Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1318779 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
Re: Készülő képregényfilmek
« Válasz #2660 Dátum: 2008. szeptember 10. - 13:04:35 »
Ju, ezt a kérdést úgy kellett volna feltenni, hogy akkor mit szólt volna ha mondjuk Vadóc besötétedik egy másik univerzumban (mint pl fury az ultimate-ban). Talgaby te pl el tudnád fogadni azt ugyanannak a karakternek, vagy ugyanannak a karakternek egy alteregójának?
Nekem ezzel volt a problémám. Gondolom arra akartál kilyukadni a kérdéseddel, hogy ezt így gondolni rasszista dolog, de semmi ilyesmi nem fordult meg a fejemben.
Nem ugyanaz az előélete, ebből kifolyólag már eleve nem lehet ugyanaz a személyiség, és amennyi ultimatet én olvastam, szerintem nem is ugyanaz, hisz a csoki Fury nem ugyanaz az elborult harcos személyiség, mint a hófehérke Fury. Ráadásul az egyik sosem jutott túl az ezredesi rangon, míg a másik az ultimate eleje óta tábornok. Más ambíciók. De lényege valóban nem változott, hiszen ugyanúgy a shield vezetője, és a szuperhősök egyik irányítója a háttérből.
This is a joke. A real practical Joke.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2661 Dátum: 2008. szeptember 10. - 13:16:46 »
Ez esetben feltennék nektek egy igen egyszerű, eldöntendő kérdést: változott a karakter személyisége, motivációja, vagy összességében a lényege attól, hogy a vőrszíne más lett?
Nekem erre viszont a válaszom egyértelműen igen, ellentétben az elöző hozzászólokkal. Nem vagyok kigyurva az Ultimate univerzumból, mert soha nem érdekelt, de pont nemrég olvastam el a 100. Ultimate Newsban a Furys oldalakat, te azt el tudnád képzelni a fehér Furival, mert én nem.

Sőt, szerintem nagyon nem azonos problémákkal kerülhetett szembe annó a világháború idején egy fehér, és egy feket katona, mert akkor még igen nagyon aktuális probléma volt a rasszizmus (az afrokat maximum szakácsnak, alkalmazták a hadseregben, nemhogy fegyvert adjanak a kezükbe). Szóval szerintem egy ilyen környezetből jövő Nick Fury sohasem lehet ugyanaz a karakter, mint az eredeti, ja és ugyanebben a képsorban el is mondják, hogy Amerika Kapitány nem lehetett akkor fekete.

Ezért nem tetszett a néger Kingpin sem, mert így a jelenkorban oké a ténykedése, és így a filmben ebből nem lett semmi probláma, nade ennek a karakternek tutira nem lehetne megirni ugyanazt az eredettörténetet, mint a fehér verziójának, mert teljesen más utat kell, hogy végigjárjon, hogy ő lehessen az alvilág vezére.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2662 Dátum: 2008. szeptember 10. - 13:18:27 »
Nekem mindkét Fury tetszik egyébként.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ju

• Pókfej
« Válasz #2663 Dátum: 2008. szeptember 10. - 13:19:17 »
Ju, ezt a kérdést úgy kellett volna feltenni,
Nem akartam rasszizmusra kilyukadni. ;) Hiszen a bőrszín sem más tényező, mint a hajszín vagy szemszín, vagy érdeklődési kör, esetleg vallás, és még sorolhatnám. ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #2664 Dátum: 2008. szeptember 10. - 13:25:31 »
Amúgy számomra az eredeti Nick Fury totál erdektelen karakter volt mindig is, szóval valamilyen szinten meg tudom érteni, hogy a filmben az Ultimate verziót sütötték el. Meg azért Samuel L. Jackson mégiscsak fényévekkel jobb színész (habár mostanában mindent elkövet, hogy megingasson engem ebben a hitemben), mint Hasselhoff.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2665 Dátum: 2008. szeptember 10. - 13:31:01 »
Ju, ezt a kérdést úgy kellett volna feltenni,
Nem akartam rasszizmusra kilyukadni. ;) Hiszen a bőrszín sem más tényező, mint a hajszín vagy szemszín, vagy érdeklődési kör, esetleg vallás, és még sorolhatnám. ;)

Így más, én nem erre gondoltam, de teljes mértékben igazad van.

