Szavazás

Pókember klasszikusok. Melyik időszak érdekelne a legjobban?

Stan Lee-John Romita (Amazing 39-122, Gwen Stacy-időszak)
Ross Andru (Amazing 123-200)
Magyar Pókemberrel párhuzamos sztorik más címen (Amazing 201-320)
Mark Bagley (kimaradt részek, Amazing 374-387)
Csak a nagyobb, ismertebb történetek

Szerző Téma: Marvel Könyvek: Pókember  (Megtekintve 182147 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re: Marvel Könyvek: Pókember
« Válasz #600 Dátum: 2008. május 30. - 22:59:31 »
Áh, ez így akkor is olan hideg és kimért...mintha egy tök közömbös személyről lett volna szó...akkr legalább rakott volna valami jelzőt, amiből kiderül, hogy mennyire utálta is Harry-t igazából...de amúgy nekem pont az volt a jó az ő és Harry kapcsolatában, amikor Harry a végét járta már, hogy igazából egyikőjük se tudta, hogy hányadán állnak. Amikor felvitte a hídra, mindenki azt hitte, hogy meg akarja ölni...utána meg jött az a nagyon szép jelenet. Nekem mindig is az jött le, hogy MJ a végére már eléggé kivolt Harrytől, a pokolra kívánta, de amint akadt egy-két jó pillanata Harrynek, egyből feljöttek a régi szép emlékek és valahogy nem tudta hibáztatni igazából. Peter sokkal jobban gyúlölte már a végén Harry-t.
Szerintem nem gyűlölte. Csak kétségbeesett a reménytelenségtől. A többi igaz, a végén MJ meg is könnyezte a halálát.

Idézet
Hát ez akkor eléggé hülyeség. Normanben pont az volt a lényeg, hogy egy iszonyat nagy szemét, féreg, meg minden, de azért nem ilyen szadista, hogy élvezetből öljön meg tök ártatlan embereket, amivel semmi célt nem szolgált, semmi köze nem volt Pókemberhez. Ez az értelmetlen gyilkolás, hogy élvezetből öl, nem rá jelelmz azért.
Elfelejted, hogy Norman nem csak egy mastermind, de többszörösen is őrült személy. Már a robbanástól megőrült az elején, majd a Gathering of Five-ban szintén az "Őrületet" kapta, amikor habzó szájjal vitték el a Scrierek.

Idézet
Áh persze...Brock súlyos lelkibeteg volt személyiségzavarral...de azért anniyra nem volt jószívű sosem, hogy megváljon önként a társától, tudván, hogy fél éven belül
Nem olvastad az előző Venom sztori. Brock már menthetetlenül rákos lett benne, szimbióta ide, vagy oda. Vagyis jól mondta, hogy ha ezt nem tenné, akkor az úgyis találna magának valakit, így legalább pénzt kap érte.

« Utoljára szerkesztve: 2008. május 30. - 23:21:57 írta kaine »

