egy Arkham féle világ nagyon fajin lehetne és még eléggé megvalosíthatónak is tűnne...
Szerintem nem. Videojátéknak jó,
esetleg egy animációs filmnek, de filmként három képkocka után megmondaná az emberek nagyja, hogy ez egy videojáték inkább. Teljesen más a felépítse, a rendezése, a dramaturgiája, az egész logikája. Ha csak a sztorin száguldasz végig, akkor mindkét játék inkább egy izgalmasabb kétrészes a rajzfilmből, mintsem egy kidolgozott film – a pályakidolgozás és még inkább az irányítás, a játékmenet (meg bizonyos fokig a hatmilliárd elemes gyűjtögetősdi, amit igazából kezdek mocskosul unni a játékokban) sokkal jobban megfog bennük, mint maga a történetvezetés.
Tudom, hogy sokan hiszik még most is, hogy egy jó videojáték jól feldolgozható filmnek, különösen, mióta az EA-nek hála háborús interaktív, sínen vezetett akciófilmek hoznak milliárdokat a játékiparban, de valójában a kettő nem véletlenül külön ágazat (és lassan talán hivatalosan is külön műfaj), egyszerűen túl sok különbség van közöttük ahhoz, hogy működjön. (Szerintem egy kezünkön össze tudnánk számolni azokat a videojátékból készült (nyugati!) filmeket, amik nem jók, hanem inkább már legalább élvezhetőek.)