Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1320229 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #10900 Dátum: 2013. augusztus 22. - 19:47:17 »
Basszus ezekről a dolgokról még sose hallottam, elég meredek. Cigány Fátum doktor...omg :D
Tejet kérek! Csokisat!

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #10901 Dátum: 2013. augusztus 22. - 19:51:01 »
Basszus ezekről a dolgokról még sose hallottam, elég meredek. Cigány Fátum doktor...omg :D

Pedig a Titkos háborúkban is benne van.  ;)

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #10902 Dátum: 2013. augusztus 22. - 19:52:35 »
Valaki photoshoppolja össze a majálisos Ginót Fátummal légyszíves.  :lol:

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #10903 Dátum: 2013. augusztus 22. - 19:55:01 »
Pedig a Titkos háborúkban is benne van.  ;)
Nem olvastam :-\
Ez a videó büntet :D
Tejet kérek! Csokisat!

Todd

• Pókfej
« Válasz #10904 Dátum: 2013. augusztus 22. - 20:26:48 »
...

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #10905 Dátum: 2013. augusztus 22. - 20:42:04 »
Én semmi kifogásolhatót látok a cigány eredetsztorikban. Más dolog, hogy sok esetben az írók nem tudják, hogy ez mit jelent, de attól még elképzelhetőnek tartom, hogy valaki aki nehéz körülmények közül származik, kemény munkával szert tegyen ilyen tudásra.

Igen elképzelhető hogy egy szegény sorsú fiatal felküzdje magát a saját tehetségének köszönhetően,de ez az egész Marvel által megálmodott Balkáni térség valahogy számomra mindig a régi rémmeséket és horror történeteket juttatja eszembe (és gondolom az amcsi íróknak is ez ugrott be először hogy "aha Frankenstein meg Lugosi Béla" :hehe:) Ezáltal a karakterek is ilyen jellemvonásokat kapnak ami nem feltétlenül korszerű főleg ha azt vesszük hogy azóta sok víz lefolyt a Mississippi-n és több retcon-t is megélt az X-Univerzum. Az volna a legésszerűbb ha egy az egyben kukáznák ezt a kelet Európai szálat és simán megmaradnának átlagos fehér embereknek nem pedig ilyen túlmisztifikált hátterű "hú de rejtélyes vagyok mert Wundagore-ról származok" című történetekkel traktálnának minket.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10906 Dátum: 2013. augusztus 22. - 20:49:30 »
Szerintem akkor nem kukázni kéne a származást, hanem reálisabb képet festeni a térségről. Amire egy filmes feldolgozás esetén jobb esélyeket látok.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #10907 Dátum: 2013. augusztus 22. - 20:52:56 »
Ha már mindenáron az eredeti szálat akarnánk modernizálni, azt szerintem képregényben is tökéletesen el lehet mesélni! Nem kell hozzá más csak egy jó író és kész :) De ameddig a jelenlegi 616-os világ nem hajlandó változni, sajnos be kell érnünk az Evolúció Mesterének az emberszabású egyedeivel amik a Maximoff testvérpárt felnevelték :lol: Meg az ehhez hasonló trash origins-ok tömkelegével.

balogh44

• Thanos
« Válasz #10908 Dátum: 2013. augusztus 22. - 20:55:22 »
"Ember szabású egyedek" alatt a cigányokat érted?

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #10909 Dátum: 2013. augusztus 22. - 20:58:09 »

Na ezen most jót nyerítettem hallod-e :lol: Viccet félretéve nem a cigányokról beszéltem hanem a két lábon járó és beszélő emberszabású állatokról. Akiket a High Evolutionary alkotott.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10910 Dátum: 2013. augusztus 22. - 20:58:48 »
Ha már mindenáron az eredeti szálat akarnánk modernizálni, azt szerintem képregényben is tökéletesen el lehet mesélni! Nem kell hozzá más csak egy jó író és kész :)
Igen, egyetértek.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #10911 Dátum: 2013. augusztus 22. - 21:01:29 »
Pedig ez nem is retcon. Már a hatvanas évek közepétől fogva egy balkáni vándorcigány törzsből származik, a balesete előtt általában egy jóképű cigánylegénynek ábrázolták.
Szerintem aki nem ennyire jártas a Marvel világában, az Wandáról esetleg annyit tud hogy zsidó származású és manipulálja a dolgok valószínűségét.
Wandával kapcsolatban sose hallottam, hogy zsidónak hinnék. Egy cigány nő és egy német zsidó lánya, ez tény, de sokkal inkább az anyja vonásait örökölte.
Idézet
Fátumot is cigányként ábrázolják,de közben fehér bőrű és az okkult tanokon kívül még a robotikához valamint a genetikához is konyít (ja és egy csillagkaput is összetákol az ebédszünet alatt xD)
És ez miért kizáró tényező? Cigányok között is vannak okosak. Sőt, igazából, ha az ember belegondol, hogy milyen ügyesen verik át máig a komplett kontinenst, a maguk módján eszesebbek a fehéreknél. Fátum is a sztorija szerint kisstílű csalóként kezdte, csak az összeszedett pénzből elment és kitaníttatta magát.
Idézet
ez az egész Marvel által megálmodott Balkáni térség valahogy számomra mindig a régi rémmeséket és horror történeteket juttatja eszembe
Mert a Marvelnél az is. Ne feledd, hogy ott Drakula létezik. És igen, sokáig Erdélyben volt a kastélya, ahol elnyomta és a középkorban tartotta a népeket, a kormányzat meg sokat nem tudott tenni ellene. A Marvelnél ez a térség, ahol mi vagyunk, beismerten nem alapszik a valóságra, még a térkép is teljesen más olyan fiktív országokkal mellettünk, mint Sykamria vagy Latvéria.

