Szavazás

Pókember klasszikusok. Melyik időszak érdekelne a legjobban?

Stan Lee-John Romita (Amazing 39-122, Gwen Stacy-időszak)
Ross Andru (Amazing 123-200)
Magyar Pókemberrel párhuzamos sztorik más címen (Amazing 201-320)
Mark Bagley (kimaradt részek, Amazing 374-387)
Csak a nagyobb, ismertebb történetek

Szerző Téma: Marvel Könyvek: Pókember  (Megtekintve 182513 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re: Marvel Könyvek: Pókember
« Válasz #620 Dátum: 2008. június 01. - 10:18:46 »
Persze, miután évtizedekig halott volt, meg olyan emlékezetesen halt meg, ahogy, visszahozzák, most meg hagyják, hogy pár börtönőr megölje? Na ez lett volna az áprilisi tréfája a Marvelnek. :D
Miért, hihetetlen nagy meglepetés lett volna, erre senki sem számított volna.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #621 Dátum: 2008. június 01. - 10:59:46 »
Az biztos, de szerintem senki se hitte volna el, hogy ez végleges. :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #622 Dátum: 2008. június 01. - 14:24:48 »
Persze engem is eléggé meglepett ez a szuperbünöző-gyártás, soha nem gondoltam volna ilyesmire. Van benne némi logika, de azért nekem egy kicsit erőltetett ez a magyarázat. Kb annyira, mint a JMS-féle totemes dolog. Egyébként később előjött még ez a téma?
Õszintén szólva, engem is erősen meglepett, és elég hihetetlen is. Nem jött elő többet, amennyire én tudom.
Idézet
Viszont annyira a Skorpiós szál nekem nem tetszett. Én pont nála éreztem azt, hogy már tök fölösleges volt belevenni a történetbe.
Én nagyon elégedett voltam vele. A Skorpió mindig is olyan karakter volt, aki többet adott a Pókember képregényekbe, mint a legtöbb sima szuperbűnöző, és ez most egy megfelelő és érdekes továbblépés volt számára.
Idézet
Egyébként kiváncsi lennék, hogy a szimbióta hogyan is talált oda Skorpihoz. Végigment az összes szuperbünöző lakásán, és úgy gondolta, hogy "ez jó lesz, ennek a csávónak most úgyis új ruha kell"? Vagy inkább csak követte Pókembert, és mikor látta, hogy találkozott Skorpival, érezte, hogy az mennyire utálja Petert, és ezért választotta őt?

Szerencsére meg is válaszoltad a saját kérdésedet, méghozzá jobban, mint amit én kitaláltam volna.  ;D Ez eléggé logikus, hisz a szimbióta már Brockkal is azért szövetkezett, mert Pókember-gyűlöletük kötötte össze őket.
Idézet
(Persze zárójelben hozzáteszem, hogy örültem volna, ha a börtönőrök lelövik a köcsiöt, és akkor vége lett volna. Megérdemelte volna, csak akkor hol lenne a nagy csattanó a végéről.)
Hú, annak én is nagyon örültem volna.  :D Mekkora csattanó lett volna az is. De az olvasók biztos anyáztak volna, hisz már azt se vette be a gyomruk, hogy a Pulse első történetének végén nem Pókember, hanem Luke Cage verte le és adta rendőrkézre a Manót. Pedig kifejezetten jó volt, és életszerű.
Köszi a hosszú leírást!  :D
s főleg akinke semmi értelme nem volt. a Gyík. HOgy a doki hogy került oda és egyáltalán miért, az nagyon érdekes kérdés...de erre sem kapunk választ, de ha valakinke totál nem volt ott a helye az ő. A Gyíkot nem úgy ismerem, hogy összecsődítik egy össznép PÓkverésre ő meg dalolva megy...
Ebben viszont nagy igazság van, eddig bele se gondoltam. Hacsak nem lesz egy rész később, ahol kiderül, hogy ő csak azért ment, mert volt egy titkos terve, hogy a végén, amikor mindenki Pókemberre koncentrál, megöli a többieket, mert hát mind melegvérű.  :D Na de ez csak akkor lenne így, ha Bendis lett volna az író.  :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #623 Dátum: 2008. június 01. - 15:20:15 »
Nem, ha Bendis lett volna az író, akkor az a Gyík skrull lett volna, aki így méri fel a többi szuperbűnöző erejét, hogy jobban lemásolhassák, és szép lassan mindegyik helyét átvegyék.
Egyébként a Pulse-ossal én se értettem sose, mi olyan nagy katasztrófa, amikor köztudott tény (és egy visszatérő belső poén a cégnél), hogy Bendis meg Luke Cage-be szerelmes. :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #624 Dátum: 2008. június 13. - 13:27:51 »
Az elmúlt hétben beosztottam magamnak a három kötetet, hogy egyben, folyamatosan letudhassam a történetet magyarul is. Meg kell valljam, tényleg jó választás volt, egy részére már nem is emlékeztem (majd mindjárt erről még pár szó), jó volt újra felidézni a sztorit. A kiadvány minőségére se lehet panasz, petshop és Ati kitettek magukért.
Történetileg mondjuk ízig-vérig Millar, ami az utolsó kötet elején villant csak megint át rajtam. És egyben az volt a sztori gyenge pontja, nem csoda, hogy igyekezten anno minél gyorsabban kiverni a fejemből. A kormányzati összeesküvés sajnos az író nem titkolt és igen szélsőséges politikai véleményének egy újabb eszköze lett, és bár az Ultimates és a Civil War nem is burkoltan tömény Bush-kormány-ellenes propagandájához képest elenyésző, azért néha már tényleg mindenen kivan vele, hogy Millar képtelen úgy megírni valamit, hogy ne legyen benne egy ilyen kapitalista- vagy kormányzati összeesküvés. Egyébként a cég is így lehetett vele, mert még pár aprósággal együtt később gyakorlatilag egyöntetűen le se... tojták az itt olvasottakat, amit nagyon nem sajnálok. Ezt leszámítva viszont egy kerek, ügyesen összerekaott, sokszereplős történet jött össze, ami szerintem ügyesebben megmutatta, hogyan lehet 12 részben egy jó Pók-sztorit írni, mint JMS hasonló próbálkozásai. Ez egy kifejezetten jó Millar-történet.
Frank Cho pedig már akkor is minden létező 16 év feletti nőnemű szereplőnek hatalmas cickókat és feneket rajzolt. De a komában aza jó, hogy pontosan tisztában van ezzel, és néha önmagát parodizálja vele. :lol:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #625 Dátum: 2008. június 13. - 13:33:43 »
Nem ismerem annyira Millar írásait, de ez tényleg abszolút jól sikerült. A Különítmény nekem nem tetszett tőle, ellenben a Civil War a nevével ellentétben nem igazán politikai jellegű és azt jól kitalálta.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #626 Dátum: 2008. június 13. - 13:46:46 »
Nekem se tetszett a ülönítmény, írtó gyenge, de azért majd megveszem magyarul nemsokára.

