermanben hiszel? :) Most képregényekről beszélünk.
Idézet
Én mindig úgy értelmeztem, hogy a radarja miatt képes rá. Természetesen a harcművész tudás is kell hozzá, ami révén nagyon precízen és pontosan tudja forgatni a botokat, de szerintem a radarösztön teszi lehetővé, hogy érzékelje és kiszámítsa a golyó röppályáját.
Lehet, hogy igazad van, de a radarösztöne valójában a látását helyettesíti, vagyis a "kiszámítom a röppályáját" pontosan ugyanazt jelenti akkor is, ha látna. Amikor dobnak feléd egy labdát, simán elkapod, pedig - nem tudatosan - te is kiszámítod a röppályáját, mert tudod, hogy milyen magasra kell nyúlnod, hogy pont a kezedben landoljon. DD is ezt teszi, csak nagyban. :) Ő nem "sima" harcművész, hisz a legutolsó sötét/titkos/elfeledett/stb (válassz) nindzsa technikáknak is mestere, mindent tud.

BuB

• Pókfej
« Válasz #10310 Dátum: 2013. május 09. - 11:08:34 »
Megan Fox. És ha az April O'neil-ből nem jöttetek rá, ez a Bay féle Turtles.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10311 Dátum: 2013. május 09. - 11:29:09 »
Tom: Discoveryn láttam már olyen műsort, amiben a karddal golyó kettévágos jelenetet próbálták rekonstruálni, és bármily hihetetlen, tudtak olyan harcművészt szerezni, aki nyugalmi állapotból, vagyis kardot hüvelyben tartva, és a lövés pillanata előtt kirántva, el tudta találni a golyót.
Nem vágta ketté, de a lassított felvételen látszott, hogy hozzáér, és a golyón is látszott a kard nyoma.
Szóval azóta elhiszem, hogy akár még fejlettebb érzékekkel, az is lehetséges.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #10312 Dátum: 2013. május 09. - 12:07:12 »
Azt a műsort én is láttam, habár lehet, hogy trükkfelvétel volt, de annak elég hihető. Különben 2. próbálkozásra ketté is vágta, csak elsőre nem sikerült neki.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10313 Dátum: 2013. május 09. - 13:04:23 »
Megan Fox. És ha az April O'neil-ből nem jöttetek rá, ez a Bay féle Turtles.
Akkor ezért volt olyan ismerős. Elsőre őrá tippeltem volna, de nem voltam benne biztos. Az April-ből leesett, hogy az új Tini ninja film (nagy rajongójuk voltam gyerekként  :D), de azt nem tudtam, hogy Megan is játszik benne.  ;)

BuB

• Pókfej
« Válasz #10314 Dátum: 2013. május 09. - 13:09:28 »
Oh, pedig ment a hiszti miatta rendesen. :hehe:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10315 Dátum: 2013. május 09. - 13:13:18 »
Nem követem már naprakészen a filmes hisztiket.  ;)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #10316 Dátum: 2013. május 09. - 13:38:55 »
Ejnye! Nem ismertétek fel Megan-t? ;D
Amúgy tök cuki a képeken, engem már most meggyőzött, hogy jó lesz April szerepére. :D

Idézet
Hogy lehet, hogy nincs ennek a csajnak még egy kiszivárgott videója sem ;D
Úgy látszik, nagyon óvatos a kicsike. ;D De ki tudja, majd ha megzuhan a karrierje, talán jönnek a villantások, vagy elvállal "művészibb" szerepeket. :hehe: Xénáról sem hittem volna, hogy bevállal egy olyan sorozatot amiben szinte mindent megmutat... :D

Mindent előkészítettek hozzá, hiszen megtudta Matt titkát, jöhetett volna a folytatásban a klasszikus nagy DD sztori.
Igen, én is kiváncsi lettem volna a folytatásra, ezért sajnáltam, hogy elkaszálták anno. Most már mindenképpen rebootot fogunk majd kapni, gondolom.

