Szerintem olyan lehetett az élet mint az Avatárban. És az nem tűnt rosszank 
Nem? Amikor óriási mutáns párducokkal kellett élet-halál harcot vívni nap mint nap?
Hiába van mosógép, autó, internet, porszívó, ugyanannyi időt töltünk mosással, utazással, munkával, mint előtte, csak az életmód más, de igazából nem válik sose kényelmesebbé.
Ne már. Mosógép: te még nem életél az automata mosógépek előtt? Egy mosás több, mint egy óra volt, állandó ottlétet igényelt. A mostani mosás kb. 5 perc összesen azzal együtt, hogy ki és beteszed a ruhákat.
Utazás: 9 óra alatt hazaértem pár éve Olaszországból kocsival. Ugyanennyi idő alatt apámnak és a testvéreinek minden vasárnap el kellett gyalogolnia Csepelről Kőbányára (oda-vissza) reggeli misére.
Munka: kevesebbet töltünk munkával, mint azok, akik hajnaltól sötétedésig az ültetvényeken kapáltak.
Valami nagyon nem klappol ebben a megállapításban.
Túrázni se sokan mennek már mert vagy nincs idejük vagy pénz híján vannak.
Régebben azért nem mentek, mert reggeltől-estig dolgoztak.
Ha pedig drasztikus változás jön az életünkbe rohadtul megszívjuk mert annyira összenőttünk ezzel a rendszerrel,hogy képtelenek lennénk nélküle élni
Szerintem ez nem igaz. Nyilván sokkal nehezebb egy nívóból visszalépni, de nem katasztrófa. Lenne egy újabb gazdasági válság, de nem lenne rettenetesebb, mint mondjuk egy világháborút követően.
Félre ne érts nincs rejtegetnivalóm,de róla ne csináljon profilt meg nyilvántartást mert épp elég az,hogy lehallgathatják a mobilokat vagy kiadhatják a harmadik félnek az adatainkat (a google ezt meg is tette nemrég). Azért is ágálok ez ellen mert ha valakiről van bizonyos mennyiségű infód az már hatalom! Lehet ez bármilyen jelentéktelen dolog mint pl egy meztelen kép,de azzal már meg lehet hurcolni egy embert.
Figyelj, én sem támogatom, de közel sem vagyunk olyan időben, hogy ez valós félelem legyen. Amikor a rendőrségnek meg kell találni egy bűnözőt, akinél OTT VAN A MOBILJA és hetekbe telt nekik, addig szerintem ez csak para. Lehet, hogy 50 év múlva már olyan kiépített rendszer és gazdasági fellendülés lesz, hogy minden ezzel kapcsolatos dolog sima ügy lesz, de jelenleg a legtöbb, amit mások tehetnek veled, hogy olvassák a FB kommentjeidet, indokolt esetben lehallgatják a mobilodat (ezt régen is megtehették/megtették, sima telefonokkal is), vagy átfésülik a számítógépedet (ha rendőrségi gyanúba keveredsz), és ennyi. Ha nem akarod, hogy meghurcoljanak egy meztelen fénykép miatt, hát ne tegyél fel magadról ilyet, ilyen egyszerű.

Nagyon sok bajt el lehet kerülni, ha az ember tudja, hol a helye. Ha szembejön egy nagyobb banda az utcán éjszaka, hiába van jogom szembemenni velük, hiába vagyok Kung-Fu mester, hiába az önérzetem, átmegyek a túloldalra, mert tudom, hol a helyem, tudom, mik a lehetőségeim, tudom, milyen világ vesz körül.