Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1318748 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #11400 Dátum: 2013. november 07. - 22:40:39 »
Ja és a Terminátor2 miatt lettem Guns N Roses rajongó. A You could be mine-t ronggyá hallgattam ;D
Tejet kérek! Csokisat!

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #11401 Dátum: 2013. november 07. - 22:51:23 »
Akkori csúcstechnikával készült, 3D-ben is vetítették kint.
Nem egészen. Készítettek évekkel később egy 30 perces 3D filmet, ami némileg a T2 történetére épült, de amúgy a sztorinak nagyon sok köze nincs az eredeti filmhez.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #11402 Dátum: 2013. november 08. - 00:41:01 »
Zseniális a T2. A másik meg a Blade Runner. Attól a filmtől leseggeltem komolyan mondom, nagy kár, hogy mostanában kevesebb emlékezetes film van.

Todd

• Pókfej
« Válasz #11403 Dátum: 2013. november 08. - 08:01:31 »
Végeredményben én azért örülök ennek a rebootnak még ha az eredeti film hangulatával köszönő viszonyban sincs. Hála a korszerű effekteknek, most már van lehetőségük bemutatni olyannak a Robotzsarut amilyennek valójában megálmodták!
Szerintem nagyon nincsen erről szó, hogy régen semmit sem tudtak úgy megcsinálni, ahogyan megálmodták, és akkor végre látjuk a valódi verziót.
Az Alient igenis nem egy inakkal izmokkal ellátott lénnyé álmodták meg, hanem azzá a biomechanikus lassú mozgású hátborzongató figurává, aki volt, és egészen biztos vagyok benne, hogy Verhoevenben sem merült fel, hogy kár, hogy a Robotzsaru nem tud sprintelni, meg milyen jó lenne, ha helyből 10 métereseket ugrana...
Hidd el, ha ez lett volna a cél, megcsinálták volna ilyenre.  ;)

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #11404 Dátum: 2013. november 08. - 08:57:48 »
Az Alien más tészta, mivel annak tökéletesen állt az a fajta kecses lassúnak tűnő mozgás! De egy Robotzsarunál én ezt k*rva nehezen tudom lenyelni. Akinek minden végtagját kicserélik cyber implantátumokra az ne úgy közlekedjen mint egy mozgássérült. Nem feltétlenül kell nagyokat ugrania mint Supermannek,de a terepen igenis legyen fürge és hatékony, ahogy azt egy katonai robottól elvárja az ember.
Arról nem is beszélve,hogy nem a robotos mozgásával volt a baj, hanem a lomhaságával! A T2-ben lévő folyékony fém pl képes volt olyan gyors futásra amivel könnyen le tudott hagyni egy robogót ;) Ezt a bádog zsarunak is tudnia kellett volna, főleg mert mindkettő a 80-as években készült, tehát még csak azt sem lehet mondani,hogy erre képtelenek lettek volna anno :D

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #11405 Dátum: 2013. november 08. - 09:10:17 »
A T2 91-ben készült, és technikailag mérföldkő volt. A Robotzsarunak nem kellett gyorsnak lennie, mivel a célzórendszerével előre be tudott mérni mindenkit és gyakorlatilag oda se kellett néznie a likvidáláshoz.

Todd

• Pókfej
« Válasz #11406 Dátum: 2013. november 08. - 09:18:05 »
A T2-ben lévő folyékony fém pl képes volt olyan gyors futásra amivel könnyen le tudott hagyni egy robogót ;) Ezt a bádog zsarunak is tudnia kellett volna, főleg mert mindkettő a 80-as években készült, tehát még csak azt sem lehet mondani,hogy erre képtelenek lettek volna anno :D
Örülök, hogy végre igazat adsz nekem.  ;)  :nezze:
Hidd el, ha ez lett volna a cél, megcsinálták volna ilyenre.  ;)
Amúgy már biztosan amlítettem azt is, hogy a filmben a Robotzsaru célja nagyon nem a rend fenntartása volt, vagy az, hogy ez egy elpusztíthatatlan harctéri egység legyen. Egy termék volt, amit eladtak, és aminek a célja annyi volt, hogy betömje a sztrájkoló rendőrök pofáját. Nem tetszik a munkád, tessék, lecserélhető vagy, most pedig nyomás vissza melózni.
Ennyi, semmi több, nem akarták, hogy ő rendet tegyen a városban, mert mindenki elégedett volt a kialakult helyzettel, mert jót kaszált belőle. És lám, mint egy mosógép ami rögtön tönkremegy a garanciaidő lejárta után, miután betöltötte a feladatát (ami ennyi volt), őt is ki akarták dobni a kukába. Ez a könyörtelenül bürokrata hozzáállás a film igazi hajtómotorja.
« Utoljára szerkesztve: 2013. november 08. - 10:18:24 írta Todd »