balogh44

• Thanos
« Válasz #10912 Dátum: 2013. augusztus 22. - 21:05:56 »

Na ezen most jót nyerítettem hallod-e :lol: Viccet félretéve nem a cigányokról beszéltem hanem a két lábon járó és beszélő emberszabású állatokról. Akiket a High Evolutionary alkotott.

Szomorú, ha ezen nevetsz de nem akarok faji vitákba keveredni! Tény, hogy sok a különböző származású Marvel karakter, vannak kreolok, sárgák, feketék, sőt, még kékek is! Nem ez a lényeg, hanem az, hogy pont ettől érdekesek, sokszínűbb, és minden nemzetből származó olvasó számára szimpatikus egy ilyen képregény. Amúgy Árnyék is cigány valahol, nem értem miért kell kiakadni ilyeneken! És igen, szerintem is hihető Doom esetében is, hogy egy elnyomott fiatalember képzi magát, és elér szinteket.
Szerintem ezek jó dolgok, nem pedig rosszak, érdekes megfigyelni, hogy a DC-nél mennyire kevesebben vannak a más nemzetiségű figurák.
« Utoljára szerkesztve: 2013. augusztus 22. - 21:08:03 írta balogh44 »

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #10913 Dátum: 2013. augusztus 22. - 21:08:28 »
Szerintem aki nem ennyire jártas a Marvel világában, az Wandáról esetleg annyit tud hogy zsidó származású és manipulálja a dolgok valószínűségét.
Wandával kapcsolatban sose hallottam, hogy zsidónak hinnék. Egy cigány nő és egy német zsidó lánya, ez tény, de sokkal inkább az anyja vonásait örökölte.

Akkor Magneto összebútorozott egy cigánylánnyal? Mert Wanda és Pietro az ő gyereke, nem? Illetve ők édestestvérek? Mert ez most már baromi zavaros nekem....

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #10914 Dátum: 2013. augusztus 22. - 21:13:09 »

Amúgy Árnyék is cigány valahol, nem értem miért kell kiakadni ilyeneken!

Ezt abból gondolod. hogy cirkuszos volt? Árnyék szerintem nem cigány. Még ha a hontalan cigányéletet is élte egy ideig.

És igen, szerintem is hihető Doom esetében is, hogy egy elnyomott fiatalember képzi magát, és elér szinteket.
Szerintem ezek jó dolgok, nem pedig rosszak,

Úristen, hogy mondhatsz ilyet? Doom egy diktátor! Semmiben sem különbözik Hitlertől! Jó dolog, hogy elér szinteket?

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #10915 Dátum: 2013. augusztus 22. - 21:15:07 »
Szvsz egy "elnyomott" cigány fiatalember ne érjen el szinteket, de ne menjünk bele.
Tejet kérek! Csokisat!

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #10916 Dátum: 2013. augusztus 22. - 21:22:19 »
Árnyék? Egy osztrák (vagy német… nem tiszta, hol is született) nő és egy démon fia, akit Németországban élő vegyes nemzetiségű vándorcirkuszosok neveltek fel.
Amúgy a sokszínűség igaz, egy időben az X-Menben gyakorlatilag alig akadt amerikai, volt helyette orosz, német, kanadai, kenyai, brazil, mexikói, ír, angol és másik dimenzióból érkezett. :)
Akkor Magneto összebútorozott egy cigánylánnyal? Mert Wanda és Pietro az ő gyereke, nem? Illetve ők édestestvérek? Mert ez most már baromi zavaros nekem....
Igen, az első felesége egy lengyel cigánynő volt, akivel Wundagore-ban telepedtek le. Wanda és Pietro kétpetéjű ikrek. Wanda inkább az anyjára ütött, Pietro meg az apjára. (Jobb rajzolók manapság már kiköpött fiatal Magnetónak ábrázolják).
Úristen, hogy mondhatsz ilyet? Doom egy diktátor! Semmiben sem különbözik Hitlertől!
De, sok mindenben. Alapvetően nem tömeggyilkos, sőt, Latvéria esetében elég komoly önfeláldozásra is hajlandó volt a népéért. Inkább egy keményebb kezű autokrata, aki nagyon rossz útra tévedt. Alternatív valóságokban bemutatták már, hogy ha nem ütközött volna ellenállásba, egy kemény irányított, ám alapvetően hihetetlenül békés és meglepően minimális elnyomással bíró utópiát alkotott volna a bolygón. Nemhiába sokak kedvenc gonosza, mert alapjában véve nem gonosz (csak nagyon hiú és csökönyös), de a körülmények eléggé erre az útra terelték. Képzeld el egy nem nyálas és folyton vinnyogó, hanem tényleg tökös Anakinként. (Amúgy is róla mintázták Vadert, szóval nem is rossz hasonlat.)

balogh44

• Thanos
« Válasz #10917 Dátum: 2013. augusztus 22. - 21:27:04 »
Szvsz egy "elnyomott" cigány fiatalember ne érjen el szinteket, de ne menjünk bele.

