Szerző Téma: Képregényajánlók (vagy éppenséggel nem!)  (Megtekintve 246025 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:Képregény ajánlók (vagy éppenséggel nem!)
« Válasz #560 Dátum: 2010. június 09. - 21:04:58 »
Biztos neked is van olyan képregény, amit digitálisan (legyen bármilyen jó minőségű a szkenn) nem tudsz élvezni. Nem mondom, hogy nem olvasok ST képregényt digitálisan, a XI filmhez kapcsolódó dolgokat csak úgy olvastam, de egy olyan regény, mint a klingon nyelvű variáns, vagy az 1980-as első sorozat nagy érzelmi értéket képvisel. A jó bort se műanyag flakonból hanem kristálypohárból isszák.  ;D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #561 Dátum: 2010. június 09. - 21:11:33 »
Jó, de ezt minden képregényre rámondhatjuk. Mindegyik jobb papíron olvasva.  ;) Mert az más kérdés, hogy valakinek mi az ami érték, mit tart olyannak, amit mindenféleképpen tulajdonolni akar papír formátumban ilyen-olyan okból.  ;) Mert azt nem vitatom, hogy számodra ezek a füzetek mekkora értéket képviselnek, de azért az az állítás, hogy csak papíron jó, nem csak ezekre vonatkozik.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #562 Dátum: 2010. június 09. - 21:15:50 »
Kicsit nehéz ezt elmagyarázni.  :headscratch: Ami számomra fontos, azt képtelen vagyok gépen olvasni. Vagyis persze elolvasom, de nem tesz rám akkora hatást, mintha a kezemben fognám és lapoznám.

Todd

• Pókfej
« Válasz #563 Dátum: 2010. június 09. - 21:35:22 »
Az, hogy az Amazing Fantasy 15-t elolvassam gépen, vélhetőleg semmilyen hatást nem gyakorolna rám, csal látnék egy alighanem igen ronda scannt (mert nincsen ocsmányabb a scannelt raszterrácspontoktól).
De ha a kezembe fognám, vagy meglenne, még ha csak egy 20 éves reprintben is, valószínüleg eldobnám az agyam.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #564 Dátum: 2010. június 10. - 00:03:47 »
Ez a Trek fanatizmus már egyenesen szánalmas. És ne gyertek nekem azzal, hogy ezt csak egy trekker értheti meg...nem a Trek miatt mondom, ha bárki, bármiért ennyire rajong, az már nevetségesen infantilis. Bocsesz.

Idézet
Teht megmagyarázták tudományosan, hogy a polaritás felcserélésétől miért menekülünk meg mindig űrcsatákban? Komolyan? És azt is, hogy mit jelent  a szubatomikus mezonfluktuáció? És hogy miként működik az anyag-antianyag-integrátor? Esetleg hogy miként lehet temporális töredezettséget okozni hatvan parszekes sugárban a téridő-kontinuumban? Tényleg könyvet írtak a fizikai megvalósíthatóságának arról a világról, ahol az összes létező történeti lyukat a világ legtöbbször parodizált, legnevetségesebb technoblablájával töltik ki? És ezt valódinak adják el?
És én még azt hittem, az OKJ-s jediképzésen részt vevők voltak félelmetesek.
Stílszerűen:

Tényleg megmagyarázzák benne ezt a sok sületlen technoblablát? És van aki ezt el is hisz? Öcsém...ez tipikus példája annak, hogy bármit lehet csűrni-csavarni addig, hogy hihetőnek tűnik a végén. no komment.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #565 Dátum: 2010. június 10. - 09:40:10 »
Én sem igazán értem ezt a nagy Trek mániát (sőt a Trek univerzum csak 2 nézhető sorozattal büszkélkedhet mégpedig a Voyager és az új (régi/első/Archer-es) Enterprise. A többi szánalmas és nézhetetlen, talán még a DSN  második fele, de ez is gyenge eresztés különösen a Babylon 5 után ;)). Az meg, hogy a trekkiek szétvernek mindenkit megnézném, mondjuk a SW fanokat biztos, mert kb. egy szinten vannak. És egy ilyen cube warsot én is szívesen megnéznék!  :lol:

bizt. őr 1: Tedd le az ezeréves solymot vagy széttöröm Yodat!
fanboys: Úgyse mered!
bizt. őr 1: De, mindig is a Star trek-et szerettem!
bizt. őr 2: Te rohadt áruló! Mindig is tudtam!
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 10. - 09:51:39 írta holloo »

Todd

• Pókfej
« Válasz #566 Dátum: 2010. június 10. - 14:08:49 »
Én momentán pont a sok technoblabla és az állandó belső pofázos jelenetek miatt nem bírtam a Star Treket. Míg ügye a Star Warsban az esetek nagy többségében olyen egy űrcsata, hogy látványosan száguldoznak a vadászgépek, kerülgetik a lövedékeket felrobbannak stb. Addig a Star Trekben kb olyan, hogy időnként megrázkódik az ürhajó, és valaki, aki úgy néz ki, mint egy 50 éves szűz, megszólal kasztrált hangon, hogy hány százalékkal csökkent a pajzs, aztán a homokos kapitány elmond egy abszurd techno bla-blát, hogy mit csináljanak. Idönként bevágnak egy statikus képkockát, amin áll az ürhajó, és iszonyat bovli módon felrobban elötte egy lézerlövedék.
A Sar Wars valóban nem eröltette, hogy igazi tudományos fantasztikus mű legyen, inkább volt egy archetípusokkal teletömött sci-fi környezetben játszó mesefilm, és nekem pont erre volt szükségem 10 évesen, nem a Star Trek féle karótnyelt sznobparádéra.
Egyébként amire oly büszkék a Trekkerek, hogy ott minden apró részlet ki van dolgozva, azzal ugyanúgy büszkélkedhet a Star Wars is. Csak ott Lucas ezt nem eröltette ezt, hanem tőle inteligensebb emberekre bízta, de attól még ott is megvan az összes ürhajó műszaki leírása, meg az összes nyelv szótárát kikeresheted ha akarod.
Az X szárnyú makettemet annó, egy ilyen tervrajz alapján készítettem.
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 10. - 14:10:21 írta Todd »

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #567 Dátum: 2010. június 10. - 16:25:27 »
Én inkább Star Wars részre húzodnék, szimplán azért, mert a filmek sokkal nagyobb hatást tettek rám annó, mint a Star Trek.

