Szerző Téma: Tudomány/technika  (Megtekintve 338391 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Tudomány/technika
« Válasz #620 Dátum: 2009. augusztus 13. - 10:23:17 »
Egyáltalán nem utáljuk a testépítőket, csak azok ellenszenvesek az embernek, akik mindenféle szteroidokkal meg izomnövelőkkel tömik magukat a minél nagyobb izmok reményében. Bár én úgy vagyok vele, hogy az ő dolguk, hogyan cseszik el az egészségüket, aki hülye az megérdemli... De akik tisztán, természetes módszerekkel edzenek, azokkal semmi bajunk.:)
Csak nekem erőteljes álltalános nézetnek tűnik, hogy minden testépítő egy szteroidrágó gyökér, akinek csak felpumpált izmai vannak, de valójában egy talicskát sem tud felemelni (ettöl tudom a leginkább összeszarni magam, miért lenne gyenge valaki, aki 100 kilóval szériázik), amúgy is egy tahó, és elvezi, ha töle gyengébb emberekkel kötekedhet, és aki nem ilyen, azt kiutállják a konditeremből.
Ez marhára nem így van. Vannak ilyen emberek nem tagadom, de egyálltalán nem ez a jellemző.
A másik tévhit a tipikus én nem szeretem a nagyon kigyúrt embereket, csak azért legyen izmos, és az ilyen mondatok után szoktak egy olyan nevet mondani (ez csajokra, és kezdő testépítökre jellemző), aki minimum 5-6 éve rendszeres, és igen kemény edzést végez, és gyakorlatilag a sport a mindene.
Ami az átlag embernek az enyhén kigyúrt kategória, arra a legtöbb gyúrós már elismerően csettint, hogy ez nem semmi.
« Utoljára szerkesztve: 2009. augusztus 13. - 10:52:52 írta Todd »

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #621 Dátum: 2009. augusztus 13. - 10:26:52 »
Szerintem a testépítésnek nem sok köze van a sporthoz meg a fizikumhoz, inkább a kinézethez. Attól, hogy valakinek marha nagy karjai vannak, még nem jelenti, hogy kondija is van. ;) Persze konditerembe futni is lehet járni, szóval attól, hogy valaki oda jár, még nem biztos, hogy csak gyúr.
Ezzel azért vitatkoznék. Még az általad említett gyúrásban is van rengeteg különböző edzésprogram/edzésmód. Igenis lehet nagyon jó kondíciót elérni gyúrással is. És a sporthoz is nagyon sok köze van, mert rengeteg sportoló is jár konditerembe, nemcsak a "gyúrók" hanem focisták, kosárlabdások és még sorolhatnám. Sőt harcművészek is, hamár itt leginkább arról van szó.  ;)

Egyáltalán nem utáljuk a testépítőket, csak azok ellenszenvesek az embernek, akik mindenféle szteroidokkal meg izomnövelőkkel tömik magukat a minél nagyobb izmok reményében. Bár én úgy vagyok vele, hogy az ő dolguk, hogyan cseszik el az egészségüket, aki hülye az megérdemli... De akik tisztán, természetes módszerekkel edzenek, azokkal semmi bajunk.:)
Akik szteroidokkal tömik magukat azok nem is testépítők. A testépítők pont, hogy az egészségre törekednek, most az, hogy valakinek tetszik ez a agyon kidolgozott izomzat vagy nem az már más kérdés.
Ami az átlag embernek az enyhén kigyúrt kategória, arra a legtöbb gyúrós már elismerően csettint, hogy ez nem semmi.
Ez valóban így van, mert ők azért tisztában vannak vele, hogy mennyi meló van mögötte.
« Utoljára szerkesztve: 2009. augusztus 13. - 10:32:45 írta holloo »

Ju

• Pókfej
« Válasz #622 Dátum: 2009. augusztus 13. - 10:37:57 »
igen, csak úgy írtad, mintha a futógép lenne az egyetlen más lehetőség egy konditeremben.
Oké, rosszul fogalmaztam, sorry. ;)
csak felpumpált izmai vannak, de valójában egy talicskát sem tud felemelni (ettöl tudom a leginkább összeszarni magam, miért lenne gyenge valaki, aki 100 kilóval szériázik),
Nem mondom, hogy gyenge, mert egyszerre nagy súlyt elbír, ez tény. Az is tény, hogy láttam már olyan testépítőket, akik 20 fekvőtámasz után kiköpték a tüdejüket. Az a lényeg, hogy más célért, máshogy edzenek, másra specializálódnak, amiről nekem privátban az a véleményem, hogy hülyeség és én nem tartom jónak, meg nem tetszik.

Ezzel azért vitatkoznék. Még az általad említett gyúrásban is van rengeteg különböző edzésprogram/edzésmód. Igenis lehet nagyon jó kondíciót elérni gyúrással is. És a sporthoz is nagyon sok köze van, mert rengeteg sportoló is jár konditerembe, nemcsak a "gyúrók" hanem focisták, kosárlabdások és még sorolhatnám. Sőt harcművészek is, hamár itt leginkább arról van szó.  ;)

Pont ezt beszéltük grey-el is. Konditeremben nem csak gyúrni lehet, de én csak azokra tértem ki, akiknek ez a célja. ;)

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #623 Dátum: 2009. augusztus 13. - 11:07:39 »
Nem mondom, hogy gyenge, mert egyszerre nagy súlyt elbír, ez tény. Az is tény, hogy láttam már olyan testépítőket, akik 20 fekvőtámasz után kiköpték a tüdejüket. Az a lényeg, hogy más célért, máshogy edzenek, másra specializálódnak, amiről nekem privátban az a véleményem, hogy hülyeség és én nem tartom jónak, meg nem tetszik.
Azért ez elég nagy általánosítás. Ha valaki pl 100 kilóval szériázik fekvenyomásban, nem hiszem, hogy 20 fekvőtámasz gondot okoz neki.  ;) Nem jó? Miért? Mert lejárnak mozogni az emberek? Egészségesebbek lesznek tőle? Az, hogy te most ezt hülyeségnek tartod az nem probléma, hidd el vannak sokan, akik például a te hobbidat tartják értelmetlen hadonászásnak.  ;) De gondolom ettől te szereted csinálni, kikapcsol, megnyugtat stb stb. Most miért olyan nehéz elfogadni, hogy valaki így van a súlyemelgetéssel.  ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #624 Dátum: 2009. augusztus 13. - 11:17:43 »
Szerintem is durva sarkítás, amit Ju csinál.
A bátyám brozasztóan sokáig nem sportolt semmit, szó szerint, majd egyszer pár ember unszolására leugrott egy konditerembe. Tetszett neki a hangulat (ahogy az állítólagos szteroidrágó gyökerek előzékenyen segítettek neki, minden lenézés nélkül), és már lassan két éve rendszeresen heti 3-4 alkalommal lejár oda.
És meglepő, de nem csak statikus izmokat szedett össze, kitartóbb lett a futásban biciklizésben (én ezt a két sportot űzöm rendszeresen, és régbben hiába tartott velem párszor, sose tudott igazán mellettem maradni), fekvőtámaszban, erősebb lett, és jobban is néz ki.
Szóval ezek után én marhaságnak tartok minden a gyúrással kapcsolatos előítéletet.

És a legdurvább az, hogy te lenézed a testépítőket egy kissebb csoport miatt, akiket ők maguk csupán kocagyúrósoknak hívnak. Mert akikről te beszész, akik nyomják a szteroidot, csak egy egy izomcsoportra gyúrnak (hogy is írtad, hatalmas karjuk van, de kondijuk semmi), azokat ugyanúgy lenézik azok is akik rendszeresen lejárnak a konditerembe, és minden izomcsoprtjukat megmozgatják.
Az ilyen gyúrunk vazze jellegú nagypofájú felfújt lufik nem a konditermek sztárjai, ezt elhiheted.
« Utoljára szerkesztve: 2009. augusztus 13. - 11:29:14 írta Todd »

