Szavazás

Az öt témakör

1/ Kedveled-e (10-ből mennyire)
2/ Mennyire nagy ellenfél / jó barát?  (10-ből)
3/ Első találkozásod vele
4/ Legjobb sztorija
5/ Egyéb, bármi vele kapcsolatban

Szerző Téma: Képregény karakterek  (Megtekintve 226688 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re: Képregény karakterek
« Válasz #120 Dátum: 2008. március 16. - 16:17:28 »
Én nem tartom gagyinak az elsőket se, csak éppen még sehol sincsenek a későbbiekhez. Az 1. szám például kifejezetten tetszett, amikor először olvastam. A 8-as a mai napig nagy kedvencem, amikor Flasht lenyomja végre, a 15-ös Kravenes nagyon jó, a 20-as Skorpiós úgyszintén. Nem beszélve a 31-33, a Master Planner sztoriról, az megállja a helyét a mai napig a legjobbak között is.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #121 Dátum: 2008. március 16. - 16:30:36 »
Persze, nekem is vannak abból a korszakból kedvenceim, de például a 4-es Sandmanes (beporszívózás...), a 8-as nem-Flashes része (a robot leesik a lépcsőn...), a 10-es Enforceres (nincs szupererejük, elvileg nem is lennének ellenfelek) és a 16-os Daredeviles egyáltalán nem tetszett. 20-25 fölött viszont már nagyon élveztem a részeket.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #122 Dátum: 2008. március 16. - 18:09:57 »
Jut eszembe, hamarosan megjelenik egy Steve Ditko könyv.  :nezze: :spidey:
Mármint nálunk? Érdekes lehet.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #123 Dátum: 2008. március 16. - 19:11:52 »
Nem, az Államokban. Itt egy link róla. A Fantagraphics adja ki, ha jól látom, erősen rámennek Ditko munkásságának azon - mára kevéssé ismert - oldalára, ami a misztikummal, a szürreálisabbal foglalkozik. (Anno történet és rajz szempontjából a Marvel horror- és misztikus sorozatainak nagy része hozzá tartozott, mindig is az volt inkább az ő világa.)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #124 Dátum: 2008. március 16. - 22:59:13 »
1, Utáltam mindig a nagy dumás akváriumfejét, meg a ronda zöld ruciját-2
2, Nem nagy ellenfél, mindent összevetve max 5.
3, Nem tudom, mintha sokáig kimaradt volna az életemből, talán egy Webspinnerses történet, amikor Jonahot is elrabolja. Azért maradt meg bennem, mert borzalmas volt a rajza. Még Romita Jr is sokkal jobb volt attól...
4, Nem nagyon van neki. Van egy sztori, még tetszett is: amikor ismét elkapja Pókit és sznte már sikerül elhitetnie, hogy nem illúzió az egész. Egy irányítópultban talál rá végül Mistire. Emlékszem, hogy egy bazinagy tőr majdnem eltrafálja Pókit.
5, Hát szerintem vele nem is nagyon lehetett mit kezdeni. Egyszer - kétszer jó hogy feltűnt, illúziót csinált, de egy idő után olyna unalmas volt, senki se hitte el, hogy azmost valóság. Talán a legjobb ötlet vele a virtuális valóságos volt.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #125 Dátum: 2008. március 17. - 10:28:29 »
Na, ha ilyen jól kiveséztük, jöhet a következő?

Zöld Manó (1, Norman Osborn)

1/ Nem egyszerű válasz: utálom, mert szemét disznó, ugyanakkor vannak vele nagyon jó történetek, ami miatt bírom, de erősen túl van használva. Legyen 8.
2/ Ez kétségtelen: 10
3/ Mivel az én svéd sorozatomban ő már nem élt, ezért elsőként egy klasszikusban találkoztam vele (szintén ebben a svédben, akik, mivel nem akarták utolérni az amcsi kiadást, 79-ben és 80-ban kiadtak jópár klasszikus történetet is), úgyhogy azt hiszem Gwen halála volt az.
4/ Erre is azt mondanám, az Amazing 121-et.
5/ Itt most regényeket lehetne írni, ha már Pókunk legnagyobb ellenségéről beszélünk...

