Szerző Téma: Tudomány/technika  (Megtekintve 337612 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Mike

• Zöld Manó
Re:Tudomány/technika
« Válasz #1340 Dátum: 2012. június 10. - 13:09:10 »
Ahha! Tehát az önálló címkekészítés, mint a blogoknál, ennek a gyűjtőneve?

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1341 Dátum: 2012. június 10. - 13:12:55 »
Nem. Nem tudok olyan blogról, ahol a közösség rendszerezné a tartalmat, ezt szerkesztők szokták.

Mikor Facebookon embereket jelölsz be fényképen, az folkszonómia, mert a tartalmat (a fényképeket) bárki elláthatja metaadatokkal (címkékkel, hogy ki van rajtuk).
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #1342 Dátum: 2012. június 10. - 13:22:01 »
Kissé nehéz olyannak, akinek nincs Facebookja. :D De azt hiszem, értem a dolgot. Nagyon köszönöm! ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1343 Dátum: 2012. augusztus 12. - 14:56:30 »
Hm, valaki magyarázza már el tényleg nekem, mi olyan fene nagy szám a kijelzőn túl ez a MacBook Pro? Az Apple blog most veri a mellét, hogy egy teszt alapján a legpöttömebb kijelzővel 400e Ft-os (de amúgy induló 800e Ft-os) gép olyan eredményeket ér el a játékokon, mint az én nem SSD-s, feleennyi RAM-mal bíró, lassan másfél éve 220e Ft-ért vásárolt asztali gépem. (Oké, nálam 10-15%-kal alacsonyabb az FPS-szám 1920-as felbontásban.)
Szóval komolyan, most mire is kell olyan büszkének lenni? Hogy nem fogyaszt annyit? Vagy hogy sikerült csak négyszeres árat kérni laptopban pont ugyanazért a teljesítményért? Hurrá.

hudekira

• Rengető
  • *
« Válasz #1344 Dátum: 2012. augusztus 12. - 15:50:43 »
Hm, valaki magyarázza már el tényleg nekem, mi olyan fene nagy szám a kijelzőn túl ez a MacBook Pro? Az Apple blog most veri a mellét, hogy egy teszt alapján a legpöttömebb kijelzővel 400e Ft-os (de amúgy induló 800e Ft-os) gép olyan eredményeket ér el a játékokon, mint az én nem SSD-s, feleennyi RAM-mal bíró, lassan másfél éve 220e Ft-ért vásárolt asztali gépem. (Oké, nálam 10-15%-kal alacsonyabb az FPS-szám 1920-as felbontásban.)
Szóval komolyan, most mire is kell olyan büszkének lenni? Hogy nem fogyaszt annyit? Vagy hogy sikerült csak négyszeres árat kérni laptopban pont ugyanazért a teljesítményért? Hurrá.

hát azért mert apple alapból drágább, meg a laptop is mindig drágább mint az asztali gép, ennyi a magyarázat szerintem

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1345 Dátum: 2012. augusztus 12. - 18:51:55 »
Na de ennyire? Óriásplakátok alapján az asztali gépem laptopos megfelelője mostanság olyan 250-300e Ft maximum, és abban más SSD van, nem HDD (meg egy Nvidia chip, nem ATi, bár laptopban utóbbi tudtommal már egy ideje nem az igazi). Ez azért elég messze van a 15 colos MacBook pro félmilliójától.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1346 Dátum: 2012. augusztus 13. - 17:45:21 »
A luxustermékek ára a tényleges értéküktől nem lineárisan függ. Egy Ferrariban sem az alkatrészek árainak összege kerül 40 millióba (vagy nem tudom, mennyibe).
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1347 Dátum: 2012. augusztus 13. - 20:01:39 »
Nem, hanem az, hogy akár háromszor gyorsabban mehetsz vele, mint egy hétköznapi autóval, és hogy a magasabb kategóriákat valószínűleg kézzel szerelik össze. (Amúgy az alkatrészek is drágábbak, mert a motor olyan anyagokból, amikből a tömegszériás kocsikat gyártják, nem hogy háromszázat, de a kétszázhúszat se nagyon hozná anélkül, hogy el ne durranna, és a karosszéria sem éppen kétmillis alumíniumötvözet.) Ezzel a géppel viszont nem mész gyorsabban, mint egy köznapi masinával.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1348 Dátum: 2012. augusztus 13. - 20:13:59 »
Szerintem zozi arra utalt, hogy nem a minőséget, hanem a márkát kell megfizetned többnyire.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1349 Dátum: 2012. augusztus 13. - 20:25:32 »
Na de az Apple eléggé messze van attól, hogy luxusmárkának merje tekinteni saját magát.

