Szavazás

Az öt témakör

1/ Kedveled-e (10-ből mennyire)
2/ Mennyire nagy ellenfél / jó barát?  (10-ből)
3/ Első találkozásod vele
4/ Legjobb sztorija
5/ Egyéb, bármi vele kapcsolatban

Szerző Téma: Képregény karakterek  (Megtekintve 226937 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re: Képregény karakterek
« Válasz #620 Dátum: 2008. december 02. - 07:42:31 »
Nem is sikerült sokáig húzni Gólyalábnak, most már ő is az örök Marvel-vadászmezőkön lévő karakterek számát szaporítja.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #621 Dátum: 2008. december 02. - 17:27:22 »
Gólyaláb

1. 2
2. 2
3. CsodaPók v1
4. -
5. Nem valami nagy kedvencem...

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #622 Dátum: 2008. december 03. - 19:46:15 »
Kobra
1. 1.
2. 1.
3. CsP 15.
4. CsP 15.
5. -

Gólyaláb
1. 2.
2. 5.
3. CsP 18.
4. CsP 18.
5. Azért kap 5-öt, mert nem tudta legyőzni. ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #623 Dátum: 2008. december 14. - 18:51:04 »
Vészmanó (Ned Leeds)

1/ 7
2/ 7
3/ első magyar megjelenése
4/ A Web of címen, amikor megmagyarázza, hogy volt ő a Vészmanó. 
5/ A legjobb a halála lenne, természetesen, de az alig róla szólt. 

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #624 Dátum: 2008. december 14. - 19:05:49 »
1. 8
2. 9
3. Első magyar megjelenése, asszem a CSP 21 volt az.
4. Nekem a kedvencem igazából csak félig-meddig szólt róla. Azok a történetek tezsettek, amikor mindenki azt hitte, hogy Flash a Vészmanó.
5. Ned Leedset igazából nem kedveltem, nem is nagyon izgatott, de maga a Vészmanó tetszett. Szerintem sokkal jobb volt, mint a Zöld Manó, bár eleinte kicsit unalmas volt, hogy szinte minden magyar számban ő szerepelt, de ettől függetlenül egy nagyon jól kitalált és megírt karakternek tartom.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #625 Dátum: 2008. december 14. - 19:57:33 »
1/ 4
2/ 6
3/ magyar csodapók
4/ Az első megjelenésétől addig, amíg a titkos háború előtt el nem tűnt a folyóban.
5/ sose tartottam túl fantáziadús szereplőnek, inkább csak amíg újdonság erejével hatott rám, addig tetszett.
This is a joke. A real practical Joke.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #626 Dátum: 2008. december 14. - 20:26:19 »
1. 7
2. 7
3. The Hobgoblin Lives!
4. Spider-Girl végefelé.
5. Annak ellenére, hogy egy szimpla kis szegény ember Zöld Manójaként indult, a maga módján kifejezetten kellemes karakter lett. Az MC2-ben meg sikerült egy igazi főellenséget faragni belőle, és igaz, hogy a felbukkanásakor nagyon nem tartottam jó ötletnek, de később remekül bevált ott.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #627 Dátum: 2008. december 14. - 20:28:16 »
1. 10.
2. 9.
3. Magyar első megjelenés.
4. CsP 57-58.
5. Pontosan mikortól és hogyan volt ő a Vészmanó? Ezt sosem értettem... :headscratch:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #628 Dátum: 2008. december 14. - 20:32:03 »
Egy ígéretes sztori reményében, Ned követte az eredeti Vészmanót, aki éppen akkor volt túl egy nagy csatán Pókemberrel. Ned megvárta, míg a Manó kilép a folyóból, amelybe a csata hevében belezuhant, és meglátta a Vészmanó igazi arcát, mivel annak maszkja a vízben maradt. De a Vészmanó, vagyis Roderick Kingsley is észrevette őt, és elfogta az újságírót. Elvitte Nedet, titkos főhadiszállására, ahol agymosásnak vetette alá. Így Ned tudtán kívül, de a Vészmanó bábja lett, aki arra használta őt, hogy titkos információkat szerezzen a Hírharsonától, valamint ha veszélyes küldetésre került sor, és a Vészmanó nem vállalta a rizikót, beöltöztette Nedet a saját Manó ruhájába, és őt küldte el maga helyett. Így született meg, a harmadik Vészmanó. Ned kapcsolatba került (mint riporter) a Vezér fiával, Richard Fisk-el, és megpróbálta rávenni, hogy keressen bizonyítékot arra, hogy az apja nem más, mint a New York-i alvilág központi figurája. Richard ekkor még nem volt túl segítőkész, de mikor apja ellen fordult, Ned megjelent, mint Vészmanó, és segített a Vezér fiának megteremteni a „Rózsát”. Kingsley, aki a Vezér szövetségese volt, mikor megtudta, hogy Leeds mit tett, elhatározta, hogy eltávolítja az útból hasonmását.

Neden eközben egyre többször jelentkeztek az agymosás mellékhatásai, önkontrollját teljesen elveszítette, akárcsak a feleségét, aki Flash Thompson karjaiba menekült őrjöngő férje elől. A Vészmanó iszonyatos bosszút állt Thompsonon, akit elkábított, és beöltöztetett egy Manó ruhába. A közvélemény Thompsont hitte a Vészmanónak, mikor Pókember és a rendőrség rátalált az ájult férfira (Vészmanó jelmezben). Thompsont végül hosszas üldöztetés után Peter Parker tisztázta. Leeds megpróbált ezek után újra tisztességes életet élni, de az eredeti Vészmanó újra közbeavatkozott. A Vészmanó I (Kingsley) a New York-i alvilágban is sok ellenséget szerzett magának, és ez lett Ned Leeds veszte… az Idegen nevű bandavezér ugyanis felbérelt egy profi bérgyilkos csapatot, hogy végezzenek a Vészmanóval, de nem Kingsley-t, hanem Leedst végezték ki. Peter Parker és Ned, Berlinbe, Németországba utaztak egy tudósítás miatt, és amikor Ned ki akarta csomagolni poggyászát, megtalálta benne a Vészmanó felszerelést, amelyet Kingsley csempészett bele. A ruha látvány aktiválta Nedben az agymosással beleültetett programot, és ösztönösen felvette a jelmezt. Az Idegen bérgyilkosai ekkor csaptak le rá, és kímélet nélkül meggyilkolták őt.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #629 Dátum: 2008. december 14. - 20:38:08 »
Áhhá, szóval a furgon robbanása után. Már értem. Nagyon köszönöm. ;)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #630 Dátum: 2008. december 14. - 21:56:36 »
Akkor ezek szerint nekem igazából a Roderick Kingsley alakította vészmanó tetszett. Én sem voltam tisztába vele, hogy mikor melyik manó is volt a maszk alatt, köszi Ben, szép összefoglaló volt.
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #631 Dátum: 2008. december 15. - 20:52:21 »
3. The Hobgoblin Lives!
Az Kingsley sorozata volt, nem Leedsé.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #632 Dátum: 2008. december 15. - 21:46:00 »
Eh, egyik sárga hacukás manó vagy másik... egyremegy. ;D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #633 Dátum: 2008. december 19. - 19:58:18 »
1, 7
2, 7
3, talán a Rózsás sztorikban láttam először
4, Nekem a berlini halála tetszett a legjobban, amúgy mindig is bírtam Nedet és eléggé tragikusnka tartottam a karaktert, végülisn ártatlanul szenvedett sokat és lelete halálát.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #634 Dátum: 2008. december 22. - 14:44:18 »
Témánál maradva:

Vészmanó (Roderick Kingsley)

1/ 5
2/ 5
3/ Magyar első megjelenés
4/ Nehéz megmondani, mert
5/ nem mindig könnyű rájönni, hogy mikor ki volt a maszk alatt. Egy ideig úgy volt, hogy 1 Vészmasni van, de aztán kiderült, hogy együtt láthattuk Nedet, Kingsleyt, és még Donovant is.
Én, veletek ellentétben, már rég ismertem a Manókat, és számomra a Vész csak gyenge utánzat volt, amikor megjelent. A Zöld tudta, ki Pókember, szerintem ez volt a legnagyobb - sőt, egyetlen - fegyvere. Mivel ez a Vésznél hiányzott, csak egy ürge volt, aki repül és lő, vagyis minden pszichológiai terror hiányzott belőle. Úgyhogy én sosem voltam nagy Vészmanó fan. Az egyedüli, aki tényleg tetszett, az Macendale volt. De erről többet majd legközelebb.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #635 Dátum: 2008. december 22. - 15:12:23 »
1. 8.
2. 8.
3. CsP 19.
4. CsP 19.
5. Az a baj, amit Kaine is mondott: Nem mindig lehet tudni, hogy ki van a maszk alatt.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #636 Dátum: 2009. január 01. - 00:32:08 »
Vészmanó (Jason Philip Macendale)

1/ 8
2/ 7
3/ EMM
4/ Web 38, vagy az Inferno, vagy a Spider-Man 44-49
5/ Számomra a legjobb Vészmanó, egy felkészült szuperbűnöző, nagyon jó karakterizálással.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #637 Dátum: 2009. január 01. - 09:56:57 »
1. 8.
2. 8.
3. CsP 58.
4. CsP. 57-58.
5. Vészmanóként nem sokat találkoztam vele.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #638 Dátum: 2009. január 08. - 23:19:59 »
Na, hogy témánál maradjunk: Lámpás Jack (J.P. Macendale)

1. 7
2. 5
3. egy régi svéd Pókemberben láttam először. Spectacular volt.
4. Jó kérdés. Túl sok nem is volt. Nagyon tetszett, amikor a Vészmanó hívta, hogy verjék meg Pókembert, ő meg válaszolt, hogy hülye vagy, vele nem bunyózok, inkább hazamegyek.  ;D
5. Nagyon királyul néz ki, mindig bejött az égő kalapon való repülése. Nem jutott túl messzire a karaktere, azért is váltott át a Vészmanó-cuccra Macendale. Később, JMD írt egy újabb Lámpás Jacket, aki nagyon jól indult, félelmetes lett volna, de nem volt ideje befejezni: elment a Marveltől, mielőtt kibonthatta volna, mit akart vele.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #639 Dátum: 2009. január 09. - 10:17:14 »
1. 9.
2. 5.
3. CsP 23 Lámpásként, CsP 58 Vészmanóként.
4. Bandaháború.
5. -