Idézet
Miért, Supermanben hiszel? :) Most képregényekről beszélünk.
Várj, én azt hittem, a valódi mentalistákra gondolsz, úgy mint Uri Geller, Danny Blue és társai. A képregényekben is vannak mentalisták? ;D Például kik? Szerintem nem ugyanarról beszéltünk. :)

Idézet
Lehet, hogy igazad van, de a radarösztöne valójában a látását helyettesíti, vagyis a "kiszámítom a röppályáját" pontosan ugyanazt jelenti akkor is, ha látna.
Igen, csak szerintem a radarösztön sokkal hatékonyabb ilyen téren, mint a látás, úgy értem, olyan dolgokat is érzékel vele, amit mások a szemükkel nem. Pl az olyan gyors mozgásokat, mint a kilőtt golyó.

Idézet
Amikor dobnak feléd egy labdát, simán elkapod, pedig - nem tudatosan - te is kiszámítod a röppályáját, mert tudod, hogy milyen magasra kell nyúlnod, hogy pont a kezedben landoljon.
Ez igaz, csak a különbség a sebességben van. Egy normál sebességel eldobott teniszlabdát simán elkapok, hisz végig látom a labdát a levegőben, mert elég lassú, és elég nagy is, könnyű kiszámítani a pályáját, ráadásul a lassú sebesség miatt böven van annyi reakcióideje az agynak, hogy megtehesse ezt. De ha izomból vágják hozzám a labdát, akkor már sokkal nehezebb elkapni, olyankor inkább reflexből próbálja félreütni az ember, vagy megpróbál elhajolni előle.
Viszont egy puskagolyó olyan gyors, hogy nem is látod a levegőben - legfeljebb a rád irányuló puskacső szögéből, geometriai alapon próbálod megsaccolni a golyó röppályáját. Ez is baromi nehéz, de ezen felül még időben észre is kell venned az elsütés pillanatát, és ahhoz képest villámgyorsan reagálni. Szerintem az agynak túl lassú ehhez a reakcióideje. (Ezért tartom neccesnek DD trükkjét is hihetőségi szempontból, hacsak nem feltételezzük, hogy a felfokozott érzékeléshez felfokozott agyműködés is társul és így majdnem olyan gyors a reakcióideje, mint mondjuk Pókembernek.)
Ráadásul ne feledd, hogy DD még a trükk "nehezített" változatát is megcsinálta, amikor nem is őrá céloztak, ráadásul igen nagy távolságból egy orvlövész lőtt egy háztetőről (így mentette meg Pókember életét a képregényben), itt aztán nem nagyon lehet saccolgatni. Ezért is gondolom azt, hogy DD igazából magának a lövedéknek a (szemmel láthatatlan) mozgását képes érzékelni és lekövetni a radarösztönével. Vagyis tartom, hogy DD a radarösztön nélkül nem lenne képes megcsinálni ezt a trükköt, még akkor sem, ha nem lenne vak.

Tom: Discoveryn láttam már olyen műsort, amiben a karddal golyó kettévágos jelenetet próbálták rekonstruálni, és bármily hihetetlen, tudtak olyan harcművészt szerezni, aki nyugalmi állapotból, vagyis kardot hüvelyben tartva, és a lövés pillanata előtt kirántva, el tudta találni a golyót.
Nem vágta ketté, de a lassított felvételen látszott, hogy hozzáér, és a golyón is látszott a kard nyoma.
Szóval azóta elhiszem, hogy akár még fejlettebb érzékekkel, az is lehetséges.
Ezt a műsort nem láttam, de feltételezem, hogy egy előre stabil helyzetben rögzitett fegyberből adták le a lövést valamilyen elsütő automatikával, és gondolom a harcművész mellé céloztak, aki vízszintes vágással próbálta meg kettévágni a golyót, nem? Mert az életét nyilván nem kockáztatták. Nagyon érdekesek és látványosak ezek a kisérletek, de az a baj velük, hogy nem szimulálják tökéletesen a valóságot. Ráadásul ha egy ilyen beállított és kontrollált kisérletben is csak másodszorra járt sikerrel, az necces, hiszen éles helyzetben nem lenne második esélye. Legfeljebb azt bizonyíthatja a kisérlet, hogy lehetséges, hogy az agy ilyen gyors reakcióidővel rendelkezzen, de ez még kontrollált környezetben sem jött be 100%-osan, vagyis valódi szituban simán lepuffantaná bárki a harcművészt. Persze ezzel nem a harcművész úr képességeit akarom lebecsülni, azok elismerésre méltóak. Csak épp ez is nagyon távol van a képregényes-filmes fantáziáktól.

