Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1319877 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #13940 Dátum: 2016. április 07. - 12:55:28 »
BuB én feladom. :lol:
Deadpool 1 pre production az engedély megadásától a forgatás kezdetéig, ahogy írtam. :nezze:
2014 szeptember - 2015 március = 6 hónap
Deadpool 2 ha nagyon de nagyon embertelenül kapkodnak és mindent elsietnek.
2016 április - 2016 szeptember = 5 hónap
De lehet csak októberben kezdik és ugyanott tartanak.
Remélem tudtad követni...  :roll:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13941 Dátum: 2016. április 07. - 13:09:17 »
Én is nagyon meglepődnék, ha nem lenne már alapból a fiókban egy majdnem kész DP 2 forgatókönyv, mondjuk az elsőnél is szinte biztos, hogy mire megkapták az engedélyt, az már készen állt.
Mert minden alkotói folyamat során 10-szer annyit készítenek el, mint ami bekerül a végleges produktumba. Ilyenkor meg csak le kell őket porolni, és elővenni újra és megnézni mi mennyire használható. ;)
Azért talán merész lenne azt állítani, hogy a "majdnem kész DP2 forgatókönyv" azonos azokkal a nem elkészült, de tervezett jelenetekkel.  ;) Nyilván rengeteget beletesznek belőle, de azok mind az első sztorihoz készültek, vagyis ha jelenetek, ötletek vannak is, azt talán még nagyobb meló beleszőni egy új sztoriba, pontosabban olyan új sztorit írni köré, amibe a jó része belepasszol.

BuB

• Pókfej
« Válasz #13942 Dátum: 2016. április 07. - 13:14:27 »
BuB én feladom. :lol:
Deadpool 1 pre production az engedély megadásától a forgatás kezdetéig, ahogy írtam. :nezze:
2014 szeptember - 2015 március = 6 hónap
Deadpool 2 ha nagyon de nagyon embertelenül kapkodnak és mindent elsietnek.
2016 április - 2016 szeptember = 5 hónap
De lehet csak októberben kezdik és ugyanott tartanak.
Remélem tudtad követni...  :roll:
Az engedély megadadásától... de akkor ott már volt vmi terv, fiszim-faszom leadva az asztalra a főnökségnek, nem? Valamire csak meg kellett adniuk az engedélyt, hogy akkor na, akkor kezdheted az előkészületket és a forgatást...
Most egyelőre még "semmijük" nincs...
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Todd

• Pókfej
« Válasz #13943 Dátum: 2016. április 07. - 13:52:42 »
Én is nagyon meglepődnék, ha nem lenne már alapból a fiókban egy majdnem kész DP 2 forgatókönyv, mondjuk az elsőnél is szinte biztos, hogy mire megkapták az engedélyt, az már készen állt.
Mert minden alkotói folyamat során 10-szer annyit készítenek el, mint ami bekerül a végleges produktumba. Ilyenkor meg csak le kell őket porolni, és elővenni újra és megnézni mi mennyire használható. ;)
Azért talán merész lenne azt állítani, hogy a "majdnem kész DP2 forgatókönyv" azonos azokkal a nem elkészült, de tervezett jelenetekkel.  ;) Nyilván rengeteget beletesznek belőle, de azok mind az első sztorihoz készültek, vagyis ha jelenetek, ötletek vannak is, azt talán még nagyobb meló beleszőni egy új sztoriba, pontosabban olyan új sztorit írni köré, amibe a jó része belepasszol.
Igen, ebben igazad van.
Az engedély megadadásától... de akkor ott már volt vmi terv, fiszim-faszom leadva az asztalra a főnökségnek, nem? Valamire csak meg kellett adniuk az engedélyt, hogy akkor na, akkor kezdheted az előkészületket és a forgatást...
Most egyelőre még "semmijük" nincs...
Gondolom ezt tőlük tudod. :omg: Á hagyjuk BuB, te magadnak generálod a kételyeket, amiken aztán pörögsz. :lol:
Na jó, ez azért vlamilyen szinten ismerős érzés. ;D
« Utoljára szerkesztve: 2016. április 07. - 13:55:56 írta Todd »

