Szerző Téma: Képregényajánlók (vagy éppenséggel nem!)  (Megtekintve 248863 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re: Képregény ajánlók (vagy éppenséggel nem!)
« Válasz #160 Dátum: 2009. január 27. - 23:45:30 »
Az animációs film és a rajzfilm egy és ugyanaz a kategória.  ;)
Nem egészen, mert a rajzfilm az animációs filmek egyik kategóriája a sok közül. És egyébként "rajzfilmet" már nem is tudom, hány éve nem csinálnak sehol sem.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #161 Dátum: 2009. január 28. - 15:39:02 »
Én pont hétvégén láttam az SW Clone Wars animációs filmet, szerintem elment, olyan erős közepes kategória volt.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #162 Dátum: 2009. január 28. - 15:40:59 »
Én nemsokárra fogom megnézni ;)  reméle mjó lesz :D

Ju

• Pókfej
« Válasz #163 Dátum: 2009. január 28. - 15:46:10 »
Én moziban láttam... egy délutáni szórakozásnak elment, de SW ötletnek egy nagy semmi.

Todd

• Pókfej
« Válasz #164 Dátum: 2009. január 28. - 15:55:29 »
Ha a master Anakin dumát nem sütnék el minden 5. percben akkor számomra egész fogyasztható lenne az animációs film, csak ezzel ponthogy az egész 3. epizod Anakin és a Jedik között húzodó konfliktusát húzták hirtelenjében le a WC-n.
Anakin mint yedi mester? Ki hagyta, hogy ez a hatalmas baki bekerüljön az animációs filmbe???
: 2009. Január 28. - 15:53:18
Engem se annyira.. tényleg már csak új bör lehúzásnak érzem az egészet.... fölösleges már... nekem a borítója sem tetszik.
De miért börlehúzás egy könyv, ezt nem igazán értem? És a heti egy pókember képregény, az nem börlehúzás?
Az egész Galaxist átszelő közel 40-50 éves hárorúrol azért elég sokat lehet írni.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #165 Dátum: 2009. január 28. - 16:40:29 »
Hát igen, van abban valami amit Todd mond az SW horrorral kapcsolatban. Meg ugye SW-ből nem kapunk hetente egyet. :)

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #166 Dátum: 2009. január 28. - 20:48:41 »
Jó persze... de az sw az igazából egy film remekműsorozat. amit rengeteg féleképpen fel/ átdolgoztak már és fognak is. ami persze ne mbaj mert hihetetlenül jó alaptörténet és szinte megunhatatlan. szinte... csak hogy jönnek ezek az animációs ANAKIN MESTEREK meg a társai és elveszik az egésztől a kedvemet.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #167 Dátum: 2009. január 28. - 22:51:16 »
Én még nem láttam ezt az animációs izét, de csak annyit tennék hozzá, hogy a 6 Sw film egy komplett univerzumot teremtett, ráadásul a filmbe számos dolog nem fért bele, amit hivatalos filmregényekben belevettek. És persze ezekbe belekerült még egy-két addig meg sem említett dolog és hogy-hogy nem létrejött egy egész szép, több ezer éves történettel rendelkező világ. A többi persze csak kiegészítés, de ezeket én sem tartom bőrlehúzásnak. Én is unom a sok SW-t, nem is vagyok valami nagy rajongó, meg nem is érdekel a filmeken kívüli több évvel ezelőtti köztársaság világa például, de ha mondjuk ebből bemutatnka valamit, készül képregény, játék vagy akármi az csaj az univerzum egy aprócska szeletének a bemutatása és még történt benne egy csomó minden, amit bemutathatnak.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Todd

• Pókfej
« Válasz #168 Dátum: 2009. január 29. - 08:26:07 »
csak hogy jönnek ezek az animációs ANAKIN MESTEREK meg a társai és elveszik az egésztől a kedvemet.
Ebben mondjuk egyet értünk.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #169 Dátum: 2009. január 29. - 09:21:52 »
Ööö... valamiről lemaradtam. Ki szólította Anakint mesternek? Mert bizonyos helyzetekben nagyon is odaillő lehet, például a Sithek bosszújában, a Jedik tanácstermében az apróság Skywalker mesternek hívta, ami egy nagyon eltalált megszólítás volt.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #170 Dátum: 2009. január 29. - 10:07:28 »
A sith-ek bosszújában már szerintem is mester volt s nem Obiean padavanja, ne feledjük el hogy akkor már pár éve dübörgött a KlónHáború s ennyi idő alatt bőven mesterré léphetett elő.

