Hát, ha a DoFP-ba tényleg csak egy jelenet tették be, ahogyan azt egy forrás állítja, akkor simán elképzelhető, hogy valóban csak utólag írták bele, amikor felmerült a pletyka, hogy a Marvel is használni akarja a karaktert. (Múlt héten erősítették meg Whedonék, de már előtte is lehetett sejteni.) Ha viszont rendesen meg lesz csinálva a karaktere, akkor persze valószínű, hogy szerencsétlen véletlenről van szó és pont azért jelentették be, hogy a Marvel tudjon hozzájuk igazodni.
Egyébként van még egy kiskapu a Marvel részéről: A SHIELD sorozatra tudtommal nem vonatkoznak a filmes szabályok, ott említhetik a mutáns szót, vagy akár még Magnetot is. Szóval mondjuk az Avengers 2-ben nem esne szó Pietroék eredetéről, de a sorozatban Coulson megemlítené, hogy bekerült a csapatba két mutáns is. Persze ez nem jutna el akkora közönséghez, de akik csak a mozifilmet nézik, azoknak úgyis mindegy volna, a fanok meg biztosan kíváncsiak a sorozatra, ők ezzel szerintem meg is nyugodnának. Vagy az Avengersben valaki elkezdhetné mondani, hogy "de hát ők mut...", aztán rászólnának, hogy ne legyen "rasszista".

Lehet, az történt, hogy a jogokat csapatra vették.
Igen, valószínűleg így történt. Szóval a Fox nem kimondottan a mutánsokat birtokolja, hanem az X-Ment és mindent, ami vele kapcsolatos, ebbe beleértve a mutánsok fogalmát is. De Wanda és Pietro pont jelentős Avengers csapattagok is egyben, sőt, történet szempontjából inkább hozzájuk köthetők. Ettől függetlenül szerintem jogilag a Foxnál kellene lenniük a rokoni szál miatt Magnetoval.
De van még másik olyan mutáns is, aki a Marvel birtokában van: Namor. Őt külön adták el régebben az Universalnak, de azóta visszaszállt a jog hozzájuk. Szintén használhatnák, csak nem említhetnék, hogy mutáns.
Egyébként azt hallottam, hogy a Fox a Scarlet Witch és Quicksilver kódneveket, a Marvel pedig a Wanda és Pietrot használhatná. Kicsit fura, valamiért fordítva képzeltem. Bár annyi forrás kering neten, már egyikben se bízok, hogy teljesen megbízható volna, csak ha valamelyik filmes nyilatkozik.
Szerk.:
Nem hinném, hogy betartásból lenne benne az X-filmben (miért is?)
Azért, mert aki előbb használja a karaktert, annak a verzióját ismerik meg a nézők. Kb. mint, hogy ki szállt előbb a Holdra, az oroszok vagy az amcsik. Más kérdés, hogy Pietro már szerepelt korábbi X-Men filmben, de ott még csak cameo volt. Itt is kaphat rövid jelenetet, de mindenképp jellegzetes kell, hogy legyen, hogy megjegyezzék. Szóval a Foxnak most volt egy készülőben lévő X-Men filmje, míg az Avengers 2 még csak kezdeti stádiumban van, de kiderül, hogy használni akarják a közös karaktereket. A Fox erre lép egyet és szólnak Singernek, hogy írják bele a sztoriba a figurát. Most még elég valami kisebb szerep is, de ezzel le van foglalva, aztán ha akarják, a folytatásokban majd kezdenek is vele valamit. Ráadásul ez nekik reklám, hogy náluk van egy karakter, akire a jóval többet kereső Avengers készítőinek is fáj a foga.