Szerző Téma: Tudomány/technika  (Megtekintve 337513 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
Re:Tudomány/technika
« Válasz #1460 Dátum: 2013. május 30. - 23:22:35 »
Én csak azt nem értem, hogy ha tudják, hogy veszélyes lehet rossz kezekben, minek csinálják meg?

Ez..
Amúgy általában a kutatócsoportok, melyek úttörő technologiát (meg stb.) találnak fel / hoznak létre, nem háttérszándékkal dolgoznak, hanem a lehetőségek létrehozásáért. Az más kérdés, hogy a "felsőbb" hatalmak mire fogják ezt majd használni.
Remélem megőrizzük magunkat az ellen, hogy egy új világháború alakuljon ki, mert az pl. szégyenérzet nélkül élne vissza ezekkel.

Raisu

• Traveller
« Válasz #1461 Dátum: 2013. május 30. - 23:38:15 »
A számítógépet is lehet rosszra is használni, képzeld el, hol tartanánk most, ha ilyen ürüggyel soha nem építettek volna meg egy számítógépet sem. ;)
Baromira örülök, hogy vannak számítógépek, és nem vitatom a jelentőségüket/hasznosságukat, valószínűleg nem tudom mit csinálnék, ha egyik napról a másikra eltűnnének, de a feltalálásuk előtt is megvoltak az emberek több ezer évig, ezután is meglettek volna. :) Nem feltétlenül jobb ez a világ, mint az volt. Kényelmesebb? Egészen biztos. Jobb? Ez már vitatható.

A kés is veszélyes lehet rossz kezekben.
Azért a kettő nem teljesen ugyanaz. Késre valószínűleg nagyobb szüksége van, volt és lesz az embernek, mint ezekre. Engem az szomorít el, hogy ezek a drónok olyan eszközök, amelyeknek a léte az átlagember számára jelentéktelen, ellenben veszélyes lehet rá, és hiába voltak ennek tudatában, mégis megalkották őket, mert - gondolom - elég nagy összeget ajánlottak értük. :\

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #1462 Dátum: 2013. május 31. - 00:04:29 »
Kényelmesebb? Egészen biztos. Jobb? Ez már vitatható.
Hogy a fenébe ne lenne jobb?! Gondolj bele, mennyit fejlődött a technológia, illetve minden tudományág a számítógép jóvoltából. Nézd meg az egészségügyet, mennyivel fejlettebb most, mint akár 20-30 éve. És mennyivel fejlettebb lesz 50-100 év múlva! Számos olyan betegséget, vagy testi folyatékosságot fognak tudni gyógyítani egyszer, amiket ma még nem lehet. Nem véletlenül magasabb az átlagéletkor most, mint mondjuk pár száz éve. Jóval szabadabb az információ áramlás, sokkal többet tudnunk az egész világról, biztonságosabb a közlekedés satöbbi satöbbi. Ezer példát lehet mondani, hogy hány emberéletet mentett meg a technológia, vagy hány ember életét tette jobbá.
Persze tény, hogy árnyoldala is van a mai világnak, de ugyanígy mindegyik kornak is volt árnyoldala. De nagyon sok előnye is van a mai modern civilizációnak, nem szeretem, amikor nyafognak az emberek (nem személyeskedés, csak úgy általánosságban értem) hogy régen milyen jó volt, bezzeg most milyen kaki világ van. És tetszik - nem tetszik, a kényelem igenis fontos szempont az emberek életében. Ha valaki azt mondaná minden embernek, hogy holnaptól nincs facebook, nincs autó, nincs számítógép, nincs semmi technológia, helyette menjen vissza mindenki a barlangokba, gyújtson tüzet fával vagy kovakővel, gyűjtsön bogyókat és vadásszon állatokra, télen meg próbálja valahogy túlélni a fagyhalált - hát nem sok ember választaná az őskori életmódot. ;)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #1463 Dátum: 2013. május 31. - 00:10:20 »
Az internet egy kézenfekvő és tökéletes példa arra, hogy egy ilyen technológia mit is jelenthet egy feltételezett "nagyobb képben".

