Szerző Téma: Tudomány/technika  (Megtekintve 338255 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
Re:Tudomány/technika
« Válasz #320 Dátum: 2008. december 10. - 16:29:02 »
Én nem hiszem, hogy azok a hiresztelések, miszerint jöttek már a földre idegenek, mind csak hazugságok és kitalációk. Én elhiszem azt hogy már eddig is voltak itt a földön, és inkább hiszek annak, hogy vannak olyan emberek akiknek érdeke, hogy ezek ne kerüljenek nagy nyílvánosság elé.

1 ellenérv. Az irányításra csapnak le. Melyik írányításra? A földet nagyon sokan írányítják. Van három nagyhatalom (amerika, oroszország és kína), aki saját űrtechnológiával rendelkezik, az kizárt, hogy mind a hármat egyszerre akadáj nélkül, rögtön legyőznék az idegenek. Főleg akkor, ha a föld összefog, és ezek a technikák meg lesznek osztva egymással.

2. Írjak neked egy nagyon egyszerű indokot. Elég prózai. Rabszolgákra van szügségük.
Nem kell nekik itt maradni. Lecsapnak időnként, és elhurcolják az embereket, akik az ő technológiájuk ellen képtelenek védekezni.
This is a joke. A real practical Joke.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #321 Dátum: 2008. december 10. - 16:34:05 »
Nem, mert te is a Fermi-paradoxonból indulsz ki. Az idegenekkel kapcsolatos összes elméletnek egyébként is pontosan ugyanaz a baja, legyen szó H. G Wells-féle invázióról vagy George Lucas fiktív sci-fi univerzumáról: az emberek csakis és kizárólag emberek módján tudnak gondolkodni.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #322 Dátum: 2008. december 10. - 16:25:57 »
2. Írjak neked egy nagyon egyszerű indokot. Elég prózai. Rabszolgákra van szügségük.
Nem kell nekik itt maradni. Lecsapnak időnként, és elhurcolják az embereket, akik az ő technológiájuk ellen képtelenek védekezni.
És szerinted ezt nem tudják akár most is, mindenféle invázió nélkül megcsinálni?  ;)

Az irányításra csapnak le. Melyik írányításra? A földet nagyon sokan írányítják. Van három nagyhatalom (amerika, oroszország és kína), aki saját űrtechnológiával rendelkezik, az kizárt, hogy mind a hármat egyszerre akadáj nélkül, rögtön legyőznék az idegenek. Főleg akkor, ha a föld összefog, és ezek a technikák meg lesznek osztva egymással.
Csak a Föld országai soha a büdös életben nem fog összefogni egymással. Mindenki a saját hasznát lesi, és még akkor sem lennének képesek közös erővel hatákonyan fellépni bármi ellen, ha az életük függne tőle. Egyszerűen ilyen állat az ember, csak saját magával törődik.
Az irányítás dolgot pedig csak nagyon egyszerűen értelmezve mondtam, persze, hogy nem ilyen egyszerűen történne a dolog, de elhiheted, ha arra kerülne a sor, ezernyi módon hatástalanítani tudnák a csillagfegyvereket.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #323 Dátum: 2008. december 10. - 16:40:33 »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #324 Dátum: 2008. december 10. - 16:36:50 »
Van olyan téma, amire nem keresel rá rögtön a google-ben, hogy valami linket tegyél hozzá?  ;D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #325 Dátum: 2008. december 10. - 16:50:34 »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #326 Dátum: 2008. december 10. - 17:13:08 »

És szerinted ezt nem tudják akár most is, mindenféle invázió nélkül megcsinálni?  ;)
nemtudom, valszeg de

Csak a Föld országai soha a büdös életben nem fog összefogni egymással. Mindenki a saját hasznát lesi, és még akkor sem lennének képesek közös erővel hatákonyan fellépni bármi ellen, ha az életük függne tőle. Egyszerűen ilyen állat az ember, csak saját magával törődik.
Az irányítás dolgot pedig csak nagyon egyszerűen értelmezve mondtam, persze, hogy nem ilyen egyszerűen történne a dolog, de elhiheted, ha arra kerülne a sor, ezernyi módon hatástalanítani tudnák a csillagfegyvereket.

