Szerző Téma: Képregényajánlók (vagy éppenséggel nem!)  (Megtekintve 248864 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:Képregény ajánlók (vagy éppenséggel nem!)
« Válasz #280 Dátum: 2009. május 29. - 18:51:49 »
Én sem kerestem utána  :drying: Csak van róla képem a galériámban és onnan jutott eszembe.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #281 Dátum: 2009. május 29. - 18:54:14 »
Persze, persze, utólag könnyű kifogásokat találni... ;D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #282 Dátum: 2009. május 29. - 18:56:45 »
Hopsz, na jó lebuktam.  ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #283 Dátum: 2009. június 03. - 21:33:30 »
Nem tudom, írtam-e, de egy Rahant (vagy Fekete Farkast?) olvasva észrevettem, hogy megtámadta őt egy "vérmedve". Akármi legyek, ha nem egy rozsomák volt, csakhogy abban az időben, amikor ez megjelent itthon (78 körül) még nem volt kicsit se ismert a rozsomák név.  :D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #284 Dátum: 2009. június 03. - 21:38:33 »
Hmm. Vajon milyen lett volna, ha Rozsit annak idején Vérmedvének fordítják a képregényben? :lol:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #285 Dátum: 2009. június 03. - 21:48:06 »
Egyébként nem is rossz név, ha jobban utánagondoltok. Jobb mint a Farkas, vagy a Pézsmapatkány.  :D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #286 Dátum: 2009. június 03. - 21:50:10 »
Az eddigi kedvenc alternatívám a név fordítására a (nem vicc) Büdimackó.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #287 Dátum: 2009. június 03. - 22:00:27 »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #288 Dátum: 2009. június 03. - 22:03:23 »
Sepi: mi bajod a pézsmapatkánnyal? :D Idióta karakternek idióta név dukál... ;D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #289 Dátum: 2009. június 03. - 22:05:27 »
Akkor Hulkot miért nem Mókánynak hívjuk?  ;D

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #290 Dátum: 2009. június 03. - 22:28:47 »
Felőlem. Csinálsz új logót hozzá? ;D (mellesleg amúgy a mai napig nem értem, miért nem lett a magyar fordítása pl Behemót? :nemtudom: )

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #291 Dátum: 2009. június 03. - 22:46:03 »
Pontosan azért, amiért nem lett Böhömnagy. :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #292 Dátum: 2009. június 03. - 22:49:34 »
Meg a Hupikék Törpikék perrel fenyegettek.  ;D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #293 Dátum: 2009. június 03. - 23:19:51 »
És akkor a Mokányzöld Óriásokról ne is beszéljünk. Ők még az ombucmanhoz is mentek volna.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #294 Dátum: 2009. június 03. - 23:40:00 »
Végigolvastam az új She-Hulk sorozatot. 38 részes volt. Az elejét Dan Slott írta, és tök jó volt, érdekes, vicces. Aztán jött Peter David és teljesen más, de még mindig nagyon jó volt. Kedvencem az a rész, amikor egy mini történetben bemegy a Marvel szerkesztőségébe felháborodva, hogy miért ilyen hülye történeteket adnak neki.  ;D Hogy mennyire utálja, hogy Byrne óta mindenki tudja, hogy van "negyedik fal" (amikor az íróhoz beszél), és amikor Bluethoot-t használ, az utcán mindig megkérdezik, hogy most a negyedik falhoz beszél-e.  :lol:
De nagyon vicces visszatérő poén volt a kérdés, hogy lefeküdt-e Buldózerrel.  ;D
Az első két rész, amit Peter David írt, nagyon jó volt, elég meglepő is.

---

Ja, Szivacsember hozzáért egy cápához, és cápafogai lettek. Ez elég nagy hülyeség, nem?
« Utoljára szerkesztve: 2009. június 03. - 23:42:28 írta kaine »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #295 Dátum: 2009. június 03. - 23:50:22 »
De.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #296 Dátum: 2009. június 04. - 07:42:39 »
Szinta látom is: X-Men kezdetek: Vérmedve. :twisted:
Zozi, ez a Büdimackó hol volt? :lol:

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #297 Dátum: 2009. június 04. - 12:17:44 »
A félrefordításokról szóló blogon láttam.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #298 Dátum: 2009. június 04. - 15:42:41 »
Topic címéhez hűen...
Elolvastam... volna... az új Young Avengers-mini első részét, ami a Dark reign logója alatt jelent meg. Valahol már ekkor sejtettem, hogy baj lesz, mert valljuk be, a Dark Reign: ezmegaz minik finoman szólva is elég alacsony színvonalon mozognak, de...
Komolyan, mintha az Ordert olvastam volna megint. A karaktereknek még annyi jellemük sincs, hogy sablonosnak nevezzem őket, mert semmiféle jellemvonásokkal nem rendelkeznek. A szereplőkről fogalmam sincs, kicsodák. Egy csomó ismert néven vonul (Enchantress, Executioner, Melter.... ja, tipikus hősnevek), de közük sincs az ezen a néven megismert karakterekhez. A történetvezetés gyakorlatilag nem létezik, összehányt jelenetek logikátlan sokasága, a párbeszédek meg olyan zavarosak, hogy miutána  közepén egy csaj és egy srác beszélgetését ne értettem egyáltalán, hogy miről szól, hagytam a fenébe az egészet, és csak Brooks képeit nézegettem (ja, igen, Mark Brooks rajzolta, és Christina Strain színezte, szóval el lehet képzelni, hogy képileg gyönyörű). És a végén felbukkan az igazi YA, mert hát ez természetesen kell egy csapatképregény első számának a végére, felvezetni egy bunyót egy másik csapattal.
Nagy átlagban kerüljétek el. Csak az időtöket pazarolnátok az olvasásával.

kieg.: Ja, és igen, nem kell aggódni, szerencsére helyreállt a világ rendje, a Way-féle Deadpool ismét humortalan és vacak. Az a Magnum Opusos minőségjavulás csak egy véletlen baleset lehetett, Way továbbra sem képes írni.
« Utoljára szerkesztve: 2009. június 04. - 16:19:38 írta talgaby »

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #299 Dátum: 2009. június 05. - 13:43:29 »
Na, míg tölti a Fathom első adagját a gép, ven időm ide is írogatni... :) Furcsa szokásokat veszek fel manapság, Fathomot olvasok, meg G.I. Joe-t a sima szuperhősök helyett. Valami gond van velem... :D

De nem erről akarok beszélni, hanem legújabb kedvenceimről. Nevezetesen a Shrapnelről és a Storming Paradise-ról. Az előbbi egy 5 részes sci-fi, amit a Radical Comics adott ki és nekem iszonyat bejött. Nem is maga a sztori, mert az hihetetlenül átlagos (a vénusziak el akarnak szakadni a csúnya földiektől, de azok ezt nem akarják, lerohanják őket, de a vénusziak jól seggbe fingatják őket, egy volt földi tengerészgyalagos segítségével...), hanem a festett rajzok voltak azok, amik engem nagyon, de nagyon megfogtak benne. Valami iszonyat élethűen adta vissza a csatajeleneteket és a káoszt, ami azokkal jár. Szerintem egy olvasást mindenkinek megér. ;)

A másik meg egy érdekes képregény. Tulajdonképpen egy háborús képregén,y de kicsit sci-fi és kicsit fantasy is. Az alapfelállás az, hogy 1945-ben vagyunk és az új-mexikói sivatagban az atombombát kifejlesztő tudósok az első bombával együtt ügyesen magukat is felrobbantják, szóval az USA-nak partra kell szállnia, és szárazföldi hadműveletekkel térdre kényszeríteni Japánt. Aztán van itt minden, titkos náci terv, és titkos rakomány egy német tengeralattjárón, egy papnak álcázott kém és még sok minden. De dixon legjobban a japánok fanatizmusát kapta el a műben, akár csak amikor a kamikázékat mutatja, és az imájukat írja le a képsorok mellé, vagy amikor két kisgyerek, miután a családjuk meghalt, egy-egy kézigránáttal rohan neki az amerikaiaknak. Mondjuk a durva képi és szövegi tartalom miatt 16 éven aluliaknak nem ajánlom, illetve a másik problémám, hogy a 4. és az 5. szám között kb laza 7 hónap telt el a kiadás terén... :(