Raisu

• Traveller
« Válasz #1464 Dátum: 2013. május 31. - 00:40:37 »
Tom: ahogy írtam is, nem vitatom a jelentőségét, és igen, már csak az orvostudományban betöltött szerepe miatt is jó, hogy feltalálták. Csak néha, ha belegondolok, hogy milyen irányba változtatta meg az emberek életét, elgondolkozom azon, hogy nem lenne-e jobb az átlagember számára, ha nem lenne általános a számítógép. Mondom ezt úgy, hogy jóformán csak azért végezhetem álmaim munkáját, csak azért jutottam ki Japánba, és csak azért ismertem meg néhány nagyon kedves barátomat, mert gyerekkorom óta az életem része a gép, és abban is biztos vagyok, hogy ha megkérdeznék az embereket arról, hogy élnének-e egy számítógépektől mentes világban, minimum körberöhögnék a kérdezőt. Viszont lehet, hogy most azt mondjuk, hogy (csak egy példa) tök jó, hogy egy csomó mindent tudunk a világról, de ha mondjuk nem lenne gép, akkor meg lehet, hogy olyan dolgokat tapasztalnának meg az emberek, vagy inkább több olyan dolgot tapasztalnának meg az emberek, amelyek után azt mondják, hogy tök mindegy mennyit tudok a világról, mert ezek az adatok lényegében semmit sem adnak hozzá az élethez. Kivéve persze azoknak, akik ezzel akarnak foglalkozni. Aztán, hogy ez tényleg így van-e, vagy csak én vagyok naiv és álmodozó, az valószínűleg már sose fog kiderül. ;)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1465 Dátum: 2013. május 31. - 00:55:19 »
Idézet
De miért dns? nem értem ez mit jelent...
"Könnyű" szekvenálni, vagyis a kilőtt anyagból előállítható egy kód. Ha különböző időben/helyszínen másik "kódot" használnak, jobban leszűkíthető, hol és mikor jelölték meg.
Akkor a "dns" elnevezés, csak arra utal, hogy nagyon egyedi a festék.
Nem, tényleg valódi dns-ről van szó.

Viszont lehet, hogy most azt mondjuk, hogy (csak egy példa) tök jó, hogy egy csomó mindent tudunk a világról, de ha mondjuk nem lenne gép, akkor meg lehet, hogy olyan dolgokat tapasztalnának meg az emberek, vagy inkább több olyan dolgot tapasztalnának meg az emberek, amelyek után azt mondják, hogy tök mindegy mennyit tudok a világról, mert ezek az adatok lényegében semmit sem adnak hozzá az élethez.
Születés előtt megmondható, hogy a gyerek milyen betegségekre mennyire hajlamos, mire kell kiemelten figyelni a nevelésekor. Számítógép nélkül erre esély sem lenne. Szerintem egy szülő se mondaná erre, hogy mindegy, mennyit tudunk róla.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Raisu

• Traveller
« Válasz #1466 Dátum: 2013. május 31. - 02:18:31 »
Viszont lehet, hogy most azt mondjuk, hogy (csak egy példa) tök jó, hogy egy csomó mindent tudunk a világról, de ha mondjuk nem lenne gép, akkor meg lehet, hogy olyan dolgokat tapasztalnának meg az emberek, vagy inkább több olyan dolgot tapasztalnának meg az emberek, amelyek után azt mondják, hogy tök mindegy mennyit tudok a világról, mert ezek az adatok lényegében semmit sem adnak hozzá az élethez.
Születés előtt megmondható, hogy a gyerek milyen betegségekre mennyire hajlamos, mire kell kiemelten figyelni a nevelésekor. Számítógép nélkül erre esély sem lenne. Szerintem egy szülő se mondaná erre, hogy mindegy, mennyit tudunk róla.
[/quote]
Ez még mindig nem indokolja, hogy minden háztartásban legyen gép. De igazad van, nem fogalmaztam egyértelműen, én az általános alatt azt értettem, hogy jó formán nincs olyan ember, akinek ne lenne (de legalábbis elhanyagolható a számuk), és nélkülözhetetlenné vált az élethez. Az idézett résszel csak arra akartam célozni, hogy talán ha a hétköznapi emberek nem a számítógép előtt töltenék a szabadidejük nagy részét, akkor teljesebb életet élnének. Mondjuk, talán most még nem ezek az emberek vannak többségben, inkább csak a fiatalságra jellemző, de előbb utóbb ez lesz az általános, ez egészen biztos.

Ju

• Pókfej
« Válasz #1467 Dátum: 2013. május 31. - 02:27:00 »
elgondolkozom azon, hogy nem lenne-e jobb az átlagember számára, ha nem lenne általános a számítógép.