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #601 Dátum: 2008. május 30. - 23:10:06 »
Én is véleményezem az új Póki kötetet, bár rövidebben mint pepo a másodikat. :D Igazából már múlt héten elolvastam, csak vagy időm vagy energiám nem volt fórumozni mostanában... :-[
 :spoiler:
Szóval, baromira tetszett ez a rész, tök jó volt. ;D Nagyon jó ötlet volt hogy Gargan rabolta el May nénit, tök jó volt skorpi karaktere szerintem. :D Poén volt hogy ő lett az új Venom, meg ahogy Norman reagált a "ruhaváltásra". ;D Igazából ami fura volt, hogy Peter olyan "könnyen" győzte le őt Venomként. (Pedig így belegondolva totál esélytelen lett volna, Skorpi szerintem a szimbiótával messze erősebb lehetett nála, rendelkezett a szimbióta összes képességével, plusz amúgyis elég tapasztalt lehetett, hiszen sokszor bunyózott már Pókival. Kicsit nehezen hihető hogy nem tudott elugrani a ledőlő házfal elől, amikor gondolom Skorpióként se lehetett olyan csigalassú, plusz a szimbióta gyorsabbá is tette (és még veszélyt jelző képessége is van a szimbiótának, még ha nem is ér fel egy pókösztönnel...). Viszont az tetszett hogy M.J. révén a többi szuperhős elintézte Póki ellenségeit. És hát a legdurvább egyértelműen Norman karaktere volt... Hogy lehet valaki ekkora nagy rohadék szemétláda?! Ha én lennék Pókember, a következő találkozás alkalmával úgy tépném le a fejét, hogy csak na. :twisted: :hehe: Hát az alkotók ügyesen elérték hogy ilyen negatív reakciókat váltson ki Norman karaktere az emberből. ;D De amúgy jól kihozták a zseni oldalát, hogy mindent jóelőre eltervezett.
Egyébként amit nem értettem, hogy miért mondták az őrök, hogy Norman bőre golyóálló? Valami tévhit volt a részükről?
Ja, még egy apróság: többször is úgy említették némely szuperbűnözőt, hogy lecsúszott béna alak, mert Póki nemtomhányszor elverte. Most nem azért, de jelentkezzen már egy szuperbűnöző, akit nem kalapált el Póki vagy 20-szor... :lol: :hehe: (Tipikus póki ellenségek közül, természetesen.)
Hogy ne csak a rosszfiúkról essen szó, Peter, M.J. és May néni karaktere is nagyon jó volt, tetszett M.J. bátorsága, na meg May néni hozzáállása is példaértékű volt, ahhoz képest hogy majdnem meghalt, tovább buzdítja Petert a Pókemberkedésre. Amúgy kemény ötlet volt hogy a sír alá volt temetve May néni.
Összességében ez a kötet is nagyon király volt, és mindhárom kötet együtt is zseniális, tökéletesen kitalált és átgondolt történetet kaptunk az alkotóktól. A rajzok gyönyörűek, némely oldal simán jó lenne poszternek is. Egyedül némely szuperbűnöző hacukája nem tetszett annyira, a Zöld Manót pl túl rajzfilmesnek találtam, de ez csak részletkérdés. Szerintem az MK:Pókember az egyik legjobb - ha nem a legjobb - magyarul is kiadott Póki történet, nagy köszönet érte Kaine-nek és hajrá  :kingpin: !   

:spoiler:
« Utoljára szerkesztve: 2008. május 30. - 23:17:02 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #602 Dátum: 2008. május 30. - 23:12:12 »
Idézet
Nem olvastad az előző Venom sztori. Brock már menthetetlenül rákos lett benne, szimbióta ide, vagy oda. Vagyis jól mondta, hogy ha ezt nem tenné, akkor az úgyis találna magának valakit, így legalább pénzt kap érte.
Erről tudtam, de ezek alapján meg valahogy úgy tűnt, mintha csak a szi,bióta nélkül nem lenne esélye. Amúgy ez nem jó így, mert a szimbiótának simán meg kellett volna gyógyítania.
Idézet
Elfelejted, hogy Norman nem csak egy mastermind, de többszörösen is őrült személy. Már a robbanástól megőrült az elején, majd a Gathering of Five-ban szintén az "Õrületet" kapta, amikor habzó szájjal vitték el a Scrierek.
Lehet. De az a kép, ami az én fejemben van Normanről, nem ilyen kis piti, szadista őrült, aki örömét lelheti abban, ha egy olyan embereket megölhet, akikhez nkei semmi köze és semmilyen célt nem szolgál.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #603 Dátum: 2008. május 30. - 23:18:01 »
Ja, én is elolvastam azóta a 3.részt, hálistennek az már sokkal jobban tetszett, mint a 2. kötet. madj holnap írok róla, de ígérem nem lesz megint ilyne hosszú, mert úgyse olvassátok végig. :hehe: :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #604 Dátum: 2008. május 30. - 23:27:25 »
Köszi Tom neked is a hosszú írást!
Skorpi szerintem a szimbiótával messze erősebb lehetett nála, rendelkezett a szimbióta összes képességével, plusz amúgyis elég tapasztalt lehetett, hiszen sokszor bunyózott már Pókival.
Talán még nem szokott össze a szimbiótával eléggé. .
Idézet
Egyébként amit nem értettem, hogy miért mondták az őrök, hogy Norman bőre golyóálló? Valami tévhit volt a részükről?
Azt hiszem sima golyókat élt már túl, onnan indulhatott a legenda. :)
Idézet
Szerintem az MK:Pókember az egyik legjobb - ha nem a legjobb - magyarul is kiadott Póki történet,