Ju

• Pókfej
« Válasz #625 Dátum: 2009. augusztus 13. - 11:28:23 »
Idézet
Ha valaki pl 100 kilóval szériázik fekvenyomásban, nem hiszem, hogy 20 fekvőtámasz gondot okoz neki.
Láttam már ilyet. ;)
Idézet
Nem jó?
Szerintem természetellenesre növelni az izmaid nem jó. Szerintem. :)
Idézet
Mert lejárnak mozogni az emberek?
Abban, hogy járkálsz egyik súlyemelőgéptől a másikig, hol a mozgás? Már mondtam párszor, hogy arról szól a véleményem, aki csak a súlyokat emelgeti és nem mozog mást.ű
Idézet
Egészségesebbek lesznek tőle?
Nem hiszem, hogy egészséges lenne egy hatalmas izomtömeg. Pepo is írta, hogy gyakorlatilag már vérrel ellátni is nagy munka a szervezetnek.
Idézet
hidd el vannak sokan, akik például a te hobbidat tartják értelmetlen hadonászásnak.  
Kedves, velem nem kell elhitetned semmit. ;) Különben meg ez a tárgytól teljesen eltérő vádaskodás, amit az emberek akkor szoktak használni, amikor kifogytak az érvekből. Én tiszteletben tartom mások véleményét, de ez nem kell visszatartson attól, hogy kifejtsem az enyémet. ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #626 Dátum: 2009. augusztus 13. - 11:32:28 »
Idézet
Ha valaki pl 100 kilóval szériázik fekvenyomásban, nem hiszem, hogy 20 fekvőtámasz gondot okoz neki.
Láttam már ilyet. ;)
Momentán ilyet többet is ismerek személyesen, viszont olyat, akiről te beszélsz nem... :roll:

Ju

• Pókfej
« Válasz #627 Dátum: 2009. augusztus 13. - 11:35:28 »
Momentán ilyet többet is ismerek személyesen, viszont olyat, akiről te beszélsz nem... :roll:
És ezzel mit akarsz mondani?

Todd

• Pókfej
« Válasz #628 Dátum: 2009. augusztus 13. - 11:39:23 »
Bocs szövegértelmezés 1-es... :-[
Arra gondoltam, hogy több olyat is láttam már aki csak gyúrástól többször annyi fekvőtámaszt nyomott le, mint elötte, viszont olyat, aki gyúrásban jó volt, de pl. fekvőtámaszban kifejezetten sz*r, olyat még nem.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #629 Dátum: 2009. augusztus 13. - 11:41:24 »
Én nem hiszem hogy vádaskodtam.  ;D Remélem végigolvastad, amit írtam. Hidd el a súly emelgetése is sport ki lehet benne fáradni és nemcsak sétálgatásról van szó. Szerintem pont te nem érvelsz, hanem vádaskodsz.  ;) Természeteellenesre növelt izmok? Hidd el a konditerembe járók nagyon kis százaléka hasonlít a Tv-ben látott testépítőkre.  ;) Pont ellenkezőleg: Rengeteg más sportot űző jár pont azért, hogy javítsák kondijukat, saját sportbeli teljesítményüket. És ők is súlyt emelnek bizony.  ;) És innen indultunk, hogy a "gyúrás", ahogy te nevezted nem javítja a kondíciót.  ;D

A szteroidtól felpumpált emberkékre pedig már utaltam korábban, Toddnak igaza van abszolút nem kell összemosni a konditerembe  járok népes táborát a szteroidos, 20 fekvőtámaszt kinyomni képtelen "lényekkel".  ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #630 Dátum: 2009. augusztus 13. - 11:42:40 »
Szerintem természetellenesre növelni az izmaid nem jó. Szerintem. :)
Ki mondta neked, hogy mindenki, aki gyúr természetellenesre növeli az izmait, újabb hülye (bocs, de jobb szót tényleg nem találok rá) álltalánosítás...
Abban, hogy járkálsz egyik súlyemelőgéptől a másikig, hol a mozgás? Már mondtam párszor, hogy arról szól a véleményem, aki csak a súlyokat emelgeti és nem mozog mást.ű
És szerinted csak erről szól a gyúrás, akkor nem vagy igazán képben, már leírtam fenntebb, hogy ezeket maguk a testépítők is lenézik.