Én úgy látom, hogy a technológiának minimális valódi köze van hozzá. Az, aki el akarja szúrni az idejét, az régen a tv előtt ült, még régebben újságok előtt, vagy csak szimplán eltűnt valamerre, amikor a földeken kellett volna dolgoznia. Nemrég láttam egy tökjó karikatúrát, ami azt vezette végig, hogy a szülők hogyan aggódnak a gyerekükért a különböző korokban, és ez hogyan válik egyre groteszkebbé az idő visszafelé haladásával: (így elmondva baromira nem jön át, de most a világért nem találom meg...)
"Hú, ebből a gyerekből biztos nem lesz semmi hasznos, mert
-a gép előtt ül
-a tv előtt ül
-a könyvek felett ül
-a távcsöve felett ül"

Szóval, a technika fejlődése szerintem is meghatározó egy társadalom életében, de nem ettől lesz nekik jobb/rosszabb, az már attól függ, hogy élnek vele.

Egyébként a közösségi médiát is lehet szídni, de az is a felhasználók miatt olyan, amilyen. Nálam pl elég gyorsan tiltólistára kerülnek az olyanok, akik folyton minden hülyeséget megosztanak. Egyszerűen ne rabolják az időmet a napi cukiság/bölcsesség/anyámkínja cuccokkal. ;) Viszont a facebook valami piszok jól jött, amikor azt kerestem, hogyan kommunikáljunk a filmes csapatommal, vagy az évfolyamtársakkal. Valami állati jó fórum arra, hogy dolgozzunk, szinte nulla kiépítési és üzemeltetési ráfordítással.

Idézet
Aztán, hogy ez tényleg így van-e, vagy csak én vagyok naiv és álmodozó, az valószínűleg már sose fog kiderül. ;)

Szerintem nálam szentimentálisabb és álmodozóbb ember nagyon kevés van, és én úgy gondolom, hogy aki észre akar venni értékes dolgokat a világban, az fog is, aki meg nem, annak mindig megvolt az aktuális menekülési célpontja, érától függetlenül. :)

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #1468 Dátum: 2013. május 31. - 09:24:37 »
Akik szerint ma jobb világ van, az vagy a tv-ből vonja le a következtetéseket vagy csak szimplán álomvilágba él. Igaz manapság nincsenek világrengető háborúk csak szép csendben adatokat gyűjtenek rólunk különböző elektronikai újításokon keresztül mint pl facebook,okos telefon,laptop és az új xbox one is képes lesz rá hisz olyan fejlett szenzorai vannak ami még a pulzus változást is észleli :uhoh:

http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2013/05/global-mindent-lato-szem-mindenki.html

A fegyver pont úgy működik mint egy tetoválás amit egyenesen a DNS-be vésnek. Hasonlóan mint az X-Men képregényben tették azt Bishop-pal és a jövő mutáns nemzedékével.

« Utoljára szerkesztve: 2013. május 31. - 09:28:16 írta Mr.Sinister »

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1469 Dátum: 2013. május 31. - 10:18:56 »
A fegyver pont úgy működik mint egy tetoválás amit egyenesen a DNS-be vésnek.
A festőanyagéba. De azt remélem nem gondolod, hogy a célszemély dns-ét módosítják. Csak mert úgy tűnik a hsz-ed alapján.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1470 Dátum: 2013. május 31. - 10:20:22 »
Azért is mondják sokan, hogy jobb világ van manapság, amiről itt is esett szó, mert az emberek elkényelmesedtek, hozzászoktak a luxus körülményekhez, amik mindennapossá váltak sok ember számára. Hozzá vagyunk szokva, hogy vehetünk új kabátot, meg új cipőt. Hozzá vagyunk szokva az internethez, stb. Azok mondják ezt, akik az ilyen körülményekhez hozzá vannak szokva, hogy könnyen, vagy viszonylag könnyen megkaphatják, amit meg szeretnének venni. Aztán jön valami drasztikus változás, és senki nem fogja tudni mit csináljon, hogyan maradjon életben. (Ha jön.)