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #126 Dátum: 2008. március 17. - 11:09:37 »
1) Nagyon tetszik ez a karakter, 9.
2) Nyilvan 10.
3) Az elso Amazinges megjelenese. :)
4) A Gwen halalanak kivetelesen emlekszem a szamara is, ha csak egyet lehet valasztani, akkor ez lenne az.
5) A fentin kivul volt neki meg jopar nagyon jo tortenete, nagyon goreny. Egyertelmuen Pokember legnagyobb ellenfele, nekem az is nagyon tetszett, mikor kiderult, hogy a Sakalt is o manipulalta (bar ezzel a velemenyemmel lehet, hogy egyedul vagyok).

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #127 Dátum: 2008. március 17. - 11:18:52 »
1. Én olyan közepesen kedvelem, kb 6.
2. Erre én is 10-et adok.
3. Valamelyik régi Csodálatos Pókemberben (kezdek olyan lenni, mint zozi, elfelejtem a számokat  ;D ).
4. Erre én is Gwen halálát tenném meg.
5. Jó ellenfél volt, mert minden tekintetben Peter ellentéte. Viszont szerinten nagyon rossz húzás volt őt visszahozni az életbe, a szememben így nagyon sokat vesztett a karakter.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #128 Dátum: 2008. március 17. - 11:37:22 »
kezdek olyan lenni, mint zozi, elfelejtem a számokat ;D
Miert, olyan egyformak... :lol:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #129 Dátum: 2008. március 17. - 15:12:20 »
1. Az amnéziáig 9, alatta 3, első halálig 5-6, visszatérés után 6, Civil Warig 9.
2. Pókembernél 10, reálisan nézve olyan 6-7.
3. Ööö... vagy a Foxos rajzfilm vagy az a rész, amikor lebuktatja Pete-et.
4. Ha mindenáron fővonal, akkor az amnéziája előtti szakasz, amikor még nem ő volt az übermegafőgonosz. Egyébként meg az MA SM-es egész szereplése, bár a maffiaátvételi kísérlete önmagában nem volt semmi. :lol:
5. No, ha a többieket méltatlanul keveset használják és a potenciáljuk töredékén vannak csak, hát ő pont az ellenkezője. Ahhoz képest, hogy elvileg csak egy magasabb intelligenciájú skizofrén iparmágnás, már olyan terveket szőtt, amikre  még kozmikus szinten se volt még példa. Ráadásul annyit szerepel és annyian írták, hogy volt már kissé bekattant apa, kíméletlen üzleti cápa, vérszomjas tömeggyilkos, pszichopata kínzómester, meggyötört és állandóan megkínzott lélek, és totál arctalan bűnöző. Ja, és most a Mennydörgőknél egy... egy nemtudommi. Vezetőféle. Vagy volt. Lényeg, hogy mára ritka eszementnek szokás ábrázolni, míg régebben csak egy dilis cselszövő volt. Messze túldimenzionálják szerintem, mert egyszer ő lett A Főellenség és persze emiatt sokat kellett foglalkozni vele, de a karakter maga akkor is egy ripacs volt, aki egy hülyén kinéző tákolmányon röpköd és mindenféle bombákat hajigál a vakvilágba. Ha nem Osborn lett volna az alteregója, ma szerintem negyedennyi Manó se rohangálna a Pók-füzetekben. Ha egyszer egységesítenék a róla kialakult képet és nem egy 20 évre minden lépést előre kifontoló, 300 előre elkészített haditervét zsebből kiszedő alak lenne belőle, akkor ezerszer normálisabbá lehetne tenni őt is és a szerepléseit is (ezért is örök hála az MA SM-nek, ott megadtak egy stabil irányvonalat neki, és van egy Manó-személyiség a maga céljaival és egy Norman a maga vágyaival, slusszpassz, minden megy a maga útján).
(Egyébként Millar sztorijában is az nem tetszett egyedül, hogy már-már féliteni magasságokba emelkedett ellenfél lett, aki olyan részletes és agyafúrt tervet dobott össze, hogy Fátum mellette kismiska se volt, pedig a dokinak elméletben sokkal több esze van Normannél. Egyszerűen már túl sokmindent kell neki tulajdonítani, csak mert ragaszkodnak ennyi év után is hozzá, mint főellenfélhez.)
« Utoljára szerkesztve: 2008. március 17. - 15:15:31 írta talgaby »

