Amúgy szerintem itt nem játszik az, hogy vannak-e érzelmeik, egyszerűen sokkal egyszerűbb, ha a sok birka magától megy a vágóhídra, mintha ostorral kéne kergetni őket. A diplomácia egyszerűen megkíméli az erőforrásaidat. Nekem amúgy pont ezek a diplomáciai-politikai lépések tetszenek a sorozatban. 
Pontosan az a baj, hogy, ha egyszerűen leigáznák az embereket az lenne a költséghatékonyabb megoldás és nem az, hogy mindenféle technológiát, meg üzemet, kórházat, erőművet építenek, meg ugye terraformálást (mivel az elején afrikai éhezést is megoldják öt perc alatt) és mindenféle hidegfúziót is adnak.
Az emberélettel ill gyíkélettel meg nem nagyon törődnek, mivel elég gyorsan kivégzik egymást is már a legkisebb hibákért.

Tehát kicsit nagyon sántít ez a kavarás, főleg, hogy a 2. évad közepétől már sejthető mit is akarnak...
Miért van az, hogy a sorozatokban, de a filmekben is, a főhős mindig egy oldtimer szuperférfias benzintemető mustangal, vagy Dodge-al jár?
Azért ez több, mint státuszszimbólum, ott az ilyen kocsik a "Suzukik".

De egyébként az a baj, hogy úgy ítélkezel, hogy a sorozatrokról nem tudsz semmit.

Az Odaátban Dean kocsija egy 1967-es Chevrolet Impala, és komoly történeti oka is van, hogy ezzel járnak.

Nemcsak az, hogy Dean ezt és a korabeli rock zenét tartja machónak.

De amikor pl. Sam egyedül vadászott egy ideig akkor egy agyontuningolt import kocsija volt.

De ha példúl vesszük az olyan filmeket mint Magnum, vagy Miami Vice, ott megint más a trend.
Igen, említhetnénk a Hawaii Five-O-t, ami nem rossz sorozat, de szerintem pont a kocsikon/motorokon bukik meg. A legcsóróbb zsaru is ezüst "Űrdongóval" jár, a másiknak Harley-ja van, de a tök kezdő, az akadémiáról éppen kilépő kiscsajnak is böhöm terepjárója.

Hiába a Hawaii rendőrfizetések biztos nagyon ütősek.