Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1319791 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #10920 Dátum: 2013. augusztus 22. - 21:37:20 »
Elnézést, kicsit keményen fogalmaztam, csak van némi előítéletem, és rossz tapasztalataim.
Tejet kérek! Csokisat!

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #10921 Dátum: 2013. augusztus 22. - 21:39:46 »
Akkor Magneto összebútorozott egy cigánylánnyal? Mert Wanda és Pietro az ő gyereke, nem? Illetve ők édestestvérek? Mert ez most már baromi zavaros nekem....
Igen, az első felesége egy lengyel cigánynő volt, akivel Wundagore-ban telepedtek le. Wanda és Pietro kétpetéjű ikrek. Wanda inkább az anyjára ütött, Pietro meg az apjára. (Jobb rajzolók manapság már kiköpött fiatal Magnetónak ábrázolják).

Na, akkor ez is tisztázódott. Azt én is tudtam, hogy Magneto gyerekei, de az anyai vonalról nem volt tudomásom.

Úristen, hogy mondhatsz ilyet? Doom egy diktátor! Semmiben sem különbözik Hitlertől!
De, sok mindenben. Alapvetően nem tömeggyilkos, sőt, Latvéria esetében elég komoly önfeláldozásra is hajlandó volt a népéért. Inkább egy keményebb kezű autokrata, aki nagyon rossz útra tévedt. Alternatív valóságokban bemutatták már, hogy ha nem ütközött volna ellenállásba, egy kemény irányított, ám alapvetően hihetetlenül békés és meglepően minimális elnyomással bíró utópiát alkotott volna a bolygón. Nemhiába sokak kedvenc gonosza, mert alapjában véve nem gonosz (csak nagyon hiú és csökönyös), de a körülmények eléggé erre az útra terelték. Képzeld el egy nem nyálas és folyton vinnyogó, hanem tényleg tökös Anakinként. (Amúgy is róla mintázták Vadert, szóval nem is rossz hasonlat.)

Bár bírom Fátumot, de amiket olvastam eddig vele kapcsolatban ( magyar kiadások + pár honosított cucc ) soha nem ez jött le. A Titkos Háborúkban is elég aljas volt.
A Vader vonalat tudtam és baromira tetszik is, hogy ilyen hatással volt egy másik hatalmas univerzum kialakulására.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10922 Dátum: 2013. augusztus 22. - 21:41:06 »
Én semmi kifogásolhatót látok a cigány eredetsztorikban. Más dolog, hogy sok esetben az írók nem tudják, hogy ez mit jelent
De tudják, de Amerikában ez a szó nem ugyanazt jelenti, mint itt. Inkább a mi általunk ismert vándorcirklusz lenne a megfelelője.

balogh44

• Thanos
« Válasz #10923 Dátum: 2013. augusztus 22. - 21:42:24 »
Elnézést, kicsit keményen fogalmaztam, csak van némi előítéletem, és rossz tapasztalataim.

Hidd el, ők is épp olyan emberek mint te, köztük is akadtak idióták, de ez minden rasszra jellemző! Viszont sok a rendes, művelt is, aki akar tenni valamit, hogy ne aggassanak rá jelzőket, és skatulyázzák be őket! ;)

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #10924 Dátum: 2013. augusztus 22. - 21:44:45 »
Idézet
De, sok mindenben. Alapvetően nem tömeggyilkos, sőt, Latvéria esetében elég komoly önfeláldozásra is hajlandó volt a népéért. Inkább egy keményebb kezű autokrata, aki nagyon rossz útra tévedt. Alternatív valóságokban bemutatták már, hogy ha nem ütközött volna ellenállásba, egy kemény irányított, ám alapvetően hihetetlenül békés és meglepően minimális elnyomással bíró utópiát alkotott volna a bolygón. Nemhiába sokak kedvenc gonosza, mert alapjában véve nem gonosz (csak nagyon hiú és csökönyös), de a körülmények eléggé erre az útra terelték. Képzeld el egy nem nyálas és folyton vinnyogó, hanem tényleg tökös Anakinként. (Amúgy is róla mintázták Vadert, szóval nem is rossz hasonlat.)

Ez annyira jól lett megfogalmazva hogy egy Fátum dokumentációban volna a helye!!! Jó karakter ő csak sokszor áldozatul esik az esztelen íróknak :drying: A Millar-Hitch érában volt neki egy nagyon jó beszólása mikor Latvéria népe őt ünnepelte és kiadta ukázba az egyik emberének hogy még 1 óráig kötelező tapsolni, aki előbb abbahagyja azt különítsék el majd lőjék le :hehe:
Nekem a hiú és csökönyös jellemvonása sosem tetszett főleg azóta nem viselem el mióta legyőzte a tanítómesterét és olyan szintre lépett amit egy átlag halandó soha nem überelhet. De mint mondtam az írók nem tudnak vele sokszor mit kezdeni! Pedig szívesen olvasnék vele olyan történetet ahol mint vasmarkú,szigorú ám jó szándékú vezérnek állítanák be. Így még a rigolyáit is el tudnám viselni, sőt még passzolna is hozzá :D

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #10925 Dátum: 2013. augusztus 22. - 21:49:26 »
Hidd el, ők is épp olyan emberek mint te, köztük is akadtak idióták, de ez minden rasszra jellemző! Viszont sok a rendes, művelt is, aki akar tenni valamit, hogy ne aggassanak rá jelzőket, és skatulyázzák be őket! ;)
Igazad van, csak az ember olyan híreket hall néha, hogy a haja az égnek áll. Így érthető, ha sokan ellenségesek.
Tejet kérek! Csokisat!