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #11407 Dátum: 2013. november 08. - 10:39:24 »
Idézet
Amúgy már biztosan amlítettem azt is, hogy a filmben a Robotzsaru célja nagyon nem a rend fenntartása volt, vagy az, hogy ez egy elpusztíthatatlan harctéri egység legyen. Egy termék volt, amit eladtak, és aminek a célja annyi volt, hogy betömje a sztrájkoló rendőrök pofáját. 

Jajj hát miért nem ezzel kezdtétek? ;D Ennek fényében már teljesen másképp viszonyulnék a karakterhez! Ettől eltekintve, nekem az új modell mégiscsak jobban tetszik már ami a felszereltségét illeti.

Idézet
Ennyi, semmi több, nem akarták, hogy ő rendet tegyen a városban, mert mindenki elégedett volt a kialakult helyzettel, mert jót kaszált belőle. És lám, mint egy mosógép ami rögtön tönkremegy a garanciaidő lejárta után, miután betöltötte a feladatát (ami ennyi volt), őt is ki akarták dobni a kukába. Ez a könyörtelenül bürokrata hozzáállás a film igazi hajtómotorja.

Pontosan ez az atmoszféra volt a legnagyobb telitalálat az egész oldschool robocop filmben! Kár,hogy az újban ezt nem fogják kihasználni teljesen, a pg13-as besorolás miatt. Pedig,hogy megnéznék egy Robocop 2013 vs High Tech villains összecsapást :oh:
Amúgy nekem a robophobic környezet maximálisan bejön, főleg mostanság mikor a lehallgatási botránytól hangos a sajtó! Ez egy nagyon jó húzás a rendező úrtól, viszont a kérdés már csak az,hogy ezt mennyire fogják kihangsúlyozni a filmben? Na meg a "szabad akarat=illúzió" témát többek közt...

Todd

• Pókfej
« Válasz #11408 Dátum: 2013. november 08. - 10:46:10 »
Jajj hát miért nem ezzel kezdtétek? ;D Ennek fényében már teljesen másképp viszonyulnék a karakterhez!
Igazából szerintem ez kiderül a filmből is.
De mérnökként én nagyon érzem ezt a hozzáállást nap, mint nap. Utálnak is a főnökök miatta rendesen, mert ha kimegyünk valahová beszerelni egy több százezres terméket, és tőlem megkérdezik, hogy szerintem milyen, én gond nélkül vágom rá, hogy egy kalap sz@r, amit úgy terveztünk meg, hogy minnél olcsóbb legyen.  ;D

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #11409 Dátum: 2013. november 08. - 10:50:12 »
Jajj hát miért nem ezzel kezdtétek? ;D Ennek fényében már teljesen másképp viszonyulnék a karakterhez!
Igazából szerintem ez kiderül a filmből is.
De mérnökként én nagyon érzem ezt a hozzáállást nap, mint nap. Utálnak is a főnökök miatta rendesen, mert ha kimegyünk valahová beszerelni egy több százezres terméket, és tőlem megkérdezik, hogy szerintem milyen, én gond nélkül vágom rá, hogy egy kalap sz@r, amit úgy terveztünk meg, hogy minnél olcsóbb legyen.  ;D

Szegény Robo, Ő is a tervezett elavulás áldozata lett :lol:

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #11410 Dátum: 2013. november 08. - 13:48:59 »
Na, ez odacsap.

"Led by a series focused on "Daredevil," followed by "Jessica Jones," "Iron Fist" and "Luke Cage," the epic will unfold over multiple years of original programming, taking Netflix members deep into the gritty world of heroes and villains of Hell's Kitchen, New York.  Netflix has committed to a minimum of four, thirteen episodes series and a culminating Marvel's "The Defenders" mini-series event that reimagines a dream team of self-sacrificing, heroic characters."

http://marvel.com/news/story/21476/disneys_marvel_and_netflix_join_forces_to_develop_historic_four_series_epic_plus_a_mini-series_event

Valóban odacsap, de úgy látszik, nem ezen a fórumon. ;) Na mindegy, én kíváncsi leszek rájuk, de Luke, Iron Fist és Daredevil jobban örültem volna, ha mozifilmben tűnnek fel. Mondjuk az Arrow után már el tudok képzelni egy Daredevil sorozatot is. (Bár ezt inkább a TV-s topikban kéne megtárgyalni, ahogy Raisu is tette.)

