Szerző Téma: Képregényajánlók (vagy éppenséggel nem!)  (Megtekintve 246443 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ju

• Pókfej
Re: Képregény ajánlók (vagy éppenséggel nem!)
« Válasz #100 Dátum: 2008. november 06. - 09:13:20 »
Egyetértek talgabyval, az ötlet maga nem rossz, ha 1: nem tipikus népnevelő stílusban íródik; 2: nem csak az a lényeg, hogy egy bestsellert manganizálnak hogy ebből majd valakik jól megszedjék magukat.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #101 Dátum: 2008. november 06. - 12:51:36 »
Talán inkább apa hiányában
Ööö, elvétettem, tényleg.  ;D Szeplőtelen anya, meg minden. Az ószövetséget már elolvastam a képregény kiadásában.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #102 Dátum: 2008. november 06. - 14:41:46 »
Tengert, benya, a Vörös-tengert. Ha mást nem, az Egyiptom hercegét nézd meg. ;)
Azt már láttam. ;D Amúgy bocsi, véletlen eltévesztettem, le ne harapd a fejem ezért!! ;D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #103 Dátum: 2008. november 06. - 16:00:48 »
Kaine is újraértelmezte az apás-szülés fogalmát úgyhogy szerintem egálban vagytok. :)

Ju

• Pókfej
« Válasz #104 Dátum: 2008. november 07. - 10:48:55 »
Tegnap volt egy szabad órám a városban, úgyhogy gondoltam belenézek pár képregénybe az Alexandrában. Pl a manga bibliába... nem kellett volna. :roll: A szövegre nem tudok mit mondani, de a rajzok olyanok voltak, hogy én jobbat csinálok. :roll: Egyszerűen firkák, amiket egy kétéves simán leutánoz.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #105 Dátum: 2008. november 07. - 11:47:54 »
Láttam pár bemutató oldalt belőle, tényleg nagyon gáz. Különben nem Vladi terméke, hanem a Mangaattack adta ki.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #106 Dátum: 2008. november 07. - 12:02:26 »
Nem is mondta senki hogy Vladi terméke, csak az ő oldalán láttam meg az új megjelenések között. Vagyis ő is tart belőle. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #107 Dátum: 2008. november 07. - 12:14:45 »
Ja, akkor félreértettem.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #108 Dátum: 2008. november 15. - 23:48:51 »
Bár még nem értem utol az amcsi kiadást teljesen, de az elmúlt három hétvégén lenyomtam a Fables 70 és a Jack of Fables 20 számát.
Emberek, ez a sorozat valami kegyetlen jó! Nem csodálom, hogy rogyásig kapja az Eisnereket, mert ilyet tényleg ritkán látni, hogy vmi ennyi számon át folyamatosan izgalmas, cselekményes és újszerű maradjon. A fősorozatnál roppant érdekes, hogy az elején nagyon sűrűn vannak a pazar sztorik (bár a legelső történetet nagyon sokáig nem übereli semmi, talán a Good Prince, a hatvanas számokon végighúzódó eposz az első, ami nagyon), de még egy kicsit látszik, hogy az író is szokja a karaktereit, de a nagy szereplőgárda-átmozgatás (választások) után olyan stabilan remek, hogy tényleg nem lehet szinte abbahagyni. És Willingham nagyon összefogja az egészet, ötven szám után is találni benne apró utalásokat visszafelé, de mégse úgy építi fel, hogy minden kelljen mindenhez, mégis, egy élő, egységes, megfontolt, remekül karban tartott világot kreált, ahol tényleg mindenki megkaphatja a maga rivaldafényét, még az olyan karakterek is, akikről az ember azt hinné, csak érdekes háttérszereplők. Ezek után egyre jobban sajnálom, hogy a magyar verzió nem lett sikeres, mert ezt tényleg terjeszteni kell.