Ju

• Pókfej
« Válasz #2666 Dátum: 2008. szeptember 10. - 13:35:19 »
A lényeg, hogy megértettük egymást. ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2667 Dátum: 2008. szeptember 10. - 13:59:04 »
A Vezéres példa azért nem jó, de nagyon, mert amit MCD a filmben elmesélt a hátteréről, az szóról szóra megegyezik a képregényes Fisk élettörténetével. Sőt, amikor olvastam a 616-os Wilson felemelkedésének történetét, nekem az jutott eszembe, hogy ez egy teljesen harlemi sztori, csak vmiért egy fehér srác keveredett bele.
Idézet
Akkor képzeld el, hogy a következő Pókember filmben egy feketebőrű színész játssza Petert.
Elképzeltem. Pókember karakterének magvát az alkotja, hogy egy ifjúkori felelőtlen cselekedet miatt gyakorlatilag félárva lett nevelőszüllői fronton is, továbbá, hogy az egyébként folyamatosan szövegelő és poénkodó Pókember civil énje egy stabilan csóró, magánéleti, lakhatási és társadalmi problémákkal küzdő srác. Na már most, ha fekete volna, a szegénység és a család csoinnka mivolta még erősebben visszaköszönhetne (és nem értettem, hogy pl. az SM Indiában miért nem játszottak rá erre, amikor az ottani szegénységi mutatókkal olyan erős szálat lehetett volna belőle kerekíteni), a társadalmi gondok még odaillőbbek lennének, sőt, egy feketéről hamarabb elhiszi az ember, hogy tényleg be nem áll a szája, és közben nyomja kifelé a poénokat és az adott szituációra illő vicces beszólásokat. Magyarán egy fekete Pókember, ha annak teremtik meg negyvensok évvel ezelőtt, karakterként jobban működne. Csak nem vették volna.
Valójában elég kevés karaktert tudok, akinek ne lehetne kicserélni a rasszát a Marvelnél. Luke Cage, T'Challa, most már Ororo (régen viszont még ábrázolásra is fehér volt, nem csak viselkedésre), és Steve Rogers, akik így eszembe jutnak. Meg talán Carol Danvers (ilyen hülye csak egy fehér lehet).
Idézet
hogy akkor mit szólt volna ha mondjuk Vadóc besötétedik egy másik univerzumban (mint pl fury az ultimate-ban)
Alterverzum, szóval miért érdekelne? Az Ultimate-benmost szárnyai vannak, mégse hisztizek miatta. Az én kedvencem az a 616-os, akit megismertem. De láttam már zölden, láttam már echte skrullként, láttam már asgardi hacukában, akkor is tudtam, hogy a karater lényege többsdégében ugyanaz volt - kivéve amikor annyira alter volt, hogy köze nem volt az eredetihez. Õnála a fekete bőrszín egyedül csak akkor működne egyébként, ha teljesen más lenne az élettörténete. Azért ne feledjük, hogy ő egy missisippi-i folyami patkány, az USA délkeleti csücskéből, ahol egy fekete lány életkörülményei gyökeresen mások lettek volna, tehát ott már gyerekkortól kezdve egy másik karakter fejlődött volna belőle. Bár persze az elbűvölő jelleme attól még ugyanaz maradhatna, és én azt imádom nagyon benne.  :rogue:

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2668 Dátum: 2008. szeptember 10. - 14:03:20 »
Furcsa de Fury nekem is egyértelműen fekete. Sokkal jobb és tömörebb karakter mint a 616-os. Pedig tudom hogy eredetileg fehér de Samuel L jacksonnak egész jól áll (a fekete  :hehe:) szerep. Vele kapcsolatban csak azt sajnálom az eszméletlen über sz*r XXX filmekben (hogy lehet ilyen címet adni egy akciófilmnek ?  :lol: ) is hasonló szerepe volt...

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2669 Dátum: 2008. szeptember 10. - 14:03:49 »
no mind1, azt elismerted te is, hogy pl Vadócból sem lehetne ugyanaz a személyiség. Szerintem ugyanez érvényes a legtöbb szereplőre. Amerikában olyan társadalmi különbségek voltak fehér és fekete között, hogy nem lehet csak úgy megváltoztatni senkinek a bőrszínét, hogy csak úgy ugyanaz a személyiség maradjon, max hasonló.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2670 Dátum: 2008. szeptember 10. - 14:12:08 »
Ez csak akkor igaz, hogy a karakter mibenlétének lényeges eleme, hogy milyen társadalmi rétegből jött, és még ott is befolyásolja, hogy milyen rasszba tartozik. Fisknél pl. rohadt mindegy. De akár Henry Pymnél is, vagy akár Warren Worthingtonnál (elvégre mára már vannak nem újgazdag, de eléggé tehetős fekete milliomosdinasztiák is).

