Szerző Téma: Tudomány/technika  (Megtekintve 338536 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
Re:Tudomány/technika
« Válasz #660 Dátum: 2009. augusztus 15. - 10:02:35 »
És itt van, amiről pár napja beszéltünk, Kínában már valóság.

de durva, és tényleg, adnak egy képet arról milyen képességekkel fog rendelkezni. És ha ez már működik, mégha csak kezdetleges is, de fejlődni fog. Viszont az a 880 dollár is durva, ha jól értettem. Iq, érzelmi szint, koncentáló képesség, memória, fizikai tulajdonságok. Előre ki lehet választani, kiből lehet tudós, és kiből fingatléta. és amig ez ilyen szinten "demokratikus", önkéntes keretek között működik, addig nincs is semmi baj vele.
This is a joke. A real practical Joke.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #661 Dátum: 2009. augusztus 15. - 10:03:58 »
Ettől már csak néhány lépés és kb 20 év hogy valósággá váljon a Gattaca sztorija.  :o

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #662 Dátum: 2009. augusztus 15. - 10:33:17 »
Előre sajnálom a kölyköket akik ezen a teszten megbuknak.
Hogy lehet megbukni rajta?

(Azaz: a teszt visszatérési értéke nem logikai típusú.)
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #663 Dátum: 2009. augusztus 15. - 10:34:57 »
Előre sajnálom a kölyköket akik ezen a teszten megbuknak.
Hogy lehet megbukni rajta?

A bukást átvitt értelemben gondoltam. Azt a csóró kölyköt akit leminősítenek az "okosok" a szülei már iskolába se küldjék?

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #664 Dátum: 2009. augusztus 15. - 10:37:12 »
A bukást átvitt értelemben gondoltam. Azt a csóró kölyköt akit leminősítenek az "okosok" a szülei már iskolába se küldjék?
Ha egy kissrác értelmi képességei nem átlagon felüliek, akkor nem javasolt, hogy atomfizikusi pályát erőltessenek rá a szülei. Vagy ő maga. Nincs többről szó.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #665 Dátum: 2009. augusztus 15. - 10:43:37 »
Oké, de a tanulás lényege éppen az értelem fejlesztése. Ha valakire 3 éves korában rámondják, hogy örülhet ha budipucoló lehet belőle mert az agykapacitása mást nem fog lehetővé tenni neki, akkor egy beskatulyázott személyiséggé válik, akinek esélye sem lehet kibontakozni, mert egy teszt szerint ostoba.
Hol marad így az akarás és a küzdőszellem. És miért ne lehetne egy kezdetben rossz tanulóból is akár Nobel díjas fizikus. Einstein is bukdácsolt matekból aztán mégis lángelme lett belőle. Ha gyerekkorában rajta is elvégeztették volna ezt a tesztet akkor még vasutas se lehetett volna nem hogy professzor.
Ez a teszt szerintem egy parasztvakítás. Már bocs.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #666 Dátum: 2009. augusztus 15. - 10:56:59 »
Oké, de a tanulás lényege éppen az értelem fejlesztése. Ha valakire 3 éves korában rámondják, hogy örülhet ha budipucoló lehet belőle mert az agykapacitása mást nem fog lehetővé tenni neki, akkor egy beskatulyázott személyiséggé válik, akinek esélye sem lehet kibontakozni, mert egy teszt szerint ostoba.
Nem. A tanulás lényege új ismeretek szerzése. Az "értelem" adottság, nem nagyon lehet fejleszteni, főleg nem idősebb korban. (Ugye, pepo? :uhoh:)
Idézet
Hol marad így az akarás és a küzdőszellem. És miért ne lehetne egy kezdetben rossz tanulóból is akár Nobel díjas fizikus.
Rossz tanulóból lehet. Nem átlagon felül értelmes emberből nem.
Idézet
Einstein is bukdácsolt matekból aztán mégis lángelme lett belőle. Ha gyerekkorában rajta is elvégeztették volna ezt a tesztet akkor még vasutas se lehetett volna nem hogy professzor.
Bullshit. Ezt te komolyan elhiszed? Ez egy urban legend, semmi valóságalapja nincs. Az torzult el, hogy a reletivitáselméletről írt első cikkében megjelenés előtt segítséget kért elméleti matematikusoktól, hogy biztos ne legyen benne matematikai hiba. (Ez szinte biztos, egyszer meghívtak egy rádió tudományos rovatába, hogy beszéljek Einsteinről, akkor néztem utána részletesen. :))
Idézet
Ez a teszt szerintem egy parasztvakítás. Már bocs.
Na, az lehet. :)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #667 Dátum: 2009. augusztus 15. - 10:57:42 »
Meg eleve vannak későn érő típusok is, és az értelem növekedése is betudható ennek. Az IQ-t is lehet fejleszteni.

Todd

• Pókfej
« Válasz #668 Dátum: 2009. augusztus 15. - 11:28:58 »
Szerintem is persztvakítás ez, és mint pár napja, most is Bennel értek egyet.
Én helyből sose voltam tehetséges rajzoló, csupán a bátyám volt az, de mivel mindig mindenben versengtünk egymással, ezért ebben is fejlesztettem a képességeimet folyamatosan (mire suliba mentem, már messze az átlag fölött voltam), csupán ennek köszönhetek mindent (magának a rajznak a szeretetét), azóta ő hagyta elveszni ezt a képességét, míg én kamatoztattam, és azóta is fejlesztem.
Ha annó kisgyerekként elvégeztek volna rajtam egy ilyen vizsgálatot, nem hiszem, hogy az bármi ilyen irányút kimutatott volna.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #669 Dátum: 2009. augusztus 15. - 12:25:38 »
Ettől már csak néhány lépés és kb 20 év hogy valósággá váljon a Gattaca sztorija.  :o

japánban, meg kínában igen, magyarországon inkább 200 év.
This is a joke. A real practical Joke.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #670 Dátum: 2009. augusztus 15. - 12:40:59 »
Igaz. Hozzánk csak az emo irányzat meg az ízesített koton jutott el időben. A technológiai újítások és eredmények csak generációkkal később.

Todd

• Pókfej
« Válasz #671 Dátum: 2009. augusztus 15. - 13:05:01 »
Jobb is így, asszem... ;)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #672 Dátum: 2009. augusztus 15. - 15:24:11 »
Meg kis hazánkat ismerve, szerintem még a DNS teszt is megkerülhető lesz nálunk... :hehe:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #673 Dátum: 2009. augusztus 15. - 15:32:12 »
A zseni szintű teszteredményeket a hamis nyelvvizsga bizonyítványok és diplomák mellett árulják majd a piacon.  ;D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #674 Dátum: 2009. augusztus 15. - 15:39:14 »
Pontosan! :lol:
"Milyen teszteredményt parancsol? Atomfizikus? Esetleg olimpikon?" :hehe:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #675 Dátum: 2009. augusztus 15. - 15:46:13 »
Ja!  ;D
"A részeges karosszérialakatosra most 20% engedmény van, de ha vesz mellé egy betanított Batman-t is akkor féláron a magáé."

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #676 Dátum: 2009. augusztus 15. - 23:24:50 »
A mi edzésünkön is sokkal többet ér a szorgalom, a gyakorlás, mint a tehetség. Egy tehetséges tanuló jobb pozícióból indul ugyan, de egy szorgalmas hamar beelőzheti.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #677 Dátum: 2009. augusztus 18. - 08:14:16 »
Elsőre elég nevetségesen hangzik, de talán ebből tényleg kisül valami. És a vakok újra látnak...
http://www.origo.hu/tudomany/20090817-vakoknak-kifejlesztett-latasi-segedeszkoz.html

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #678 Dátum: 2009. augusztus 18. - 18:20:47 »
Na ha már a másik topicban az AVP 2-ről szól a téma, ide feldobnék egy Predatorokkal kapcsolatos tudományos kérdést (áltudomány de azért talán befér ide :D ):

Szóval, ha jól tudom, a Predatorok elég gyengén látnak, ezt az első Predator film alapján feltételezem, ahol a predi maszk nélkül csak egy nagy pacát látott Schwarziból... Ráadásul a testfelépítésük is kissé "állatias", amolyan nyers erőszakra való, vagyis elég nehezen tudom elképzelni hogy egy predi mondjuk mikroáramköröket forrasztgat vagy ilyesmi... :D A kérdés tehát, hogy honnan származik a predatorok technológiája? Mert amilyen gyenge a látásuk, meg amennyire barbár törzsnek néznek ki, elég nehezen hihető, sőt szinte lehetetlen, hogy saját maguk fejesztettek ki ilyen magas szintű technológiát. Egyik ismerősömtől egyszer hallottam valamit, hogy valami más fajtól kaphatták a technológiát, de ő sem tudta pontosan. Aki otthon van AVP/predator témában, leírhatná a véleményét, kiváncsi lennék a magyarázatra. :D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #679 Dátum: 2009. augusztus 18. - 18:33:18 »
Azért erre is van bőven logikus magyarázat. Mert ugyebár sohasem láttunk bele a Predatorok társadalmába, így normálisan képet sem tudunk alkotni róluk. Viszont itt jön az alap hiba, az általánosítás. Ugyanis képesek vagyunk egy egyedből kiindulva általánosítani egy egész fajt. Mert igazából azok a Predatorok amiket mi láttunk, mind harcosok. De ez még nem zárja ki azt, hogy nincsenek náluk kevésbé komolyabb testfelépítésű egyedek, akik gyártják a technológiát. Mert ugyebár az embereknél sem a két méteres, kigyúrt, paraszt katonák készítik a mikrochipeket egy forrasztópálkával.  ;)