Szerző Téma: Tudomány/technika  (Megtekintve 337875 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Tudomány/technika
« Válasz #1220 Dátum: 2011. február 13. - 22:15:05 »
Akkor csak jól emlékeztem. Valahol nagyon együtt akarták kihozni az IE9 PRC-jével. (Tényleg, mintha annak is mostanában kellene elérhetővé válnia.)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1221 Dátum: 2011. február 14. - 16:40:12 »
Hallottam már erről a projectről, de emiatt nem teszek fel egy Chrome-ot. Béta tűzrókát még végképp nem
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1222 Dátum: 2011. március 11. - 17:09:20 »
For Zozi

ez meg cgi ugyan de nekem tetszett

venom75

• Pókfej
« Válasz #1223 Dátum: 2011. március 11. - 17:34:16 »
Nekem a harmadik annyira nem tetszett , de az első kettő nagyon tuti.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1224 Dátum: 2011. március 11. - 17:41:40 »
Az első klassz volt, a másik kettő annyira nem jött be.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1225 Dátum: 2011. június 24. - 19:26:10 »

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1226 Dátum: 2011. június 24. - 19:50:12 »
A felépítése ötletes, a járása nem tetszik.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

venom75

• Pókfej
« Válasz #1227 Dátum: 2011. június 25. - 11:10:46 »
Az autó(bringa ) nagyon nagy. Batmobillal milyen lenne.  :lol:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1228 Dátum: 2011. június 25. - 11:20:10 »
Mekkora pofára esés lenne, ha megy ezzel a Porscheval, egy csaj meg be akarna szállni mellé. :) Mint Joey kocsija a Jóbarátokban.  :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1229 Dátum: 2011. június 25. - 12:04:35 »
De ez legalább gurul! :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1230 Dátum: 2011. június 25. - 13:29:37 »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1231 Dátum: 2011. június 30. - 16:38:03 »
Idézet
De akkor az még mindig csak láhatatlan fénykard lenne. Mert ahhoz, hogy jól láthatóan sötétebb legyen a penge, mint a környezete, ahhoz el is kell nyelnie fotonokat (mint egy fekete lyuk), nem elég ha saját maga nem ereszt ki.

Igazad van, hülyeséget írtam. Akkor még szívja is a környezetében lévő fotonokat is. ;D

Amúgy fizikusok! A minap vizsgáztam radiológiából, és felvetődött néhány kérdés, de lusta vagyok utánanézni a problémámnak.
Az vagyon írva, meg én is úgy tudtam, hogy az elektromágneses sugárzásnál minél kisebb a hullámhossz, annál nagyobb az áthatoló képesség (ezért megy át rajtunk a gamma sugárzás, mint a pinty). de akkor a rádióhullámokat hogy lehet felhasználni adattovábbításra? A rádióhullámnak eléggé nagy a hullámhossza, pont a spektrum ellentétes végén van a mikrohullámmal együtt. És ha már a látható fény sem jut át a falon, akkor a rádióhullám hogy csinálja?

AZ ultrahang meg úgy tudom pont fordítva van: Minél nagyobb a frekvencia, tehát minél kisebb a hullámhossz, annál kisebb a mélységbehatoló képessége az ultrahangnak. Miért?

Legalábbis a könyvből ezeket az összefüggéseket következtettem ki.
« Utoljára szerkesztve: 2011. június 30. - 16:44:59 írta zozi56 »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1232 Dátum: 2011. július 24. - 23:16:08 »
Otthon van valaki a mostanság laptop témában? Olyan 100-130e forint körüli árcédulánál?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1233 Dátum: 2011. július 25. - 21:35:52 »
Srácok, bedugult az outlook expresszem. Van valakinek javaslata, mi történhetett? Ilyet még sosem csinált.
Kiírja, hogy 8 üzenetem van, amiből hármat behoz, a negyediknél megáll. Letelik a 60 mp-es idő, kiírja hibaként, hogy időtúllépés. Gondolom valaki küldött egy baromi nagy fájlt, amit nem tud behozni ennyi idő alatt, de hiába nyomkodom a további várakozást, kb. 10x1 perc után feladja. Mi a frászt lehet ilyenkor csinálni?  :headscratch: :nemtudom:
Ja, és újraindításnál megint behozza azt a hármat, méghozzá akárhányszor csak újraindítom, mindig.
Küldeni gond nélkül tudok.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1234 Dátum: 2011. július 25. - 22:45:17 »
Ez segít?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1235 Dátum: 2011. július 26. - 21:43:13 »
Köszi nem, de átmeneti megoldást sikerült találnom közben.  ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1236 Dátum: 2011. augusztus 24. - 22:14:03 »
Azt nem tudja valaki, hogy az mitől lehet esetleg, hogy a külső HDD-m egy idő után iszonyat belassul? Elkezdesz másolni valamit rá, megy szépen, aztán utána leesik a másolás sebessége a béka segge alá és tartósan ott is marad. Korábban azt hittem egy vírus szállt meg, ezért leformáztam. Többször is, windows alatt. DE után is csinálja, azóta is.

A saját szoftverével nem lehet leformázni, a procedúra legvégén hibát jelez. Ugyanúgy gyorstesztet sem lehet csinálni, az is hibát ír ki. De amúgy lehet másolni is rá, róla is másolni, lejátszani a rajta lévő fájlokat, csak buzilassúvá válik az egész egy kis idő után.

Garancia még van rá, de Pestre kéne szaladgálni vele, nekem meg azt rohadt nehéz megoldani, mert oda-vissza csak a vonatjegy 5 ezer forint. Szóval valami ötlet?.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1237 Dátum: 2011. augusztus 24. - 22:54:06 »
A saját szoftverével nem lehet leformázni, a procedúra legvégén hibát jelez. Ugyanúgy gyorstesztet sem lehet csinálni, az is hibát ír ki.
Mik a hibaüzenetek?

A lassulás folyamatos vagy ugrás(esés? :headscratch:)szerű?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1238 Dátum: 2011. augusztus 24. - 22:56:32 »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1239 Dátum: 2011. augusztus 24. - 23:13:21 »
A hibaüzenetekből semmit nem tudunk meg sajnos. Csak annyit ír ki a saját szoftvere, hogy "nem sikerül formázni". "A gyors tesztet nem sikerült lefuttatni". Persze angolul írja.

A lassulás olyan, hogy formázás után rakosgattam rá egyenként számokat, gyorsan ment. Felteszek rá egy 1 gigás filmet, gyorsan megy. Aztán bepróbálkoztam egy 4 gigással, és kb a másolás egynegyedénél a 30000 kbit/sec sebességről (asszem ez a mértékegység, de nem biztos, úgysem ez most a lényeg) leugrott kb 1200-1400  kbit/sec-re. Ezek után a másolás sebessége folyamatosan a két érték körül/között volt. Ezek után ha másolni akarok valami újat, az már egyből ilyen csigalassan indul be.

ja, és korábban egy másik gépen is ezt csinálta, azt hittem vírusos lett. Ezért formáztam, amikor hazahoztam az ithhoni gépemről. De azóta is ezt csinálja, az itthoni géppel is. Szóval nem csatlakozó, vagy dirver hiba elvileg. De mindjárt kipróbálom az új laptopommal is.