Todd

• Pókfej
« Válasz #2671 Dátum: 2008. szeptember 10. - 14:22:08 »
Õnála a fekete bőrszín egyedül csak akkor működne egyébként, ha teljesen más lenne az élettörténete.
Jé, érdekes, mi pont ugyanezt mondtuk neked.  :hehe:
Amúgy asszem a vezér dolgában mindenképpen igazad van.
Valójában elég kevés karaktert tudok, akinek ne lehetne kicserélni a rasszát a Marvelnél. Luke Cage, T'Challa, most már Ororo (régen viszont még ábrázolásra is fehér volt, nem csak viselkedésre), és Steve Rogers...
Nem pont Steve Rogers miatt indult el a vita? :twisted:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2672 Dátum: 2008. szeptember 10. - 14:40:02 »
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha Amerika Kapitányon indult volna be a vita. Akiből, megjegyzem, volt fekete a képregényekben is, és a 616-on.

És... nem ezt mondtátok. Én azt mondom, hogy akkor egy másik életutat járt volna be. Az Ultimate és a 616-os Fury-ről viszont, amit eddig tudunk, az igencsak megegyezik. A legnagyobb különbség eddig az, hogy az Ultiban nem volt Howling COmmandos és vagy két ongoing velük, és nem egy repülő erődből dirigál végig, hanem egy hatalmas épületkomplexumból. De a II. vh.-ban játszódó jelenetekben nem nagyon láttam még különbséget, sőt, jellemre is egyébként a régi is volt ilyen szemét, sőt, szemetebb is. Az Ultimate egyedüli legmarkánsabban eltárő védjegye, hogy nála az egészet nyakonöntötték a Samuel L. Jackson szerepeire jellemző stílusjegyekkel, viszont ez se újdonság, mert pl. a MAX-os Fury meg mintha az Ultimate-et másolná ebből a szempontból. Lehet, hogy a valóságban a II. vh.-ban a fekete katonák/matrózok mindig a ranglétra legalján voltak, de ebben a világban eddig semmilyen nyomát nem látni annak, hogy ott is úgy működött volna.
Ja, és érdekes, hogy a fekete Furyn ennyire szokás felkapni a vizet, de az ázsiai Darázst sose, senki se emlegeti, pedig nála a jelleme és a háttere is gyökeresen eltér a régi Janetétől. Engem pl. az Ulti Janet teljes hátterének újraírása jobban zavar. Vagy az, amit Holdsárkánnyal vagy Galactussazl tettek. Az, hogy Fury néger lett, sose érdekelt, de az, hogy Amerika Ikonja egy habzó szájú fegyverb*ivá degradálódott, már inkább volt tüske a szememben. Avagy mondhatnám, fura, hogy a vita szó szerint a felszínre korlátozódik, amikor az Ultimate legnagyobb gondjai a mélyben gyökeredznek.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2673 Dátum: 2008. szeptember 10. - 14:41:22 »
Magyarán egy fekete Pókember, ha annak teremtik meg negyvensok évvel ezelőtt, karakterként jobban működne. Csak nem vették volna.
De itt most pont arról van szó, hogy mi lenne, ha egy több mint negyven éve fehérbőrűként megismert és megszeretett karaktert a filmvásznon hirtelen feketebőrűre cserélnének le. ;) Amit te írtál, az ugyanaz, amit én is írtam, hogy ha anno Amcsi kapitányt mindenki feketebőrűnek ismeri meg, akkor nem lenne gond, hogy a filmben is feketebőrű lenne.

Egyébként, nem vagyok benne biztos, hogy jobb lenne egy feketebőrű Pókember, de mindenképpen más lenne a karaktere.
Ha Amerika Kapitány feketebőrűként olyan környezetben nőtt volna fel, ahol állandóan a rasszizmus céltáblája lett volna, akkor valószínűleg korántsem lett volna belőle ekkora hazafi. ;)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2674 Dátum: 2008. szeptember 10. - 15:06:02 »
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha Amerika Kapitányon indult volna be a vita. Akiből, megjegyzem, volt fekete a képregényekben is, és a 616-on.
A francba, én eddig csak két Am Kapról tudtam...

