Szerző Téma: TV Műsorok  (Megtekintve 1043293 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:TV Műsorok
« Válasz #3920 Dátum: 2011. január 30. - 20:09:52 »
Ahogy mondták. A pilot alapján döntik el, lehet-e benne lehetőség, aztán ha nagyon kriminális, inkább leszedik félúton (volt valami ilyen misztikus is, nem a Jericho, de valami egyszavas, pár éve az is így járt, ráadásul azt itthon még el is kezdték adni). A Bionic Womannél persze benne volt, hogy 2007-es, de pl. a nemrégi Knight Ridert és a Flash Gordont is az évadfelezésnél lőtték le a rossz statisztika miatt. Talán emiatt is van a szünet az évadok felénél, lehet elemezgetni.

És nem, az évadokat nem készítik el előre, általában pár résszel járnak előrébb, nagyon tuti sorozatoknál (House szint) készítenek marha sokat marha előre. De pl. vígjátékoknál nem ritka, hogy adott héten forgatnak. Az évadvételt úgy képzeld el, mint egy keretszerződést, hogy oké, mi adunk pénzt, ti forgattok belőle epizódokat. Aztán esetenként bejöhet, hogy nem adnak pénzt, és ott vége a dalnak.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3921 Dátum: 2011. január 30. - 21:11:40 »
Persze egy szitkomnál el is hiszem, hogy az adott héten forgatnak, de a húzósabb sorozatoknál, ahol mindenféle cgi kell meg trükk meg hasonlók, ott csak előre felvesznek mindent. Gondolom nem két hét alatt dobják össze az űrcsatákat, meg a szupererőket. :)

Akkor viszont, ha egy sorozatot lelőnek az évad közepén, akkor elúszik az egész pénz, nem? Miért nem adják akkor már le, ha belefektették a sok lóvét. Jó, persze tudom Amerikában dobálóznak a sorozatokkal, de akkor is, ez így kicsit sántít valahol... :headscratch:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3922 Dátum: 2011. január 30. - 21:16:34 »
Azért, mert egyrészt nem előre fizetik, hanem részenként. Kb. úgy képzeld el, mint ahogy a képregényrajzolók dolgoztak sokáig: leadtak egy oldalt, megkapták érte a pénzt. De a könyvkiadás még most is nagyrészt így dolgozik (és most nem a licencelt/fordított dolgokra gondolok, hanem az új kiadványokra).
Másrészt egy epizód 2,5-4 millió dollár között van alsó hangon, azonban a bevétel a reklámok eladásából származik, ami szinte egy az egyben nézettséghez kötött: vagyis ha lemegy a sorozat a béka segge alá, semennyiért nem lehet eladni a reklámokat, vagyis hatalmas bevételkiesés, míg egy ismétléssel akár pénzt is kereshetnek.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3923 Dátum: 2011. január 30. - 21:26:12 »
Oké, én ezt értem, de akkor azt mondod, hogy a cgi betéteket is nagyjából 2 hét alatt dobják össze?

venom75

• Pókfej
« Válasz #3924 Dátum: 2011. január 30. - 22:01:18 »
Volt egy idegenekkel foglalkozó sorozat ahol a tóban fények voltak ,  :headscratch: na az egy évados lett.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3925 Dátum: 2011. január 30. - 22:09:58 »
Oké, én ezt értem, de akkor azt mondod, hogy a cgi betéteket is nagyjából 2 hét alatt dobják össze?
Nem. A sci-fi sorozatok mindig is külön téma volt, már ahol komoly cgi kellett a külső, ember nélküli jelenetek miatt (habár ha megnézel akár egy BSG-t is, ami még eléggé szépen hozta azokat, meglehetősen kevés van az ilyenből, és többnyire évadnyitó/felező/záró epizódokban). Azokat tényleg évadonként gyártják, a pilot általában egy évvel a sorozat megjelenése előtt készül, és csak évad közepén dől el, hogy most akkor le kell zárni a végén vagy sem. Ezért is olyan marha óvatosak a csatornák velük és van olyan eszméletlen kevés belőlük, de pl. ezért marha nagy rizikó Spielberg dinós sorozata is (aminél az általános vélemény az, hogy ezt talán most csak nem ***ja el, elvégre a dinók az egyetlen dolog, amiben régen jó volt és nem cseszte szét az utóbbi 10 évben a háborús és a sci-fi után).

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #3926 Dátum: 2011. január 30. - 23:38:17 »
Volt egy idegenekkel foglalkozó sorozat ahol a tóban fények voltak ,  :headscratch: na az egy évados lett.

Ez? Rejtélyek városa?
http://hu.wikipedia.org/wiki/Rejtélyek_városa

Elvileg Amerikában elbukott, Magyarországon meg sikeres volt...

Amúgy már régóta meg akartam kérdezni, nem emlékszik valaki arra, hogy mely sci-fi sorozat ment az 1990-es évek elején az MTV 1 vasárnapi Walt Disney-délután keretében, vagy közvetlenül azt követően?
A legelső része (ha jól emlékszem) úgy kezdődött, hogy az űrben 2 pali átszállt egy másik űrhajóra, ahol rájuk támadt egy "szörny", majd azt becsalták egy rakéta belsejébe, s kilőtték az űrbe.
Nem Űrgammák volt, az biztos, hanem valami amerikai széria (meg nem is Star Trek). Ötletek?
« Utoljára szerkesztve: 2011. január 30. - 23:43:39 írta D-TOX »

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #3927 Dátum: 2011. január 31. - 03:30:41 »
Amúgy már régóta meg akartam kérdezni, nem emlékszik valaki arra, hogy mely sci-fi sorozat ment az 1990-es évek elején az MTV 1 vasárnapi Walt Disney-délután keretében, vagy közvetlenül azt követően?
A legelső része (ha jól emlékszem) úgy kezdődött, hogy az űrben 2 pali átszállt egy másik űrhajóra, ahol rájuk támadt egy "szörny", majd azt becsalták egy rakéta belsejébe, s kilőtték az űrbe.
Nem Űrgammák volt, az biztos, hanem valami amerikai széria (meg nem is Star Trek). Ötletek?

Talán ez lehetett az?
http://www.youtube.com/watch?v=innFHLW357c

venom75

• Pókfej
« Válasz #3928 Dátum: 2011. január 31. - 06:17:04 »
Nem is hallottam róla.

BuB

• Pókfej
« Válasz #3929 Dátum: 2011. január 31. - 15:37:38 »
BASSZUS... Sírok, X evo 4. évad, cirka 9 év után, magyarul ;D ;D
Bár a szinkron eddig más, de egy-két karinak egész jó, sokkal jobb, mint eddig.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

venom75

• Pókfej
« Válasz #3930 Dátum: 2011. január 31. - 16:25:49 »
Megvárom , hogy valahonnét kölcsönözhető legyen és teljes lesz a gyűjteményem.

BuB

• Pókfej
« Válasz #3931 Dátum: 2011. január 31. - 16:34:23 »
Jaja, én is ebbe reménykedem nagyon. Remélem lesz egy áldott jó lélek, aki megcsinálja. Ha angol magyar hangsávot is kap, akkor még boldogabb leszek.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3932 Dátum: 2011. január 31. - 18:57:46 »
(habár ha megnézel akár egy BSG-t is, ami még eléggé szépen hozta azokat, meglehetősen kevés van az ilyenből, és többnyire évadnyitó/felező/záró epizódokban).
Szerintem elég régen néztél már sci-fi sorozatot, mert a bsg részeinek (minden résznek) nagyjából a negyede mind "űrös" jelenet. Az évadzárók/nyitók meg mindig többrészesek hatalmas csatákkal jelenetekkel. De nemcsak a BSG, hanem Csillagkapu Atlantis, új Star Trek stb...

Azért is kérdeztem ezt a heti dolgot, mert ma már eléggé tele vannak pakolva az ilyen sorozatok, de nemcsak az űrcsatározósok, hanem a szuperhősös és egyéb sci-fik is, és ezért is kétlem, hogy ennyire gyorsan ilyen jó minőségű dolgokat tudnának összehozni.

Jaja, én is ebbe reménykedem nagyon. Remélem lesz egy áldott jó lélek, aki megcsinálja. Ha angol magyar hangsávot is kap, akkor még boldogabb leszek.
Emlékeim szerint ez az utolsó évad csak 5-9 rész, aminek a fele csak időhúzás... :-\

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #3933 Dátum: 2011. január 31. - 19:56:55 »

Talán ez lehetett az?
http://www.youtube.com/watch?v=innFHLW357c

Elképzelhető, bár a szereplőkre sajnos nem emlékszem! Majd utánenézek ennek a rövidke sorozatnak! Köszi!

balogh44

• Thanos
« Válasz #3934 Dátum: 2011. február 02. - 15:17:35 »
Igen, ez volt az, meg a "Nehéz napok a föld nevű bolygón", más sci-fi nem nagyon ment a Disney blokkban! ;)
Tegnap ment az Universal-on a Waterworld, újraszinkronizálva!! Durva! :)
Fura volt, Cosnert egy tök ismeretlen hanggal nézni!

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3935 Dátum: 2011. február 02. - 19:52:21 »
Doki én befosok a gyönyörtől. A DS9 5. évadának 6. része eddig valahogy kimaradt nekem de most megnéztem. Bakker időutazás egyenesen a TOS 44. epizódjába. Óriási.  ;D

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #3936 Dátum: 2011. február 02. - 19:53:38 »
Nem mondod, hogy ezt csak most láttad... :o Nekem az egyik kedvenc epizódom, de csak és kizárólag a tribblik miatt... :)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3937 Dátum: 2011. február 02. - 19:55:11 »
Tribbli rulez. De a bár harc is felejthetetlen.  ;D

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #3938 Dátum: 2011. február 02. - 21:10:04 »
Silent Hill lesz most a FILM+-on, ugye ez Kaine egyik kedvenc filmje?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3939 Dátum: 2011. február 02. - 21:22:19 »
Kedvenc játéka, de a film is kivételesen jó volt, igen. Aki nem fél tőle, hogy befosik rajta, az rajta, nézze végig. :) Hangerővel! :)