Pisztollyal menni az ököl ellen aljasság, de egy ilyen face to face bunyóban az utcán semmi tisztelet nincs.
Persze, ez nem a tiszteletről szól, de attól még nem kell leereszkedni az ő szintjükre. Szerintem az a legjobb, ha el tudod kerülni a bunyót, legrosszabb esetben azzal, hogy elfutsz. Talán ez a legokosabb.
De igazából attól száll(t) el az agyam, hogy a harcművészet ellen okoskák minden alkalommal felhozzák, hogy egy pisztoly ellen semmit sem ér. Röviden:

Szóval azért ne hasonlítsuk a pisztollyal hadonászó kölyköt ahhoz, aki éveken keresztül edz és gyakorol.

Teljesen más kategória fizikailag is, meg agyban is. Azt meg, hogy egy élethelyzetben hogy viselkednek és melyikük hogyan kerül ki, nagyon sok faktor befolyásolja. Szerintem különben a harcos legnagyobb erénye az, ha el tudja kerülni a harcot.
Meglepő, de nekem már két olyan évfolyamtársam is van (vagyis inkább ennyiről tudok), aki pisztollyal jár (igaz, csak gázpisztollyal)
Azért ez nekem túl extrémnek tűnik...
Az a városi legenda jutott eszembe, amikor állítólag egy fazon pisztoly alakú öngyújtóval ment bankot rabolni.