Szerző Téma: Tudomány/technika  (Megtekintve 337508 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Tudomány/technika
« Válasz #1440 Dátum: 2013. május 01. - 19:16:05 »
Sajnos sok igazság van benne. :)

Ju

• Pókfej
« Válasz #1441 Dátum: 2013. május 01. - 22:09:46 »
Csak a második felét ismertem. ;D

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #1442 Dátum: 2013. május 04. - 17:24:06 »
« Utoljára szerkesztve: 2013. május 04. - 17:26:56 írta Mero »
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1443 Dátum: 2013. május 29. - 22:55:21 »
A CMU arcfelismerő szoftvere lényegében képes lett volna megtalálni a bostoni robbantót, csak hamarabb lőtték le a rendőrt az MIT-n.

A bal oldali kép volt ismert. Borzalmasan elmosott, ez alapján még az emberek se nagyon ismernék fel. A szoftver képes volt rekonstruálni belőle a következő képen látható arcot, mellette pedig már a robbantó fényképe.

Egy ötvenezer mugshotot (mi ez magyarul?) tartalmazó adatbázison a 11. helyen már a valódi tettest dobta ki. Egy egymilliósban a 19. legvalószínűbbnek sorolta.

Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1444 Dátum: 2013. május 30. - 08:29:52 »
mugshotot (mi ez magyarul?)
Rendőrségi fotó.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1445 Dátum: 2013. május 30. - 09:05:12 »
Tényleg? Elég félrevezető egy elnevezés.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1446 Dátum: 2013. május 30. - 09:16:00 »
Legfeljebb ha elsőre hallod. Bár sok fegyveres testülethez és közigazgatáshoz kötődő rövid angol kifejezéshez nincs egyszavas magyar megfelelő, de a Kékfénynek és társainak hála ezt a kifejezést nagyrészt az arcképekkel azonosítják.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1447 Dátum: 2013. május 30. - 09:23:50 »
Mugli lövés :)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1448 Dátum: 2013. május 30. - 09:25:51 »
De durva, akkor mielőtt fel akarom robbantani a fehér házat, leszedem az összes fotóm előtte. :)
This is a joke. A real practical Joke.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1449 Dátum: 2013. május 30. - 09:28:57 »
De durva, akkor mielőtt fel akarom robbantani a fehér házat, leszedem az összes fotóm előtte. :)
Most már en fáradj.  :hehe:
...fel akarom robbantani a fehér házat,...
:brow:

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #1450 Dátum: 2013. május 30. - 13:30:35 »
Arcfelismerő program? Wow micsoda jó lesz ez ha majd valaki úgy dönt,hogy begyűjt minket pusztán azért mert nem értünk egyet a rendszerrel :roll:
Amerikában drónok cikáznak az égen mindenütt és ha ez még nem lenne elég már DNS megjelölő puskájuk is van...

http://attraktor.blog.hu/2013/02/06/dns-fegyverrel_a_tuntetok_ellen

Gondolom az RFID chipről már hallottatok. Szép új világ!

Todd

• Pókfej
« Válasz #1451 Dátum: 2013. május 30. - 19:15:53 »
Hát amíg a rendörség Suzukival jár, addig asszem nem kell félnünk a városszerte beépített arcfelismerő kameráktól.
Amúgy is, itthon még mindig sokkal elterjedtebb, és hatékonyabb a térfigyelő rendszer, és ez gyárilag arcfelismerő. ;D

A csipről meg az a véleményem, hogy addigra már nem akarok ezen a bolygón élni, amikor üldözni fogják azokat, akik nem rakatják be (mert én tuti nem fogom).

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #1452 Dátum: 2013. május 30. - 19:30:45 »
A honi helyzet még valóban messze van a kifejlett rendőrállamtól,de a tengerentúlon már kezdik hozzászoktatni a népet ezekhez a dolgokhoz. Megjegyzem én sem szándékozok idegen vackokkal élni a testemben ;)

Ju

• Pókfej
« Válasz #1453 Dátum: 2013. május 30. - 20:17:51 »
Egy ötvenezer mugshotot (mi ez magyarul?) tartalmazó adatbázison a 11. helyen már a valódi tettest dobta ki. Egy egymilliósban a 19. legvalószínűbbnek sorolta.

