Szerző Téma: Képregényrajzfilmek  (Megtekintve 495572 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:Képregényrajzfilmek
« Válasz #2000 Dátum: 2011. november 04. - 14:47:16 »
Dehogynem.

venom75

• Pókfej
« Válasz #2001 Dátum: 2011. november 04. - 14:49:38 »
Oké. Volt , hogy próbáltam (ugyan nem rajzfilmnél ), de akkor el volt csúszva a felírat.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2002 Dátum: 2011. november 04. - 14:51:29 »
Néhányat töröltem. No link és hasonló, please.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2003 Dátum: 2011. november 04. - 14:54:03 »
Oké. Volt , hogy próbáltam (ugyan nem rajzfilmnél ), de akkor el volt csúszva a felírat.

Mert sz*rul időzítették. A feliratozók is (tisztelet a kivételnek) ugyan arra a szintre jutottak, mint a képregény szkennelő amcsik meg oroszok, hogy minél hamarabb kikerüljön a nevük alatt a sorozathoz, képregényhez filmhez a felirat, ők legyenek az ELSŐK, mert akkor ő lehet az ARC és utána elmondhatja, hogy mindenki őt másolja. Ennek persze az a hátránya, hogy amit kiadnak a kezük közül az egy kalap fos. Elcsúszott időzítés, hibás felirat, magyartalan kifejezések stb. Meg lehet nézni azokat a képregény szkenneket is, amelyek az adott képregény megjelenésének 0. napján már kijönnek, szemcsések stb.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2004 Dátum: 2011. november 04. - 15:10:13 »
Nullanapos feliratot nem érdemes, de 1-2 naposaknál már akadnak időnként tisztességesek.
Az időzítésnél az a baj, hogy még mindig sokan idehaza valami ezeréves progit használnak, ami képkockákhoz társít időkód helyett. (Bár részemről én már magát a .srt-t és a .sub-ot marha elavultnak tartom, amikor évek óta egész könnyen lehet .ssa-t vagy .ass-t készíteni.)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2005 Dátum: 2011. november 04. - 15:28:55 »
A szememben kockából most lettél hatszög.

Raisu

• Traveller
« Válasz #2006 Dátum: 2011. november 04. - 15:43:34 »
Megfosztottad szegényt a mélységétől és két csúcsától? :\

Amúgy miért baj, ha képkockához igazítják a feliratot, és nem időkódhoz? Én eddig úgy tapasztaltam, hogy sokkal pontosabban lehet a képkockákkal dolgozni. Illetve ha a feliratot a filmnek nem ahhoz a verziójához társítják, amely alapján készült, akkor természetes, hogy elcsúszik, nem? Ez nem feltétlenül a feliratozó hibája. :S

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2007 Dátum: 2011. november 04. - 16:37:27 »
Azért, mert a filmeket nem azonos képkockasebességgel kódolják. Sokan állítják át a 29,997-es sebességet 25-re vagy 23,976-ra vagy fordítva, amitől a kódoló képkockákat von ki vagy plusz képkockákat illeszt be, esetleg ha egy jobb kodeket használ, interpolál. Ennek vannak előnyei is (folyamatosabb a kép) és hátulütői (animációnál könnyen csíkozódhat, egy konvertálásnál két hetet szívtam ezzel, mire rájöttem), és emiatt a képkockaszám teljesen más lesz. Ráadásul sorozatoknál eléggé általánosnak látom, hogy az SD megy 23, 976-ban a kis méret miatt, de az AVC-vel kódolt HD minőségű, HDTV-ről felvett változatnál már 30 környéki az fps-szám (vagy magasabb, van animám, amit feltoltak 60 fps-re a mozgásfolytonosság miatt).
Ilyenkor pedig az időalapú feliratozás az, ami univerzális, ráadásul az igazából már nagyon régóta ezredmásodperc pontosságú. A képkockákhoz rögzítést eléggé régi felirattípusok használták, csak aztán annyit szívtak vele, hogy kitalálták az időalapút, és általában azok, akik komolyabban foglalkoznak feliratozással, azt használják, mert sokkal megbízhatóbb. Ráadásul a lejátszóban is könnyebb használni,. mert ha csúszik, szinte biztosan konstans módon teszi, és még mindig egyszerűbb egy fix idővel csúsztatni, mint mondjuk egy aránypárral.
Már csak hangoknál kéne hasonlóra átállni,de az még mindig stabilan képkockához kötött. Szívok is eleget, amikor házilag próbálok dupla hangsávos mkv-kat készíteni, pláne, amikor nem csak a képkockasebesség más, de még van egy permanens csúszás is benne.