De rágd át magad egy kicsit a 624-es hozzászóláson, szerintem abban mindent leírtam.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #631 Dátum: 2009. augusztus 13. - 11:58:38 »
Nos akkor elmondom az én véleményem. Az az alig bírja ellátni vérrel azért nem egy sima testépítőre vonatkozik, hanem már a versenyző bodybuilderekre, mint a Mr. Olimpiák és hasonlók. Az a hatalmas izomtömeg már valóban nem is egészséges és nem is esztétikus. Az már túlmegy a határon, de egyébként meg gyúrni igenis egészséges.
Az nem sport? jah igen a golf az sport, meg a sakk. Szerintem egy intenzív másfél órás edzés igencsak megizzasztja és lefárasztja az embert...ilyen alapon csak azt nevezhetjük sportnak, amikor órákig fut, vagy állandóan mozog az ember. vagy az sport, hogy (ha már általánosítunk és sarkítunk) a küzdősportosok állnak egy szőnyegen és egymást rúgdossák, meg ütik?

Egyébként nekem is azok a tapasztalataim, hogy a legtöbb gyúrós igenis tök rendes és jófej. Amikor én is jártam terembe, sokan segítettek és igencsak barátságos volt a légkör. Sokszor egymást támogattuk, amikor dög meleg volt, senkinek nem volt kedve edzeni, elviccelődtünk, 2 vicc közbe meg nyomtunk egy-egy szériát. Ha egyedül lettem volna, valószínűleg a felénél belefáradok. Sokan már csak a társaság miatt jártak le edzegetni, különben már rég abbahagyták volna.
Sajnos van néhány kigyúrt tahó tajparaszt ez szentigaz, nem lehet tagadni. De ezeket az igazi gyúrósok tényleg lenézik, mert 5 hónap alatt akarnak nagyon látványos eredményt elérni, és nyomják folyamatosan magukba a szteroidot...ezek valóban lehet, hogy nem tudnak 20 fekvőtámaszt megcsinálni. De amikor pl én 80 kilókkal szériáztam, úgy ment a fekvőtámasz mint  a huzat. A 80 kilóhoz képest fekvőben a saját súlyom pehelykönnyűnek tűnt.

És engem is kondiban tartott...sokkal többet bírtam mozogni, biciklizni, futni akkor mint most.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Todd

• Pókfej
« Válasz #632 Dátum: 2009. augusztus 13. - 12:04:47 »
Amikor megláttam, hogy hozzászóltál a vitában, kicsit megijedtem, mert veled azért nehéz lett volna ringbe szállni. Fellélegeztem, hogy te is osztod a véleményünket.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #633 Dátum: 2009. augusztus 13. - 13:08:50 »
Igazából én pont azon lepődtem volna meg, ha pepo azt mondja, hogy a kondizás káros az egészségre. Akkor egy világ omlott volna össze bennem.  :D

Ju

• Pókfej
« Válasz #634 Dátum: 2009. augusztus 13. - 14:11:14 »
Már megint elbeszélünk egymás mellett. ;)

Az tény, hogy én nem tartom sokra a testépítést. Ez az én egyéni véleményem, szerintem ehhez mindenkinek joga van. Szerintem nem néznek ki jól a kigyúrt pasasok, erre megint nem mondhattok semmit, mert ez is az én véleményem, attól még nektek tetszhet aki így néz ki.

Az is kérdés, hogy mit értünk sima testépítő alatt. Nekem az még nem testépítő, aki néha súlyzózik. Akire én használom ezt a kifejezést, az már másnál lehet, hogy a kigyúrt vaddisznó kategóriába tartozik.

Harmadszor meg, arról volt szó, aki minden mozgás helyett csak nyomja a súlyokat és azt hiszi, ettől lesz férfi. Szóval jó lenne nem kiforgatni egymás szavait, hanem ha már vitázunk, akkor értelmesen tegyük, ne úgy, mint a csürhe. ;)

pepo véleményét pedig megértem, itt megint másmilyen emberekről van szó. Külön lehet venni a szteroidos állatokat, meg az "igazi gyúrósokat", oké, tök másak, ezzel én is így voltam, de nekem egyik sem tetszik, én ezt igyekeztem kifejteni, ennyi. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #635 Dátum: 2009. augusztus 13. - 14:31:59 »
Az is kérdés, hogy mit értünk sima testépítő alatt. Nekem az még nem testépítő, aki néha súlyzózik. Akire én használom ezt a kifejezést, az már másnál lehet, hogy a kigyúrt vaddisznó kategóriába tartozik.
Hogy a rákba beszéltünk volna el egymás mellett, amikor már korábban leírtam, hogy a legtöbb csaj így gondolkozik a testépítőkröl. ;)
Amúgy attól, hogy valami nem tetszik neked, vagy unszimpatikus, még nem kell feltétlenül azt hinni róla, hogy egészségtelen, meg hogy nincs semmi értelme.
Mert a jól néz ki dologban mi nem is vitáztunk veled egy percig se, mert az valóban mindenkinek a saját véleménye.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #636 Dátum: 2009. augusztus 13. - 14:51:27 »
Idézet
Harmadszor meg, arról volt szó, aki minden mozgás helyett csak nyomja a súlyokat és azt hiszi, ettől lesz férfi.
Én ezt nem bírom megemészteni. Ju, te kondiztál keményen mondjuk két hetet egyhuzamban? A súlyemelés nem mozgás basszus? Akkor mi a mozgás?
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ju

