Szavazás

Az öt témakör

1/ Kedveled-e (10-ből mennyire)
2/ Mennyire nagy ellenfél / jó barát?  (10-ből)
3/ Első találkozásod vele
4/ Legjobb sztorija
5/ Egyéb, bármi vele kapcsolatban

Szerző Téma: Képregény karakterek  (Megtekintve 226821 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re: Képregény karakterek
« Válasz #160 Dátum: 2008. március 19. - 10:23:16 »
Hm, volt már olyan, hogy F4-ből futott párhuzamosan 2-3 sorozat, mégis működött (legutóbbi példának ott van a Marvel Knights 4, melléksorozat volt, mégis a magánéleti szál iszonyat erős lett - az volt szerintem Aguirre-Sacasa legjobb eddigi sorozata, jobba elkapta az MKSM-nél is).
Idézetet írta: kaine
Úgy érted, hogy a jelenlegi teljes Amazing-sorozat csak illúzió és Peter fejében játszódik le, miközben az ÚBA-s Pókember egy skrull?  surprised Na, ha ezt meglépnék a Marvelnél, azt hiszem kitörne a káosz!  Nevet De lehet, hogy ez volt a menekülő útvonal...?
Ööö... ettől törne ki a káosz? A jelenlegi állapotot az idézte elő, hogy Peter (és MJ) gyakorlatilag kifejezetten ezt kérték a Sátántól, az Ördögtöl, Mefisztótól, hívd, ahogy akarod... és ezt abban az országban adták ki, ahol a kereszténységet nem kissé fanatikusan művelik, mint pl. az olaszoknál vagy a spanyoloknál, hanem kifejezetten onnan indultak ki a legidiótább, ehhez a valláshoz kötődő, kissé már túlspilázott dolgok, még akár magasabb szinten is. Ha emellett a Marvel ezt meg merte játszani (ráadásul egy dél-amerikai főszerkesztővel, még ha a cég köztudottan is inkább a zsidó világnézet felé tendál) ezt a kusztot, akkor egy Mátrix-trükk szuerinted tényleg olyan nagy felzúduláshoz vezetne?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #161 Dátum: 2008. március 19. - 12:22:01 »
Szerintem se lenn olyan felfoghatatlanul durva. A mostani állapot keményebb...
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #162 Dátum: 2008. március 19. - 12:59:17 »
És kiderülne, hogy Mysterio áll a háttérben. ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #163 Dátum: 2008. március 19. - 20:53:35 »
Sepi, gaby: nem az számít, hogy szám szerint hány sorozata van Pókembernek, vagy az F4-nek, hanem az, hogy mennyi fogy belőlük. Hiába volt az F4-nek 3 sorija, ha a MK4-ből nem adtak el csak 28000 példányt. Pókembernek néhány év után már végig minimum 2-3 sorozata volt, az F4-nek talán csak a 90-es évektől volt több is. De a lényeg, hogy a "Pókember-recept" összességében 2-3 százezer embert érdekel, az "F4 recept" pedig mondjuk egyszázat. Ekkora különbségnél már dollármilliókról beszélünk, különösen, ha hozzátesszük, hogy több cím=több reklám is egyben.  ;)
Én se lettem volna a gyerek ellenére különben, bár úgy tűnik, minden jó ötletet ellőttek már Franklinnal. Nem tudom, mi újat tudnának mutatni egy Pókbébivel.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #164 Dátum: 2008. március 19. - 21:18:25 »
Én se lettem volna a gyerek ellenére különben, bár úgy tűnik, minden jó ötletet ellőttek már Franklinnal. Nem tudom, mi újat tudnának mutatni egy Pókbébivel.
Például, hogy hozzáragad Franklinhez. :lol:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #165 Dátum: 2008. március 19. - 21:53:12 »
Á, az már megvolt a Póklánnyal.  ;D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #166 Dátum: 2008. március 19. - 22:02:58 »
Na és ő nem Peter és MJ gyermeke?  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #167 Dátum: 2008. március 20. - 09:21:21 »
Már hogy lőttek volna el minden jó ötletet Franklinnel? A héten jön ki a következő képregénye... :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #168 Dátum: 2008. március 20. - 14:04:40 »
Na és ő nem Peter és MJ gyermeke?  ;)
Tényleg!  ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #169 Dátum: 2008. március 25. - 21:46:04 »
Kraven