Raisu

• Traveller
« Válasz #2008 Dátum: 2011. november 04. - 17:10:45 »
Ahaa, így már értem! Sőt, ez meg is magyaráz egy-két dolgot, amire eddig sehogy sem tudtam rájönni. :D

venom75

• Pókfej
« Válasz #2009 Dátum: 2011. november 08. - 20:59:59 »
A Cartoon Network csatornáján november 11-én egy egész órás, dupla részes premierrel kívánják felvezetni új sorozatukat.

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #2010 Dátum: 2011. november 10. - 22:53:21 »
A cgi-n még dogozhattak volna még egy kicsit.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2011 Dátum: 2011. november 10. - 22:56:16 »
Nekem ez túl minimalista.

venom75

• Pókfej
« Válasz #2012 Dátum: 2011. november 11. - 06:32:12 »
Szerintem is . Gyorsan akartak valamit kis költségből.

BuB

• Pókfej
« Válasz #2013 Dátum: 2011. november 11. - 07:16:08 »
De amugy miért cgi? Sima rajzfilm lehet jobb lett volna... amúgy tetszik, hogy a dizájn a régi Batman rajzfilmre hajaz.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

venom75

• Pókfej
« Válasz #2014 Dátum: 2011. november 14. - 14:33:01 »

2012 év elején

BuB

• Pókfej
« Válasz #2015 Dátum: 2011. november 14. - 15:14:49 »
Jahj... megint egy anámációs mozi... (jó, jobb mint a semmi, ez tény), de miért nem csinálnak már egy sorozatot, ami mehetne párhuzamosan a Young Justice-al...
Mert ezek a kapcsolat nélküli mozik, kicsit kezdenek uncsik lenni...
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Hoby

• Keselyű
  • **
« Válasz #2016 Dátum: 2011. november 14. - 15:20:21 »
Ez a trailer nem igazán győzött meg, hogy ez túl érdekes lenne :(. Ha tényleg csak ennyi a sztori, hogy a hősök meg a gonoszok csapata csatázik, akkor nem lesz túl sok értelme megnézni.
“Hard work pays off, dreams come true. Bad times don’t last, but BAD GUYS do.”

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #2017 Dátum: 2011. november 14. - 15:31:54 »
Ez tuti gyengébb lesz mint a többi, mivel nem képregény alapján van.

A Green Lantern sorozat első részét megnézte már valaki?
Szerintem elég jó, de elég fura, hogy ilyen gyermeteg grafikánál páran feldobják a pacskert.
Persze elég sok az ellentmondás a képregényes és az itteni Red Lanterns között:
- csak Atrocitus tud gondolkodni, a többit tényleg csak a harag irányítja
- nincs is űrhajójuk
- Razort csak ide találták ki
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2018 Dátum: 2011. november 14. - 15:38:07 »
Ez tuti gyengébb lesz mint a többi, mivel nem képregény alapján van.

A Green Lantern sorozat első részét megnézte már valaki?
Szerintem elég jó, de elég fura, hogy ilyen gyermeteg grafikánál páran feldobják a pacskert.
Persze elég sok az ellentmondás a képregényes és az itteni Red Lanterns között:
- csak Atrocitus tud gondolkodni, a többit tényleg csak a harag irányítja
- nincs is űrhajójuk
- Razort csak ide találták ki

A Smaragd lovagokra gondolsz

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #2019 Dátum: 2011. november 14. - 15:48:11 »
Nem, arra amit Venom linkelt nemrég.
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.