Én egyébként egy olyan kísérletet láttam a Mythbustersben, ahol azt próbálták ki, hogy a Zs-kategóriás nindzsafilmekből látott "tenyérrel félreütöm a golyót magam elől" trükköt meg lehet-e csinálni. Ehhez építettek egy robotkezet, aminek a kézfeje ballisztikai zseléből volt, és egy ugyancsak ballisztikai zseléből álló felsőtest elé illesztették. Aztán adott távolságból egy stabilan rögzített pisztolyból mellkasra célzott lövést adtak le egy elsütő automatikával, és ugyanez az automatika az elsütéskor jelet küldött a robotkéznek, amely egy felülről lefelé irányuló tenyércsapással próbálta félreütni a golyót. Az automatika jelét lehetett késleltetni, így lehetett szabályozni az időt, hogy mikor lendüljön a kar. A lényeg, hogy addig játszadoztak a késleltetési idővel, míg sikerült elérni, hogy az egyik lövésnél a tenyér hozzáérjen a golyóhoz, ami felhorzsolta ugyan a tenyeret, de aztán szépen a mellkasba fúródott. Vagyis a lényeg, hogy félreütni nem tudták a golyót, a ninja mindenképpen meghalt. :D

A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #10317 Dátum: 2013. május 09. - 16:27:54 »
Rögzített fegyverből volt a lövés, de nem éles lőszerrel, hanem műanyaggal. Egyenesen a szamurájra céloztak, aki úgy vágta ketté egyetlen mozdulattal, hogy közben húzta ki a hüvelyből a kardot. Elsőre is sikerült neki eltéríteni a golyót, de csak 2.-ra vágta ketté. Persze éles helyzetben én sem hinném, hogy sikerülne neki.

BuB

• Pókfej
« Válasz #10318 Dátum: 2013. május 10. - 11:31:42 »
Oh... oh... oh...

Filmtrailers.
A NewsWeek újságírója Montrealba repült, majd arról adott hírt, hogy a járaton Halle Berryt és James Marsdent látta. Montrealban zajlik az X-Men: Az eljövendő múlt napjai forgatása Bryan Singer vezénylete alatt. Halle Berry ismét eljátszhatja Ciklont, viszont eddig arról nem esett szó, hogy James Marsden visszatér-e Küklopszként. A színész által játszott karakter elvileg meghalt az X-Men: Az ellenállás vége filmben. A képregényekben gyakran nyírnak ki hősöket, hogy aztán pár hét vagy hónap után feltámasszák. Singer nemrég twitterén megköszönte Brett Ratnernek, hogy életben hagyta a szereplők nagy részét, de azt is hozzátette, hogy néhány dolgot korrigálni fognak. Arra remélhetőleg választ kapunk, hogy mi történt a Professzorral.

balogh44

• Thanos
« Válasz #10319 Dátum: 2013. május 10. - 13:00:28 »
Ezek a korrigálások jól hangzanak, bármit is változtatnak a 3. részhez képest az csak jó lehet! Én titkon remélem, hogy kiderülnek majd olyan dolgok, hogy pl. valójában csak lemásolta a Rathner féle Főnix saját testét és Küklopszét, vagy biztonságba helyezte őket a sóstó tengerben. Végre másmilyen Főnixet kapnánk, szép tűzmadár effekttel stb...;)

Ééééés, íme a teknőcök:

:)