BuB

• Pókfej
« Válasz #13944 Dátum: 2016. április 07. - 14:03:50 »
Nem, nem tőlük tudom...  :'(    csak szimpla elképzelés...  :roll: ha mész a stúdióhoz egy film miatt házalni, az alap szerintem, hogy valamilyen szinten megvagy a forgatókönyvvel, nyilván van elképzelésed helyszínekről, hogy szemléltesd a cuccaidat a nagy főnökségnek, akik rámondják az áment a dolgokra mutatni kell vmit, sztorybordokat, vázlatokat erről-arról, hogy lássák,h ogy miről van szó, "beleéljék" magukat, hogy van benne potenciál...
Ezután gondolom (én gondolom), bólintanak rá a fejesek, hogy akarják e ezt tető alá hozni.... gondolom, utána elkezdnek számolgatni, miből-mennyi pénzből lehetne kihozni a filmet... ha ezek megvannak, jöhet a bejelentés, bemutató és forgatási dátum kitűzése,  elkezdik csiszolgatni a forgatókönyvet megy a casting, az előkészületek, díszletek megtervezése, megcsinálása, hogy forgatási napra minden kész legyen, vagy legalábbis a nagyja, amivel akarnak kezdeni.

Todd

• Pókfej
« Válasz #13945 Dátum: 2016. április 07. - 14:09:50 »
Épp ez a gondom, hogy a saját szimpla "elképzelésed" alapján előre fanyalogsz egy film miatt a puszta bejelentés pillanatában. :bravo:
« Utoljára szerkesztve: 2016. április 07. - 14:14:57 írta Todd »

BuB

• Pókfej
« Válasz #13946 Dátum: 2016. április 07. - 14:21:44 »
Fanyalgok?  :ohmy:
Csak nem értem hova a rohanás? Ha ez mind valami csoda folytán klappol és gyors megcsinálnak mindent, hogy ősztől elkezdhessenek forgatni, lezavarják a forgatást teszem azt februárra, utómunkálatokkal kész a film jobb későn júniusra... akkor még majd ülnek rajta 8 hónapig a 2018-as bemutatóig?
Miért? Miért nem csinálják meg normálisan a cuccot, mire a nagy kapkodás? Jó az nekünk, ha ilyen "gyorsan" összecsapnak mindent?

Todd

• Pókfej
« Válasz #13947 Dátum: 2016. április 07. - 14:31:52 »
Fanyalgok?  :ohmy:
Mindig.  ;) Én meg mindig kötekszem, így kerek a világ. :hehe:
Csak nem értem hova a rohanás? Ha ez mind valami csoda folytán klappol és gyors megcsinálnak mindent, hogy ősztől elkezdhessenek forgatni, lezavarják a forgatást teszem azt februárra,
Akkor úgy novemberig több idejük is jut az előkészületekre, mint az egynél, nem is kell kapkodni. De igen, nagyjából én is így gondolom reálisnak, hogy ősz közepén indul és év elejéig lezavarják.
utómunkálatokkal kész a film jobb későn júniusra...
Az első rész utómunkálatai 9 hónapig tartottak, de szerinted a 2-ra elég lesz 4? Pont te írtad, hogy az tart sokáig, a régi szobákban forgatott unalmas filmekhez képest, amiket gyorsan meg lehetett csinálni. Kábé novemberre lennének kész ugyanolyan tempóval, és kisebb meló tuti nem lesz.
akkor még majd ülnek rajta 8 hónapig a 2018-as bemutatóig?
Akkor csak kb. 2-3 hónapot ülnének rajta, és szerintem kivárnák míg lemenne a szokásos karácsonyi Star Wars őrület.
Miért? Miért nem csinálják meg normálisan a cuccot, mire a nagy kapkodás? Jó az nekünk, ha ilyen "gyorsan" összecsapnak mindent?
Ha 4 hónapot szánnának a digitális utómunkára, ahogy írtad, na akkor tényleg elkapkodnák. :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2016. április 07. - 15:13:39 írta Todd »

BuB

• Pókfej
« Válasz #13948 Dátum: 2016. április 07. - 14:35:04 »
9 hónapig tartottak az utómunkálatok? Az se semmi...

Todd

• Pókfej
« Válasz #13949 Dátum: 2016. április 07. - 14:38:05 »
Látszik, hogy figyelmesen elolvastad, amiket eddig írtam. :lol:
Nem "ülnek rajta", hanem dolgoznak az ominózus sok időt igénylő digitális trükkökön 1 évet. ;)
És egy átlagos film forgatási ideje kábé ennyi. A Deadpool 1-et Március 23, és Május 29, között lezavarták. ;)
Majdnem 9 hónap, eltelt a premierig. Mint egy szülésnél.  ;D Ez nyilván nem mind a digi-utómunka, de elég valószínűtlen, hogy 4 hónap alatt kész voltak, és 5 hónapot "ültek rajta".
« Utoljára szerkesztve: 2016. április 07. - 15:12:03 írta Todd »