akkor lehet hogy ez naívság, de szerintem az emberiség mindig is akkor fog össze ha van egy közös ellenfél. És ha az ember talál egy olyan ellenfelet, aki nem ember, akkor szerintem összefogna az ellen.
Képzeld el az emberiség mennyivel gyorsabban fejlődne, hogyha nem egymás elől rejtegetnék az új találmányokat, hanem mind megosztanák egymással. Nem lenne olyan hogy jogdíj, ha feltaláltál valamit valaki, akkor az az egész világé, és haszna pedig akkor lesz belőle ha az tényleg hasznos.
« Utoljára szerkesztve: 2008. december 10. - 17:15:17 írta grey gargoyle »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #327 Dátum: 2008. december 10. - 17:19:07 »
akkor lehet hogy ez naívság, de szerintem az emberiség mindig is akkor fog össze ha van egy közös ellenfél. És ha az ember talál egy olyan ellenfelet, aki nem ember, akkor szerintem összefogna az ellen

Túl sok Michael Bay filmet nézel.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #328 Dátum: 2008. december 10. - 17:24:11 »
De hogy a fő indítéknál maradjak, az idegenek soha nem fognak idejönni hódítani. Egyrészt miért kellene nekik egy szennyezett bolygó, ahol 6 milliárd kártevő él?
Erre lehet több okuk is, például, hogy valami katasztrófa történt a saját bolygójukon, amit nem tudnak helyreállítani, ezért kénytelenek elhagyni. Vagy egyszerűen csak túlnépesedés van náluk is. Vagy az is lehet, hogy kimerítették a bolygójuk nyersanyagkészletét.
Lehet, hogy az ő technológiai szintjükön egy pompás kis bolygót varázsolnak a szennyezett világunkból, csak előbb kiírtják a kártevőket. :hehe:
De alapvetően optimista vagyok, és úgy gondolom, hogy egy szuperfejlett intelligens faj békés célokkal látogatná meg a Földet, és nem háborúzna ész nélkül. Persze ahogy egy doksifilmben is mondták, egyáltalán nem tudhatjuk, hogy ők milyen erkölcsi normák szerint élnek, létezik-e náluk ilyesmi. Lehet hogy a "felsőbbrendűek vagyunk" elmélet jegyében simán kiradíroznának minket a bolygóról.    

Idézet
Másrészt ha megakarták volna tenni, akkor már rég megtették volna.
Azért ne felejtsük el, hogy igen nagy a világegyetem, lehet hogy egyszerűen még nem szereztek rólunk tudomást. Valószínűleg sokkal többet tudnak a világegyetemről, mint mi, de elképzelhető hogy például a mi galaxisunkat még nem vizsgálták.
Idézet
Harmadrészben az én nézeteim szerint, minek rohanjanak le egy olyan bolygót, ami már eleve az övék?
Én a rengeteg hasonló témájú olvasmányom után azt szűrtem le, hogy a Föld egy hatalmas kisérleti laboratórium. Csak mi nem tudunk róla, de vizsgálatoknak vagyunk kitéve, miközben éljük a mindennapjainkat.
Ez is egy nagyon elképzelhető dolog. Könnyen lehet, hogy túl primitívnek tartják a fajunkat, ezért addig nem fedik fel magukat, amíg a civilizációnk el nem ér egy olyan fejlettségi szintet, hogy megoldja a jelenlegi problémákat a Földön. Ha elég fejlettnek tartananak majd minket, akkor felveszik a kapcsolatot.

Idézet
Írjak neked egy nagyon egyszerű indokot. Elég prózai. Rabszolgákra van szügségük.
Minek? Valószínűleg kismillió robotjuk van, amelyek elvégeznek bármilyen feladatot nekik.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #329 Dátum: 2008. december 10. - 17:19:23 »
De hogy a fő indítéknál maradjak, az idegenek soha nem fognak idejönni hódítani. Egyrészt miért kellene nekik egy szennyezett bolygó, ahol 6 milliárd kártevő él?
Erre lehet több okuk is, például, hogy valami katasztrófa történt a saját bolygójukon, amit nem tudnak helyreállítani, ezért kénytelenek elhagyni. Vagy egyszerűen csak túlnépesedés van náluk is. Vagy az is lehet, hogy kimerítették a bolygójuk nyersanyagkészletét.

Ha feltételezzük, hogy intelligens lényekről van szó, akkor ahhoz is elég intelligensnek kell lenniük, hogy találjanak egy értelemes élettel nem rendelkező szabad bolygót is...
azt írtam hogy "értelmes élettel nem rendelkező"? Na akkor az első útjuk ide vezet.  :o
« Utoljára szerkesztve: 2008. december 10. - 17:28:41 írta Ben Reilly »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #330 Dátum: 2008. december 10. - 17:30:25 »
Te meg túl sok Roland emmerich filmet nézel.  ;D

Grey: amit leírtál, azt hívjuk utópiának. Per pillanat az ilyen szintű világbékének a megvalósulására van a legkevesebb esély. Bármennyire is igyekeznek ezt megvalósítani, soha sem fog megtörténni. Legalábbis az elkövetkező 1000 évben tuti hogy nem.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #331 Dátum: 2008. december 10. - 17:31:48 »
Idézet
Nem, mert te is a Fermi-paradoxonból indulsz ki. Az idegenekkel kapcsolatos összes elméletnek egyébként is pontosan ugyanaz a baja, legyen szó H. G Wells-féle invázióról vagy George Lucas fiktív sci-fi univerzumáról: az emberek csakis és kizárólag emberek módján tudnak gondolkodni.
Seconded. Az eddigi összes hozzászólásból (a fentit kivéve) az következik, hogy ti az idegenek gondolkodásmódját gyakorlatilag nagyon okos emberinek képzelitek el.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #332 Dátum: 2008. december 10. - 17:32:56 »
Lehet, hogy az ő technológiai szintjükön egy pompás kis bolygót varázsolnak a szennyezett világunkból, csak előbb kiírtják a kártevőket. :hehe:

ezek is jó okok, de lehet hogy csak megfelelő légkörű bolygóra van szükségük, és a föld pont olyan, ezért a könnyebb utat választják. :)
: 2008. December 10. - 17:31:53
Idézet
Seconded. Az eddigi összes hozzászólásból (a fentit kivéve) az következik, hogy ti az idegenek gondolkodásmódját gyakorlatilag nagyon okos emberinek képzelitek el.

ez tévedés, én semmilyennek nem képzelem el az idegenek logikáját és gondolkozását, én csak feltételezéseket írok.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #333 Dátum: 2008. december 10. - 17:26:21 »
Nem kell ezt elképzelni, itt van nekünk az élő példája: talgaby.  ;D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #334 Dátum: 2008. december 10. - 17:35:18 »
Idézet