Impressive. :)

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #1454 Dátum: 2013. május 30. - 20:51:35 »

Age of Drones :uhoh:
« Utoljára szerkesztve: 2013. május 30. - 20:53:33 írta Mr.Sinister »

Raisu

• Traveller
« Válasz #1455 Dátum: 2013. május 30. - 22:31:26 »
Én csak azt nem értem, hogy ha tudják, hogy veszélyes lehet rossz kezekben, minek csinálják meg? Azt hiszem, a történelem már elégszer bebizonyította, hogy ha valamit lehet rosszra használni, akkor azt rosszra (is) fogják használni. :\ Miért nem elég nekik a tudat, hogy meg tudják csinálni?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1456 Dátum: 2013. május 30. - 22:36:55 »
A honi helyzet még valóban messze van a kifejlett rendőrállamtól,de a tengerentúlon már kezdik hozzászoktatni a népet ezekhez a dolgokhoz. Megjegyzem én sem szándékozok idegen vackokkal élni a testemben ;)
Minek csip, ha mindenki önként hod magánál nyomkövetőt (mobil) és vezet aktát, minden tettéről és ismerősi hálózatáról (facebook).
Én így csinálnám a saját diktatúrámban...  :-[  ;D
------
Amúgy meg nem mondanák, hogy csip, csak egy  kis oltást kapsz őőőő pl H1n3c4-re, vagy valami épp aktuálisra.
De a legegyszerűbb mód az ha nem kötelező... nem kötelező, csak ha a mi cégünknél akarsz dolgozni. Meg a másiknál. Meg ha a gyerekedet óvodába akarod járatni, akkor neki is meg neked is. Simán csak ellehetetlenítenek máskülönben.
Én csak azt nem értem, hogy ha tudják, hogy veszélyes lehet rossz kezekben, minek csinálják meg?
Mert már eleve a hadsereg pénzeli. Vagyis alapból rosszra csinálják.

Amerikában drónok cikáznak az égen mindenütt és ha ez még nem lenne elég már DNS megjelölő puskájuk is van...

http://attraktor.blog.hu/2013/02/06/dns-fegyverrel_a_tuntetok_ellen
Majd jól arcon lövik az embereket festékkel? mert ha nem arcon lövik, akkor eltakarható, amíg lekopik. De miért dns? nem értem ez mit jelent...
« Utoljára szerkesztve: 2013. május 30. - 22:48:46 írta VTomi »

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #1457 Dátum: 2013. május 30. - 22:53:28 »
Wow micsoda jó lesz ez ha majd valaki úgy dönt,hogy begyűjt minket pusztán azért mert nem értünk egyet a rendszerrel :roll:
Úgy beszélsz, mintha a jelenlegi hatalmaknak nem lennének meg az eszközeik erre. Pedig nem is kell messzire menni, lásd Kubatov-lista. :)

Én csak azt nem értem, hogy ha tudják, hogy veszélyes lehet rossz kezekben, minek csinálják meg? Azt hiszem, a történelem már elégszer bebizonyította, hogy ha valamit lehet rosszra használni, akkor azt rosszra (is) fogják használni. :\ Miért nem elég nekik a tudat, hogy meg tudják csinálni?
A számítógépet is lehet rosszra is használni, képzeld el, hol tartanánk most, ha ilyen ürüggyel soha nem építettek volna meg egy számítógépet sem. ;) Minden technológiát lehet jóra és rosszra is használni, ez az emberen múlik. Az a vicces, hogy pont az emberi gyarlóság és a korrupció lehetősége miatt idegenkedünk az olyan megfigyelő/megjelölő rendszerektől, amiket felsoroltatok (az a DNS pisztoly kegyetlenül néz ki :lol:). Pedig számos jó dologra fel lehet/lehetne használni ezeket is, nem tartom hülyeségnek. Csak sajnos nem lehet kizárni a visszaélés lehetőségét. Erre a félelemre építenek a sci-fik is, amikor negatív utópiákat festenek fel. :)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1458 Dátum: 2013. május 30. - 23:07:17 »
Én csak azt nem értem, hogy ha tudják, hogy veszélyes lehet rossz kezekben, minek csinálják meg?
A kés is veszélyes lehet rossz kezekben.

Idézet
mert ha nem arcon lövik, akkor eltakarható, amíg lekopik.
Miből gondolod, hogy az a célja, hogy szabad szemmel látható legyen? Szerintem arra való, hogy bizonyítani lehessen, hogy valaki (akit más nyomok alapján találnak meg) részt vett egy balhés eseményen, például tüntetésen.

Idézet
De miért dns? nem értem ez mit jelent...
"Könnyű" szekvenálni, vagyis a kilőtt anyagból előállítható egy kód. Ha különböző időben/helyszínen másik "kódot" használnak, jobban leszűkíthető, hol és mikor jelölték meg.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1459 Dátum: 2013. május 30. - 23:14:25 »
Idézet
mert ha nem arcon lövik, akkor eltakarható, amíg lekopik.
Miből gondolod, hogy az a célja, hogy szabad szemmel látható legyen? Szerintem arra való, hogy bizonyítani lehessen, hogy valaki (akit más nyomok alapján találnak meg) részt vett egy balhés eseményen, például tüntetésen.
Á értem!

Idézet
De miért dns? nem értem ez mit jelent...
"Könnyű" szekvenálni, vagyis a kilőtt anyagból előállítható egy kód. Ha különböző időben/helyszínen másik "kódot" használnak, jobban leszűkíthető, hol és mikor jelölték meg.
Akkor a "dns" elnevezés, csak arra utal, hogy nagyon egyedi a festék.