Mindezt elmondva nem istenítem és nem mániám. Mániának ott van Pókember  ;)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #568 Dátum: 2010. június 10. - 17:35:08 »
Azért ne gondoljátok rólam és Sámsonról... :headscratch: (na jó Sámsonról talán igen), hogy habzó szájjal rontunk neki minden SW rajongónak aki csak szembe jön velünk, és fénykardot dugunk a seggükbe azt ordítva vérben forgó szemekkel, hogy "Energiát Scotty!". Én speciel szeretem és kedvelem is az SW filmeket, meghajlok Lucas és kollégái teremtő fantáziája előtt, de hozzám a Star Trek világa közelebb áll.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #569 Dátum: 2010. június 10. - 17:57:47 »
Én is szeretem az SW filmeket... szidni... és igen, rólam gondoljátok nyugodtan azt, amit Ben leírt... :brow: ;D Amúgy már nagyon messze visz ez a téma, de érdekes, hogy BSG-nek nem alakultak ki ilyen fanatikus rajongói, nem látunk cylon jelmezben, vagy kolóniai egyenruhákban szaladgáló embereket, stb. Vagy csak én nem tudok róluk? :)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #570 Dátum: 2010. június 10. - 18:16:21 »
Te nem tudsz róluk.  ;D

de az tényleg érdekes, ha egy cylon cosplayes összefut egy Stormtrooperrel, nem akarja letépni a fejét.

Hanem valszeg együtt szedik darabokra az animés kislányt.  ;D De nem volt olyan képregényes vagy scifis összejövetel külföldön, ahol a Hatosból ne szaladgált volna vagy 2 tucat piros ruhában.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #571 Dátum: 2010. június 10. - 18:34:30 »

Hanem valszeg együtt szedik darabokra az animés kislányt.  ;D

Muhahahahahaha! :twisted:

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #572 Dátum: 2010. június 10. - 18:37:11 »
Az nem is Stormtrooper, hanem egy Scout Trooper  :P :hehe:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #573 Dátum: 2010. június 10. - 19:39:54 »
Mi az a "Hatos" Ben?

Figyelitek? Az első kép jobb szélén ott a Holló! "Mindíg van egy gyökér a jelmezbálokon aki, laza akar lenni és Hollónak öltözik" (Southpark)  :lol:

A Trekkeseknek annyiból jobb, hogy van egy nekik egy csomó sorozat, nagyfilmek és még biztos lesznek is, míg a Warsosoknak csak 6 film van és abból hármat a többség útál. na meg két rajzfilmsorozat. Én mondjuk megnézném szívesen , ha forgatnának filmet a fiatal Sidiusról és mesteréről akiről a 3. -ban beszél.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #574 Dátum: 2010. június 10. - 20:03:12 »
Azért ne felejtsd ki, hogy SW-ből van egy tonna játék is, szerintem lényegesen több, mint Trekből. És amíg Lucas meg nem hülyült, és miután elkezdték alvállalkozásokba kiadni az SW-játékokat, koruk kiemelkedő alkotása volt mind.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #575 Dátum: 2010. június 10. - 20:12:44 »
Mi az a "Hatos" Ben?

Ő, vagy inkább ez. Humanoid cylon beszivárgó egység.

Összevont üzenet ideje: 2010. június 10. - 20:17:25
:brow:
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 10. - 20:17:25 írta Ben Reilly »

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #576 Dátum: 2010. június 10. - 20:50:02 »
Waoh de menő  8)  :twisted: :P

Todd

• Pókfej
« Válasz #577 Dátum: 2010. június 11. - 08:36:12 »
míg a Warsosoknak csak 6 film van és abból hármat a többség útál. na meg két rajzfilmsorozat. Én mondjuk megnézném szívesen , ha forgatnának filmet a fiatal Sidiusról és mesteréről akiről a 3. -ban beszél.
Na igen, ez a különbség közted, és az SW rajongó között. Mert a Star Wars rajongó ismeri a film világának történelmét, és minden bolygóját, és azért utállja az új filmeket, mert már azokat a történeteket is ismerte a film elött, és ha filmre vinnék, Sidius mestrének történetét, azon is csak fanyalgana, hogy az eredeti mennyivel jobb volt.
Ez a hátránya annak, hogy a Star Wars az eredeti trilógia óta kifejezetten igényes és jól megírt könyvek formájában élt tovább.

Todd

• Pókfej
« Válasz #578 Dátum: 2010. június 27. - 17:34:28 »
Tegnap elolvastam a Dark Tower első részét.
Nagyon tetszett, és ez eddig talán a legszebb, és legigényesebb magyar TPB.
A történet eddig egy nagyon ismert sablonokból épitkező fantasy-mese keveréknek tűnik, de ezt baromi hangulatosan és igényesen teszi.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #579 Dátum: 2010. június 27. - 18:12:08 »
 8)

és nekem még mindig nincs meg (magyarul  :hehe:)