Szavazás

Az öt témakör

1/ Kedveled-e (10-ből mennyire)
2/ Mennyire nagy ellenfél / jó barát?  (10-ből)
3/ Első találkozásod vele
4/ Legjobb sztorija
5/ Egyéb, bármi vele kapcsolatban

Szerző Téma: Képregény karakterek  (Megtekintve 226832 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Mike

• Zöld Manó
Re: Képregény karakterek
« Válasz #340 Dátum: 2008. július 07. - 21:18:56 »
Hát ebből is kimaradok, mert nem nagyon ismerem. :-[

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #341 Dátum: 2008. július 07. - 21:19:08 »
1) 9
2) Régebben 7, utána 10.
3) EAM :)
4) Nekem is a klón sztorik, azon belül nem tudnék választani.
5) Szerintem az valami borzalmas, amit Gwennel tett...
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #342 Dátum: 2008. július 07. - 21:56:12 »
1. 3
2. 8
3. EAM (De rég vártam már, hogy én is írhassam ezt ;D)
4. Nincs.
5. Egy egyszer használatos manipulátorból támasztották fel később. De Richards Fiskkel ellentétben őt a '90-es évek szellemében, ami sütött is a karakterről: az egyszerű, klónozó profból egy 400-as IQ-jú, 20 évre percre pontosan előre tervező, egyszerre 10 szálat mozgató mesterbűnöző lesz, aki ennyi ésszel a világot meghódíthatná, de ő inkább csak Pókembert ba--cseszegeti. Jól megírt meg érdekes karakter, de hogy nagyon elszálltak a visszatérésénél, az is biztos. Igazság szerint a végére már nagyon untam, hogy megint jön egy fordulat, amit előre látott x száz évvel ezelőtt, és tökéletesen megalkotott rá egy szinte hibátlan forgatókönyvet, a lehetséges gyenge pontokra meg még egy forgatókönyvet stb. stb. stb. De mint mondtam, ez egy elég gyakori hiba volt a kilencvenes években.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #343 Dátum: 2008. július 07. - 22:41:59 »
Mondjuk itt eddig gaby, te mindegyik ilyen nagyobb Pókos tervezőre pontosan ilyesmiket írtál.
Idézet
Egy egyszer használatos manipulátorból támasztották fel később. De Richards Fiskkel ellentétben őt a '90-es évek szellemében, ami sütött is a karakterről: az egyszerű, klónozó profból egy 400-as IQ-jú, 20 évre percre pontosan előre tervező, egyszerre 10 szálat mozgató mesterbűnöző lesz, aki ennyi ésszel a világot meghódíthatná, de ő inkább csak Pókembert ba--cseszegeti. Jól megírt meg érdekes karakter, de hogy nagyon elszálltak a visszatérésénél, az is biztos.
Azért egy sima klónozós prof nem egy kispista. Nézd meg most milyen profok foglalkoznak a klónozással...jó tudom, képregényben ez nem nagy szám, de azért Peter világa mindig reálisabb talajon állt szerintem. Szóval voltmmár neki esze akkor is bőven..csak akkr még nem nagyon volt divat az ilyen előre megrendezek mindent karakter, szóval így visszafelé is nézhetjük, hogy akkor mi volt divat és mi a 90-es években.
Abban igazat adok, hogy a Klón sztorik végére én is nagyon untam, hogy még csavarnka egyet-még egyet, aztán a Sakál bácsi mindenre felkészült stb, elszálltak vele az kétségtelen. Plusz még behozták Normant is ugye...

De alapból nekem nagyon bejött a karakter. Mindazt amit Peterrel csinált és Gwennel....anniyra utálom, hogy már szeretem kategória. :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #344 Dátum: 2008. július 08. - 07:30:02 »
Ha már Kaine bedobta aput, akkor én sem maradhatok ki

1/ Miles Warren nálam egy erős 5-s, a Sakál akivé vált 8-as, a későbbi klón Sakál akit a saga-ban látunk na ő 10-es.
2/ Ellenfélként is ugyanígy változik.
3/ Az ASM 130, amikor Kalapácsfejjel állt össze.
4/ Két ilyen is van, az abszolút első a Smoke and Mirrors, a másik a Web of 125.
5/ Ha nem rontják el alaposan a klón saga végét, akkor Osborn helyett most ő lehetne a Thunderbolts élén.  :twisted: Ha nem történt volna az OMD és BND, biztos vagyok benne, hogy a Sakál és Kaine erősebben térhetett volna vissza mint valaha. Több mint két éve jegelik mindkettőt, pedig Kaine biztos ott mászkál valahol a világban, a Sakálnak pedig biztos volt egy tartalék klónja a halála esetére.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #345 Dátum: 2008. július 08. - 16:12:08 »
pepo: Nem, sajna az a baj, hogy Warren a Marvel-univerzum legpocsékabb klónozója volt. Amikor Sinister szó szerint vtizedekkel korábbana  saját Martalócait úgy tette halhatatlanná, hogy nyakra-főre klónozta őket, és azok nem szétestek, hanem kinyíratták magukat, vagy amikor az X-Men vezetője, Xavier már akkor jó ideje egy klóntestben flangált, hogy csak a leghíresebbeket említsem, az, hogy vki hosszas szenvedés után 0.1%-os arány alatt tud csak normális klónokat csinálni, a Marvel világában kifejezetten pocséknak számít. És én azt untam meg, hogy midnen létező csavarra előre kigondolt mindent. Az alapot még lenyeltem valahogy, mert az ilyen huszonysok évre visszanyúló retconok egy idő után gyakorlatilag szerves részei lettek a sokévtizedes szuperhősök kalandjainak (elég csak a mostani nagy eseményekre nézni... Secret Invasion a hetvenes évek beli kree-skrull háborúig visszamenésével, vagy a Batman R.I.P. egészen Batman eredetéig visszanyúlásával), de az, hogy egy klónba beleprogramozni ennyi lehetőséget, és mindezt csak azért, hogy egy volt diákját csesztesse? Nem éppen egy lángelmére vall. Ezért mondom, hogy Rózsa ebből a szempontból nekem jobban tetszett. Neki legalább konkrét tervei voltak, aminek volt egy személyes felhangja is. Warren és aztán a retconolt Osbornos dolog viszont egy igen nagy elmék roppant piti és kicsinyes játéka lett. Millar hasonlót dobott ugyan a Marvel Könyvekben, de ott Normant kifejezetten az hajtotta, hogy ha bajba kerül, kihúzassa magát belőle, és nem csak az, hogy jól szórakozzon.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #346 Dátum: 2008. július 08. - 16:42:44 »
Elég baj az, hogy Sinistre már 30 éve nagyüzemben klónozgatott mindenkit.
Ez is mutatja, hogy Pókember világa azért néha nagyon más mint mondjuk az X-eké. Szerintem ebben a világban Warren bizony elég nagy koponya volt...de anniyra nem nagy, ezt mutatja, hogy nem voltak tökéletesek a klónjai.
Az meg hogy piti és kicsinyes játék volt egy ilyen értelmes emberhez képest az igaz...legalábbis ha így nagyvonalakban vesszük a Marvel univerzumot. Pókembernél sokszor van olyan, hogy azért esküszik ellene vérbosszút valaki, mert egyszer jól elpüfölte...ehhez képest Warren gyűlölete sokkal érthetőbb.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #347 Dátum: 2008. július 08. - 17:02:43 »
Sinister és az Evolúció Mester azért végzett klónozást és génkísérleteket, mert egyszerűen képesek voltak rá. Megvolt hozzá a felszerelés, a háttér és a tudás. Warran azért kezdett klónozni, hogy visszahozza az életbe halott szerelmét, Gwen-t, aki szerinte Pókember miatt halt meg. Később aztán már nem elégedett meg azzal, hogy elborult de zseniális agyával bűnözgessen, ő mentálisan és fizikálisan akarta összetörni Pókembet, vagyis Peter Parkert. A bosszútól elvakult zseni pedig véthet hibákat a klónozási eljárással. Szerintem.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #348 Dátum: 2008. július 08. - 21:05:54 »
Én is amellett vagyok, hogy Pókember világát ne keverjük össze az X-ekével. Az X-Menben már nagyon régóta nagyon elvadult dolgok folytak (épp, amiket említettél, például), Pókember mindig is sokkal hihetőbb volt. Az ő világában a klónozás baromi nagy tudást jelentett. A klónozást pedig Warren nem felejtette el, csak a klónja. Belőle hiányzott egy darabka tudás hozzá.
A többi, ahogy a többiek mondták: a motivációja Gwennel nagyszerű, Pókember gyűlölete ötletesebb, mint a nagy többség, és ne feledjük, hogy full őrült volt a Klón sztorik idején a Sakál, ne keressünk nagyon racionális dolgokat nála.

Ha már Kaine bedobta aput
:lol: :lol:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #349 Dátum: 2008. július 08. - 21:19:33 »
Szerintem talgaby inkább arra gondol, hogy ez az őrület nem egyeztethető össze azzal, hogy közben mennyire odafigyelt minden részletre, hogy minden eshetőségre felkészült.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #350 Dátum: 2008. július 08. - 21:37:59 »
Vagyis a drága papa a cselszövéshez király volt, a klónozáshoz geek.  :-\

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #351 Dátum: 2008. július 08. - 21:46:49 »
Annyiban igaza van gabynak, hogy a végére nagyon elszálltak vele is, nagyon unalmas volt má. Ráadásul így bezizizett és mégis enniyre mindig és mindig kitervelt mindent..ez pont szemben áll azzal, hogy ennyire csakis Pókembert akarta kicsinálni, szóval őrült volt. És az őrültek hajlamosak irracionálisan cselekedni.
De ez szokásos képregényes túlzás..én már mondtam, de most is csak azt tudom mondani, hogy ilyenkor én mindig fejben kicsit visszábbveszek ebből és úgy kezelem a dolgokat. ha nem ezt csinálnám, már régen ráuntam volna aszuperhősös cuccok nagy többségére, mert úszkálnka az ilyen túlzásokban.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #352 Dátum: 2008. július 08. - 21:48:55 »
Szerintem talgaby inkább arra gondol, hogy ez az őrület nem egyeztethető össze azzal, hogy közben mennyire odafigyelt minden részletre, hogy minden eshetőségre felkészült.
Ha feltételezzük, hogy Warren volt a mastermind, és a későbbi Sakál(klón) volt az igazán őrült, akkor a kettő elfér egymás mellett. Hisz Bent még Warren csinálta, beleprogramozhatott bármit. Biztos, hogy zseni volt, hisz saját magát is képes volt (ruhástól!) klónozni!  ;D
---
Ahogy pepo mondja.  ;)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #353 Dátum: 2008. július 08. - 21:52:34 »
Ruhát könnyű klónozni, a kínaiak is azt csinálják.  ;D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #354 Dátum: 2008. július 09. - 10:31:02 »
Ez a "Pókember és az X-ek világa távol áll egymástól" dolgot nem egészen értem. Gyalog átment már Forest Hillsből Westchesterbe... a közös kalandokról nem is beszélve. Az meg szerintem elég ciki, hogy a klónozás nagy-nagy koponyája egy nyavalyás eredményről se tud a világ másik részéről, mert látványosan csak az ő klónjai voltak ennyire elcseszve, addigra nagy átlagban a normál módon végzett klónozási kísérletek előrehaladottabbak voltak a Marvelnél. Szóval akkor is fura, hogy egyrészt egy tökéletes mesterbűnöző, másrészt meg egy elég csapnivaló genetikus, aki képtelen megoldani egy alapvető problémát a saját szakterületén. Egyszerűen túl sokáig húzták a klón-sztorikat ahhoz, hogy hihetővé váljanak, nagyon elszakadtak a saját világuk talajától is.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #355 Dátum: 2008. július 09. - 10:54:38 »
De Warren szándékosan is tett önpusztító folyamatot a klónjaiba. :headscratch:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #356 Dátum: 2008. július 09. - 13:37:30 »
Ez a "Pókember és az X-ek világa távol áll egymástól" dolgot nem egészen értem. Gyalog átment már Forest Hillsből Westchesterbe...
Érted te azt, csak játszod a nemmondommit.  ;) Amilyen összeesküvés-elméleteket kibontottál itt, nem hinném, hogy nehezdre esne megkülönböztetni a képregényes helyszíneket a "Pókember világa" és "X-Men világa" között.  ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #357 Dátum: 2008. július 09. - 14:50:07 »
A másik, hogy inkább nem azt kéne megnézni, hogy warren milyen rossz klónozó a többiekhez képest, hanem a többiek feltűnően egyszerűen megcsinálják ezt nem? 40 éve is anniy volt a dolog, hogy na bumm, csináljunk egy klón. Pikk-pakk csináltak, minden király stb. Nekem ez inkább durvább. :roll:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #358 Dátum: 2008. július 09. - 15:50:48 »
Ilyet hol láttál? Mert én nem emlékszem ilyen pikk-pakk klónozásra.
Még a C&DP-ben sem, ahol kissé paródiaszerűen jött elő a téma.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #359 Dátum: 2008. július 09. - 17:42:11 »
A mondandódnak ez volt a lényege szerintem, hogy míg Warren mennyit szenvedett a klónokkal, tele voltak hiábavl, addig a marvel más klónozni már jóval előtte is simán tökéletes klónokat hoztak létre. Erre írtam.