Szerintem is az egyik legjobb: de azért a Kraven, a Sikoly és Harry, vagy Gwen halála, illetve a Kölyök nagyon erős versenytársak.  ;) :D
madj holnap írok róla, de ígérem nem lesz megint ilyne hosszú, mert úgyse olvassátok végig. :hehe: :D
Dehogynem! Kétszer is!  :D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #605 Dátum: 2008. május 30. - 23:43:07 »
Idézetet írta: kaine
Köszi Tom neked is a hosszú írást!
Nincsmit, a legkevesebb, hogy véleményezzük a kiadványaidat. :D
Talán még nem szokott össze a szimbiótával eléggé. .
Lehet, de ennek meg ellentmond, hogy a 2. kötetben milyen gyorsan összeszokott Angeloval, aki egy szánalmas nulla volt... Ehhez képest egy tapasztalt kemény szuperbűnözővel meg lassan szokna össze? Fura lenne.
Idézet
Azt hiszem sima golyókat élt már túl, onnan indulhatott a legenda. :)
Aha, így már értem. :D
Idézet
Szerintem is az egyik legjobb: de azért a Kraven, a Sikoly és Harry, vagy Gwen halála, illetve a Kölyök nagyon erős versenytársak.  ;) :D
Valóban, egyetértek én is. Így belegondolva nehéz lenne eldönteni melyik a legjobb! :D
« Utoljára szerkesztve: 2008. május 31. - 00:01:46 írta Tom Fireheart »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #606 Dátum: 2008. május 30. - 23:53:53 »
Idézet
Lehet, de ennek meg ellentmond, hogy a 2. kötetben milyen gyorsan összeszokott Angeloval, aki egy szánalmas nulla volt... Ehhez képest egy tapasztalt kemény szuperbűnözővel meg lassan szokna össze? Fura lenne.
Ó, hát egy ilyen sztoriban, amikor ha kell, ha nem, valahogy minden korábbi többet szerepelt ellenségnke fel kell bukkannia(ami valljuk be, általában eléggé erőltetett, igazán kevés az olyan efféle jellegű történet, hol nem válik erőltetetté, hogy miért kerül a képbe hirtelen oly hamar mindenki...és Millar még egész jól megoldotta ezeket, de azért
becsúsznka ilyen dolgok. Igazából az a nagy barvúr, ha mégsem.
De nemcsak az, hogy elvileg tényleg ez a legkeményebb Venom, és annka ellenére, ami a 2. és a 3. kötetben is elhangzik, hogy szimbióta ide, vagy oda, egy lúzer akor is az marad, tényleg nagyon hamar legyakja PÓki. De az se volt semmi, ahogy Felicia akkorát rúg a Gyík képébe mint állat...hát. Megmosolygató volt, hogy látszott, hogy biza nagyott kapott most a Macsitól. :D :roll: Meg se kellett volna éreznie...