A "Wonder Woman színésznők" kapcsán szerintem felesleges találgatni, mert nem hiszem, hogy az ő castingjáról lenne szó. Valószínűleg még csak Dianaként cameozik és ez a főszereplő nő inkább Batmannel lehet kapcsolatos. Pl. Catwoman, Batgirl, Batwoman, Talia, vagy egy random barátnő. Olga szerintem egész jó Catwoman lenne. De akár lehet Luthor testőre is, Mercy Graves. Az, hogy WW szerepére castingolnak, csak félreértelmezett mondatokból jött, semmi ilyesmit nem mondtak, szerintem el is lehet felejteni. Pl. Jaimie Alexander tényleg hasonlít Dianára, kb. annyira mint Emma Stone MJ-re. ;) Amúgy a hasonlóság ellenére én nem örülnék neki, ha Sif után ezt a szerepet is eljátszaná. Olyan, mintha a Marvel és a DC sötétebb hangulatú karaktereit ugyanarra a színészre osztanák... Mondjuk Daredevilt és Batmant is Ben Affleck játszaná el. ;D De még az is jobb, mert ott eltelt 10 év a kettő között. Itt meg két nagyon hasonló szerep ugyanazzal a színésznővel a két képregényfilmes univerzumban... Azért van még kiből válogatni. Legyen Ryan Reynolds Wonder Woman!

Szerintem Robotzsarut, ha most csinálnák meg a valóságban, feltehetően inkább a régire hasonlítana mozgásban. Nem olyan könnyű a robotoknál megoldani, hogy egyensúlyban maradjanak két lábon való közlekedésnél. (Azért egy szál damillal nem valószínű, hogy el lehetne gáncsolni. :roll: ) Ellenben a kar- és egyéb mozdulatai már az eredetinek is gyorsak voltak. Hiába szaladt volna el az ellenfele, egy pillanat alatt és pontosan célzott, ezzel kompenzálta a sebességét. Neki nem is kellett gondolkodnia a jogszerű fegyverhasználaton, abban a világban azt puffantott le, akit akart. Persze a filmek a jövőben játszódnak és fejlődhet még a technológia, szóval nem mondom, hogy soha nem kap majd a jövő Jackie Chan-je robot kaszkadőrt. Na meg főleg a hadiipar az, ami ilyen téren mindig elöl jár.

BuB

• Pókfej
« Válasz #11411 Dátum: 2013. november 08. - 14:01:47 »

A "Wonder Woman színésznők" kapcsán szerintem felesleges találgatni, mert nem hiszem, hogy az ő castingjáról lenne szó. Valószínűleg még csak Dianaként cameozik és ez a főszereplő nő inkább Batmannel lehet kapcsolatos. Pl. Catwoman, Batgirl, Batwoman, Talia, vagy egy random barátnő. Olga szerintem egész jó Catwoman lenne. De akár lehet Luthor testőre is, Mercy Graves. Az, hogy WW szerepére castingolnak, csak félreértelmezett mondatokból jött, semmi ilyesmit nem mondtak, szerintem el is lehet felejteni.
Hell Yeah, hogy ez milyen igaz... anno már mintha a rendező is mesélt volna arról,h ogy Luthor mellett a testőrét is beakarná hozni, kapásból amikor az első hírek megjelentek a női toborzásról egyből Mercy ugrott be nekem, csak aztán az átcsapott vmiért arra, hogy az a nő bizony Diana lehet... így kezdődnek a pletykák. Meg ha már benne lesz Diana... miért nem lesz Trinity a címe a cuccnak  ;D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #11412 Dátum: 2013. november 08. - 14:19:58 »
http://filmbuzi.hu/archives/2013/11/08/wonder-woman/
Egyik rosszabb, mint a másik. Bár annyira nem érdekel a DC filmes univerzuma, így felőlem Anettka is lehet WW. Csókolom-csókolom ;D
Tejet kérek! Csokisat!