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #10926 Dátum: 2013. augusztus 22. - 21:51:49 »
Igazad van, csak az ember olyan híreket hall néha, hogy a haja az égnek áll. Így érthető, ha sokan ellenségesek.

Srácok, nem akarok beleszólni, de ennek nem itt van a helye. Ha előjön ez a téma, annak mindig, mindenhol anyázás a vége. Hanyagoljuk ezt a témát ok? Köszönöm!

balogh44

• Thanos
« Válasz #10927 Dátum: 2013. augusztus 22. - 21:52:55 »
Mert bizonyos embereknek ez érdekében áll, politika sajnos keményen! :(
De hagyjuk, tényleg ne bontsuk meg a fórumot, ilyen hülyeségekkel! Amúgy, bemondásra én se szoktam leírni egy képregényfilmet se, csak mert egyeseknek nem tetszik, és szerintük nézhetetlen. ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #10928 Dátum: 2013. augusztus 22. - 22:24:47 »
Fátummal sosem az volt a baj hogy hiteltelen az eredete mert egy isten háta mögötti országból származik hanem mert TÚLKÉPEZTE MAGÁT!!! Vagy más szóval élve a Marvel szerkesztősége felruházta kb korlátlan hatalommal :stupid:
Eh, még Marvel-szinten sem annyira elrugaszkodott. A hatvanas évek vége felé minden kisstílű gonosz tudós minimum csillagkapukat épített az alagsorban a munkanélküli segélyből. Még az olyan nevetséges dolgok is teljesen elfogadottak ott, mint a Pókember-füzetekből a Sakál, aki számos, többhektárnyi földalatti szupertitkos klónozó komplexumot alkotott alig egy év alatt tanári fizetésből és képzéssel. Ehhez képest az, hogy egy balkáni srác, aki 19 évesen került igazi oktatási intézmény közelébe, és tíz év alatt a robotika, elméleti fizika, matematika és az okkult tudományok mestere lett, annyira nem is elrugaszkodott. Tony Stark három év alatt szerzett négy diplomát hasonló tárgyakból, és ő IQ-ra von Doom alatt van.
Idézet
Ja, erről mind tudok,de azért egy Marveltől én ezt nem vártam volna. Inkább feküdjenek rá a sci-fi vonalra mint erre az okkult és népmesék egyvelegére mert ebből akkora logikai bukfencek születnek hogy azt nézni is fájdalmas.
Ó, pedig volt elég hosszú időszak, amikor ezek az okkult/horror sztorik képezték a palettájuk nagyobbik felét. Mára sokan elfeledték, de a Marvel egy nagyon jól kidolgozott és részletesen dokumentált természetfeletti/mágikus világgal bír, ahol sokkal nagyobb szabású események zajlottak le, mint az abszolút sci-finek minősülő űrrészlegen.
Idézet
Ráadásul az írók többsége abszolút nincs tisztában ezekkel az ősi okkult tanokkal és mítoszokkal, szóval már csak ezért sem engedném őket egy képregény közelébe mert teletömik hülyeségekkel!
Ez majdnem minden aspektusra igaz. AZ általad említett Millar-Hitch érát is bármennyire kedvelem, Millar látványosan nulla előismerettel vágott bele, és ez sok helyen kissé fájdalmasan látszik is.
Idézet
érdekes megfigyelni, hogy a DC-nél mennyire kevesebben vannak a más nemzetiségű figurák.
A fenéket, ott sokkal extrémebb a helyzet, mert szinte minden második vagy földönkívüli, vagy egy idegen létsíkból létezett, esetleg időutazó vagy a „nem emberi lény” másmilyen kategóriáját meríti ki. Tény, hogy nagyon szeretik előtérbe tolni a fehér középosztálybeli amerikai férfi szereplőket (akik jellemzően a legunalmasabb figuráik közé tartoznak), de az ő etnikai palettájuk talán a Marvelnél is vegyesebb – csak ott mindenki amerikai állampolgár, míg a Marvel szereti kicsit keverni a nemzetiségeket.
De mint mondtam az írók nem tudnak vele sokszor mit kezdeni! Pedig szívesen olvasnék vele olyan történetet ahol mint vasmarkú,szigorú ám jó szándékú vezérnek állítanák be. Így még a rigolyáit is el tudnám viselni, sőt még passzolna is hozzá :D
Van ilyen, a What If Secret Wars. Amúgy meg persze, hogy nem bírnak vele mit kezdeni, elvégre annyira összetett, hogy nehéz igazából megfogni. mintha arra kérnének, hogy írj száz regényt Norman Batesszel vagy az akárhogy is hívják a Nem vénnek való vidék gonoszával a főszerepben. Még Darth Vaderről is nehezen tudnak jó sztorikat írni az EU-be.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10929 Dátum: 2013. augusztus 22. - 22:53:37 »
A Sakál eladta a klónozó technikát az oroszoknak, több milliárd dollárt kapott érte, onnan tudta felépíteni a laborját. :)

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #10930 Dátum: 2013. augusztus 22. - 23:02:20 »
Vagy sok túlórát vállalt, esetleg magánórákat is adott.
Tejet kérek! Csokisat!