• Pókfej
« Válasz #637 Dátum: 2009. augusztus 13. - 14:59:20 »
A súlyemelés nem mozgás basszus? Akkor mi a mozgás?
Tény, hogy az aerob mozgást többre tartom. Ja, és a stílus kedvéért: basszus. ;D

Nem az a téma, hogy én mit hiszek. ;) Az meg, hogy azt mondtam, szerintem nem néz ki egészségesen, nem azt jelenti, hogy egészségtelen, az meg, hogy szerintem nincs semmi értelme, megintcsak szubjektív.
Ezért nincs értelme vitázni ezen, mert véleményekről van szó, amikkel lehet egyetérteni meg nem. Én senkit nem akarok meggyőzni, mindössze elmondom, én hogyan látom a világot. Ti viszont folyamatosan meg akartok győzni arról, hogy nincs igazam, mert ti máshogy látjátok. Nekem erre se időm, se energiám, részemről befejeztem, mert ez már egy ideje tök értelmetlen. ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #638 Dátum: 2009. augusztus 13. - 15:08:57 »
Rendben, akkor vannak vélemények itt is, ott is, én mondom a tényeket.

A súlyemelés anaerob sport, de ugyanúgy kalóriaégető mozgás, mint bármi más és ugyanúgy fizikailag igénybeveszi a szervezetet. Aerob sport-nak mondjuk egy óra normális futás minősül, vagy az olyan sportok, amit hosszú időn át folyamatosan lehet csinálni, szóval a sportok egy jelentős része nem aerob, csak előtte a bemelegítés, edző futás az. A súlyemelés normális keretek között egészséges, mert kondíciót biztosít, erősíti az izomrendszert és a csontszerkezetet, persze túlzásokba nem szabad esni, azok a súlyok, amikkel a profik nyomják, már igencsak veszélyesek a csontokra és izületekre nézve.

Az hogy kinek tetszik, kinek nem, valóban egy dolog, csak annyit fűznék még hozzá, hogy az egyéni nemtetszés miatt nem jó megfeledkezni a tényekről. Részemről is vita vége. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #639 Dátum: 2009. augusztus 13. - 15:10:46 »
Csak egy utolsó szóra Ju, aztán tényleg vége.
Bocs, hogy a bátyámmal érvelek, de nálam ő a legközelebbi példa ezen a téren.
Szóval ahhoz képest, hogy otthon punnyad (mert nála ez volt a gyúrás elötti állapot, vagy piált a haverokkal) rossz az, hogy mondjuk reggel elmegy futni 4 kilómétert, utánna lenyomja a 8 óra melót, majd délútán beugrik a konditerembe, bemelegítésképpen ott is fut 10 percet, edz karra, hátra, lábra hasra stb.
Jobb tartása lett tőle, megerősödtek az izmai, kitartóbb lett, és mintegy mellékhatásként azóta odafigyel a táplálkozására, nem zabál be mindenfélét, edzés időszakban az alkohol számára tabu téma, és sokkal egészségesebb, mint azelött.
Mi ebben a rossz? Mi nem tetszik ebben, mi ebben az elitélendő, vagy az egészségtelen?
De tudom, neked ez még nem számít gyúrásnak, csak az, ha valaki úgy néz ki, mint egy egy profi testépítő (megjegyzem ez is ellentmondás, mert neked csak az gyúrós, aki csak súlyokkal edz, míg egy testépítő nem csak súlyokkal edz). Pedig ez marhára nagyon a gyúrás, ha valaki hetente minimum négy napon át minimum 90 percet ezzel tölt el már több éve.