Szavazás

Az öt témakör

1/ Kedveled-e (10-ből mennyire)
2/ Mennyire nagy ellenfél / jó barát?  (10-ből)
3/ Első találkozásod vele
4/ Legjobb sztorija
5/ Egyéb, bármi vele kapcsolatban

Szerző Téma: Képregény karakterek  (Megtekintve 234673 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re: Képregény karakterek
« Válasz #460 Dátum: 2008. augusztus 22. - 21:08:48 »
Flash Thompson

1/ 8
2/ 7
3/ Talán az Amazing 180 környékén, amikor a Zöld Manó kidobta az ablakon.
4/ Ez most biztosan nem fog eszembe jutni. Kedveltem, amikor a Romita-időszakban kezdett kicsit kultúráltabb lenni, akkor is, amikor nagy barátok lettek hárman Harryvel és Peterrel, meg később is, amikor már csak Peterrel. Maradandó élmény a Spectacular 203-205 tőle, amikor rádöbbenti Petert, hogy ők sosem voltak igazából barátok, csak mindketten Harry barátai voltak.
5/ Amennyire egy kis bunkó volt eleinte, annyira jó srác lett belőle. Talán ő ment át a legnagyobb karakterfejlődésen. Romitánál már majdnem védte Petert, később pedig kiderült, hogy tök normális, rendes gyerek. Az alkoholista időszaka mondjuk nem tetszett, kicsit erőltetettnek tűnt, de a legújabb részekben, tornatanárként (sőt, a Klón sztoriban is) teljesen jó lett.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #461 Dátum: 2008. augusztus 22. - 21:19:53 »
1. 3
2. 5-8
3. Halvány, de lila segéd fogalmam sincs.
4. Nincs.
5. Ahhoz képest, hogy a középsulis aktulis bunkóból Póki legelvakultabb rajongóján, felelősségteljes katonán és kiégett exférjen át amnéziás roncsig volt már minden, sose éreztem nélkülözhetetlen szereplőnek. Mindig olybá tűnt, mintha szerettek volna egy Jimmy Olsent sok-sok karakterfejlődési csavarral, de vhogy mindig csak egy felismerhető arc és név maradt a háttérben. A hát-hát-háttérben. Néha előtérbe került, akkor voltak jó történetek vele, de szvsz erősen abban szenved, mint Robie Robertson, olyan kedves és közismert figura, de abszolút nem vettem sose észre, amikor nem volt ott, akár Vietnámban harcolt, akár a kórházban volt, akár a fene tudja, hol. Viszont pl. a Vészmanós vesszőfutás alatt egész szépen ott lebegett fő helyen, legalább látszik, hogy ilyenkor nem szürkül be (Robertson viszont igen). Érdekes, hogy végső soron mindig ő volt a bandából az, akit sose tettek annak szerves részévé, de vhogy időről időre mégis ott volt, és fel se tűnt, hogy odakerült, egyszerűen... volt. Ez viszont egy egész szép kis írói teljesítmény.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #462 Dátum: 2008. augusztus 22. - 21:25:14 »
1. 5-6
2. 5-7
3. Első CsodaPókos megjelenése, de már fogalmam sincs, hogy az mikor volt, talán a CSP1.
4. Nekem a kedvencem tőle az újraindításos sztori, amikor egy álomban ő volt a nagy hős, és Pókember a segédje volt.  ;D Ezen kívül pedig a Vészmanós sztorik.
5. Ehez már nincs mit hozzá tennem.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #463 Dátum: 2008. augusztus 22. - 21:29:09 »
1) 6
2) 7,6
3) Valamelyik Vészmanós CsodaPók.
4) Valamelyik Vészmanós CsodaPók.
5) Ráférne már egy végleges jellem.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #464 Dátum: 2008. augusztus 22. - 21:32:53 »
gaby: Robbienak is megvolt a saját kiemelkedése, amikor a Spectacularban jó sokáig Sírkő szívatta a 150-es szám környékén.
Exférj? Én szerettem a kettősséget eleinte, hogy utálja Petert, de Pókember legnagyobb rajongója. Nagyon jó jellemet adott Peternek, hogy mennyire szívesen vágná a képébe.  ;D A katona időszaka nem volt nagy szám, tényleg. De a Vészmanós részek is jók voltak, Bettyvel a szerepe is, sőt, a Fekete Macskával még inkább.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #465 Dátum: 2008. augusztus 22. - 21:40:07 »
A Fekete Macskás volt talán a legértelmesebb időszaka, nem csodálom, hogy azt vette DeFalco is alapul a Spider-Girlben. A vészmanós korszaka nekem is tetszett, kifejezetten jót tett neki, hogy szívatták, jól sikerült kihozni a karakterét.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #466 Dátum: 2008. augusztus 22. - 22:05:22 »
Az exférj még magyarázatra vár. :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #467 Dátum: 2008. augusztus 22. - 22:12:32 »
Ja, az? Ha jól emlékszem, Sha egy időben otthagyta őt, akkor eléggé a kiégett ecférj szokványos karakterét adta.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #468 Dátum: 2008. augusztus 22. - 22:22:27 »
1,7
2,7
3, Ugyanaz mint zozinak.
4, Talán az, amikor szakítottak a Macsival.
5, Hát érdekes figura. Azért a kezdetek kezdetén anniyra tipikus, eltúlzott karakter volt, hogy én nem tudtam utálni. A kettősség nekem is tetszett, hogy Pókinka rajongója, nyápic Parkert utálja. A vészmanós sztorikban volt a legjobb, meg Macsi mellett. Engem nagyon rosszul érintett, amikor szakítottak...főleg, hogy Fel a végére őszintén megszerette.
Az igaz, hogy érdekes volt néha a jellemfejlődése, de nekem hiányzott azért a fickó. Azon is elszörnyűlködtem, amikor nyomorékot csináltak belőle.
Igazából az lett volna  a legjobb, ha együtt maradnak Macsival.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #469 Dátum: 2008. augusztus 24. - 20:44:44 »
1. 5.
2. 7.
3. CsP 58.
4. A vészmanós sztorik.
5. A hihipókból hiányoltam, pedig a Venomban mondták, hogy alattuk lakik.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #470 Dátum: 2008. augusztus 24. - 20:58:04 »
Igen, csakhogy szinte öntudatlanul. Habzó száj, környezetről tudomást se véve. Peterék gondozták az alagsorban.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #471 Dátum: 2008. augusztus 24. - 21:05:09 »
Ja, erről nem tudtam, de még csak meg sem említették ott. ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #472 Dátum: 2008. augusztus 24. - 21:40:04 »
Pedig mintha egyszer írtam, volna az "Itt tartottunk" rovatba...?  :headscratch:

Gari

• Grizzly
  • *
« Válasz #473 Dátum: 2008. augusztus 24. - 22:27:44 »
Én úgy emlékszem volt egy ilyen: "Mi van most Flash Thomsonnal?" kérdés valamikor a levelező rovatban. :headscratch:

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #474 Dátum: 2008. augusztus 25. - 11:23:06 »
Most, hogy mondod... Majd utánanézek. ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #475 Dátum: 2008. augusztus 28. - 11:06:47 »
Eljutottunk sorrendben a magyar kiadásokig! :)

Rakéta Robi

1/ 4
2/ 2/5
3/ a magyar első megjelenés, de svédül
4/ a magyar első, hozzátéve a folytatást is. 
5/ Viszonylag komoly cucca ellenére nem vitte sokra a kölyök. Hamar rájött, és átállt a másik oldalra. Szimpatikus gyerek, de semmi különös. Azért a gördeszkája kéne. :)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #476 Dátum: 2008. augusztus 28. - 11:19:17 »
1) 3
2) 3
3) EAM
4) Nem szeretem, nincs kedvencem tőle.
5) -
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #477 Dátum: 2008. augusztus 28. - 11:21:17 »
1. 3
2. 2
3. Csodálatos Pókember v1 001.
4. Igazán nem nagyon van kedvencem tőle.
5. -

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #478 Dátum: 2008. augusztus 28. - 12:06:29 »
1. 2.
2. 2.
3. Szintén az első magyar megjelenése, biztos láttam korábban külföldi lapban, de valszeg már akkor sem tett mély benyomást.
4. Mivel eleve kevés történet van vele, talán maradjunk a nálunk is megjelent első sztorijánál.
5. Megint egy karakter akivel valószínűleg nagyobb tervek voltak, mint amit végül kihoztak belőle. Érdekes figura lehetett volna belőle a technikai vonalon mozgó karakterek között, de hamar kimerültek a tartalékok.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #479 Dátum: 2008. augusztus 28. - 14:16:27 »

1/ nem (2)
2/ nem igazi pókember ellenfél, azt leszámítva, hogy falon tud gurulni, másokkal meg nemigen futott össze. gondoljunk csak bele, hogy amerika kapitánynak meg vasembernek mennyire komoly ellenfele lehetett volna... szerintem semennyire. (2)
3/ magyar pókember 1
4/ passz
5/ ezen kívül láttam még a bőrfejes sztoriját, ahol szintén nagyon gyengén muzsikált. A kerekes történetéről összefoglalókat olvastam csak + silver sable valamelyik részében láttam, ahol a vad banda egyik nem túl jellegzetes tagja volt.
« Utoljára szerkesztve: 2008. augusztus 28. - 14:26:27 írta grey gargoyle »
This is a joke. A real practical Joke.