Azt hiszem, kezd kicsúszni az irányításom alol a vita, én eddig abban a tévhitben éltem, hogy az Ultimate legalább nagyvonalakban követi a régmult események politikai, és egyéb helyzetét (mint írtam, én nem vagyok kigyúrva Ultiból), mivelhogy így 60 év elteltével ez nem lenne túl nagy durranás.
Viszont ha így van, ahogy írod (és biztosan így van), ebben az esetben tényleg úgy variálhatják a bőrszint, ahogy jólesik, csak hát ez elég szánalmas.
Még egy ok, hogy ne kezdjem el belevetni magamat az Ulti univerzumba.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2675 Dátum: 2008. szeptember 10. - 15:17:41 »
Amerika Kapitányból annyi van mint égen a csillag. Még Sólyom is viselte egy rövid ideig a gúnyát.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2676 Dátum: 2008. szeptember 10. - 15:20:40 »
Ja, és érdekes, hogy a fekete Furyn ennyire szokás felkapni a vizet, de az ázsiai Darázst sose, senki se emlegeti, pedig nála a jelleme és a háttere is gyökeresen eltér a régi Janetétől. Engem pl. az Ulti Janet teljes hátterének újraírása jobban zavar. Vagy az, amit Holdsárkánnyal vagy Galactussazl tettek. Az, hogy Fury néger lett, sose érdekelt, de az, hogy Amerika Ikonja egy habzó szájú fegyverb*ivá degradálódott, már inkább volt tüske a szememben. Avagy mondhatnám, fura, hogy a vita szó szerint a felszínre korlátozódik, amikor az Ultimate legnagyobb gondjai a mélyben gyökeredznek.
Ebben teljesen igazad van, de talán eddig azért nem jött ez ennyire felszínre, mert ezekkel a karakterekkel még nagyon nem lehetett magyarul nyomtatásban találkozni, míg Fury szinte minden címben feltünt eddig az Ultin belül.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2677 Dátum: 2008. szeptember 11. - 09:31:01 »
És eljő a Pusztító

Amikor ez a kép http://farm4.static.flickr.com/3262/2386094875_a876461e6a_o.jpg  felkerült a netre, sokan készpénznek vették, hogy a nagy robot szerepet kap a TF2-ben. Igazuk lett.

Nos a Dinobotok nem jönnek el a Transformers folytatásban, de akadnak majd itt más robotok, amelyek összeállnak egy nagyobb géppé, a Pusztítóvá. Hét éptítkezési jármű alkotja majd ezt nagy gépezetet, a kocsik nem csak zöldek lesznek, hanem lesz közöttük piros és sárga is.
http://www.shootfortheedit.com/forum/picture.php?albumid=22&pictureid=267
Az Álcák segítséget kapnak az Autobotok elleni harcban a Constructions-tól. A képregényben ezek nevei: Bokszoló (Scrapper), Csonttörő (Bonecrusher), Dögevő (Scavenger), Kevernök (Mixmaster), Horog (Hook) és Hosszúpofa (Long Haul). Belőlük áll össze eredetileg a Pusztító, a Szerkesztett.
http://www.keyframe1.com/tmp/devas_model.jpg
Michael Bay tehát kiélheti magát, az első részben úgyis azt szerette volna, ha egy teljes anyahajó alakul át robottá.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2678 Dátum: 2008. szeptember 11. - 09:52:25 »
Most már Bay kezd átesni a ló túloldalára. Nem hiszem, hogy olyan jót tesz a filmnek, hogy telezsúfolja robotokkal.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2679 Dátum: 2008. szeptember 11. - 11:21:49 »
Csöppet elvette az eszét, hogy a stúdió kétszeresére emelte neki anno a büdzsét.

Januárban újra jön A sötét lovag
A Warner Brothers stúdió azt reméli, hogy A sötét lovag kaphat néhány Oscart, ezért az érdeklődést fenntartsa januárban újra bemutatja majd a filmet. A stúdió azt reméli, hogy a rendezőt (Christopher Nolan), a producereket és Heath Ledger-t jelölni fogják a díjra.

A Warner egyik elnöke, Dan Fellman már megbeszélseket kezdeményezett az Imax fejeseivel, hogy a nagy vásznakon újra láthassák az amerikaiak Batmant.

A sötét lovag hatalmas kritikai elismerésben részesült, a nézők is imádták, bemutatása után az imdb-n az első helyre ugrott a legjobb filmek listáján. A filmet a legtöbb moziban mutatták be Amerikában, a legjobb nyitóhétvége eredményét el is érte (158,4 millió dollár), a leggyorsabban haladt át a 200 milliós vonalon, majd a 300-as, 400-as vonalon, nem is oly rég pedig az 500 milliót is bevette. Bevételben már csak a Titanic áll előtte (Amerikában), amely 600 millióval büszkélkedhet.

A stúdió pedig abban reménykedik (sok más emberrel együtt), hogy a januári bemutatóval az IMAX vásznak segítségével no meg a jelölésekkel megtámogatva a film bevétele eléri majd a 600 milliót és lenyomja a Titanicot az első helyről. Nemzetközileg erre semmi esélye, az egy milliárdos határt eléri az összbevétele, de az 1,84 milliárdos (szintén a Titanic tartja) bevételt nem fogja elérni.

A Vasember készítői is árverést hírdettek. A 2. rész premierjére és utána a stábbal való kemény alkoholizálásra várnak pénzes jelentkezőt.

http://cgi.ebay.com/Iron-Man-2-Premiere-Meet-Greets-Walk-On-More_W0QQitemZ180285971272QQihZ008QQcategoryZ16071QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

« Utoljára szerkesztve: 2008. szeptember 11. - 11:35:25 írta Ben Reilly »