Szerző Téma: Képregényajánlók (vagy éppenséggel nem!)  (Megtekintve 243549 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
Re: Képregény ajánlók (vagy éppenséggel nem!)
« Válasz #80 Dátum: 2008. október 30. - 12:13:11 »
Chronicles of Wormwood. Nekem meghozta a kedvem a képregényhez, el fogom olvasni.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #81 Dátum: 2008. október 30. - 12:15:18 »
Hát elég morbid, de ugyanakkor érdekes. :D

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #82 Dátum: 2008. október 30. - 14:15:37 »
Kicsit azért tényleg morbid, legalábbis a képekből nekem ez jött le. :D

molzo

• Pléhsuszter
  • *
    • CHRONOPOLIS
« Válasz #83 Dátum: 2008. október 30. - 16:48:24 »
A C4A elkezdte honosítani, szóval Zozi nem tudom arra gondoltál-e, hogy ott olvasod el.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #84 Dátum: 2008. október 30. - 16:49:58 »
Először mindenképp eredetiben olvasom el, ha tetszett (esélyes), akkor magyarul is.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #85 Dátum: 2008. október 30. - 21:52:02 »
Ó, akkor még ráérsz. Előtte nyugodtan megcsinálhatod a teljes lápvidéki történetet, elmehetsz világkörüli útra, megtanulhatsz pártucat nyelvet... szóval ráérsz még nekikezdeni a magyar verziónak. ;D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #86 Dátum: 2008. november 05. - 17:24:38 »
Nézegettem az előbb Vladi kínálatát, és ettől lefordultam a székről:

"Nem kevesebbre vállalkozott Siku, az angol rajzoló, mint hogy elkészítse a Biblia mangaváltozatát. Az egyéni stílusban megrajzolt kötet magába foglalja a teljes Ó- és az Újszövetséget. Nem csak a mangarajongóknak és a vallás iránt érdeklődőknek készült ez a könyv, hanem bárkinek, akit érdekel az újszerű feldolgozás."

:stupid:
216 oldalas és 1990 pénz.
Még szerencse hogy ateista vagyok.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #87 Dátum: 2008. november 05. - 17:48:52 »
Szerintem meg mindenféle vallási érzelemtől függetlenül (mert az bennem sincs sok) piszok jó ötlet. A keresztény egyház így is a dogmatikus, begyöpösödött világnézeteiről híres, amit csak kis mértékben igyekeznek manapság (izé... ez alatt pár évtizedet lehet érteni) eloszlatni, és egy kicsit a XXI. sz. elvárásainak megfelelővé tenni önmagukat (az eleve baromság, amikor valaki azt mondja, hogy a kor és a társadalom változása nem szabad, hogy hatással legyen egy vallásra... egy vallásnak az alapjainak kell örökérvényűnek lennie, nem pedig a ráépülő rendszernek, de egy konzervatívnak ezt magyarázhatja az ember... :roll:). A mangaláz ilyenfajta kihasználása megfelelő mértékű szöveghűség segítségével zseniális ötlet. Ehhez hozzávéve, hogy az Ószövetség önmagában is elég cselekményes (komolyan, ha az ember megnézi, csupa szex és erőszak), kiváló táptalaj lehet egy ilyen stílusba átültetett történetnek.
Meg egyébként se ez volna az első: még idehaza is leadták a Könyvek Könyve (Superbook) c. japán rajzfilmsorozatot, ami meg a kora nyolcvanas években nagyban dívó gyerekanime stílusban (talán még emlékszik innen rá pár tag, akkoriban voltak idehaza ezek a kissé európai családregény/szappanopera-szerű japán sorozatok is) mesélt a Bibliából. És az a vicces, hogy emlékeim szerint sokkal kevésbé volt szájbarágósan okító jellegű, mint a nyugati társai.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #88 Dátum: 2008. november 05. - 17:54:24 »
Ha ezt piszok jónak tartod, akkor ezt imádni fogod:

