Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha Amerika Kapitányon indult volna be a vita. Akiből, megjegyzem, volt fekete a képregényekben is, és a 616-on.
És... nem ezt mondtátok. Én azt mondom, hogy akkor egy másik életutat járt volna be. Az Ultimate és a 616-os Fury-ről viszont, amit eddig tudunk, az igencsak megegyezik. A legnagyobb különbség eddig az, hogy az Ultiban nem volt Howling COmmandos és vagy két ongoing velük, és nem egy repülő erődből dirigál végig, hanem egy hatalmas épületkomplexumból. De a II. vh.-ban játszódó jelenetekben nem nagyon láttam még különbséget, sőt, jellemre is egyébként a régi is volt ilyen szemét, sőt, szemetebb is. Az Ultimate egyedüli legmarkánsabban eltárő védjegye, hogy nála az egészet nyakonöntötték a Samuel L. Jackson szerepeire jellemző stílusjegyekkel, viszont ez se újdonság, mert pl. a MAX-os Fury meg mintha az Ultimate-et másolná ebből a szempontból. Lehet, hogy a valóságban a II. vh.-ban a fekete katonák/matrózok mindig a ranglétra legalján voltak, de ebben a világban eddig semmilyen nyomát nem látni annak, hogy ott is úgy működött volna.
Ja, és érdekes, hogy a fekete Furyn ennyire szokás felkapni a vizet, de az ázsiai Darázst sose, senki se emlegeti, pedig nála a jelleme és a háttere is gyökeresen eltér a régi Janetétől. Engem pl. az Ulti Janet teljes hátterének újraírása jobban zavar. Vagy az, amit Holdsárkánnyal vagy Galactussazl tettek. Az, hogy Fury néger lett, sose érdekelt, de az, hogy Amerika Ikonja egy habzó szájú fegyverb*ivá degradálódott, már inkább volt tüske a szememben. Avagy mondhatnám, fura, hogy a vita szó szerint a felszínre korlátozódik, amikor az Ultimate legnagyobb gondjai a mélyben gyökeredznek.