Millart én se ismerem annyira, hogyha mindne másodiik sztorijában eljátssza ezt akkor nem csodálom, hogy idegesítő. A CW-ban végülis senki nem csodálkozott ezen, hogy előjött ez a téma, és ha valahol, hát ott bele lehetett szőni...végülis csak a kormányról volt szó.

Itt nem állja meg 100%-osan a helyét, kicsit meredek, hoyg szuperbűnözőket gyártanak, d ejű húzás volt, mert erre nem számítottam volna, meglepett eléggé.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #627 Dátum: 2008. június 13. - 13:52:12 »
kaine: Pedig az egész Civil War nagyon látványosan a Patriot Act elleni felszólalás és propaganda volt, aminél az a vicces, hogy az egész Marvel köztudottan keményen kiáll politikailag a Bush-kormány, de legfőképpen ez a határozat ellen. Millar szépen megmutatta, szerinte mit csinált az elnökük azzal a rendelettel, és hogy mit lát az ország két fele abban. Az már csak hab a tortán, hogy az ő emtaforájában a zsarnok rendőrállam győz, amit még jobban kihangsúlyozott Brubaker húzása utána (ami megint a Marvel politikai álláspontjára hívta fel a figyelmet, ahogy ezt jópár szakértő is megjegyezte később). A félbehagyott szálai mellett igazság szerint ez volt az, ami nem tetszett a CW-ben, hogy túlságosan is átitatta a politika, olyan szinten, amire addig még Marvel-képregényben nem volt példa (és ezt úgy mondom, hogy a Marve-univerzumban Nixon egy hazaáruló, szervezkedő főgonosz volt egy hosszú-hosszú AmKap-történetben... még abban se volt ekkora politikai áthallás).

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #628 Dátum: 2008. június 13. - 14:20:41 »
Szerencsére ezek a dolgok elsiklanak felettem, mert nem szeretnék úgy olvasni képregényeket, hogy ilyenek megüssék a szememet. Biztos sokat elvenne a szórakozás élvezetéből.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #629 Dátum: 2008. június 13. - 14:30:54 »
Én se szeretek így olvasni, de én ezeket öntudatlanul veszem észre, ahogy a történetekben előbukkanó esetleges logikátlanságokat.

Ju

• Pókfej
« Válasz #630 Dátum: 2008. június 13. - 15:17:17 »
Én inkább alapból nem foglalkozom politikával, mondjuk az tény, hogy Bush nekem sem szimpatikus, de hát kinek az az amcsikon kívül? ;D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #631 Dátum: 2008. június 13. - 15:38:01 »
Én azóta bírom, amióta láttam részegen beszédet tartani. :D

Ju

• Pókfej
« Válasz #632 Dátum: 2008. június 13. - 15:43:10 »
Az élmény lehetett! ;D

Innentől már Off Topik. - Sepi
« Utoljára szerkesztve: 2008. június 13. - 18:53:41 írta Sepi »

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #633 Dátum: 2008. július 27. - 11:32:30 »
Nyissátok ki a MK: P: Venomot a 49. oldalon. Jobbra, Pléhsuszter feje alatt, a háttérben ott áll Amerika Kapitány pajzzsal és lándzsával a kezében.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #634 Dátum: 2008. július 28. - 15:33:51 »
hehe, biztos az ő foga is fájt venomra :P  :hehe:

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #635 Dátum: 2008. július 28. - 16:24:27 »
Hát, nem tudom, hogy Venom mennyire fogadot volna el egy jótét lelket, de az is lehet, hogy a Kapitány át állt a sötét oldalra.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #636 Dátum: 2008. július 28. - 16:26:40 »
A viccen kívül nem Amerika Kapitány, hanem Captain Assyria.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #637 Dátum: 2008. július 28. - 16:27:41 »
Ammeg ki a lótúró? :headscratch:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #638 Dátum: 2008. július 28. - 16:33:24 »

Holdlovag

• Vezér