Szerző Téma: Képregényajánlók (vagy éppenséggel nem!)  (Megtekintve 246088 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Képregény ajánlók (vagy éppenséggel nem!)
« Válasz #460 Dátum: 2010. május 20. - 21:37:55 »
Ez nem azért van mert nem jó kiadványokat választottunk
Na, azért ebbe beletudnék kötni.  :)
Főleg pont azért nem mentek jól a Fumax könyvei, mert nem jól választottak. Érdekes, hogy a Kingpin könyvei mind mennek, és azért szépen lassan mind visszahozza az árát. És azért ő is ugyanolyan bánásmódban részesül a könyvesboltokban a terjesztőknél, mint a Fumax. Sőt, bizonyos szempontból a Kingpin még hátrányban is van a Fumaxszal szemben. Szóval ez a kijelentés nem állja meg a helyét.

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #461 Dátum: 2010. május 20. - 21:45:14 »
Ebben sajnos egyetértünk. Az X-men szerintem nem volt jó választás, de a Megtorlótól, Rozsomáktól sem vártam volna sokat.
Mindenesetre ezen már kár rágódni. Hátha esetleg a Carta egyszer rácuppan mondjuk az X-menre, s valami jót adnak ki abból.... 

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #462 Dátum: 2010. május 20. - 21:52:30 »
Én még úgy olvastam, hogy a Különítmény és az Újvilág: X-Men is visszahozta már az árát, csak ugye a Fumaxnak ez nem volt nagy bevétel. Mondjuk már kiveséztük, de az is közrejátszhatott, hogy a kötetek borítói szörnyűek. :)

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #463 Dátum: 2010. május 20. - 21:56:52 »
Igen, valami olyasmit írtak még, hogy a többi kötet sem mind "csőd", csak az a fő baj, hogy több év alatt hozzák vissza az árukat....

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #464 Dátum: 2010. május 21. - 00:09:18 »
Az Expendablesnél a szereplők fizimiskáját már nem tudták megvenni, vagy mi?
Dixon meg mégis szabadúszó? Nofene, azt hittem, leszerződött az IDW-hez.
(Amúgy ez a Gunplay betűtípus vicces, milyen gyakran előkerül a Dixon-képregényekben.)

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #465 Dátum: 2010. május 21. - 20:15:48 »
Én csak azt nem értem, hogy van ennyi torz-ízlésű ember, hogy ezek a "manganimék" tonnaszámra fogynak... ami köv.képpen befolyásolja indirekt módon a "kedvenc képregényeink" megjelenéseit.
« Utoljára szerkesztve: 2010. május 21. - 20:19:56 írta Szilánkmentes »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #466 Dátum: 2010. május 21. - 21:20:41 »
Miért torz?

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #467 Dátum: 2010. május 21. - 21:42:47 »
Bocsi, szubjektíven fogalmaztam. Csupán az én szemszögemből "torz" , mivel ki nem állhatom a manga cuccokat.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #468 Dátum: 2010. május 21. - 21:45:06 »
Keblemre.  :oh:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #469 Dátum: 2010. május 21. - 22:25:26 »
A rajzstílusát én sem bírom, de azért ott is vannak kibaszottul erős remekművek azért.

Nem az emberek ízlésével van a baj, hanem divatnyomorékságukkal. Most divat animézni, meg mangát olvasni, míg nem japán képregényeket nem. Ennyi.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #470 Dátum: 2010. május 21. - 22:41:58 »
Bizony vannak, méghozzá nyugatiakat megszégyenítő történetek is. Annyira másképp gondolkodnak a japánok, hogy a sokmillió között óhatatlanul is bejön egy-egy olyan, ami totálisan más, mint amit eddig olvastunk, és hozzá még jó is, ezért kifejezetten érdekes.

Divatnyomorékság meg mindig is volt (legfeljebb nem hívták így), szerintem nincs ezzel semmi baj. Ami éppen divat, az azért az, mert millióan követik. Ha már kevesen követik majd, akkor már nem divat lesz, hanem underground. Azzal együtt pedig jön valami új. Kellenek ezek az újak, hogy ne mindig ugyanott tartsunk, más kérdés, hogy ha te már "felülről" nézed, akkor nem érted meg igazán, és felszínesnek tűnik.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #471 Dátum: 2010. május 21. - 23:36:36 »
Sőt, nem vagyok egy nagy manga ismerő (sőt), nyilván ott is baromi sok az értékelhetetlen szemét (érdekes, hogy nálunk 98%-ban ilyenek jelennek meg), de szerintem a japánok ha akarják, sokkal komolyabban és összetettebben tudják csinálni, mint az amerikai képregényírók nagy része.

A divatmajmolásos dologgal meg teljesen egyetértek. Szerintem ez a manga őrület is el fog múlni 5 éven belül.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #472 Dátum: 2010. május 22. - 08:52:41 »
Szerintem ez a manga őrület is el fog múlni 5 éven belül.

Egyszer biztosan.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #473 Dátum: 2010. május 22. - 11:57:31 »
 :hehe: :lol: Ez jó  :P

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #474 Dátum: 2010. május 22. - 12:48:23 »
Mangából én eddig 2 normálisat láttam, abból egy jelenik meg itthon, a Death Note. A  Fumaxnak meg igaza van, nem rosszul választottak, hanem utcalányul rosszan. A Snikt egy rakás kaki, Az új X-ment csak így kidobni, még én sem tudtam azmiaz, mert nem követem az X-ment. A megtorlót sem hiszem hogy sokan vették volna, a Rozsót meg csak a rajongók vették. Az újvilág x-men meg nehogy már nem volt siker...

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #475 Dátum: 2010. május 22. - 13:20:14 »
Pont ez a poén, hogy már elmondta egyszer Vladi, hogy az összes Marvel kötet visszahozta az árát, csak nem olyan ütemben, ahogyan ő azt várta. Szóval azzal sem takarózhat, hogy mindegyiken veszteség van. Nam, egyszerű a képlet, a Fumax csak a gyors és tiszta haszonra hajt, a rajongók a legkevésbé sem érdekli őket. Mert jó, nincs ebben semmi kivetnivaló, hiszen ez is csak egy üzlet, és Vladi sohasem rajongóként állt hozzá a kiadáshoz, nem úgy mint Kaine. Csak akkor ne takarózzon ilyen gyenge indokokkal. Mondja ki kerek-perec, hogy azért nem folytatom a kiadást, mert nincs rajta akkora hasznom, mint amennyit szeretnék és kész. Mondjuk ilyen hozzáállással nem is lesz, de az már más tészta.

És láss csodát, kanasztának végre sikerült helyesen leírnia a "jó" szót. :)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #476 Dátum: 2010. május 22. - 13:24:26 »
És láss csodát, kanasztának végre sikerült helyesen leírnia a "jó" szót. :)

Ne add fel Kanaszta. Ma egy szó, holnap akár egy egész mondat. Csak szépen, apró lépésekkel.

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #477 Dátum: 2010. május 22. - 13:33:38 »
Az emberiség is így kezdte.  :brow:

A különítményt kiadhatta volna végig azért...

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #478 Dátum: 2010. május 22. - 14:00:54 »
A Death Note - ot én csak animében láttam és azóta imádom. Hihetetlenül jó. Az anime gyűlölőknek is ajánlom.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #479 Dátum: 2010. május 22. - 14:06:24 »
Én csak a filmet láttam belőle, és meg is van a véleményem azokról akik szerint jó.  :D