hudekira

• Rengető
  • *
« Válasz #1350 Dátum: 2012. augusztus 13. - 20:54:44 »
Na de az Apple eléggé messze van attól, hogy luxusmárkának merje tekinteni saját magát.

pedig a gép téren vagy telefon téren vagy zenei eszköz téren ott van. legalábbis a közemberek szempontjából.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #1351 Dátum: 2012. augusztus 13. - 20:58:32 »
Pedig de. Az Apple nagyon is tisztában van azzal hogy mekkora hype van a termékei körül. Ha valaki almás cuccal jelenik meg valahol akkor már bizonyos emberi rétegcsoportokban (értem ezalatt a 18-28 éves hipstereket) egy státuszszimbólumot tekinthet magáénak. Nekem is van Apple termékem (Ipod nano) de én nem a hype miatt választottam,hanem mert (nekem ) ez egy jó termék.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1352 Dátum: 2012. augusztus 13. - 21:04:34 »
pedig a gép téren vagy telefon téren vagy zenei eszköz téren ott van. legalábbis a közemberek szempontjából.
Telefon/tablet szintjén ott van. Ez nem kérdéses. Jók a termékei. De a luxusmárka vagy a high-end nem ez. A tag Hauer vagy a Vertu telefonja, azok luxusmárkák. Az Apple egy jó márka. Mint ahogy teszem azt a Kenwood is egy remek audioeszközöket gyártó cég, de közel sem egy high-end luxusmárka, hogy 25 vagy még nagyobb százalékos profitot szedjen ki a termékeiből.

hudekira

• Rengető
  • *
« Válasz #1353 Dátum: 2012. augusztus 13. - 22:11:49 »
Telefon/tablet szintjén ott van. Ez nem kérdéses. Jók a termékei. De a luxusmárka vagy a high-end nem ez. A tag Hauer vagy a Vertu telefonja, azok luxusmárkák. Az Apple egy jó márka. Mint ahogy teszem azt a Kenwood is egy remek audioeszközöket gyártó cég, de közel sem egy high-end luxusmárka, hogy 25 vagy még nagyobb százalékos profitot szedjen ki a termékeiből.

akkor kocsira fordítva sztem a lexus luxus márka és drága és ... mint az apple, és oké nem egy ferrári de akkor is vagy a vfelső 10ezernek van ilyene vagy aki arra spórol sokat. Igen is presztis a telefon elterejd meg a zene lejásztó mert 150 ezer alatt beszerezhető de egy mac book még nagyobb presztizsel bír. Szal akármennyire hihetetlen luxus cikknek minősül a mai világban főleg ahogy Mero írta a 18-28 évesek között.

Itt nem feltétlenül a belső tudást kell nézni vagy hogy aranyozott vagy akármi, itt az alma a lényeg. pl a zte is csinál olyan telót mint egy samsung de mégis a samsungot veszik, vagy a kínai utánzatok sokszor jobbak is(pl tapasztalat török ben hamisított roma mez ne mbojhosodik (3ezer ft be került) de az eredeti 20ezer ft-s mez viszont annál inkább) vagy akármi, manapság nem az számít hogy mit tud mivel több mivel értékesebb, a márka a lényeg egy alma jel egy LV jel egy D&G akár egy pipa de a márka nem a minősége.

ja plusz egy tapasztalat: barátnőmékhez mentem iskolába, űber elit iskola pesten a nem enyhén pénzes osztály társa veszít a vadi új gumi csizmájában amit nem tudom 20 v 30 ezer ft ért vett valami nagy márkás boltban és pont ugyan úgy nézett ki mint a nagyszüleimé amit a piacon megvesz az ember 100 forintokért még a színei is, csak annyi h a talpán volt a márka jelzés és drága volt, ja és divat is volt mostanában a gumicsizma a lányok körében.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1354 Dátum: 2012. augusztus 13. - 22:40:13 »
Vagyis végső soron egy divatos dili miatt lehet elkérni - ugyanazért a vasért, amit teszem azt egy Dell vagy Lenovo is kiad - másfél-kétszeres árat, ha a burkolata fehér és van rajta egy almalogó.
Akkor is, ha a cikkben látható módon leszedik róla az - amúgy máig nem egészen világos, hogy netezésen kívül átlagos otthoni felhasználónak mire használható, alapvetően multimédiás és tervezőmunkára kialakított - OS X-et és feltesznek egy játszós Windowst, ami minden más laptopon is alapból előtelepített rendszer... Vagyis végső soron a hardver ugyanaz (nagyrészt... alapvetően HD kijelzőket dobálnak inkább laptopba), a szoftver is ugyanaz, csak a logó más, és ez máris megér plusz két-háromszáz ropit.

hudekira

• Rengető
  • *
« Válasz #1355 Dátum: 2012. augusztus 13. - 23:03:37 »
Vagyis végső soron egy divatos dili miatt lehet elkérni - ugyanazért a vasért, amit teszem azt egy Dell vagy Lenovo is kiad - másfél-kétszeres árat, ha a burkolata fehér és van rajta egy almalogó.
Akkor is, ha a cikkben látható módon leszedik róla az - amúgy máig nem egészen világos, hogy netezésen kívül átlagos otthoni felhasználónak mire használható, alapvetően multimédiás és tervezőmunkára kialakított - OS X-et és feltesznek egy játszós Windowst, ami minden más laptopon is alapból előtelepített rendszer... Vagyis végső soron a hardver ugyanaz (nagyrészt... alapvetően HD kijelzőket dobálnak inkább laptopba), a szoftver is ugyanaz, csak a logó más, és ez máris megér plusz két-háromszáz ropit.

így van!

eszembe jutott még egy sztori: ha nem értesz hozzá akkor is megéri, haverom mesélte hogy van egy hülye gazdag barátnője és vett egy drága htc-t anno és az smseit nem bírta leolvasni annyira nem értett hozzá de az indok az volt h presztizs vagy az h egyik sárc vett egy bmw-t de nem bír így kaját sem venni magának erre az ő reakciója:" nem az számít mi van a gyomrodban, hanem hogy miből szálsz ki"

manapság a külcsíny a lényeg minnél drágább a cuccod annál jobb vagy az emberek szemében.

Ju

• Pókfej
« Válasz #1356 Dátum: 2012. augusztus 13. - 23:44:08 »
Nekem is van Apple termékem (Ipod nano) de én nem a hype miatt választottam,hanem mert (nekem ) ez egy jó termék.
Nekem is és a mai napig imádom az iPhone-omat, mert egyben telefon, játékkonzol (pici túlzással ugyan), fényképezőgép (jobb képeket csinál, mint a 3 éves Sony-m) és "net-elérőeszköz". Az adatalapú sms-ről még nem is mondtam semmit (bár gondolom, már androidon is van). :) Emellett gyönyörű.
Az Apple-ben azt fizeted meg, hogy ilyenre meg van megtervezve. Megvan még az a tulajdonsága, mint egy konzolnak, hogy egységes. Ami az egyik macbookon el fog futni, az a másikon is (a generációk között persze itt is vannak különbségek), de ugyanez nem feltétlenül igaz két bármilyen laptopra.

Ez nem kérdéses. Jók a termékei. De a luxusmárka vagy a high-end nem ez. A tag Hauer vagy a Vertu telefonja, azok luxusmárkák.
Összekevered a fogalmakat. Illetve a társadalmi rétegeket. Te a luxuskategóriába az elit réteget teszed, akiket én öltönyös-sofőrös-limuzinos embereknek szoktam hívni, akik általában csak öröklik apuci nagyvállalatát. Az Apple nem így luxuskategória. Soha nem fogsz aranyozott iPhone-t kapni. Az Apple egy kategóriával lentebbi embereknek szól, akik tehetősek, szeretik a minőséget, de dolgoznak a sikerükért.
(Most vagy el kéne mennem reklámszövegírónak, vagy kevesebb Mad Men-t kéne néznem ;D)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1357 Dátum: 2012. augusztus 14. - 10:33:31 »
egyik sárc vett egy bmw-t de nem bír így kaját sem venni magának erre az ő reakciója:" nem az számít mi van a gyomrodban, hanem hogy miből szálsz ki"
Heh, nála kíváncsi lennék, hogy amikor felszed a kocsijával egy csajt, napközben akkor a lány fizeti a kaját, meg ilyeneket?  :D

Jester

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #1358 Dátum: 2012. augusztus 14. - 23:33:46 »
Pont azt a ket markat soroltad fel, ami business kategoriaban dragabb mint az Apple(Latitude es Thinkpad). Mondjuk indokoltan. Az Apple-nek koze nincs ezekhez.
« Utoljára szerkesztve: 2012. augusztus 14. - 23:41:09 írta Jester »

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #1359 Dátum: 2012. augusztus 15. - 17:55:28 »
Heh, nála kíváncsi lennék, hogy amikor felszed a kocsijával egy csajt, napközben akkor a lány fizeti a kaját, meg ilyeneket?  :D
Az vicces lehet. ;D De úgy elképzeltem:

-Melyik étterembe viszel, drágám?
-McDrive.

;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.