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #11413 Dátum: 2013. november 08. - 15:21:32 »
A régiben a Robotzsarut nem hadi környezetbe szánták, hanem városi rendfenntartásra.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #11414 Dátum: 2013. november 08. - 15:36:19 »
A régiben a Robotzsarut nem hadi környezetbe szánták, hanem városi rendfenntartásra.

Egy olyan városba, ahol a piti bűnözők is rakétavetővel mászkálnak, nem hinném,hogy sok esélye lenne! De ahogy Todd írta ő csak egy prototípus volt akit a kirakatba szántak. Szóval nincs több kérdésem.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #11415 Dátum: 2013. november 08. - 15:55:12 »
Akkori csúcstechnikával készült, 3D-ben is vetítették kint.
Nem egészen. Készítettek évekkel később egy 30 perces 3D filmet, ami némileg a T2 történetére épült, de amúgy a sztorinak nagyon sok köze nincs az eredeti filmhez.

Hmmm.... Érdekes, valahol azt olvastam, hogy 3D-ben is ment kint.  :-[

Zseniális a T2. A másik meg a Blade Runner. Attól a filmtől leseggeltem komolyan mondom, nagy kár, hogy mostanában kevesebb emlékezetes film van.

Való igaz, de azért akad. A Kamera által homályosan ( szintén K. Dick ), a Hold, a District 9 és nekem a sokat szidott Emlékmás is tetszett, sokkal inkább volt K. Dickes, mint a Swarzi féle, ami szintén jó film volt. Persze nem kell beszűkülni kizárólag Amerikára, mert az európai termés is remek. Spanyol és francia filmek
párszor már vágtak oda, oké inkább csak történetben és játékban, nem látványban.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Todd

• Pókfej
« Válasz #11416 Dátum: 2013. november 08. - 15:59:34 »
Hú, a kamera által homályosant régóta szeretném megnézni. És ige, a Total Recoll inkább illeszkedett a Verhooven féle szatírikus sci-fi vonalba (pont a Robocophoz, meg a későbbi Starship Troopers-hez hasonlóan, ami szintén nem sokat foglalkozott az azonos című könyvvel), semminthogy valódi adaptáció legyen.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #11417 Dátum: 2013. november 08. - 16:06:04 »
Neki nem is kellett gondolkodnia a jogszerű fegyverhasználaton, abban a világban azt puffantott le, akit akart.

Ez nem teljesen igaz, elég csak a direktíváira gondolni. Mivel maga a törvény irányította, ezért meg kellett felelnie annak. Egy hidegvérű robot, aki nem mérlegel, csak parancsot teljesít. Ez nagyon szépen vissza volt adva a képregényben, ahol úgy tiltakozott a gépfele ellen, hogy nem húzta fel a sisakját, és gyakorlatilag bojkottálta a gépet. Lewis majdnem rá is ment.  :D

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #11418 Dátum: 2013. november 08. - 16:46:54 »
Na meg főleg a hadiipar az, ami ilyen téren mindig elöl jár.

Ahogy látom, az újban is így van, szóval rendőr és nem katona, ami alapvetően kisebb büdzsével jár, de a filmek világában annyira züllöttnek és erősnek tűnt a belső (városi) zavar, hogy kénytelenek voltak itt bevetni, szóval engem valamilyen szinten inkább a katonai fejlesztésekre emlékeztet.

Neki nem is kellett gondolkodnia a jogszerű fegyverhasználaton, abban a világban azt puffantott le, akit akart.

Ez nem teljesen igaz, elég csak a direktíváira gondolni. Mivel maga a törvény irányította, ezért meg kellett felelnie annak. Egy hidegvérű robot, aki nem mérlegel, csak parancsot teljesít. Ez nagyon szépen vissza volt adva a képregényben, ahol úgy tiltakozott a gépfele ellen, hogy nem húzta fel a sisakját, és gyakorlatilag bojkottálta a gépet. Lewis majdnem rá is ment.  :D

Oké, kissé túloztam, de azért a filmen nem sokat cécóztak a zsaruk a hivatalos protokollal, mert a bűnözők is bekeményítettek. Pont ezért volt vicces, amikor a Robotzsaru kissé régimódi stílusban mondogatta a monoton hangján a hivatalos letartóztatási és egyéb szövegeket (mint a "Thank you for your cooperation"), közben meg mindenhol fröcsögött a vér. :D

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #11419 Dátum: 2013. november 08. - 18:21:06 »
Farkas séró belőve :)
Tejet kérek! Csokisat!