1/ 10
2/ 10
3/ Na ezt aztán végképp nem tudom. Talán az Amazing 47, vagy a Spectacularban valahol svédül.
4/ Kell említenem?  :D
5/ Kraven első megjelenése tök jó volt az Amazing 15-ben. Aztán szinte egyik se volt igazán jó. Még Leenél nem volt rossz, de más nem tudott semmit kezdeni vele. De aztán jött JMD... és a teljesen nulla, jellegtelen ellenségből egyetlen történettel csinált egy olyan 10-est, ami levakarhatatlan lett róla. Egycsapásra Pókember legnagyobb ellenségei közé verekedte be magát vele.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #170 Dátum: 2008. március 26. - 10:56:47 »
1. 2
2. Póknak? Olyan 7-8. Reálisan nézve? 2-3.
3. Amikor megpróbálta elrabolni Harry-t. ASM elejefele.
4. Háááát... a last hunt pszichoszövegét igazság szerint igen hamar meguntam, pláne, hogy végső soron 3 sort variált ő végig x részen át. A Lee-s éra jobban tetszett. Úgy anblokk.
5. Tipikus egyszer-kétszer használatos karakter, JMD jól tette, hogy őt szúrta ki. Viszont fura volt, hogy a régi "én vadász, levadász Pókot, da?" karakter hirtelen egy dörzsölt skizofrén alak lett... bár jellemre stimmelne, hogy elejtette a legnagyobb vadat, és úgy érezte, itt befejezheti a földi pályafutását. Csak tudnám, hogy akkor utána minket kellett elővenni egy tökugyanilyen, csak még megszállottabb gyereket... ebből a szempontból a harmadik és az Ulti verzió egy fokkal már értelmesebb.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #171 Dátum: 2008. március 26. - 21:02:10 »
1. 8.
2. 8.
3. Az Esküvőben volt pár kocka szerepe. Köszponti ellenfélként a foxos rajzfilmben az első megjelenése.
4. Kraven utolsó vadászata.
5. Tulajdonképpen csak ezt az egy sztoriját olvastam, mélyebb véleményt csak akkor tudok formálni róla, ha elolvastam a régieket.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #172 Dátum: 2008. március 26. - 21:13:42 »
1) 7
2) JMD miatt 9.
3) Rajzfilm, képregényben az első amerikai megjelenése.
4) Mint mindenkinek.
5) Nincs hozzáfűznivalóm.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #173 Dátum: 2008. március 27. - 14:12:45 »
Csak tudnám, hogy akkor utána minket kellett elővenni egy tökugyanilyen, csak még megszállottabb gyereket... ebből a szempontból a harmadik és az Ulti verzió egy fokkal már értelmesebb.
Ha a Grim Hunterre gondolsz, ő csak egy gyenge másolata volt az eredetinek, de nem volt rossz az sem, amit vele Mackie művelt. Sokkal inkább a harmadik, Al az, aki nagyon rosszul indult. Egy teljesen ugyanolyan, csak rosszabb, mint az apja. Az nagyon jó ötlet volt, hogy belőle egy pozitív valakit csináltak.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #174 Dátum: 2008. március 27. - 14:57:53 »
Igen, arra gondolok. Egy feltűnési viszketegségben szenvedő igazi ripacs lett, de vmiért jól áll neki. A Beyondban is ő volt az egyik legjobb figura.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #175 Dátum: 2008. március 27. - 16:00:25 »
Én a Get Kravenben kedveltem meg. De ott a Keselyű volt a legjobb. :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #176 Dátum: 2008. március 28. - 23:54:24 »
1, Hát. JMD-nél 8, azonkívül 2.
2, 8
3, Nem tudoooom.
4, Nekem nem az mint mindenkinek. Soul of the Hunter. Ott tetszett a legjobban a karaktere.
5,
Idézet
Tipikus egyszer-kétszer használatos karakter, JMD jól tette, hogy őt szúrta ki. Viszont fura volt, hogy a régi "én vadász, levadász Pókot, da?" karakter hirtelen egy dörzsölt skizofrén alak lett... bár jellemre stimmelne, hogy elejtette a legnagyobb vadat, és úgy érezte, itt befejezheti a földi pályafutását.
Hát erre csak azt tudom mondani, hogy előtte még legalább 5-6-7 karakter is ugyanilyen egysíkú és semmilyen volt. Inkább az ő mesteri alakjait tekintem valósnak, mint a  "én vadász, levadász Pókot, da?" stílusú korábbi verzóját.
JMD csodát tett vele is, de ezt már sokat mondtuk. Én igazából csak az ő történeteiben kedvelem, a régi amazingekben szánalmas volt szerintem. Aztán JMD olyan borzalmat szabadított Kraven képében PÓkemberre, amire korábban senki nem gondolt volna. Kedvencem a sírkőmotívum.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #177 Dátum: 2008. április 03. - 23:27:51 »
A Bűnös Cirkuszt rerlatív névtelensége és ismertségének hiányában hanyagoljuk, úgyhogy jöjjön a

Skorpió SPOILEREK NÉLKÜL!

1/ 8-9 Régebben nem volt nagy szám, de újabban egyre szimpibb lett.
2/ Olyan 7 körül. Erősebb Pókembernél.
3/ Ez tuti: a 78-as svéd sorozatban, a 78/5 szám. Amazing 145-146.
4/ Az első is nagyon jó volt (Amazing 20), az is, ami magyarul lement, de tudnék még sorolni.
5/ Õ volt az első bűnöző, aki erősebb volt Pókembernél, és mivel ugyanúgy tudott falra is mászni, mindig kemény dió volt Pókembernek lenyomnia őt. Mindig tetszett, hogy ez a bűnöző nem csak Pókembert akarja kinyírni, hanem Jamesont is.  ;D Meg, hogy Pókembernek gyakorlatilag meg kell védenie JJJ-t, pedig biztos nem lehet neki könnyű.  :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #178 Dátum: 2008. április 04. - 09:42:01 »
A spoilerek nélkült hogy érted? Vagy az elkövetkezendő történetei? És van egyáltalán itt valaki, aki nem tudja?
1. 1
2. 6
3. Lövésem sincs. Szerintem őt a rajzfilmben.
4. Röhögjetek ki, de a Beyond.
5. Elég satnyának tűnt nekem, hogy végső soron olyan ellenfél, aki olyan, mint Póki, csak erősebb. A legősibb szuperellenfél-klisé. Ráadásul én akárhányszor láttam, inkább volt egy röhejes alak, mint egy komoly ellenfél. A mostani átalakulása még mindig az egyik legjobb dolog, amit vele kezdtek, még ha most ő - akármennyire elképzelhetetlennek tűnt volna nekem ez - még egysíkúbb lenne, mint az eredetije volt.
« Utoljára szerkesztve: 2008. április 04. - 16:00:20 írta kaine »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #179 Dátum: 2008. április 04. - 16:59:23 »
1, 8 - Ereje és képességei alapján simán lehetne 10-es, főleg most, csak hát ész is kéne az erőhöz. Kár, hogy nem valami rafkós elvetemült pszichopatát csináltak belőle, annka sokkal jobban örültem volna. Persze klisés lett volna de nagyon szívesen néztem volna egy két pók vs skorpió, becsület vs aljasság párharcot.
2, 7
3, Fú, valamelyik régi Csodapók, de hogy melyik?
4, Sajnos nem nagyon van igazán jó sztori vele. Az amőba robotos talán...de az is csak azért mert jó volt látni, hogy menniyre vergődött és mennyire megszívta megint. :D
5, Nem valami eredeti karakter, de benne lett volna lehetőség Skorpióként szerintem. Az tényleg jó volt, hogy utálta ő is JJJ-t. :D
Viszont Venomként nem szeretem. De legalább csináltak volna vele valamit, de igazából egy nagy nulla.