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #607 Dátum: 2008. május 31. - 00:09:43 »
Na igen, ekkora sokszereplős történetben nehéz összehozni hogy minden apróság klappoljon, ebben igazad van. :D Főleg hogy Norman volt a fő-fő ellenség és nem az új Venom.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #608 Dátum: 2008. május 31. - 00:13:49 »
Miből gondolod, hogy Angeloval összeszokott? Egyáltalán nem. Nagyon nem tudtak együttműködni, épp ezért vetette ki magából.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #609 Dátum: 2008. május 31. - 09:57:09 »
Norman a visszatérése óta (de főleg a Marvel 2000 környéki általános megújulásának környékétől) már egy elég szadista állat lett, aki tényleg élvezte, ha akár így is árthat másoknak. Millar ugyan szokása szerint felnagyította a személyiségének ezt az aspektusát, de alapvetően passzol a "feltámadt" Zöld Manóhoz.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #610 Dátum: 2008. május 31. - 10:29:56 »
Idézet
Miből gondolod, hogy Angeloval összeszokott? Egyáltalán nem. Nagyon nem tudtak együttműködni, épp ezért vetette ki magából.
Maga Póki mondja, hogy egyből tudott hálót lőni, hálóhintázni, ami Brocknak hetekbe tellett megtanulni, meg hogy már nem reagál rá a Pókösztöne, plusz a láthatatlanság trükk is befigyelt. Amúgy nekem se úgy tűnt, nagyon béna volt Angelo.
Idézet
Norman a visszatérése óta (de főleg a Marvel 2000 környéki általános megújulásának környékétől) már egy elég szadista állat lett, aki tényleg élvezte, ha akár így is árthat másoknak. Millar ugyan szokása szerint felnagyította a személyiségének ezt az aspektusát, de alapvetően passzol a "feltámadt" Zöld Manóhoz.
Ezzel mint mondtam csak az a bajom, hogy a sztori szempontjából semmi értelme nem volt, szóval Millar fölöslegesen nagyította fel.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #611 Dátum: 2008. május 31. - 19:50:18 »
zozi: úgy értettem én is, hogy gyorsan megtanulta használni a szimbióta képességeit, pepo jól írta. Amúgy egész jól együttműködtek addig a pontig, amíg Angelo be nem tojt pár pofontól. :hehe:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #612 Dátum: 2008. május 31. - 20:51:55 »
Na akkor pár szó a 3. részről. Ez sokkal jobb lett mint a 2. szerintem ez a legjobb kötete a 3 közül!
A kiadvány pont olyan, mint a 2. kötet. Ez minőség és pont kategória, méghozzá első osztály, örök hála kaine-nke és Atinak, hogy ilyen cuccot pakoltak össze megint, méltót a történethez+rajzhoz. A borító nagyon bejövős, bár semmi kreativitás niincsen benne, de nekem valahogy tetszik. A sárga áttetsző címfelirat telitalálat, sokkal jobb, mint az előzőnél a zöld.(mondjuk ez lehet az én zizim, mert 2 színt utáálok, a rózsaszínt és a zöldet)
Beírás szuper, egyetlen elírást találtam benne, még valahol az elején, most fejből már nem vágom, hogy mi volt az. :D
A rajz ugye Dodson keze munkája, megint ugyanaz, mint az előző kötetben, a fejek néha furcsák, de Pókember kárpótol mindenért. MOst valahogy az eddigieknél is jobban sikerültek a Pókis rajzok, amikor meg Póki a sírkövön ül a zuhogó esőben, egyenes fantasztikus. Valahogy Spwant és a régi szép JMD-s emlékeket idézte fel bennem, jó érzés volt ránézni arra a képre, el is nézegettem jópár percig.
A sztori hálistennek most gördülékenyebb, nem mondanám, hogy kifejezetten ötletes, de azt sem, hogy közepes(ez végülis az egész sztorira igaz), szóval a jó kategória, Millar kisfiam ez egy erős négyeske, menj a helyedre szépen. :hehe:
És ami a fő, itt nincsenek olyan dolgok, amiken fennt tudtam volna akadni(vagy már kezdek elkanászosodni? ;D)...persze a "rakjuk bele mindenkit, mégha nem is kell" érzés megvan, de az ilyen stílusos cuccokban ez mindenhol benne van, a Hush-nál is éreztem.
A kötet amúgy nagyon hangulatosan kezdődik azzal a visszaemlékezős résszel,kellemes az egész, a Betörő árnyékolása a panelre meg igazán hangulatos. A lelki vívódásról végülis mindenki tudja, hogy lejárt meccs, hogy mit is fog tenni Póki, de én valahogy nem éreztem benne azt, amit ilyenkor gyakran, hogy túlspilázzák, túlfilozofálják. Pont anniyt lelkizett peter amennyit kellet. Az hogy Skorpi volt az elrabló, nekem is tetszik, az is jó, hogy nem valami tökfilkót raktak a háttérbe, hanem akkor már Normant húzták elő a kalapból. Persze így nem mondhatnám, hogy nagyon meglepett, de inkább logikus legyen, mint meglepő, de elképzelhetetlen. Ezzel meg tényleg nagyon érdekes szituációt teremtett Millar, hogy Pókinka kell kihozni Normant a börtönből....Feliciára meg ráugrottam volna Póki helyébe, mert olyna kis cukorfalat, hogy tudja, hogy mennyire bántja ez Petert és leveszi a válláról a terhet. Imádom.
Az, hogy Mac lett az új Venom, alapjában véve nem rossz ötlet, csak akkor nem kéne itt is, meg később már főleg úgy bánni vele, mintha még lúzerebb lenne, mint volt. Legalábbis anno Skorpiót is alaptalanul túl könnyen zúta le Póki mindig....egy igazi vérengző állatot kéne csinálni belőle, hogy a Venom név méltó legyen régi híréhez. Egy kegyetlen szörnyet, akinke azért egy kis esze is van...mert ha gargannka nincs is, a szimbiótával az értelmi képességei is megnőttek. Így viszont örökre bennem marad a tüske, hogy miért kellett szegény Brocktól elvenni a másikát.

Norman ebben a részben nagyon szépen teljesít, ez a szuperbűnözőket gyártunk dolog meglepett, talán picit erős, de teljesen elképzelhető és tetszik is nekem, így megfelelő indokot is találtak arra, hogy miért is kell félnie Normannek, jó ötlet volt ez a sztoriban.
A végső nagy bunyó végülis nem jött ki rosszul, hogy mindenki ott volt...meg hálistennek nem is lett túl hosszú, még hihető is volt, ahogy Póki tartotta magát.(Venomról már beszéltem, nem mondom el mégegyszer, hogy menniyre béna).
Az MJ-t ledobják a hídról, nekem meg el kell kpani, nem veszíthetem el úgy, mint Gwent jelenetet nem tudtam valahogy nagyon átérezni, az az igazság, hogy ez a jelenet annyiszor ismétlődött már, hogy kicsit unalmas, de végülis semmi baj nincsen vele.
A végső csavar(hát, mondjuk annak, nem tudok most jobb szót rá) meg kifejezetten ötletes volt...egy koporsóba rakni May nénit. Kis szimbolizmus vegyült abba a képbe, amikor ott fekszik a koporsóban, nagyon nagy kép....egyrészt arra utalván, hogy végig azt lehetett hallani, hogy meghalt. Utána kiderült, hogy nem, de úgyis megfog ahol fogva van tartva stb. Erre meg ott fekszik a koporsoban...gyáh. :ohmy: Plusz tegye fel a kezét, akinke nem jutott eszébe ugyanez azzal a kivétellel, hogy Peter volt  a koporsóban, a feket PÓkrucijában...zseniális kép volt így a végére, be kell valljam.
Szóval tartogatott ez a 3. kötet meglepetést, természetesen jó értelemben és néhány nagyon jó pillanatot is, meg valahogy ez össze volt rakva rendesen, szép munka.

Így a végére azt mondanám, hogy 8,5/10 az egész sztori. Pókit párszor tacscra verik, megkínozzák, May nénit eltemetik, Norman megint egy nagyon-nagyon szemét féreg, amilyennke szeretjük, sok szereplővel találkozunk, van néhány nagyon jó ötlet, és végre kimondják, hogy ki a b kategóriás bűnöző és ki nem. :hehe: Nem az van, hogy minden csata előtt az aktuális bűnöző a világ legveszélyesebbje, ez is nagyon tetszett. A jó pillanatok jóval nagyobb arányban vannak, mint a zavaró dolgok, és főleg ebben a 3. kötetben van néháyn nagyon szép párbeszéd, jelenet, kép is, szóval le a kalappal. Persze egy JMD féle klaszsis belső monológokkal sokkal megrázóbb és súlyosabb lehetett volna a sztori, mert így kinek örömére, kinek nem, nem volt anniyra komornak érezhető a sztori, mint lehetett volna.
Mégegyszer hálás köszönet a Kingpinnek, hogy megint ilyen minőségi cuccot, olvashattunk, minden szempontból. Erre már csak egy dolgot tudok mondani: Ki a Király?--> :kingpin: :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #613 Dátum: 2008. május 31. - 21:34:37 »
Mondtam, hogy én elolvasom.  :D Köszi az újabb terjedelmes véleményt, ehhez most csak annyit fűznék hozzá, hogy a minőségből nem fogok leengedni, valami egyensúly mindig lesz a történet és a minőség között.  ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #614 Dátum: 2008. május 31. - 22:04:11 »
Inkább egyenlőség legyen, mint egyensúly. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #615 Dátum: 2008. május 31. - 22:10:41 »
Meggyőztél.  :D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #616 Dátum: 2008. június 01. - 09:19:07 »
Én is gyorsan elolvastam a harmadik könyvet, ha már tegnap hozzá tudtam jutni. Szerintem is nagyon jó kis lezárása lett ennek a történetnek. Persze engem is eléggé meglepett ez a szuperbünöző-gyártás, soha nem gondoltam volna ilyesmire. Van benne némi logika, de azért nekem egy kicsit erőltetett ez a magyarázat. Kb annyira, mint a JMS-féle totemes dolog. Egyébként később előjött még ez a téma? Mármint, hogy bizonyos cégek szuperbűnözőket gyártanak a szuperhősök lefoglalására (persze a Marvel-en és a többi képregényes kiadón kívül  ;D )?
A visszaemlékezés nekem is tetszett, és most már legalább tényleg értjük, hogy miért is van ez a múmia effektus May néninél.  :D Viszont annyira a Skorpiós szál nekem nem tetszett. Én pont nála éreztem azt, hogy már tök fölösleges volt belevenni a történetbe. Persze a Venom szál miatt muszáj volt, de akkor sem éreztem odavalónak. Az új Venom megszülethetett volna később is. Egyébként kiváncsi lennék, hogy a szimbióta hogyan is talált oda Skorpihoz. Végigment az összes szuperbünöző lakásán, és úgy gondolta, hogy "ez jó lesz, ennek a csávónak most úgyis új ruha kell"? Vagy inkább csak követte Pókembert, és mikor látta, hogy találkozott Skorpival, érezte, hogy az mennyire utálja Petert, és ezért választotta őt? Mindenesetre érdekes kérdés.
Egyébként egyáltalán nem bántam, hogy valamilyen szinten lúzerként volt feltüntetve az új Venom. Egyrészt persze neki is szoknia kell még a szimbiótát, másrészt nekem amúgy sem nagy kedvencem Venom, nem igazán tud meghatni, hogy egy béna alak vált belőle. Amit ki lehetett hozni ebből a karakterből, azt már rég megtették, szerintem már semmi szükség nincs rá. Mondjuk igazából azóta sem domborított nagyot az új Venom a Marvel lapjain. Sőt, ha jól tudom, nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan már a Thunderbolts lapjairól is el fog tünni, mert annyira nem kiváncsiak már rá az emberek. Õ is a feledés homályába fog veszni, mint Vérontó is. Hacsak nem az új AntiVenommal akarnak egy kicsit visszatérni a régi alapokhoz, de már ez is nagy hülyeség. Na, mindegy, jól elkanyarodtam a főtémától.
Norman jó nagy köcsi volt ebben a részben is, de tőle ezt is vártuk. Egyébként sokáig nem is gondoltam volna, hogy valóban ő van a háttérben. Kinéztem volna belőle, hogy csak a saját javára akarja fordítani az esetet, és csak úgy állítja be az egészet, mintha tényleg ő lenne mögötte, erre meg kiderült, hogy tényleg ő a fő manó. (Persze zárójelben hozzáteszem, hogy örültem volna, ha a börtönőrök lelövik a köcsögöt, és akkor vége lett volna. Megérdemelte volna, csak akkor hol lenne a nagy csattanó a végéről.)
A koporsós rész pedig egyrészt nagy ötlet volt, mert erre gondoltam volna én is a legkevésbé, de azért eléggé hatásvadász is volt. Egyértelműen a régi nagy klasszikusokra hajazott.
Mindent összevetve jó könyv volt ez, és egészen jó sorozat. Ezzel a három könyvvel aztán tényleg elő lett készítve a talaj a Hihetetlen Pókembernek, de magasra is lett téve a léc. Remélem így fog folytatódni tovább. És persze köszönet Kainenek és Atinak a szép munkáért.  :worship:  :kingpin:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #617 Dátum: 2008. június 01. - 09:26:24 »
Na akkor én is beállok a sorba és véleményezek. Sikerült végre elolvasnom a 3. részt is és már rögtön a könyv legelején...

... és végezetül csak annyit, hogy nagyon de nagyon tetszett és köszönet érte mindenkinek aki a magyar változat elkészítésében részt vett. :kingpin: ;D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #618 Dátum: 2008. június 01. - 10:13:54 »
Hmmm Ben, igazán bő lére eresztetted. :D
Idézet
Végigment az összes szuperbünöző lakásán, és úgy gondolta, hogy "ez jó lesz, ennek a csávónak most úgyis új ruha kell"? Vagy inkább csak követte Pókembert, és mikor látta, hogy találkozott Skorpival, érezte, hogy az mennyire utálja Petert, és ezért választotta őt? Mindenesetre érdekes kérdés.
Ez tipikusan egy olyan kérdés, amin fölösleges gondolkozni, úgyse kapsz rá választ. :D
Idézet
Viszont annyira a Skorpiós szál nekem nem tetszett. Én pont nála éreztem azt, hogy már tök fölösleges volt belevenni a történetbe.
Valakit kellett, hogy mozgathasson a Manó. Inkább az ilyen karaktereket nem kellett volna belvennie, meghívnia Normannek, mint a Vízmember, Homokember...és főleg akinke semmi értelme nem volt. a Gyík. HOgy a doki hogy került oda és egyáltalán miért, az nagyon érdekes kérdés...de erre sem kapunk választ, de ha valakinke totál nem volt ott a helye az ő. A Gyíkot nem úgy ismerem, hogy összecsődítik egy össznép PÓkverésre ő meg dalolva megy...amikor helyén van az esze, akkor tudja, hogy kicoda, amikor meg a gyík énje kerekedik felül, biztos nem követte volna Norman parancsait. Az is furcsa volt, ahogy csak ukk-mukk-fukk már bunyózik a gyíkkal, se előzmény, se következmény.. :roll:
Idézet
(Persze zárójelben hozzáteszem, hogy örültem volna, ha a börtönőrök lelövik a köcsiöt, és akkor vége lett volna. Megérdemelte volna, csak akkor hol lenne a nagy csattanó a végéről.)
Persze, miután évtizedekig halott volt, meg olyan emlékezetesen halt meg, ahogy, visszahozzák, most meg hagyják, hogy pár börtönőr megölje? Na ez lett volna az áprilisi tréfája a Marvelnek. :D

Ben: jó bő lére eresztetted. :lol:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #619 Dátum: 2008. június 01. - 10:18:15 »
Az előttem felszólalók már úgyis mindent elmondtak amit én is akartam, én csak kiegészítettem.  ;D