BuB

• Pókfej
« Válasz #13950 Dátum: 2016. április 07. - 15:25:30 »
Na, épp ezt akartam... ez a teljes forgatás... az olyan 3 hónap körül szokott lenni... azért nem hiszem, hogy 9 teljes hónapot elszaroztak volna a digitális utómunkákra.
Főleg, hogy van premier előtti vetítés is, tesztközönségnek is, utána meg a sajtónak, azért bemutató előtt olyan 1 másfél hónappal már dobozban van a cucc, nem?
« Utoljára szerkesztve: 2016. április 07. - 15:27:09 írta BuB »

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #13951 Dátum: 2016. április 08. - 16:32:04 »
A Goldfinger című 007-es filmben amikor Goldfinger sakkozik az elején a szálloda medence partján,jól láthatóan az is csak oda van vetítve.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13952 Dátum: 2016. április 10. - 08:57:43 »
Tényleg nem értem én sem, hogy min aggódsz, BuB. Nehogy azt hidd, hogy ez a "kapkodás" olyan egyedi lenne a mai Hollywood világában is. A legtöbb sikeres filmnél ugyanúgy szinte azonnal nekiállnak a következő rész munkálataihoz. Csak nem mindegyik filmnél reklámozzák ezt agyon a weblapokon. És azért azt se felejtsük el, hogy ott sem kezdők dolgoznak, akiknek egy film előkészületi munkái (amiket te is említettél: díszletek, jelmezek, stb) több mint fél évig vagy akár egy évig tartana. Egy forgatókönyvíró is hamar össze tud dobni pár vázlatot, amit a studió elé tud rakni, hogy kiválasszák a megfelelőt, a részleteket, meg a párbeszédeket van ideje utána neki is kidolgozni/pofozgatni mire a forgatás elkezdődik. Biztos lehetsz benne, hogy nem évekig fogja írni. A kellékesek meg egy hónap alatt legyártanak mindent, hiszen azok is nagyüzemben nyomják. Tehát igen, bőven elég mindenre 4-6 hónap, hidd el.  ;) És abban is biztos lehetsz, hogy nem most áprilisban kezdték el az egészet, hanem már tuti hogy február végén elkezdték. A studió szakemberei már a premier után tudják, hogy egy film jó vagy sem. És ebből is láthatod, hogy a döntéshozatal jóval gyorsabb ott, hiszen a bevételi adatokból kiindulva tuti hogy már február végén kiadták a stábnak, hogy kezdjenek el dolgozni a folytatáson.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13953 Dátum: 2016. április 10. - 10:52:06 »
De ez nem magyarázza meg az előrébb hozatalt. Mert minden ilyen filmnél eleve számításba veszik, hogy lesz még két folytatás (még a trágya Ulti F4-nél is), aminek persze gátat szabhat egy nagy bukta (mint az UF4-nél is), de alapvetően úgy tervezik, úgy építik fel, hogy kétévente jön egy-egy folytatás. Vélhetően nem volt ez másképp a DP-nál sem. Csak éppen senki sem számított ekkora sikerre, ezért most gyorsan meg kell lovagolni. A kapkodás pedig nem vezet jóra sosem. És sajnos többnyire a forgatókönyv bánja, nem a többi. Hibátlan példa rá mondjuk a Fűrész 2.

BuB

• Pókfej
« Válasz #13954 Dátum: 2016. április 10. - 10:58:43 »
Ja, én is vhogy így látom.
Plusz ha azt nézzük, a GotG is mekkora siker volt, és azt is csak tavaly kezdték el előkészíteni, és idén kezdték el a forgatást, pedig annak a második része se volt bejelentve (gondolom olyan kockázatosnak hitték, mint a FOx az R-es Deadpoolt), de mégis hiper-mega siker lett az is...  és nem az lett, hogy 1-1,5 hónappal a premier után azonnal bejelentették, hogy oké, 5 hónap múlva már kezdjük is a második rész forgatását.... szééépen, adtak időt mindenkinek.
(mondjuk valszeg az is közre játszhatott, hogy a színészek is elfoglaltabbak voltak, mint a DP-s stábnál :headscratch: )

Todd

• Pókfej
« Válasz #13955 Dátum: 2016. április 10. - 11:43:48 »
Még mindig, szó szerint nem értem, miről beszéltek. Ha a film elkészítésére nem adtak kevesebb időt, mint az első résznél, és amúgy a szokásos kb. 2 év van belőve célnak, akkor mégis milyen kapkodásról, vagy előre hozatalról van itt szó? :headscratch:
Ha ugyanannyi időt szánnak rá, mint az elsőre, kijöhet 2017 végén, de ami valószínűbb, hogy 2018 elején fog kijönni, ami két év az első után.
Más filmek részei között sokszor azért szokott nagyobb hézag lenni, mert a stáb közben más filmen is dolgozik (Batman Begins, Tökéletes trükk, Dark Knight), de itt nincsen ez, akkor mégis miért kéne a babérjaikon ülni fél-egy évet?
« Utoljára szerkesztve: 2016. április 10. - 12:04:54 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13956 Dátum: 2016. április 10. - 13:07:57 »
Mert szerintem a hollywoodi blockbuster filmek készítésének minden fázisába nem látunk bele, és ha meghatároztak egy ideális dátumot a folytatásra, akkor az egy reális, és tartható időpont. Ha pedig előrébb hozták, akkor - én legalábbis nem feltételezném - hogy ez kimerül abban, hogy kiadják az ukázt, hogy fiúk, mégse menjen el senki nyaralni, mert máris folytatjuk. Mivel dollár százmilliókról van szó, biztosan van oka az eredeti időpont belövésének (akkor is, ha mi nem ismerünk minden indokot), és ha hirtelen előrébb hozzák, az annyit tesz, hogy valaki, vagy valakik kevesebb időt kapnak arra, hogy elkészítsék a filmet.

Todd

• Pókfej
« Válasz #13957 Dátum: 2016. április 10. - 13:51:16 »
Előrehozásról hol volt szó? Mert a hírben amiből indult a vita nem írnak ilyet.  :nezze:
http://cinestar.hu/osztol-forog-deadpool-2/
Ha van bármi más, hivatalos forrás ahol olyanokat írnak, mint hogy "4 hónap múlva megkezdik a forgatást, amit idén befejeznek, hogy előrébb hozzák, hogy ne legyen egy évben az X-mennel" stb. elfogadom, hogy gáz dolog. Most gyors kereséssel nem találtam semmi ilyet, de ha van, osszátok meg, és elhiszem.
Nekem úgy tűnik, hogy a 17 vége 18 eleje, maga a kijelölt ideális dátum, nem tudok semmilyen korábban megadott későbbi dátumról, amit előrehoztak volna.

Szerk: Egy ilyen hírt találtam februárról (mivel ugye már a film premiere előtt bejelentette a fox a folytatást).
"20th Century Fox staked a claim for two additional Marvel movies on their release date calendar: October 6th, 2017 and January 12th, 2018. Since that October date is probably going to the Gambit movie, we could maaaaybe pencil Deadpool 2 in for that January 12th date. It's not even a little bit official, though, so don't get excited."
« Utoljára szerkesztve: 2016. április 10. - 14:09:43 írta Todd »

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #13958 Dátum: 2016. április 10. - 14:29:18 »
Főleg manapság mikor már akkor előre lefixálják a folytatásokat, mikor még ki se jött a film és nem is tudni hogy sikeres...

BuB

• Pókfej
« Válasz #13959 Dátum: 2016. április 10. - 16:30:17 »
Előrehozásról hol volt szó? Mert a hírben amiből indult a vita nem írnak ilyet.  :nezze:
http://cinestar.hu/osztol-forog-deadpool-2/
Ha van bármi más, hivatalos forrás ahol olyanokat írnak, mint hogy "4 hónap múlva megkezdik a forgatást, amit idén befejeznek, hogy előrébb hozzák, hogy ne legyen egy évben az X-mennel" stb. elfogadom, hogy gáz dolog. Most gyors kereséssel nem találtam semmi ilyet, de ha van, osszátok meg, és elhiszem.
Nekem úgy tűnik, hogy a 17 vége 18 eleje, maga a kijelölt ideális dátum, nem tudok semmilyen korábban megadott későbbi dátumról, amit előrehoztak volna.

Szerintem csak Kaine tippelhetett arra, hogy bemutatják 17-ben, mert ha szepben elkezdik a cuccot csinálni 1 év alatt azért csak lezongorázzák az egész filmet szőröstűl-bőröstűl, aztán meg csak 5 hónapig még "üldögélnének" rajta.  :headscratch: Vagy baromi lassan csinálják meg az utómunkákat, hogy kihúzzák 2018-ig.
  De ha nagyon kész vannak és nem tudnak már mit kezdeni vele, előrébb hozhatják a bemutatót is, pölö asszem most a WB hozta előre egy hónappal a Csodanőt is.