A Jack of Fablesről viszont már nem tudok ennyi jót mondani. Az alapsorozat egyik nagy előnye, hogy olyan sok figura mozog, hogy Willingham mindig tud egy kis újat hozni a sorozatba azzal, hogy valaki teljesen mást rak a központba - hiába marad Hófehérke és az Ordas Farkas a két legfőbb főszereplő. De a társsorozatnál nagyon megárt, hogy csakis Jankóról, meg egy-két, időről időre cserélődő főszereplőről szól csak az egész. Egyrészt szerintem eleve ez a karakter a legirritálóbb az egész bagázsban, és én csak örültem, amikor végre sikerült megszabadulni tőle (Rózsapirosnál viszont épp ellenkezőleg, örültem, amikor a Farm állandóvá tételének hála stabil visszatérő szereplő lett, a kedvenc karakteremmé nőtte ki magát, pláne, amikor a kölykökre felügyelt, hát ott hatalmas dumákat nyomott le ;D), és a saját sorozatában még idegesítőbb, mint előtte, de Willingham is mintha kifogyott volna az ötletekből, mert egyrészt negyed olyan lassan se halad, mint a főág, másrészt itt egy kicsit már túlságosan is elszállt ezzel a "mesehősök beépültek a való világba" alaphelyzettel. Tudom, hogy népszerű karakter, de nekem egyedül a mellékszereplők teszik elviselhetővé a sorozatot... és még így is, ha nem lenne a kék tehén, aki minden idők egyik legfrenetikusabb mellékszereplője, valószínűleg lemondtam volna Jankó kalandjairól. Majd meglátom, mi sül ki belőle, de egyelőre szvsz kategóriákkal elmarad a szülősorozat mögött, ahol meg nem győzök ámulni, hogy még mindig mennyi ötlet jön benne számról számra. Az egyetlen komoly dramaturgiai iba ebben eleddig összesen csak az volt, hogy az ellenség leleplezése közel sem volt olyan meglepő, mert vagy tíz számmal előtte egy megjegyzés szinte az ember arcába tolta, hogy ki állt  amesebirodalmak leigázása mögött, ami kicsit azért tönkretette a nagy feszültséget. Bár az utána jövő nagy oda-vissza tervezgetés így is egy remek elemet hozott bele.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #109 Dátum: 2008. november 29. - 22:03:09 »
Részben a Knetes cikk miatt is, belevágtam a Drak Horse Ummbrella Academy - The Apocalypse Suite c. hatrészes minijébe. Ez vmi iszonyat erős cucc! Egy roppant elborult, steampunk/pszichedelikus/fantasy környezetben játszódik, és hét kölöykről szól, akik mind vmi különleges képeségel bírnak (ami finoman szólva is fényévekre áll a Marvel/DC-fél szuperképességektől), és az egész a világvége körül forog, de úgy, hogy közben jut idő a családi értékek boncolására, minden karakter kap megfelelő szerepet, és úgy nagy átlagban olyan nyakatekert és elborult az egész, hogy muszáj az embernek olvasnia. Egyszerre használ teljesen szokatlan történetvezetési megoldásokat és teljesen szokványos elemeket is... az egész egy randomra összedobott katyvasznak tűnik, mégis zseniálisan szerkesztett. Életemben nem olvastam még hasonló történetet. Ezt bárkinek jó szívvel ajánlom, mert hiba nincs benne. Ez a mini úgy lett tökéletes, ahogy van.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #110 Dátum: 2008. november 29. - 22:21:23 »
Amíg meg nem filmesítik. Mert már a Universal kinézte magának.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #111 Dátum: 2008. november 29. - 22:24:50 »
Ezt? Ezt fizikai képtelenség megfilmesíteni. Ez realisztikus szereplőkkel teljesen működésképtelen volna. Legfeljebb animációs filmet lehetne csinálni belőle.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #112 Dátum: 2008. november 29. - 22:31:17 »
Pedig ha arról az Umbrella-ról beszélsz, amit Gerard Way írt, akkor egyre gondolunk, és azt bizony filmre (élőszereplőkkel) akarják vinni. Ennek a képregények a mítoszát még úgyse rombolták le, na de majd...
Bővebb infókat én se tudok, egyelőre rendezőt és scriptert keresnek hozzá, reménykedjünk hogy nem találnak. Amúgy komolyan gondoltad hogy majd pont ezt hagyják ki a szórásból amikor lassan már csak Donald kacsával nem csináltak élőszereplős filmet?
http://www.imdb.com/news/ni0612677/
http://www.comicmix.com/news/2008/11/24/umbrella-academy-the-movie/
http://www.firstshowing.net/2008/10/19/comic-tidbits-umbrella-academy-movie-nick-fury-in-iron-man-2/
http://latimesblogs.latimes.com/herocomplex/2008/10/gerard-way-says.html
« Utoljára szerkesztve: 2008. november 29. - 22:38:59 írta Ben Reilly »