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #10931 Dátum: 2013. augusztus 23. - 00:00:56 »
A Titkos Háborúkban is elég aljas volt.
Azért ez nem teljesen igaz. Abban a sztoriban neki jutott először eszébe, hogy nem kéne harcolni egymással, le is akart beszélni mindenkit, de miután nem hittek neki + meg akarták ölni, így inkább beszállt a játékba. Amúgy az tény, hogy a hatalom megszerzése az elsődleges célja, illetve a "cél szentesíti az eszközt" elveket vallja, de nem öl ok nélkül, és nem mindenkit. A TH-ban is, amint elérte a célját, a teljhatalmat, már nem foglalkoztatta többé a bosszú, sem az ellenségei, sőt a hősök kívánságait is teljesítette volna. Itt is jól látszott, hogy alapvetően nem gonosz, nem egy vadállat. Tény, hogy gyarló istenné vált, aki uralkodóként gondolkodik, és nem tűri az ellenszegülést. De ha a Kapiék nem forraltak volna puccsot ellene, akkor nem bántotta volna őket. 
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #10932 Dátum: 2013. augusztus 23. - 01:56:13 »
A Titkos Háborúkban is elég aljas volt.
Azért ez nem teljesen igaz. Abban a sztoriban neki jutott először eszébe, hogy nem kéne harcolni egymással, le is akart beszélni mindenkit, de miután nem hittek neki + meg akarták ölni, így inkább beszállt a játékba. Amúgy az tény, hogy a hatalom megszerzése az elsődleges célja, illetve a "cél szentesíti az eszközt" elveket vallja, de nem öl ok nélkül, és nem mindenkit. A TH-ban is, amint elérte a célját, a teljhatalmat, már nem foglalkoztatta többé a bosszú, sem az ellenségei, sőt a hősök kívánságait is teljesítette volna. Itt is jól látszott, hogy alapvetően nem gonosz, nem egy vadállat. Tény, hogy gyarló istenné vált, aki uralkodóként gondolkodik, és nem tűri az ellenszegülést. De ha a Kapiék nem forraltak volna puccsot ellene, akkor nem bántotta volna őket.

Mert félt. Nem akart meghalni, és magához akarta kaparintani a hatalmat. Többször mondja is, hogy "ne legyünk bolhák.... " ezt is azért, mert nem bírja elviselni a nála nagyobb hatalmat. Ne legyen felette senki. Biztos nem azért mert aggódott az emberiségért. Az meg hogy a hősök így reagáltak, hát istenem, biztos volt rá okuk. Nem hiszem, hogy bárkinek nekiestek volna csak úgy...  ;)
Nem bántotta volna őket, ha behódolnak és tűrik az uralmát. De hisz minden diktátor ezt akarja.   ;)
Senki sem ölet meg mindenkit, mert akkor nem lenne kin uralkodni. Kivéve talán Doomsday-t.  :hehe:

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #10933 Dátum: 2013. augusztus 23. - 03:43:27 »

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #10934 Dátum: 2013. augusztus 23. - 07:54:21 »
Erről annak idején már volt szó, mikor meglebben a Superman és Batman filmhíre. Örök cimborája lett volna Superman. Aztán nem lett belőle semmi. Hogy promótálta pedig a projektet a Warner, még a Legenda vagyok egy jelenetébe is "elrejtette" a plakátot.  :hehe:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #10935 Dátum: 2013. augusztus 23. - 08:05:36 »
Szerintem remek választás. És érdekesség, hogy Affleck már Superman is volt egyszer. A Hollywoodlandban amikor a tragikus sorsú George Reeves bőrébe bújt.

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #10936 Dátum: 2013. augusztus 23. - 08:18:48 »
Szerintem remek választás. És érdekesség, hogy Affleck már Superman is volt egyszer. A Hollywoodlandban amikor a tragikus sorsú George Reeves bőrébe bújt.
Ez melyik filmből van?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #10937 Dátum: 2013. augusztus 23. - 08:19:59 »
Ez melyik filmből van?

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #10938 Dátum: 2013. augusztus 23. - 08:44:42 »
Öregszem, na. A látásom se a régi.  :hawkeye:

BuB

• Pókfej
« Válasz #10939 Dátum: 2013. augusztus 23. - 08:56:09 »
Huuu, de furcsa választás... :headscratch:
Bajom nincs Affleckkel, de nem tom... túl nagy sztárnak gondolom... hogy fog ő gond nélkül 3-4 filmben is Batman lenni... tuti lesznek ebből ilyen sztár kavarások...
Ő amúgy nem túl öreg? :headscratch:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL