Szavazás

Az öt témakör

1/ Kedveled-e (10-ből mennyire)
2/ Mennyire nagy ellenfél / jó barát?  (10-ből)
3/ Első találkozásod vele
4/ Legjobb sztorija
5/ Egyéb, bármi vele kapcsolatban

Szerző Téma: Képregény karakterek  (Megtekintve 226697 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
Re: Képregény karakterek
« Válasz #100 Dátum: 2008. február 22. - 20:13:41 »
1) Az átlagnál alacsonyabb, 3.
2) 2, bár jóval erősebbnek ábrázolják őket, mint amilyennek az ember gondolná.
3) Az első Amazinges megjelenésük, szokás szerint nem tudom a számát.
4) Nem jók.
5) Idétlen ellenfelek, Peterhez ráadásul túl gyengék.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #101 Dátum: 2008. február 22. - 21:09:25 »
Az első Amazinges a 10-es szám. Majd egyből utána a 14-es, ők csalják el Pókembert filmforgatás ürügyén a Zöld Manóhoz, annak első megjelenéséhez.

Mike: hála Peter Davidnek, megint elővették a Friendly sorozatban, méghozzá nagyon jó megint, plusz a rajz is klassz. Amennyiben rajtam múlik, az a történet meg fog jelenni magyarul is, a The Other után (mert abban már sárgában van Pókember).

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #102 Dátum: 2008. február 23. - 20:38:53 »
hála Peter Davidnek, megint elővették a Friendly sorozatban, méghozzá nagyon jó megint, plusz a rajz is klassz. Amennyiben rajtam múlik, az a történet meg fog jelenni magyarul is, a The Other után (mert abban már sárgában van Pókember).
Ez jól hangzik! :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #103 Dátum: 2008. február 29. - 22:12:34 »
Ned Leeds

1/ Eredetileg szimpi volt, később, a Vészmanó környékén már elég bunkót csináltak belőle. Együtt olyan 5.
2/ Nem igazán barátkoztak Peterrel, inkább riválisok voltak mindig is. 2.
3/ Ha jól emlékszem, akkor az eredeti Klónsztorikban, amikor a Sakál felkötötte őt a Shea stadionban a robbanószerhez (Amazing 149) Természetesen svédül. :)
4/ Talán éppen ez. Annyira nem volt sose előtérben, hogy jó sztorit lehessen vele kitalálni. Esetleg még a Berlini kaland, a halála.
5/ A legjobb, amire vele kapcsolatban emlékszem, az a következő:
"Tegnap Ned Leeds. Ma Joe Face.
Holnap.
May néni? Mary Jane?"
 :spidey:

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #104 Dátum: 2008. március 02. - 19:29:53 »
1. Nem nagyon ismerem, de nem volt vele semmi nagy bajom. 5.
2. Csak az itthoniból tudom elítélni, úgyhogy barátnak 3.
3. Pont a halála. ;D
4. Épp az.
5. Elmondanátok, hogy hogy lett belőle Vészmanó? Vagy hogy fel van-e valahova téve a sztori, és hol?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #105 Dátum: 2008. március 02. - 20:12:54 »
Azt hiszem az egyik legutolsó (kézzel beírt) képregény volt itt a stomon. A kétrészes történet a Web és a Spectacular címeken ment.
Nem emlékszem már pontosan, hogy lett ő Vészmanó, de arra igen, hogy megosztotta ezt a két nagy haverjával (Richard Fisk és valami A-betűs), hogy együtt készítsék ki Richard apját, a Vezért.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #106 Dátum: 2008. március 02. - 20:33:53 »
1. Eredetiben nem ismertem, így erre nem tudok mit mondani.
2. Barátnak, vagy ellenfélnek szintén nem ismertem, de Vészmanóként 10-es.
3. Jó kérdés, civilben valamikor a CsodaPók 40-es száma környékén.
4. Igazából talán az tetszett a legjobban tőle, amikor Flash-re terelte a gyanút, azokat a részeket nagyon szerettem.
5. Egy kedves kis emlék abból az időből, amikor nálunk jelentek meg a Vészmanós történetek, volt egy levél a lev.rov.-ban, amikor valaki alakított egy Marvel Klub-ot, és írták, hogy válaszolnak kérdésekre is. Akkor írta a lev.rov vezetője (nem tudom, hogy te voltál-e akkoriban, Kaine  :headscratch: ), hogy nehogy elárulják ki a Vészmanó. :D Az aranyos volt, mindig jót röhögtem rajta. Ez csak úgy eszembe jutott.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #107 Dátum: 2008. március 02. - 20:46:04 »
1) Nem igazán, 4.
2) Barátnak 2, ellenfélnek 9.
3) Magyarul azokból a részekből az egyik, mikor Flash-re terelte a gyanút (amelyik úgy indult, hogy Peter fekszik egy tetőn). Az eredetiben az első felbukkanása.
4) Ezt át kellene gondolnom, úgyhogy inkább nem mondok semmit.
5) Nincs hozzáfűznivalóm, Bíró Úr.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #108 Dátum: 2008. március 02. - 21:02:50 »
Akkor írta a lev.rov vezetője (nem tudom, hogy te voltál-e akkoriban, Kaine  :headscratch: )
Nem, akkor még közel se voltam hozzá, én csak a 90-valahányas számtól lettem a levelezési rovat írója. Jól látható, mert egyből egy felhívással kezdtem.  :D De arra a felhívásra én is emlékszem. Valahogy úgy volt, hogy megkérték őket, hogy az olyan kategóriájú kérdésekre, mint a "Ki a Vészmanó", csak óvatosan.  :D Szerintem akkor még Tóni volt az, de nem biztos.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #109 Dátum: 2008. március 02. - 22:37:29 »
1, Én bírtam Nedet valahogy mindig. 8
2, Nem valami jó barát, de Vészmanónka egész jó vol. 8
3, MIért nem emlékszem én ezekre? Szerintem összekavarodnak bennem az utólag olvasott Csodapókok, meg a honosított dolgok. De szerintem a Klón idején láttam először.
4, A berlni kaland
5, Kár, hogy meghalt, szívesen láttam volna még.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #110 Dátum: 2008. március 02. - 23:16:40 »
Azt lehet mondani, hogy ő nem annyira jelentős karakter, hogy egyszer még biztosan visszahozzák.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #111 Dátum: 2008. március 15. - 13:56:00 »
Mysterio

1/ Annyira nagyon nem, régebben jobban csíptem. 4
2/ Szerintem nem különösebben, bár ha lecsap, jó nagy fejfájást okoz, de elintézni még sosem volt nehéz. 4
3/ A szokásos svéd sorozatban, 78-ban. Ez az Amazing 143 körül lehetett, egy kétrészes sztori.
4/ Olyan baromi jóra nem is emlékszem. Talán az Amazing 199, ahol egy medence fenekére láncolta ki Pókembert, és megtöltötte vízzel. Vagy a Klón sztorik második felének kezdete, ahol Virtuális valósággal akarta a tévénézőket az uralma alá hajtani.
5/ Azt hiszem sosem tudtak mit kezdeni vele. Eleinte csak egy illúzió, majd Pókunk elverte. Jóval később pedig már mindent meg lehetett magyarázni azzal, hogy csak illúzió volt, akkor meg már azért nem volt jó.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #112 Dátum: 2008. március 15. - 18:16:38 »
1. 6.
2. Régen 6-7, mostanság 2-3.
3. Ööö... a STomon vhol...
4. Fene tudja... nagyon nincs egy se.
5. Nála is néha szépen előjön, hogy milyen kiválóan tud manipulálni másokat, a Pók-ellenfelek közül talán vele mentek el a legmesszebb a klón-retconig, de még mindig elég keveset szedik elő ezt az oldalát.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #113 Dátum: 2008. március 15. - 18:56:58 »
1. 5.
2. Én is azt mondom, hogy régebben jobb volt, most én is kb 3-4-re tenném.
3. Még a régi CsodaPók-os sztoriban.
4. Hirtelen én sem tudok olyat mondani, ami annyira jó lett volna, de amikor újraindították a Pók címeket, a Flash-es sztori jó volt, amikor Flash volt a nagy szuperhős. :D
5. Szerintem ő is egy olyan karakter akiben rengeteg lenne, de őt sem használják ki.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #114 Dátum: 2008. március 15. - 21:29:16 »
1) 4
2) Régen 8, manapság 3.
3) Egy Pókemberes rajzfilmben láttam először, képregényben pedig (szokás szerint) az első Amazinges megjelenés, aminek (szokás szerint) nem tudom a számát.
4) Most nem jut eszembe emlékezetes története.
5) Az a TV-s történet, amit Kaine említett, hamarosan felkerül a ComicSquad-ra, ha minden jól megy.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #115 Dátum: 2008. március 16. - 09:38:35 »
1. 5.
2. Nem tudom, most milyen, úgyhogy 5.
3. A Fox kids-es rajzfilmen.
4. Ebben a rajzfilmben az első története, vagy ami nálunk is megjelent a 120-122-ben.
5. Szerintem jó pofa karakter, csak jól ki kell tudni aknázni.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #116 Dátum: 2008. március 16. - 14:02:57 »
képregényben pedig (szokás szerint) az első Amazinges megjelenés
Ezt azt sejteti, hogy te sorrendben kezdted el olvasni a Pókembereket?  :surp: :D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #117 Dátum: 2008. március 16. - 14:14:20 »
Ezt azt sejteti, hogy te sorrendben kezdted el olvasni a Pókembereket?  :surp: :D
Bizony. Volt pár (5-6) füzetem még kicsi koromból, azokat nagyon szerettem, aztán pár éve nosztalgiázás közben egyszer kíváncsi lettem, hogy mégis hogy nézhet ki manapság egy eredeti amerikai Pókember. Elolvastam egyet, aztán elhatároztam, hogy elolvasom mindet. Így nagyjából sorrendben olvastam mindent.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #118 Dátum: 2008. március 16. - 14:32:28 »
Na ez a nem semmi. Mint a nagy öregek, akik akkor már éltek.  :D Csak neked nem kellett annyit várnod a folytatásokra. Különben a 13-as Amazing Mysterio debütálása. Nem riasztott el Ditko rajzstílusa? Jut eszembe, hamarosan megjelenik egy Steve Ditko könyv.  :nezze: :spidey:

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #119 Dátum: 2008. március 16. - 14:42:57 »
Õszintén szólva, az első részek általában nagyon gagyik. Úgy voltam vele, hogy ha már el akarom olvasni mindet, akkor ezeket se hagyjam ki, sejtettem, hogy lesz ez jobb is. Ditko rajzaival nem volt különösebb problémám, inkább a korabeli nyomdatechnika volt zavaró, mert nem tudott olyan hajszálvékony vonalakkal dolgozni, mint manapság lehet. Ráadásul az első részekről készült scanjeim néha elég olvashatatlan minőségűek, gyakran már azt éreztem, hogy kifolyik a szemem. :) Aztán pár tucat rész után, mikor jobbak lettek a történetek, nagyon megszerettem.