Aki képes átszellni a világűrt, az nem a WC-n ülve lottón nyerte az asztro-fizika diplomáját az Alpha Centauri Egyetem űrkutatás szakán.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #335 Dátum: 2008. december 10. - 17:38:07 »
Aki képes átszellni a világűrt, az nem a WC-n ülve lottón nyerte az asztro-fizika diplomáját az Alpha Centauri Egyetem űrkutatás szakán.
Nem az intelligencia fokáról írtam, hanem a gondolkodásmód emberiségéről.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #336 Dátum: 2008. december 10. - 17:39:43 »
Az teljesen igaz, hogy az észhez nem kell feltétlenül Teréz anyának lenni.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #337 Dátum: 2008. december 10. - 17:46:19 »
Attól még folyton csak azt írjátok, hogy egy ember, aki képes lenne elmenni más bolygókra,és idegen fajokat látna, hogyan viselkedne. nemhiába van az, hogy a sci-fik 99.99%-ban az összes galaxist humanoid lények - vagy a Star Trek és a StarGate esetében jóformán emberek - lakják csak, még a biped szerves életformától, mint olyantól se tudunk szabadulni, akkor meg hogyan alkothatnánk bármilyen feltételezést egy nem-emberi életforma viselkedésére, ha még a fizikai valósát is önmagunkból alkotjuk. A sci-fit nem hiába tartják egyébként sokban hasonlónak a valláshoz, csak most nem egy szakállas emberforma alakban hisz mindeki, aki egy másik létsíkról irányítja a létünket, hanem egy rakás emberforma izében, akik az utóbbi száz év nagy őrületének,a tudománynak keretében vizsgálnak minket. AZ egész téma valójában egy igen érdekes humánszocillógiai tanulmány a különböző korokat átívelve. És még valami: ne feledjétek, hogy a sci-fi lényege az, hogy kitágítsa az emberi látókört, és olyan részét fedezze fel a kollektív tudatnak vagy tudatalattinak, amit még eddig senki sem derített fel, nem pedig az, hogy megválaszolja azokat a kérdéseket, amik ennek a fajnaka  tagjaiban merültek fel azóta, hogy felfedezték, nem ez az egyetlen bolygó az ismert világegyetemben.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #338 Dátum: 2008. december 10. - 18:02:39 »
 :o

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #339 Dátum: 2008. december 10. - 18:14:55 »
Az eddigi összes hozzászólásból (a fentit kivéve) az következik, hogy ti az idegenek gondolkodásmódját gyakorlatilag nagyon okos emberinek képzelitek el.
Én pont erre írtam a korábbi hozzászólásomban, hogy: "egyáltalán nem tudhatjuk, hogy ők milyen erkölcsi normák szerint élnek, létezik-e náluk ilyesmi. Lehet hogy a "felsőbbrendűek vagyunk" elmélet jegyében simán kiradíroznának minket a bolygóról."
Egyébként valószínűleg azért képzeljük emberinek, mert csak a saját civilizációnkról van tapasztalatunk. Illetve abból a feltevésből indulunk ki, hogy egy nagyon fejlett, szinte tökéletes civilizáció már leküzdötte azokat a gyermekbetegségeket, amelyekkel a mi civilizációnk küzd, tehát ők elérték az utópiát elvileg. Ezért pl. elég nehéz elképzelni hogy egy ilyen fejlett faj csak úgy szórakozásból, sportból, vagy egyszerűen az ölés élvezetéért megtámadjon minket és elkezdjen lemészárolni. Nem azt mondom hogy lehetetlen az ilyesmi, csak nehéz elképzelni, mert nem logikus.     

Te meg túl sok Roland emmerich filmet nézel.  ;D
:lol: Na, azért nézek egy kis Michael Bay-t is, úgyhogy várom, mikor jön az intelligens, autóvá alakuló idegen robotok inváziója. ;D Ja, és a mobilomat is likvidálnom kell, biztos egy mocskos kis Álca kém. :hehe:

Idézet
Per pillanat az ilyen szintű világbékének a megvalósulására van a legkevesebb esély. Bármennyire is igyekeznek ezt megvalósítani, soha sem fog megtörténni. Legalábbis az elkövetkező 1000 évben tuti hogy nem.
Igen, ebben én is inkább Sepivel értek egyet, illetve úgy gondolom, hogy csak akkor fognának össze, amikor már nagy lenne a baj, és addigra lehet hogy túl késő lenne. De amíg saját magát írtja az emberi faj, addig szerintem sem egy földönkívüli invázió miatt kell aggódni... De optimista vagyok, és remélem egyszer túljut a civilizációnk a jelenlegi problémákon.:)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.