Amúgy meg vicces, de egy képregényes fórumon nem szokatlan, hogy "álomvilágban" él valaki. :) Hisz sokan azért olvasunk ilyen történeteket, mert úgy kicsit elmenekülhetünk a való világtól. Álmodozhatunk egy kicsit. :)
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1471 Dátum: 2013. május 31. - 11:08:55 »
Akik szerint ma jobb világ van, az vagy a tv-ből vonja le a következtetéseket vagy csak szimplán álomvilágba él. Igaz manapság nincsenek világrengető háborúk csak szép csendben adatokat gyűjtenek rólunk különböző elektronikai újításokon keresztül mint pl facebook,okos telefon,laptop és az új xbox one is képes lesz rá hisz olyan fejlett szenzorai vannak ami még a pulzus változást is észleli :uhoh:
Amire te gondolsz, az bizonyos százalékban (sci-fi filmekből átvett) paranoia (nem állítom, hogy alaptalan!).
De attól, mert adatokat gyűjtenek rólunk, még a világ nem lesz rosszabb. Önmagában az, hogy nincsenek nagyobb háborúk, hogy az orvostudomány magasabb szinten van, hogy életünk jelentős részét fordíthatjuk arra, amire akarjuk, már bizonyítja, hogy igenis jobb világ van, mint régen. Más kérdés, hogy sokan emiatt elkényelmesednek, de ez amolyan mellékhatás. Ha nem kevés takargatnivalód van, akkor jogos az aggodalom, ha adatokat gyűjtenek rólad (egészen pontosan mennyire jelentőségteljesek ezek az adatok? Magánéleted, fizetésed, baráti köröd, családod érintve van benne?). Mert azon túl többnyire olyan adatokat gyűjtenek, amiket te magad adsz meg. Ha mindenkinek eldicsekszel az új Merciddel, és az ibizai nyaralási fotóiddal a FB-on, az lényegében nem a FB hibája. Ha a telefonod alapján megtalálnak, az sem gáz, ha nem követtél el semmit. Itt is inkább csak a számítógépes bűnözők a veszélyforrás, nem a rendszer. Kivéve persze az anarchisták számára. :)

Ju

• Pókfej
« Válasz #1472 Dátum: 2013. május 31. - 13:06:57 »
Akik szerint ma jobb világ van, az vagy a tv-ből vonja le a következtetéseket vagy csak szimplán álomvilágba él.
Ja, persze, te is jobban élveznéd az életed, ha olyan izgalmas lenne, hogy nem tudnád, vajon egy háborúban ölnek meg, vagy egy kontinensméretű járvány visz el, vagy csak simán elkapsz egy fertőzést, amire nincs ellenanyag, esetleg simán éhenhalsz. Az összes ember, akihez valaha kötődtél, szintúgy. Az tény, hogy rengeteg ember unatkozik a mindennapjaiban és nem tud mit kezdeni magával, de nem is próbálkozik változtatni a helyzetén. És hogy én néha mennyire örülnék, ha lenne időm unatkozni... ;)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1473 Dátum: 2013. május 31. - 13:13:29 »
Kényelmesebb? Egészen biztos. Jobb? Ez már vitatható.
Hogy a fenébe ne lenne jobb?! Gondolj bele, mennyit fejlődött a technológia, illetve minden tudományág a számítógép jóvoltából. Nézd meg az egészségügyet, mennyivel fejlettebb most, mint akár 20-30 éve. És mennyivel fejlettebb lesz 50-100 év múlva! Számos olyan betegséget, vagy testi folyatékosságot fognak tudni gyógyítani egyszer, amiket ma még nem lehet. Nem véletlenül magasabb az átlagéletkor most, mint mondjuk pár száz éve. Jóval szabadabb az információ áramlás, sokkal többet tudnunk az egész világról, biztonságosabb a közlekedés satöbbi satöbbi. Ezer példát lehet mondani, hogy hány emberéletet mentett meg a technológia, vagy hány ember életét tette jobbá.
Persze tény, hogy árnyoldala is van a mai világnak, de ugyanígy mindegyik kornak is volt árnyoldala. De nagyon sok előnye is van a mai modern civilizációnak, nem szeretem, amikor nyafognak az emberek (nem személyeskedés, csak úgy általánosságban értem) hogy régen milyen jó volt, bezzeg most milyen kaki világ van. És tetszik - nem tetszik, a kényelem igenis fontos szempont az emberek életében. Ha valaki azt mondaná minden embernek, hogy holnaptól nincs facebook, nincs autó, nincs számítógép, nincs semmi technológia, helyette menjen vissza mindenki a barlangokba, gyújtson tüzet fával vagy kovakővel, gyűjtsön bogyókat és vadásszon állatokra, télen meg próbálja valahogy túlélni a fagyhalált - hát nem sok ember választaná az őskori életmódot. ;)
Nekem erről az a véleményem, hogy könnyű egy ilyen vitában azzal érvelni, és ez nem személyes, csak többször hallottam már és számomra is kézenfekvő válsz lenne, hogy mi történne velünk, ha hirtelen megszűnne az internet, az olaj. Nyilván katasztrófa lenne, mert már erre van ráépítve minden. Ha kirántom a szőnyeget alólad, hanyatt esel, de nem kellett volna ráállni.

De az, hogy az ősember "télen meg próbálja valahogy túlélni a fagyhalált", sztem nem így volt. Több ezer évig szenvedett volna? Minek? Mi oka lett volna túlélni? Az állatok talán szenvednek a szabadban? A történelem könyvek mind így kezdődnek: "az ősember állandó élethalálharcot vívott a zord és kegyetlen természettel". Én biztos így élném meg, ha most kéne úgy élnem, de ő nem.
Szerintem olyan lehetett az élet mint az Avatárban. És az nem tűnt rosszank :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #1474 Dátum: 2013. május 31. - 13:20:20 »
Michael Crichton írta le a Jurassic parkba, hogy milyen érdekes, hogy az ember minél több technikai eszközzel bővíti az életét, igazából az sose lesz kényelmesebb. Mert mindig ugyanannyi időt fordít ugyanazokra a feladatokra. Hiába van mosógép, autó, internet, porszívó, ugyanannyi időt töltünk mosással, utazással, munkával, mint előtte, csak az életmód más, de igazából nem válik sose kényelmesebbé.
Nem értek ezzel 100%-ig egyet, de azért bőven van benne igazság.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #1475 Dátum: 2013. május 31. - 13:25:59 »
Akik szerint ma jobb világ van, az vagy a tv-ből vonja le a következtetéseket vagy csak szimplán álomvilágba él.
Ja, persze, te is jobban élveznéd az életed, ha olyan izgalmas lenne, hogy nem tudnád, vajon egy háborúban ölnek meg, vagy egy kontinensméretű járvány visz el, vagy csak simán elkapsz egy fertőzést, amire nincs ellenanyag, esetleg simán éhenhalsz. Az összes ember, akihez valaha kötődtél, szintúgy. Az tény, hogy rengeteg ember unatkozik a mindennapjaiban és nem tud mit kezdeni magával, de nem is próbálkozik változtatni a helyzetén. És hogy én néha mennyire örülnék, ha lenne időm unatkozni... ;)

Vagy csak megkajált egy tigris. Azt is sokan elfelejtik, hogy majdnem teljesen kivontuk magunkat a táplálékláncról az idők során és ehhez nagyrészben az az út vezetett, amely továbbra is ilyen technológiai fejlődésekre mutat.
« Utoljára szerkesztve: 2013. május 31. - 13:30:02 írta Szilánkmentes »

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #1476 Dátum: 2013. május 31. - 13:48:58 »
Idézet
A festőanyagéba. De azt remélem nem gondolod, hogy a célszemély dns-ét módosítják. Csak mert úgy tűnik a hsz-ed alapján.

Most még csak kívülről jelöl meg, aztán később már levakarhatatlan lesz. Mindezt a haza védelmében a terrorizmus ellen :hehe:

Idézet
Azért is mondják sokan, hogy jobb világ van manapság, amiről itt is esett szó, mert az emberek elkényelmesedtek, hozzászoktak a luxus körülményekhez, amik mindennapossá váltak sok ember számára. Hozzá vagyunk szokva, hogy vehetünk új kabátot, meg új cipőt. Hozzá vagyunk szokva az internethez, stb. Azok mondják ezt, akik az ilyen körülményekhez hozzá vannak szokva, hogy könnyen, vagy viszonylag könnyen megkaphatják, amit meg szeretnének venni. Aztán jön valami drasztikus változás, és senki nem fogja tudni mit csináljon, hogyan maradjon életben. (Ha jön.)

Amúgy meg vicces, de egy képregényes fórumon nem szokatlan, hogy "álomvilágban" él valaki.  Hisz sokan azért olvasunk ilyen történeteket, mert úgy kicsit elmenekülhetünk a való világtól. Álmodozhatunk egy kicsit. 

A képregényes vonatkozás való igaz (legalábbis rám nagyon),de ettől azért muszáj eltekinteni lévén a mi világunk egész másképp működik. A mi generációnkkal meg az a baj,hogy a nagy luxusba és kényelemben megfeledkeznek azokról a dolgokról ami emberré tesz minket. Apróságokról beszélek mint a beszélgetések esténként vagy a családi kirándulások. De ma már ilyen nem létezik mert esténként sokan beülnek a tévé elé és azt jelenti nekik a kikapcsolódás :drying: Túrázni se sokan mennek már mert vagy nincs idejük vagy pénz híján vannak. Ha pedig drasztikus változás jön az életünkbe rohadtul megszívjuk mert annyira összenőttünk ezzel a rendszerrel,hogy képtelenek lennénk nélküle élni :uhoh: Ez az ami engem szomorúvá tesz...