Értem, és ha nem "elnyomott" cigány fiatal akar szintet lépni, fejleszteni önmagát?

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #10918 Dátum: 2013. augusztus 22. - 21:29:01 »
Idézet

Érdekes dolgok ezek és főleg Magneto felesége (vagy egy éjszakás kalandja?) Magda akiről eddig nem sokat tudtunk meg csak tán annyit hogy Európai és gondolom a Marvelnál tudatosan választották neki pont ezt a keresztnevet. Viszont ha Magnus felesége fehér akkor így evidens hogy Wanda csak a zsidó származást örökli!

Idézet
És ez miért kizáró tényező? Cigányok között is vannak okosak. Sőt, igazából, ha az ember belegondol, hogy milyen ügyesen verik át máig a komplett kontinenst, a maguk módján eszesebbek a fehéreknél. Fátum is a sztorija szerint kisstílű csalóként kezdte, csak az összeszedett pénzből elment és kitaníttatta magát.

Fátummal sosem az volt a baj hogy hiteltelen az eredete mert egy isten háta mögötti országból származik hanem mert TÚLKÉPEZTE MAGÁT!!! Vagy más szóval élve a Marvel szerkesztősége felruházta kb korlátlan hatalommal :stupid: Na és itt kezd el sántítani a történet :roll: De azt eddig is tudtuk hogy anno a hatvanas-hetvenes években csak úgy ontották magukból a valóságtól elrugaszkodott sztorikat és karaktereket (még hogy náluk vannak a legrealisztikusabb, emberközelibb hősök :hehe:)

Idézet
Mert a Marvelnél az is. Ne feledd, hogy ott Drakula létezik. És igen, sokáig Erdélyben volt a kastélya, ahol elnyomta és a középkorban tartotta a népeket, a kormányzat meg sokat nem tudott tenni ellene. A Marvelnél ez a térség, ahol mi vagyunk, beismerten nem alapszik a valóságra, még a térkép is teljesen más olyan fiktív országokkal mellettünk, mint Sykamria vagy Latvéria.

Ja, erről mind tudok,de azért egy Marveltől én ezt nem vártam volna. Inkább feküdjenek rá a sci-fi vonalra mint erre az okkult és népmesék egyvelegére mert ebből akkora logikai bukfencek születnek hogy azt nézni is fájdalmas. Ráadásul az írók többsége abszolút nincs tisztában ezekkel az ősi okkult tanokkal és mítoszokkal, szóval már csak ezért sem engedném őket egy képregény közelébe mert teletömik hülyeségekkel! Jobb szeretem ha előtte szorgos kutatómunkát végeznek és aztán ülnek le írni ;) Mondjuk költeni biztos egyszerűbb volt.

Idézet
Szomorú, ha ezen nevetsz de nem akarok faji vitákba keveredni! Tény, hogy sok a különböző származású Marvel karakter, vannak kreolok, sárgák, feketék, sőt, még kékek is! Nem ez a lényeg, hanem az, hogy pont ettől érdekesek, sokszínűbb, és minden nemzetből származó olvasó számára szimpatikus egy ilyen képregény. Amúgy Árnyék is cigány valahol, nem értem miért kell kiakadni ilyeneken! És igen, szerintem is hihető Doom esetében is, hogy egy elnyomott fiatalember képzi magát, és elér szinteket.
Szerintem ezek jó dolgok, nem pedig rosszak, érdekes megfigyelni, hogy a DC-nél mennyire kevesebben vannak a más nemzetiségű figurák.

A sokszínűséget én is szeretem és ez nálam az X-Menben nyilvánul meg amiben elég sok rassz megtalálható ;) Meg ezzel alapjába véve nincs is baj,de ahogy ezt anno tálalták azzal már igen. Persze az ostoba Amerikainak úgy is mindegy viszont a hozzám hasonló precíz geek lordoknak már nem :hehe:
« Utoljára szerkesztve: 2013. augusztus 22. - 21:31:09 írta Mr.Sinister »

balogh44

• Thanos
« Válasz #10919 Dátum: 2013. augusztus 22. - 21:33:52 »
Ja, így már értem, csak Morbius hozzáállása kicsit mellbe vágott, elégé rasszista kijelentés volt a részéről, de mindegy. Szó se róla, gonosz szándékkal persze hogy senki ne érjen már el szinteket, na de könyörgöm származás miatt..... :uhoh: