Szavazás

Az öt témakör

1/ Kedveled-e (10-ből mennyire)
2/ Mennyire nagy ellenfél / jó barát?  (10-ből)
3/ Első találkozásod vele
4/ Legjobb sztorija
5/ Egyéb, bármi vele kapcsolatban

Szerző Téma: Képregény karakterek  (Megtekintve 226818 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
Re: Képregény karakterek
« Válasz #180 Dátum: 2008. április 04. - 19:20:49 »
1) 4
2) 7
3) rajzfilm
4) ezt át kellene gondolnom, most nem jut eszembe olyan, ami kifejezetten tetszene
5) #Nem mond semmit.#
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #181 Dátum: 2008. április 05. - 17:07:13 »
1. 8.
2. 8.
3. Rajzfilm.
4. CsP 120.
5. Nem tudom, mit művelnek vele mostanság, úgyhogy inkább tartózkodom.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #182 Dátum: 2008. április 05. - 18:24:11 »
1. 6
2. kb 8-ra tenném, de mivel elég hülye tud lenni, inkább 5-6.
3. régi Csodálatos Pókember huszonvalahányas sztorija (asszem 27-es).
4. talán ugyanez, olyan sok történetet nem olvastam tőle.
5. Inkább nem mondok semmit, nehogy spoiler legyen.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #183 Dátum: 2008. április 08. - 22:38:01 »
Bogár - és mivel ő annyira nem közismert nálunk, jöjjenek a Pókirtók is!

Bogár:

1/ Mondjuk 6
2/ Sose éreztem túl erős ellenfélnek: 5
3/ Talán az Amazing 21 (svédül)
4/ Nem tudnék nagyon jót mondani, legyen a Baljós Légió, legalább tag volt. :)
5/ Az Amazing 21-es megjelenése tényleg jó volt, de mivel eredetileg a Fáklya ellensége volt, Pókembernél ritkán láthattuk. Pár Spectacular-számban ott lebzselt, meg a Klón sztoriknál a Baljós Hetesben.

Pókirtó robotok

1/ Összességében nézve őket, igen, kedvelem: 7
2/ Közepesnél nagyobb, olyan 6-7
3/ Az Amazing 170 körül (svédül - már nem is kéne írnom), amikor JJJ volt benne, Marla csinálta neki, és Füsti Vili is ott volt.
4/ Nos, ez jó kérdés. Egészen jó volt a 2. robot, ahol Pókember elfelejtette, hogy ki ő, és az úgy támadta meg. De az abszolút kedvenc mégis az, ahol Smythe összebilincselte őt Jamesonnal és egy robbanó időzített bilinccsel, mielőtt meghalt volna.
5/ Bírom őket, nagyon nulla sztorit még nem olvastam velük. Volt pár gyengébb, persze, de voltak tök jók is.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #184 Dátum: 2008. április 09. - 10:09:46 »
Bogár:

1. Mióta "megjavult", olyan 5-6.
2. Bár ahogy az első felbukkanásakor is olvasható, ő inkább klasszikus Fáklya-ellenfél, de ha már Pókira nézzük, legyen 5-6.
3. Az első ASM-es felbukkanása.
4. Thunderbolts
5. Az elején inkább tűnt "vegyünk egy régi ellenfelet, aki elég normál erejű, és vágjuk inkább Póki nyakába, hozzá jobban illik" mentalitás érződött rajta. Tech.bűnözőnek nem a legjobb, ráadásul néha elég nevetségesen is hatott, de Mach-ként már megmutatta, hogy elég sok mindent ki lehet hozni azért a ruhája alapjaiból. Egy kicsit beszürkült figura, de Pókban ágyútölteléknek jó volt.

Pókirtók:

1. Az elején még érdekes volt az ötlet, de huszonakárhányszor ellőni ugyanazt a poént...: 3
2. konstans 7-8 közötti érték
3. rajzfilm
4. Háááát... nehéz... nekem a második jobban tetszett az elsőnél, de az elsővel meg volt egy marha hangulatos sztori Póklányban.
5. Mint mondtam, túl sokszor voltak, és minden egyes modell még halálosabb, még legyőzhetetlenebb, még veszedelmesebb, még futurisztikusabb és egyben még dögunalmasabb volt, mint az előző: robot jön, Póki megszívja, Póki gondolkozik, robot roncstelepre. Ha vmi Power Rangers lenne, ahol ugye az a poén, hogy minden létező epizódban pontosan ugyanaz történik (és ez a mai napig meg 16 éve), ott jó lenne, de itt már inkább fantáziátlanság.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #185 Dátum: 2008. április 09. - 10:37:14 »
Bogárt nem nagyon ismerem, de amit olvastam vele az nagyon rossz volt, szóval nem kedvelem.

Pókirtó robotok

1/ Én is bírom őket, 7
2/ Háttő legyen 6
3/ Pfú.
4/ Szerintem is a bilincses sztori volt a legjobb, de a későbbi robotok is tetszettek.
5/ Szerintem pont anniyt szerepeltek, amennyit kellett.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #186 Dátum: 2008. április 09. - 15:36:48 »
Hát ja, 45 év alatt a 10 megjelenés annyira azért nem sok.  ;) A legtöbb szuperbűnöző 10 év alatt többet szerepel.  ;)

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #187 Dátum: 2008. április 09. - 20:37:28 »
Bogár:
1. 5.
2. 6.
3. CsP 48.
4. Pont ez. (Baljós Légió)
5. Sajnos nem annyira ismerem, úgyhogy nem tudok róla nagyon mit mondani.

Pókírtók:
1. 6.
2. 7.
3. CsP 60.
4. Nekem is a karkötős-bombás rész, de ezt csak a rajzfilmből ismerem.
5. Nincs semmi bajom velük, csípem a robotokat.

Punkológus

• Fórum Tag
  • Puma
« Válasz #188 Dátum: 2008. április 13. - 00:09:44 »
Itt került szóba legutoljára, úgyhogy ide írom: Al visszatért a Megtorló lapjain és ugyanolyan barom, mint legelőször volt. Így megy ez. :spidey:
Mindenkinek annyi baja van! Az annyi bajnak annyi baja van! Hogy annyi baj legyen...

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #189 Dátum: 2008. április 13. - 18:27:28 »
Bogár:

1) 2, idétlen tucatkarakter.
2) 3
3) Az első Amazinges megjelenése.
4) Nincs olyan története, ami kifejezetten tetszik.
5) Eredeti ötletet eddig még nyomokban sem fedeztem fel benne.

Pókirtók:

1) 6
2) Ez egy monoton növő sorozat. :) Most mondjuk 8.
3) A '90-es évekbeli rajzfilm intrójában, egyébként abban a Csodapókban, ahol a Fekete Macska segít Peternek küzdeni ellenük.
4) Talán ugyanez.
5) Nem nagyon szeretem a gépi ellenfeleket.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #190 Dátum: 2008. április 14. - 21:38:04 »
Olvasztár

1/ 7
2/ 6
3/ Alighanem az Amazing 132-133, svédül. Egyből megtetszett a rajza miatt, és a vége miatt.
4/ Azt hiszem magasan az Amazing 172-173. Már akkor is nagyon tetszett, amikor csak németből fordította le valaki.
5/ Ennyire rosszul hangzó magyar nevet keveset találni, de tény, hogy az "Olvadt Ember" se lett volna jobb. Magyarul nem igazán jelent meg tőle semmi, csak amikor már jófiú volt.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #191 Dátum: 2008. április 14. - 21:45:02 »
1) 7
2) 5
3) Az a Csodapók, amelyikben Peter meggyőzi Harryt, hogy nem való neki a szuperhősködés.
4) Az első "halála" elég jó volt.
5) Nekem soha nem volt semmi bajom a nevével, talán azért, mert itt kivételesen a magyart ismertem meg előbb.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #192 Dátum: 2008. április 14. - 22:14:02 »
Kivételesen én is.  :D Svédül Smáltmannen volt a neve, azt meg nem értettem.  :D Azt hittem ő is tűzember, amíg nem lettek magyarok.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #193 Dátum: 2008. április 15. - 19:18:25 »
1. 5.
2. 5.
3. CsP 86.
4. Talán ez.
5. Tényleg érdekes a neve, de azért meg lehet szokni.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #194 Dátum: 2008. április 21. - 20:40:37 »
Gwen Stacy