Idézet
Amire te gondolsz, az bizonyos százalékban (sci-fi filmekből átvett) paranoia (nem állítom, hogy alaptalan!).
De attól, mert adatokat gyűjtenek rólunk, még a világ nem lesz rosszabb. Önmagában az, hogy nincsenek nagyobb háborúk, hogy az orvostudomány magasabb szinten van, hogy életünk jelentős részét fordíthatjuk arra, amire akarjuk, már bizonyítja, hogy igenis jobb világ van, mint régen. Más kérdés, hogy sokan emiatt elkényelmesednek, de ez amolyan mellékhatás. Ha nem kevés takargatnivalód van, akkor jogos az aggodalom, ha adatokat gyűjtenek rólad (egészen pontosan mennyire jelentőségteljesek ezek az adatok? Magánéleted, fizetésed, baráti köröd, családod érintve van benne?). Mert azon túl többnyire olyan adatokat gyűjtenek, amiket te magad adsz meg. Ha mindenkinek eldicsekszel az új Merciddel, és az ibizai nyaralási fotóiddal a FB-on, az lényegében nem a FB hibája. Ha a telefonod alapján megtalálnak, az sem gáz, ha nem követtél el semmit. Itt is inkább csak a számítógépes bűnözők a veszélyforrás, nem a rendszer. Kivéve persze az anarchisták számára. 

Ezt nagyon sokan ilyen könnyen veszik,hogy "ugyan már manapság ez dívik hát hadd csinálják" pedig nem egy bizalomgerjesztő dolog. Félre ne érts nincs rejtegetnivalóm,de rólam ne csináljon profilt meg nyilvántartást mert épp elég az,hogy lehallgathatják a mobilokat vagy kiadhatják a harmadik félnek az adatainkat (a google ezt meg is tette nemrég). Azért is ágálok ez ellen mert ha valakiről van bizonyos mennyiségű infód az már hatalom! Lehet ez bármilyen jelentéktelen dolog mint pl egy meztelen kép,de azzal már meg lehet hurcolni egy embert.

Idézet
Ja, persze, te is jobban élveznéd az életed, ha olyan izgalmas lenne, hogy nem tudnád, vajon egy háborúban ölnek meg, vagy egy kontinensméretű járvány visz el, vagy csak simán elkapsz egy fertőzést, amire nincs ellenanyag, esetleg simán éhenhalsz. Az összes ember, akihez valaha kötődtél, szintúgy. Az tény, hogy rengeteg ember unatkozik a mindennapjaiban és nem tud mit kezdeni magával, de nem is próbálkozik változtatni a helyzetén. És hogy én néha mennyire örülnék, ha lenne időm unatkozni... 

Nem, egyáltalán nem élvezném,de most ki beszélt erről? Érdekes mód itt a nagy fejlődésben még mindig éhezik 1 milliárd ember és olyan betegségekben halnak meg amiket már simán gyógyítanak. Vagy beszéljünk a fejlődő országokról ahol több a halálozás mint a születés (nem csak Mo.-n van ez így) Javult az életminőség? Mert van internet és több termék közül választhatsz? Ugyan ez csak sovány vigasz.: Mi átlagpolgárok pedig k*rva messze vagyunk attól,hogy bármi beleszólásunk legyen ezekbe a globális dolgokba.

Miért van az ha valaki vitatja a mai társadalom rendszerének az árnyoldalát az már vadember? ;D Mert szó sincs róla,hogy az őskorba kéne visszamenni. Csupán újra kéne gondolni néhány dolgot! Létezik arany középút is csak az nem mostanság fog megvalósulni hála az üzleti érdekeltségeknek. Nikola Tesla már a saját idejében kidolgozott egy olyan rendszert ami az éterből nyeri a végtelen számú elektromos energiát és mi lett azzal is? Az összes tornyot lebontatták halála után és a találmánya jelenleg teljesen más célokat szolgál.
« Utoljára szerkesztve: 2013. május 31. - 13:52:35 írta Mr.Sinister »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1477 Dátum: 2013. május 31. - 14:02:25 »
Szerintem olyan lehetett az élet mint az Avatárban. És az nem tűnt rosszank :)
Nem? Amikor óriási mutáns párducokkal kellett élet-halál harcot vívni nap mint nap? :)
Hiába van mosógép, autó, internet, porszívó, ugyanannyi időt töltünk mosással, utazással, munkával, mint előtte, csak az életmód más, de igazából nem válik sose kényelmesebbé.
Ne már. Mosógép: te még nem életél az automata mosógépek előtt? Egy mosás több, mint egy óra volt, állandó ottlétet igényelt. A mostani mosás kb. 5 perc összesen azzal együtt, hogy ki és beteszed a ruhákat.
Utazás: 9 óra alatt hazaértem pár éve Olaszországból kocsival. Ugyanennyi idő alatt apámnak és a testvéreinek minden vasárnap el kellett gyalogolnia Csepelről Kőbányára (oda-vissza) reggeli misére.
Munka: kevesebbet töltünk munkával, mint azok, akik hajnaltól sötétedésig az ültetvényeken kapáltak.
Valami nagyon nem klappol ebben a megállapításban.
Túrázni se sokan mennek már mert vagy nincs idejük vagy pénz híján vannak.
Régebben azért nem mentek, mert reggeltől-estig dolgoztak.
Idézet
Ha pedig drasztikus változás jön az életünkbe rohadtul megszívjuk mert annyira összenőttünk ezzel a rendszerrel,hogy képtelenek lennénk nélküle élni
Szerintem ez nem igaz. Nyilván sokkal nehezebb egy nívóból visszalépni, de nem katasztrófa. Lenne egy újabb gazdasági válság, de nem lenne rettenetesebb, mint mondjuk egy világháborút követően.