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #130 Dátum: 2008. március 17. - 16:28:30 »
1. 10.
2. 10.
3. Ez a Foxon volt, mert emlékszem, hogy utána nagyon megkavart, hogy ő volt előbb és nem a Vészmanó.
4. Gwen halála.
5. Én nagyon szeretem, tetszik a sok szemétsége. De azt először ökörségnek tartottam, hogy visszahozták, és szerintem jobb lett volna holtan meghagyni.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #131 Dátum: 2008. március 17. - 16:48:54 »
Maga a visszatérése, tényként tekintve nem volt rossz húzás, sőt, mivel elvileg "főellenség", szinte elkerülhetetlen volt, és kész csoda, hogy eddig bírta. A hogyanja volt már inkább eléggé elkapkodott és gyatrán kivitelezett, bár kis mentség, hogy a Pók-füzetek kb. akkora nagy szószban voltak akkor, mint amifelé most kezdenek megint haladni...

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #132 Dátum: 2008. március 17. - 16:55:31 »
Nincs azzal semmi bajom, hogy visszahozták. Nekem az volt sok, ahogy meghalt és abból jött vissza. Hiszen elvileg átszúrta a röppentyűje és oda is szögezte a falhoz. Plusz tudtommal még a temetése is megvolt (nem tudom, hogy volt, most szándékozom elolvasni a régieket). Legalább kitértek rá konkrétabban, hogy hogy ment át Európába? Vagy ez is olyan, mint hogy May néni ölte meg Ben bácsit: ne keressek benne logikát?

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #133 Dátum: 2008. március 17. - 16:56:25 »
bár kis mentség, hogy a Pók-füzetek kb. akkora nagy szószban voltak akkor, mint amifelé most kezdenek megint haladni...
Naiv vagyok, ha én még mindig azt várom, hogy a Secret Invasion alatt kiderüljön, hogy a OMD utáni események csak a skrullok illúzió voltak, amire azért volt szükség, hogy Petert félreállíthassák? :roll:

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #134 Dátum: 2008. március 17. - 16:58:30 »
Akkor nem csak te vagy naív. ;)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #135 Dátum: 2008. március 17. - 17:15:58 »
Nem naívság, csak sajnos nincs a Marvelben nagy kreativitás, hogy valami jót hozzon ki belőle. Legalábbis az utóbbi időben történtek alapján ezt lehet leszűrni. Gondoljunk csak bele, hogy hogyan csináltak vissza mindent az utóbbi időben. Így még ha ki is derül, hogy skrull volt, nem vagyok biztos benne, hogy normálisan letudnák csapni a ziccert.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #136 Dátum: 2008. március 17. - 18:27:38 »
Európába azért ment, mert csak. ;D Straczynski adott ugyan rá magyarázatot utólag, de az rosszabb volt, mint maga az alapkoncepció. :drying: A Secret Invasionben meg inkább az NA Pókembere fog lebukni, mint skrull. :lol:

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #137 Dátum: 2008. március 17. - 20:58:40 »
A Secret Invasionben meg inkább az NA Pókembere fog lebukni, mint skrull. :lol:
Épp ezt mondom én is. Szerintem az Amazinges Peter igazi, csak a vele történő események illúziók, amire azért van szükség, hogy az NA-s Pókot helyettesíthessék a skrullok.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #138 Dátum: 2008. március 17. - 21:16:06 »
Szerintem is nagyon nagy marhaság volt visszahozni az életbe, de mégse bánom, mert azóta nagyon sok jó történet született vele, ami mással nem működött volna. Gondoljunk mindjárt a JMD-s vonalra a Spectacularon. Vagy a jelenlegi MKSM-re.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #139 Dátum: 2008. március 18. - 00:53:31 »
Hát igen. Jobban belegondolva tényleg az volt a rettentő gáz, ahogy visszahozták. Mondjuk eleve, találhattak volna valami épkézláb magyarázatot, hogy hogy hitette el mindnekivel, hogy meghalt, de az, hogy az egész klónós midnenségnek ő a nagy-nagy-nagy szervezője, hát az betett...
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"