1/ 15
2/ 10
3/ Alighanem a klónját láttam először, az Amazing 144-ben (svédül). Õt magát pedig a 121-ben.
4/ Sajnálatos módon majdnem biztos, hogy a 121.  :(
5/ Túl kevés a hely. Gwen annyira szerette Petert, ahogy soha senki nem fogja (és alighanem viszont is igaz). Õ volt a tökéletes társ a számára, kettőjük kapcsolata teszi 40 év után is fantasztikusan jóvá a klasszikus Pókember történeteket a 60-as évekből.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #195 Dátum: 2008. április 21. - 21:25:12 »
1) 8
2) 10
3) Az első Amazinges felbukkanása.
4) A halála tetszett.
5) Szerintem annyira azért nem volt nagy szám a kapcsolatuk, Peter és MJ viszonya jobban tetszik (most mondjuk épp nem). Ja, és nekem tetszett a Sins Past.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #196 Dátum: 2008. április 21. - 21:32:10 »
Ehhez muszáj hozzászólnom, na lássuk csak

1/ Abszolút 10-es, mindig nagyon kedves, életvidám volt. Igazi tartalmas karakter
2/ 10.
3/ Igen ez nálam is az ASM 121-volt, méghozzá olasz nyelvű ha jól emlékszem. A történetet nem értettem, lévén nem tudok olaszul, másrészt lehettem vagy hat éves amikor találkoztam a sztorival, csak az fogott meg, hogy Pókember milyen mély fájdalmat érez.
4/ Nekem az apja halála és az azt követő részek tetszettek igazán.
5/ Nagyon nagyot csalódtam az Ultimate-es változatában, szinte az eredeti karakter megcsúfolása. Vagy másként kellett volna, vagy egyáltalán sehogy.

Kakarotto

• Mysterio
  • **
  • May Néni Lover
« Válasz #197 Dátum: 2008. április 21. - 22:21:39 »
sajna én nem ismertem Gwent, Kaine azt mondod ő volt az a nagy szerelem, nincsen valami régi szám interneten ahol szerepel párszor? Csak visszaemlékezéseket olvastam még eddig róla, meg 1-2 klón dolgot.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #198 Dátum: 2008. április 21. - 23:49:28 »
Én csináltam róla régen egy válogatást, kb. 50 oldalas volt, Peter és Gwen megismerkedése címen. Talán megvan itt még valakinek...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #199 Dátum: 2008. április 21. - 23:58:42 »
Nekem biztos megvan, az otthoni gépemen. Csillagharcos barátunk, majd szólj rám....na basszus. Most jut eszembe, hogy nem is tudok hazamenni a hétvégén. De bittos megvan másnak is.

Amúgy:
(ja kaine te csaltál, mi az hogy 15-ös? :D olyan nincsen :D)
1, 10
2, Meglepő, de 10
3, Hú, kezdetben én se ismertem annyira, alighanem akkor láttam először, amikor a CsodaPókban nyomatták a régi Lee-s időszakot, a 2. történeteknél.
4, Áh, nem a halála. HOgy lehetne már az a legjobb sztorija egy karakternke, amikor meghal? Nekem a Blue a kedvencem. De még számtalan nagyon szép visszaemlékezés van, amiket külön nem említek, mert már fene se tudja melyik füzetben vannak.
5, Hát, én annyira nem vagyok nagy Gwen mániás, mint kaine, de Peter helyében engem is rabul ejtett volna a karakter. Mondjuk amúgyis. Amolyan álomnő, minden szempontból. Mégse éreztem azt valahogy sohasem, hogy nem létezhet, vagy ez csak egy túlzott mese róla, illetve a kapcsolatukról.

A halála után nem csodálom, hogy sokan kikeltek magukból, de így utólag nem bánom. Ki tudná hova satnyult volna a karakter( a klónokat nem számítom, azok nem is igazi Gwenek), így meg csak a jó dolgok maradtak meg.(Sins Past meg bekaphatja... :twisted:)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"