Idézet
Félre ne érts nincs rejtegetnivalóm,de róla ne csináljon profilt meg nyilvántartást mert épp elég az,hogy lehallgathatják a mobilokat vagy kiadhatják a harmadik félnek az adatainkat (a google ezt meg is tette nemrég). Azért is ágálok ez ellen mert ha valakiről van bizonyos mennyiségű infód az már hatalom! Lehet ez bármilyen jelentéktelen dolog mint pl egy meztelen kép,de azzal már meg lehet hurcolni egy embert.
Figyelj, én sem támogatom, de közel sem vagyunk olyan időben, hogy ez valós félelem legyen. Amikor a rendőrségnek meg kell találni egy bűnözőt, akinél OTT VAN A MOBILJA és hetekbe telt nekik, addig szerintem ez csak para. Lehet, hogy 50 év múlva már olyan kiépített rendszer és gazdasági fellendülés lesz, hogy minden ezzel kapcsolatos dolog sima ügy lesz, de jelenleg a legtöbb, amit mások tehetnek veled, hogy olvassák a FB kommentjeidet, indokolt esetben lehallgatják a mobilodat (ezt régen is megtehették/megtették, sima telefonokkal is), vagy átfésülik a számítógépedet (ha rendőrségi gyanúba keveredsz), és ennyi. Ha nem akarod, hogy meghurcoljanak egy meztelen fénykép miatt, hát ne tegyél fel magadról ilyet, ilyen egyszerű.  ;) Nagyon sok bajt el lehet kerülni, ha az ember tudja, hol a helye. Ha szembejön egy nagyobb banda az utcán éjszaka, hiába van jogom szembemenni velük, hiába vagyok Kung-Fu mester, hiába az önérzetem, átmegyek a túloldalra, mert tudom, hol a helyem, tudom, mik a lehetőségeim, tudom, milyen világ vesz körül.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #1478 Dátum: 2013. május 31. - 14:26:44 »
Idézet
Ne már. Mosógép: te még nem életél az automata mosógépek előtt? Egy mosás több, mint egy óra volt, állandó ottlétet igényelt. A mostani mosás kb. 5 perc összesen azzal együtt, hogy ki és beteszed a ruhákat.
Utazás: 9 óra alatt hazaértem pár éve Olaszországból kocsival. Ugyanennyi idő alatt apámnak és a testvéreinek minden vasárnap el kellett gyalogolnia Csepelről Kőbányára (oda-vissza) reggeli misére.
Munka: kevesebbet töltünk munkával, mint azok, akik hajnaltól sötétedésig az ültetvényeken kapáltak.
Valami nagyon nem klappol ebben a megállapításban.

Na akkor jöttem cáfolni :D Ma már egy mosás 5 perc,de vedd figyelembe azt is,hogy ezek a mai mosógépek a full extrás kijelzőjükkel és egyéb opciójukkal a legjobb esetben is csak 3-4 évig üzemelnek problémamentesen! Ráadásul nekem személy szerint nem fontos,hogy 10 perc alatt végezzen mert mindig van tartalékba ruhám ;)
Kevesebb munka? Ha csak az én szűk családi körömből indulunk ki, hát ott bizony nem beszélhetünk normális munkaidőről. Pót faterom 4 műszakban dolgozik és totál kész van mert annyi ideje sincs magára,hogy leüljön pár perc erejéig és rendezze a gondolatait. Ha szabadnapos akkor meg intézi a dolgait. Anyám ugyanez! Hétvégén is dolgoznak, szabit alig kapnak és ha be is ígérik nekik a melóhelyen nincs rá garancia,hogy mikor eljön az ideje élhetnek is vele :roll: Mondhatni mi vagyunk a 21.századi legális rabszolgák. Vannak kiváltságosok persze mint mindig,de a többség ettől még robotol látástól vakulásig.

Idézet
Szerintem ez nem igaz. Nyilván sokkal nehezebb egy nívóból visszalépni, de nem katasztrófa. Lenne egy újabb gazdasági válság, de nem lenne rettenetesebb, mint mondjuk egy világháborút követően.

Ezzel egyetértek mert ma is vannak tudatos emberek akik képesek túljutni az olyan problémákon mint,hogy nincs internet,édesség,tv,luxus cikkek etc. De sokan egy kisebbfajta törésnek vennék ha ezektől megfosztanák őket :lol:

Idézet
Figyelj, én sem támogatom, de közel sem vagyunk olyan időben, hogy ez valós félelem legyen. Amikor a rendőrségnek meg kell találni egy bűnözőt, akinél OTT VAN A MOBILJA és hetekbe telt nekik, addig szerintem ez csak para. Lehet, hogy 50 év múlva már olyan kiépített rendszer és gazdasági fellendülés lesz, hogy minden ezzel kapcsolatos dolog sima ügy lesz, de jelenleg a legtöbb, amit mások tehetnek veled, hogy olvassák a FB kommentjeidet, indokolt esetben lehallgatják a mobilodat (ezt régen is megtehették/megtették, sima telefonokkal is), vagy átfésülik a számítógépedet (ha rendőrségi gyanúba keveredsz), és ennyi. Ha nem akarod, hogy meghurcoljanak egy meztelen fénykép miatt, hát ne tegyél fel magadról ilyet, ilyen egyszerű.   Nagyon sok bajt el lehet kerülni, ha az ember tudja, hol a helye. Ha szembejön egy nagyobb banda az utcán éjszaka, hiába van jogom szembemenni velük, hiába vagyok Kung-Fu mester, hiába az önérzetem, átmegyek a túloldalra, mert tudom, hol a helyem, tudom, mik a lehetőségeim, tudom, milyen világ vesz körül. 

Rólam nem készítettek meztelen fotókat azt csak példaként hoztam fel,hogy azzal már remekül lehet valakit zsarolni. A Magyar rendőrségtől nem kell parázni mert az ő szintjük technikailag (és agyilag egyaránt :hehe:) még sehol nincs. A későbbiekben viszont ez egyre inkább változni fog. Nem most hanem évek/évtizedek múlva,de biztosan eljön. Amúgy az új xbox-ot emelném ki mint érdekes cucc, ugyanis infravörös érzékelővel van ellátva ami folyamatosan figyel. És mindezt egy nappaliba! Sokan pedig stand by módba hagyják a konzolt és nem áramtalanítják, szóval érted. Én nem merném bekapcsolva hagyni ennek tudatában :) Paranoia ide vagy oda.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #1479 Dátum: 2013. május 31. - 14:37:25 »
Most, akkor mi is a baj, hogy 4-5 évente le kell cserélned a mosógépet? hashtagfirstworldproblems
Van ruhád. Van ruhád.
Csupán, akkor robotolsz, ha azt találod járható opciónak. Az élet, főleg manapság, tele van opciókkal és alternatívákkal, akár 50 évvel ezelött is összehasonlíthatatlanul redukáltak voltak a lehetőségeid. Már csak arra gondolj, hogy számtalan egyetemi szak, munkahelyi irányztatok léteznek és, ekkor még nem is beszéltünk arról, hogy, ha szíved úgy kívánja, teljesen lekapcsolhatod magad a rendszerről és senki sem fog kényszeríteni, hogy, de igenis vegyél kábeltévét.
Picit egyoldalúan nézed a dolgokat, manapság több lehetőség van, mint talán még soha és ezt igyekezni kell kihasználni.

A túrázás meg alaptalan, manapság is nagy a száma azoknak, kik túráznak, de ez is teljesen a személytől függ. Aki igazán szeretne túrázni, az megtalálja rá az utat és tud időtszakítani.

Szerk.: Amúgy az X-Box ONe számomra is ijesztő, de úgy oldom meg a problémát, hogy nem veszem meg. Még mindig a kapitalizmus korát éljük, ha valamilyen terméket nem akarsz látni a társadalomban, nem veszed meg - márpedig, ha elegen cselekszenek ugyanígy, a termék eltűnik.
« Utoljára szerkesztve: 2013. május 31. - 14:39:49 írta Szilánkmentes »