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #113 Dátum: 2008. november 30. - 10:56:17 »
És az eheti megjelenések közül a kedvencemet olvasta már valaki? A címe: A gyilkos paradicsomok támadása... :stupid:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #114 Dátum: 2008. november 30. - 11:15:42 »
Jó kis hülyeség.  ;D

De ez is csak egy film képregényé adaptálása. Valamelyik részben még George Clooney is szerepelt a karrierje elején. 4 film készült belőle 1978 és 91 között. Mindegyik egyre borzalmasabb. Én most viszont a Re-Animator új képregény változatát olvasgatom, eddig egész olvasmányos  :) .

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #115 Dátum: 2008. november 30. - 15:27:28 »
Nem néz ki rosszul a 2. borító! :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #116 Dátum: 2008. december 02. - 22:48:27 »
Gyerekek, olvassatok Guardians of the Galaxy v2-t. Ez a sorozat úgy tökéletes, ahogy van. Komolyan, talán ez a legszórakoztatóttb sorozat a Marvelnél jelenleg. És mai napig nem értem, hogy ezt miért csak most kezdtem el olvasni...

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #117 Dátum: 2008. december 04. - 10:45:09 »
16.-án jelenik meg a MAD magazin legújabb száma, amelynek fő témája:

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #118 Dátum: 2008. december 04. - 23:01:57 »
No, nem tudom, ki olvasta és ki nem, de a Wizard magazin megválasztotta a 2008-as év legjobbjait. Azért ide írom, mert talán ide illik a legjobban. Íme:

A legjobb sorozat: Action Comics
A legjobb esemény: Secret Invasion (Ne, talgaby, ne üss! Nem az én hibám!)
A legjobb író: Jason Aaron
A legjobb rajzoló: Leinil Yu (na, ezt hogy okoskodták ki… :stupid:)
Az év vállalkozása: Kamers Ergot 7
A legjobb hős: Amerika Kapitány
A legjobb újraformálás: The Incredible Hercules
A legjobb korhatármentes: Tiny Titans (hát nem tök egyértelmű amúgy is? ;D)
A legjobb gonosz: Norman Osborn
A legjobb felnőtt sorozat: The Boys
A legjobb horror író: Joe Hill
A legjobb borító rajzoló: Marko Djurdjevic
A legjobb új sorozatok: Invincible Iron-man, Stephen Kin’s: The Stand, Secret Six, X-Force, Guardians of the Galaxy (meg még egy pár, de most lusta vagyok gépelni).

A legjobb pillanatokat nem sorolom fel, de talgabyt vigasztalja az, hogy a Vörös Hulk kiüti a Szemlélőt című jelenet bekerült a legrosszabb pillanatok közé.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #119 Dátum: 2008. december 04. - 23:41:06 »
Ha nem lenne ez a förtelem, ami az SI #8, akkor egyet is értenék a nagyrészével.