Szavazás

Pókember klasszikusok. Melyik időszak érdekelne a legjobban?

Stan Lee-John Romita (Amazing 39-122, Gwen Stacy-időszak)
Ross Andru (Amazing 123-200)
Magyar Pókemberrel párhuzamos sztorik más címen (Amazing 201-320)
Mark Bagley (kimaradt részek, Amazing 374-387)
Csak a nagyobb, ismertebb történetek

Szerző Téma: Marvel Könyvek: Pókember  (Megtekintve 182063 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

venom75

• Pókfej
Re:Marvel Könyvek: Pókember
« Válasz #680 Dátum: 2010. december 27. - 09:58:19 »
Nekem is megvan mind , de egy sem esett szét még.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #681 Dátum: 2010. december 27. - 10:44:37 »
Sajnálom, ez tényleg nagyon nem jellemző a mi köteteinkre. Bármikor elhozod egy következő rendezvényre, azonnal kicserélem neked, természetesen.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #682 Dátum: 2010. december 27. - 10:48:49 »
Milyen érdekes hogy mindig a Marvel Könyvek Pókember-nél vannak ilyen durva hibák míg a többi kötetnél vagy nincs vagy nagyon ritka.
Emlékszem még régebben nálam is az egyik eleve gyári hibás volt és szerencsémre a bolt ahol vettem azonnal kicserélte :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #683 Dátum: 2010. december 27. - 10:56:25 »
Pedig ugyanaz a nyomda, mint minden előtte és utána levőnél.

waterhorse

• Gibbon
  • *
« Válasz #684 Dátum: 2010. december 27. - 11:14:21 »
Kanaszta: a Venom című kötet volt. Sajnos a belső része teljesen elvált a borítótól, és lapok is kijöttek belőle.

Kaine: Köszönöm a csere lehetőségét, megkérdezem a gazdáját mit szeretne vele, és ahogy lesz rá módom, elmegyek egy következő rendezvényre.

Az az érdekes, hogy én is forgatok ilyen köteteket, és eddig nem volt gond egyszer sem. Illetve egyszer egy könyvesboltban, a Rozsomák: Snikt már a polcon darabokban hevert, de az más téma, és azt sem tudhatjuk hogyan nyúltak hozzá előzőleg.  Egyébként a legtöbb hibát mindig a fránya nyomdák követi el.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #685 Dátum: 2010. december 27. - 12:25:02 »
Kanaszta: a Venom című kötet volt. Sajnos a belső része teljesen elvált a borítótól, és lapok is kijöttek belőle.
Remélem sikerül a csere ;)
Ha pedig csak ez a kötet van meg, vedd meg a többi részét is, úgy izgalmas a történet.

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #686 Dátum: 2010. december 27. - 17:55:05 »
Nekem szerencsére ezek is rendben vannak, bár az egy BA kötetem már eléggé tropa lehet veszek egy újat helyette.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #687 Dátum: 2012. július 02. - 13:07:58 »
Elolvastam mind 3 könyvet, a sztorik jók, sőt kiválók, és izgalmasak.
A postai úton jött csomag is bombabiztos, ugyanúgy, ahogy az előfizetett képregény szokott jönni.
Viszont egy baj volt mind 3-al, hogy ahogy olvastam, szépen mindegyik szétesett a kezemben.
Az első rész 3 darabra, külön a boritó, és a belső lapok is, még pár darab felé.
A 2. könyvnél már csak középen esett, tört szét, pedig nem nyitottam nagyon ki, majd a 3. könyv, ismét 3 felé, majd később 4 felé.
Nincs baj, mert megoldottam, papír ragasztóval szépen óvatosan összeragasztottam, és így most jó.
Az élvezetből ezek nem vettek el semmit, csak elsőre amikor olvasom, és szépen jön szét az ütő megállt bennem, és teljesen kétségbe estem, de aztán jött a ragasztó, prés, persze kis rongyokkal, hogy a boritó ne sérüljön, és másnapra szép megszáradt, a lapok is pontosan a helyükön vannak.
SD. EJC.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #688 Dátum: 2012. július 02. - 14:45:40 »
Hát, sajnos ezek a könyvek raktárban álltak 6 évig. Megszikkadnak, merevednek. Alapból is vigyázni kell a kihajtásukkal, de ennyi idő után főleg. Ami itt áll nálam a lakásban 6 éve, azzal nincs ilyen gond. Pedig azt használom majdnem naponta a szerkesztésekhez. Örülök, hogy sikerült megoldanod.  ;)

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #689 Dátum: 2012. július 03. - 17:18:20 »
Hát türelem kellett hozzá, és hidegvér. De a végén én győztem. :)
Csak furcsa volt, mert a Polgárháború az is ilyen típusú könyv, és ott nincs ilyen hiba.
SD. EJC.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #690 Dátum: 2012. július 03. - 17:45:09 »
Hát, az nem állt évekig raktárban, az igen gyorsan fogy.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #691 Dátum: 2012. július 03. - 19:53:56 »
Értem. Pedig ezek sem rosszak, de akkor biztos a többségnek nem ez jön be valamiért.
Mondjuk nekem nincs sok tapasztalatom, és nem tudom mire kell figyelni egy képregénynél ezértg én csak pusztán azt tudom mondani, hogy tetszett, megérte megvenni.
SD. EJC.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #692 Dátum: 2012. július 03. - 20:02:12 »
Tévedsz, ezekből többet adtam erl, mint szinte bármiből. Csak hát még 6 évvel ezelőtt.  ;)

salander

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #693 Dátum: 2012. július 03. - 20:32:33 »
kaine: Ennél a sorozatnál nem biztos amúgy hogy tökéletes volt a ragasztó/ragasztás mert nekem is közel járt a széteséshez két kötet is - pedig még abban az évben beszereztem amikor kijött.

Ha majd lesz rá keret akkor lehet szerzek is cserepéldányokat. :]

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #694 Dátum: 2012. július 03. - 22:47:41 »
Tényleg? Pedig ezekre nemigen volt eddig panasz. A legrosszabb eddig a Kitörés volt, de az is úgy, hogy a 6 év alatt nagyjából 5 példányról hallottam, hogy szétesett.

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #695 Dátum: 2012. július 04. - 09:43:02 »
Én most, hogy az összes magyar kiadású szuperhősös kötetemet újraolvastam, az a tapasztalatom, hogy - elég nagy arányban - ilyen színes ragasztott kiadványnál van egy oldal, ahol látni a két lap között a ragasztót, azaz elképzelhető, hogy itt fog majd egyszer szétesni. Kivételt jelentenek a vastagabb kötetek, ahol valami cérna-izével is meg van erősítve 1-2 helyen, valamint K&H-nál se tapasztaltam még ilyet. Ellenben a 6 éve, és már megvételnél jelen levő törés ez idő alatt még nem ment át szétesésbe, így annyira nem aggódom, szerintem, nem fognak szétesni.
Egyébként nem tudom, a fenti törések miért jelentkeznek ad-hoc, lehet, hogy más-más technológia, ahol nem jelentkezik? :headscratch:
Ezért szeretem jobban a füzeteket, ott ilyen probléma nincs! ;D
« Utoljára szerkesztve: 2012. július 04. - 09:58:18 írta mikka »
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

Anathema

• Rózsa
  • *
« Válasz #696 Dátum: 2012. július 04. - 10:55:36 »
Én most, hogy az összes magyar kiadású szuperhősös kötetemet újraolvastam, az a tapasztalatom, hogy - elég nagy arányban - ilyen színes ragasztott kiadványnál van egy oldal, ahol látni a két lap között a ragasztót, azaz elképzelhető, hogy itt fog majd egyszer szétesni. Kivételt jelentenek a vastagabb kötetek, ahol valami cérna-izével is meg van erősítve 1-2 helyen, valamint K&H-nál se tapasztaltam még ilyet. Ellenben a 6 éve, és már megvételnél jelen levő törés ez idő alatt még nem ment át szétesésbe, így annyira nem aggódom, szerintem, nem fognak szétesni.

Az az oldal ahol látni a ragasztót, általában a kötet legeleje vagy legvége körül van, és elég gyakran előfordul, vannak például amerikai köteteim ahol ugyanez megfigyelhető, szerintem ez az adott nyomdatechnika - amit az ilyen ragasztott köteteknél alkalmaznak - velejárója lehet hogy oda valamiért nem jut elég ragasztó, de saját tapasztalatom szerint ez nem jelenti azt hogy szét fog esni. Mindenesetre nekem már maga a látvány is elég idegesítő hogy látom hogy egy adott lapnál jobban szétnyílik a kötet, de én ilyen vagyok, viszont sokaknak szerintem fel sem tűnik.
Az a cérna-izés megerősítés dolog nem a vastagságon múlik, az megint egy másik technika, itthon a Cartaphilus kötetei készültek így (kivéve a Setét Tornyok, de az másik nyomda), de ott is ugyanígy megfigyelhető ha jobban megnézed, hogy a könyvek elején van egy adott pont ahol jobban szétnyílik a kötet  és jobban lehet látni a cérnafonalakat.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #697 Dátum: 2012. július 04. - 10:58:27 »
Tévedsz, ezekből többet adtam erl, mint szinte bármiből. Csak hát még 6 évvel ezelőtt.  ;)

Ja!, Értem, és gondolom ha ez a készlet elfogy, akkor lesz újranyomtatva majd a következő adag.
SD. EJC.

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #698 Dátum: 2012. július 04. - 12:01:39 »
Az az oldal ahol látni a ragasztót, általában a kötet legeleje vagy legvége körül van, és elég gyakran előfordul, vannak például amerikai köteteim ahol ugyanez megfigyelhető, szerintem ez az adott nyomdatechnika - amit az ilyen ragasztott köteteknél alkalmaznak - velejárója lehet hogy oda valamiért nem jut elég ragasztó, de saját tapasztalatom szerint ez nem jelenti azt hogy szét fog esni. Mindenesetre nekem már maga a látvány is elég idegesítő hogy látom hogy egy adott lapnál jobban szétnyílik a kötet, de én ilyen vagyok, viszont sokaknak szerintem fel sem tűnik.
Az a cérna-izés megerősítés dolog nem a vastagságon múlik, az megint egy másik technika, itthon a Cartaphilus kötetei készültek így (kivéve a Setét Tornyok, de az másik nyomda), de ott is ugyanígy megfigyelhető ha jobban megnézed, hogy a könyvek elején van egy adott pont ahol jobban szétnyílik a kötet  és jobban lehet látni a cérnafonalakat.
Aha, köszi. Hasonlóan gondolkodunk ;) Azaz, engem is idegesít a szétnyílás. De nem esett szét, így nem aggódtam ;) És valóban, az elején/végén látszódik csak.
Régen sztem azért nem tűnt fel, hogy elég sok köteténél látszik a ragasztó, mert én alig szétnyitva olvasom a köteteket, de második/harmadik olvasásra már kíváncsi voltam 1-1 "elbújt" buborék szövegére, és így fedeztem fel a "tendenciát".
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #699 Dátum: 2012. július 04. - 13:27:13 »
Ja!, Értem, és gondolom ha ez a készlet elfogy, akkor lesz újranyomtatva majd a következő adag.
Hát, újranyomtatásra nemigen van lehetőség.