Szavazás

Az öt témakör

1/ Kedveled-e (10-ből mennyire)
2/ Mennyire nagy ellenfél / jó barát?  (10-ből)
3/ Első találkozásod vele
4/ Legjobb sztorija
5/ Egyéb, bármi vele kapcsolatban

Szerző Téma: Képregény karakterek  (Megtekintve 226812 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Képregény karakterek
« Válasz #740 Dátum: 2009. július 11. - 13:03:48 »
de mai szemmel megnézve tucat számra látok azon a képen is égbe kiáltó anatómiai tulzásokat (és hibákat),
Jó régen még Feki mutatott nekem egy Venom képet tőle, ahol Vencinek akkora a herezacskója, mint a feje, pedig az se volt kicsi.  ;D

Idézet
Kaine, végre megtudtam, hogy miért értelmezed te olyan sajátságosan a képregényírást, hogy annyi szöveget vársz el tőlem, hogy betegyek egy képkockába, hogy önmagában kitöltené már a kockát kép néllkül. Mondjuk én már réges régen feleadtam, hogy a te forgatókönyved szerint dolgozzak, mert ami neked egy oldal, az nekem álltalában 2, 3.
Hmm, már Petshop is ezért panaszkodott régen.  :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #741 Dátum: 2009. július 11. - 13:23:47 »
Szerencsére a fekete macskának azért nincsen hatalmas herezacskója. :lol:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #742 Dátum: 2009. július 15. - 21:50:13 »
Back to business...

Traveller

1/ 10
2/ 10
3/ Erő és Felelősség
4/ Talán a Peter Parker pere
5/ Abszolút hibátlan karaktert talált ki DeMatteis vele. Minden benne volt, amitől nagyon érdekes lehetett. Elképesztő nagy baromságnak tartom a "kimagyarázását", amit kétségbeesésükben találtak ki később, ti. hogy illuzionista. Nem is fogadom el. Számomra Traveller olyan, amilyennek JMD bemutatta és amilyennek a Klón Sztori első részében láthattuk.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #743 Dátum: 2009. július 15. - 22:37:28 »
1. 3.
2. 1.
3. Vmelyik itteni volt honosítás
4. Ööö... nincs.
5. Röviden jellemezve olyan, mint a Szfinx volt a Mystery Menből. "Legfőbb tulajdonsága: rejtélyes. És azon kívül? Nagyon rejtélyes. És mit csinál? Rejtélyes."

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #744 Dátum: 2009. július 15. - 23:32:24 »
Tényleg röviden jellemezted.  :D Kicsit bővebben?  ;D
Hatalmas. Mindenható. Érdekes. Misztikus. Satöbbi.  :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #745 Dátum: 2009. július 15. - 23:39:17 »
Nézd, azon kívül, hogy DeMatteis alatt állt és rejtélyes monológokat/Scrierrel való párbeszédeket adott elő, nem csinált effektíve semmit. Volt, és rejtélyes volt. Amit az is bizonyít, hogy később mit tettek vele. Egyszerűen szólva szerintem az íróknak lövésük se volt, mit akarhatott JMD vele, mert az egész figura abból állt, hogy rejtélyes. Ebből építs fel aztán egyéb infók nélkül valamit. Ehhez képest teszem azt a Scrierek testvérisége még egy egész ötletes kis megoldás is volt, mert legalább nem valami polcról levett tucatgonosz lett.
Kicsit olyan ez, mint Kenneth Irons volt a Top Cownál. Ő is gyakorlatilag egy rejtélyes manipulátor volt, aki néha felbukkant, nem tudtuk, minek, de a végén kiderült a nagy terve. Aztán amint a kitalálói elhagyták a céget, egy hatalmas nagy baromsággal intézték el a karaktert, nem is került elő azóta, ha jól emlékszem.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #746 Dátum: 2009. július 16. - 08:03:14 »
Traveller

1/ 2
2/ 8
3/ magyar csodapók
4/ nemtom
5/ tulképp miért is olyan hatalmas ő? de azért a pszichológus beállítottsága tetszett, lélek elemző karakter, a klón sztorikba pont jól illett.
This is a joke. A real practical Joke.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #747 Dátum: 2009. július 16. - 08:08:37 »
Sikoly
1. 7.
2. 7.
3. Sikoly.
4. Sikoly.
5. -

Traveller
1. 6.
2. 7.
3. CsP 117.
4. Erő és felelősség.
5. Őt sem ismerem elég jól, de érdekesnek tűnik. Tetszett, ahogy végig elemezte a betegeket. :)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #748 Dátum: 2009. július 16. - 09:21:35 »
Traveller

1. 5-6
2. 2
3. Erő és Felelősség
4. Ugyanez, más történetet nem is olvastam vele.
5. Érdekesnek tűnő karakter, de valóban olyan, akiről semmit nem tudni, csak hogy ott volt. Így nem is igazán tudom őt hova rakni. Szerintem nem egy nagy ellenfél.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #749 Dátum: 2009. július 16. - 09:32:59 »
Traveller

1/ 8
2/ 10
3/ Erő és felelősség
4/ Erő és felelősség
5/ Ebben a történetben volt csak hozzá szerencsém, de itt azért elég sokat mutatott. Később nem tudom mit találtak ki neki, de itt nekem úgy tünt, hogy nagyon erős/legyőzhetetlen ellenfele lesz ő Pókembernek. Kicsit a Túlontúlira emlékeztetett ezzel a "Mi lakozik az emberben?" kuatatásával.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #750 Dátum: 2009. július 16. - 20:36:53 »
Nézd, azon kívül, hogy DeMatteis alatt állt és rejtélyes monológokat/Scrierrel való párbeszédeket adott elő, nem csinált effektíve semmit.
De. Elkapta Pókembert, és lelkileg a sárba döngölte. Úgy legyőzte, ahogy kevesen előtte. Az említett pszichoanalízis pedig érdekessé tette a motivációját.
Idézet
Egyszerűen szólva szerintem az íróknak lövésük se volt, mit akarhatott JMD vele, mert az egész figura abból állt, hogy rejtélyes. Ebből építs fel aztán egyéb infók nélkül valamit. Ehhez képest teszem azt a Scrierek testvérisége még egy egész ötletes kis megoldás is volt, mert legalább nem valami polcról levett tucatgonosz lett.
Ez általában így szokott lenni, ha JMD otthagy valamit.  :D :D Lámpás Jack is nagyon jól indult, tök ígéretes volt, aztán amikor JMD elment, nem csináltak vele semmit. De jóval előtte így volt a Vészmanóval is.
A Scrierek, mint bűnszövetkezet számomra épp annyira volt szánalmas megoldás, mint régen a Vészmanó, mint Ned Leeds. Azok után, hogy milyeneket segített Travellernek, miket beszélgettek, hogy tűnt fel a leglehetetlenebb helyen, ez a bűnszövetkezet-téma annyi sebből vérzett, hogy nekem volt kellemetlen olvasni. Ezek a visszacsinálások...  :roll:
5. Érdekesnek tűnő karakter, de valóban olyan, akiről semmit nem tudni, csak hogy ott volt. Így nem is igazán tudom őt hova rakni. Szerintem nem egy nagy ellenfél.
Hát, egy történet alapján...?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #751 Dátum: 2009. július 16. - 20:39:50 »
Idézet
De. Elkapta Pókembert, és lelkileg a sárba döngölte. Úgy legyőzte, ahogy kevesen előtte. Az említett pszichoanalízis pedig érdekessé tette a motivációját.
Annyira még nem. Legfeljebb Pókember-mértékkel. De ez a része csak egy gyenge Strange-utánzat volt a Batmanből, a per meg egész konkrétan vmelyik Strange-es sztori másolata. Szóval érdekesnek ehet, érdekes, de effektíve inkább csak egy szokatlan háttérszál volt.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #752 Dátum: 2009. július 16. - 20:43:37 »
Hát, egy történet alapján...?
Hát nem egy tucatkarakter. Így pedig nehezebb megismerni és konkrét képet alkotni róla.  ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #753 Dátum: 2009. július 16. - 21:18:43 »
De ez a része csak egy gyenge Strange-utánzat volt a Batmanből, a per meg egész konkrétan vmelyik Strange-es sztori másolata. Szóval érdekesnek ehet, érdekes, de effektíve inkább csak egy szokatlan háttérszál volt.
Bírom, amikor ezeket írod.  ;D 1994-ben, amikor ez a karakter megjelent, vajon mennyi Batmant olvastál? Mennyi Hugo Strange sztorit? Úúúgy tudsz dobálózni egy-egy történettel kapcsolatban, hogy azokhoz hasonló hol bukkant fel előtte.  :) Newsflash: nincs új a nap alatt. Menj vissza Superman megalkotásáig, ott is fogsz találni valamit, ahonnan az ötlet egy része származik.  ;) Számomra az az érv nem áll két lábon, hogy valami teljesen más korban, más kiadónál más képregényben már volt hasonló dolog. Sose az számít, hogy honnan az ötlet. Csakis a kivitelezés, semmi más!  :spidey:
Lehet, hogy Photoshop se létezne a Paint legkezdetlegesebb verziója nélkül.  :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #754 Dátum: 2009. július 16. - 21:57:18 »
Sose állítottam az ellenkezőjét. De akkor is tény, hogy a nyolcvanas évektől a Marvel szinte ipari méretekben kezdte másolni a DC akkor már sok évtizedes termését, és időnként még csak nem is próbálták leplezni ezt, ami aztán belefutott a kilencvenes években az olyanokba, mint a majdnem egy csapatban debütáló Starwing és Nightfire (igen, ez a kettő névre és kinézetre is egy átszínezett Nightwing és Starfire). És emellé még vegyük oda, hogy JMD láthatóan sokat merített a Batmanből a depiPók időszak alatt, és nem feltétlen kell ehhez a Kraven történetére gondolni (ami meg amúgy sem DC-s lett volna eredetileg). Elvégre a legtöbb kritika pont ezért érte még, hogy Pókemberbe Batmant írt, nem? (Ezt már csak hallottam, forrásom nincs rá, de elég valószínűnek hangzik.)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #755 Dátum: 2009. július 16. - 22:02:54 »
Ilyesfajta kritikáról még nem hallottam feléje.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #756 Dátum: 2009. július 17. - 08:44:03 »
Az örök eredet kérdés.  ;D Szerintem azért eltartana egy darabig utánajárni pontosan, hogy ki mikor honnan mit is kölcsönzött mástól. :hehe: Szerintem is csak a végeredmény számít, amit az adott történetből kihoztak. A "depipók" korszak nekem nagy kedvencem pontosan azért, mert annyira nem illik ehhez a karakterhez. A mindig jókedvű, poénkodó Pókember is meg tud zuhanni, ha összejönnek a dolgok. Szerintem ez elég jó motívum. A Kraven meg lehet, hogy Batmanhez készült eredetileg, de ott közel sem ütött volna ekkorát. Vannak ott ennél durvább történetek is dögivel. Pókemberhez viszont telitalálat. Ha pedig Traveller egy egyszerű illuzionista, hogy tudja megvizsgálni Póki gondolatait stb. :nemtudom: Ennél sokkal misztikusabb, erősebb figurának állítja be DM.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #757 Dátum: 2009. július 17. - 08:46:57 »
Simán lehet magyarázni a régi aduásszal, hogy valami alacsony szintű telepata volt. Q "remek" ötletéig százezrével szaladgáltak mindenfelé. És hát valljuk be, magas IQ vagy sem, Peter elméje nem éppen valami tízes szintű pszi-védelemmel ellátott valami...

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #758 Dátum: 2009. július 17. - 21:56:06 »
Szerintem itt a hangsúly a stb-n volt. :) Rengeteg mást csinált, amit nem lehet megmagyarázni semmiféle telepatával, vagy illuzionistával.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #759 Dátum: 2009. július 17. - 22:54:58 »
Telepátiával gyakorlatilag mindent meg lehet magyarázni. Hány eszement hülyeségre találták ki aztán, hogy álmodták vagy beképzelték maguknak. Meg hány retcon volt így a Fekete Özvegy eredetsztorijától kezdve Rozsi múltjának huszonkilencedik átírásáig...