Ebből is látszik, hogy nem újkeletű ez a dolog, már máshol is kitalálták.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #89 Dátum: 2008. november 05. - 18:06:42 »
Ez inkább olyan kedvesen debil. De az amerikai Biblia a képregényben c. műfaj nagy átlagban vagy ilyen kissé(?) bárgyú, vagy olyannyira bűzlik a prédikációs hangulattól, hogy csak nagyon elvakult amerikai családoknak ajánlott.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #90 Dátum: 2008. november 05. - 18:11:54 »
Nekem erről az a történet jut eszembe, amikor Sámson doki megpróbált a gyerekeknek a hanukáról mesélni a bibliából kiindulva. Lehet hogy ez a manga biblia is elfajul a végére, aztán majd dragonball proféták fogják egymást püfölni a levegőben. :)
This is a joke. A real practical Joke.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #91 Dátum: 2008. november 05. - 18:57:43 »
Ez inkább olyan kedvesen debil. De az amerikai Biblia a képregényben c. műfaj nagy átlagban vagy ilyen kissé(?) bárgyú, vagy olyannyira bűzlik a prédikációs hangulattól, hogy csak nagyon elvakult amerikai családoknak ajánlott.
Talgaby, a Bibliának épp a prédikáció a lényege, hogy róhatod fel hibának a feldolgozásában a "prédikációs hangulatot"?

Idézet
A keresztény egyház így is a dogmatikus, begyöpösödött világnézeteiről híres, amit csak kis mértékben igyekeznek manapság (izé... ez alatt pár évtizedet lehet érteni) eloszlatni, és egy kicsit a XXI. sz. elvárásainak megfelelővé tenni önmagukat
Ez nem igaz, van keresztény Linux-disztribúció. ;D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #92 Dátum: 2008. november 05. - 19:01:55 »
Azt hittem hülyéskedsz... de bakker nem. :o
http://www.linux-watch.com/news/NS5144949501.html

Todd

• Pókfej
« Válasz #93 Dátum: 2008. november 05. - 19:41:01 »
Talgaby, a Bibliának épp a prédikáció a lényege, hogy róhatod fel hibának a feldolgozásában a "prédikációs hangulatot"?
Hát mivel arról van szó, hogy ez elvileg arra lenne alternatíva, jogos, hogyha hibának tekini. Magyarúl aki nem akar végighallgatni egy prédikációt, miért olvasna el egyet?
A mangaláz ilyenfajta kihasználása megfelelő mértékű szöveghűség segítségével zseniális ötlet.
Szerintem se feltétlenül hülyeség, én vallásos neveltetésben részesültem, és volt is képes bibliám, most komolyan, ez mennyiben különbözik attól (azt leszámítva, hogy mindenkinek A5-ös szeme van benne.)
Meg egyébként se ez volna az első: még idehaza is leadták a Könyvek Könyve (Superbook) c. japán rajzfilmsorozatot, talán még emlékszik innen rá pár tag.
Hogy a fenébe ne emlékeznék rá.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #94 Dátum: 2008. november 05. - 19:48:20 »
Hehe, ez a Spider-Man's Bible story nagyon vicces volt. Hulk kettéválasztotta a folyót!! :hehe: :lol:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #95 Dátum: 2008. november 05. - 20:17:25 »
Tengert, benya, a Vörös-tengert. Ha mást nem, az Egyiptom hercegét nézd meg. ;)

Todd: Nem biztos, a komolyabb mangákban teljesen normális arcberendezéseket rajzolnak (jó, a japánok többnyire feltűnően európaiaknak néznek ki, ill. a nyugatiak ázsiaiaknak, de hát nem lehet minden tökéletes... az amcsi képregényekben meg minden ázsiai europidnak tűnik).

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #96 Dátum: 2008. november 05. - 21:19:40 »
Azért van előnye is a műfajnak. Amikor megtörténnek a csodák (Vörös-tenger szétválasztása, Jézus születése anya hiányában, víz borrá változtatása, stb) tök élethű lesz a csodálkozószemű tömegek mutatása.  :lol:

Todd

• Pókfej
« Válasz #97 Dátum: 2008. november 06. - 09:00:24 »
Jézus születése anya hiányában...
Talán inkább apa hiányában, azért lehet, hogy neked nem ártana elolvasni ezt a művet.  ;)
Viszont ez a viz borrá változtatós képesség nagyon hasznos lehet.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #98 Dátum: 2008. november 06. - 09:04:04 »
Főleg ha kocsmáros az ember.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #99 Dátum: 2008. november 06. - 09:06:45 »
Jézus születése anya hiányában...
Talán inkább apa hiányában, azért lehet, hogy neked nem ártana elolvasni ezt a művet.  ;)

:lol: :lol: :lol:
Viszont olyan is volt, csak nem Józsefnek és Máriának hívták, hanem schwarzeneggernek és DeVito-nak :)
This is a joke. A real practical Joke.