Ju

• Pókfej
« Válasz #171 Dátum: 2009. január 29. - 10:55:59 »
Ki szólította Anakint mesternek?
A Clone Wars filmben Anakin kapott egy padavant, és ő szólította mindig így.

Todd

• Pókfej
« Válasz #172 Dátum: 2009. január 29. - 11:02:51 »
Anakin sose kapott mesteri rangot, az egész 3. részben csupán Yedi lovag (de még a legelső 1977-es filmben is megemlíti). Pont ezen alapszik az egész haragja a Yedik iránt, hiszen tudta, hogy Amidala haldoklik, de a Yedik, a mesteri ranggal együtt megtagadják tőle azt is, hogy hozzáférhessen a könyvtárban azokhoz az anyagokhoz, amikkel (legalábbis Anakin így hiszi) meg tudná menteni.
Amúgy a nagy baj nem az, hogy a Padavanja szólitja mesternek (habár esetleg lehetne tanító, vagy valami, mivel ügye nem mester), a nagy baj az, hogy az animációs filmben sok esetben klónok, és más Yedik is mesternek szólítják.

Ju

• Pókfej
« Válasz #173 Dátum: 2009. január 29. - 10:54:06 »
Tényleg, csomóan mesternek szólították... De akkor mi lett volna a helyes megszólítás?

Todd

• Pókfej
« Válasz #174 Dátum: 2009. január 29. - 11:49:39 »
Négy rang van a Yediknél, a Padavan, vagyis tanuló, a Lovag, Anakin is ebben a rangban van, és az EP 2 után kapja meg.
Ezután jön a Mester, egészen az animációs filmig úgy volt, hogy csak Yedi mesterek kaphatnak Padavant, de mivel ez sose volt említve egyértelműen egyik filmben sem (mert tök logikusnak tünt, hogy ezért szólitja minden Padavan mesternek a mesterét), ezért az animációs filmre kitalálták azt, hogy Yedi lovagok is kapnak Padavant, és csak a Padavan kiképzése után kaphatják meg a mesteri rangot.
Ezen fölül vannak még a Nagy Mesterek, ők a Yedi tanács tagjai, kivéve Anakint, mert őt besírja ugyan Palpatine a tanácsba, de a Yedik nem adják meg neki a mester rangot, mert túl kiszámíthatatlannak tartják (újabb nagy kérdés, hogy valakit, akit a Yedik kiszámíthatatlannak tartanak hogy a fenébe kaphat tanítványt?).
Szóval Anakin esetében más Yedik, és a Klónok között a Lovag volna a helyes megszólítás, a tanítvanyánál még elmegy a mester, de mint korábban írtam, ott sem az igazi, szerintem a tanító jobb lenne, habár ebbe az egész Anakin tanítványt kap dologba nem lett volna szabad belekezdeni.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #175 Dátum: 2009. január 29. - 11:54:42 »
jah, Anakin sosem volt mester. Még monda is az ep3-ban, hogy hogyan legyen a tanács tagja, ha nem lehet mester?
Az hogy egy 8 éves kissrác mesternek szólít egy jedi lovagot, semmi meglepő nincs, ez kb olyan, náluk, minthogy az 50 éves embert én magázom.

Ez az animációs film hülyesége egyébként, én nem nagyon tudom elfogadni. Egy sima lovagnak nem lehet padavanja és kész. Bár az ep3- kivágott jelenetében megjelenik ez a tanítvány, bár ott nem tudom, hogy kihez kötődik, de leszúrják.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Todd

• Pókfej
« Válasz #176 Dátum: 2009. január 29. - 11:58:36 »
Eredetileg ahhoz a Yedihez tartozott, akinek a gáz-maszk, és a fém szemüveg van a fején, és akit a 66-os parancsos bevágásnál a vadászgépében ölnek meg. A nevére most nem emlékszem.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #177 Dátum: 2009. január 29. - 12:17:59 »
Nem akarok szőrszálat hasogatni, de a Jedit J-vel írják, nem Y-al.  ;)

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #178 Dátum: 2009. január 29. - 12:31:41 »
jah, Anakin sosem volt mester. Még monda is az ep3-ban, hogy hogyan legyen a tanács tagja, ha nem lehet mester?

És tényleg. Ezt a klónos animációs filmet inkább egy WhatIf-nek kellene felfogni és elfeledkezni róla.

Todd

• Pókfej
« Válasz #179 Dátum: 2009. január 29. - 13:06:05 »
Nem akarok szőrszálat hasogatni, de a Jedit J-vel írják, nem Y-al.  ;)
Basszus... hol van a cavinton! :angered: