Szerző Téma: TV Műsorok  (Megtekintve 1043256 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
Re:TV Műsorok
« Válasz #4760 Dátum: 2011. június 20. - 22:50:06 »
Na, véget ért a Game of Thrones 1. évad. Egyre jobb lesz a sorozat. Még várni fognak meglepetések a 2. évadtól pláne.  :brow:

Ne mondja senki, hogy nem fantasy-ról van szó.  ;D

BuB

• Pókfej
« Válasz #4761 Dátum: 2011. június 21. - 06:53:09 »
No, ez a kis Locheed jó kis spoiler lett, én még csak az 5. résznél tartok. :D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Ju

• Pókfej
« Válasz #4762 Dátum: 2011. június 21. - 10:40:51 »
No, ez a kis Locheed jó kis spoiler lett, én még csak az 5. résznél tartok. :D
Akkor már túlvagy azon, hogy elspoilerezzék a sorozatban az egyik tökjó háttérszálat... :( Én akkor ábrándultam ki a sorozatból, amikor teljesen az arcodba vágták azt az apró tényt, ami a könyvben csak sok utalás után esik le neked, és baromi nagy "basszus, tényleg!"-élmény, amikor ezután visszamenőleg az összes utalás leesik, amit addig észre sem vettél és rengeteg apró dolog értelmet nyer. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #4763 Dátum: 2011. június 21. - 13:14:53 »
Jó, de amit el lehet sütni egy könyvbe, az nem biztos, ogy működik egy sorozatban is.
Vagyis itt azért mégiscsak kompatibilissé kell tenni a sztorit a célközönség IQ szintjléhez.

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #4764 Dátum: 2011. június 21. - 16:33:11 »
Én a sorozat miatt vettem meg a könyvet és nagyon tetszett a sztori. Megveszem a folytatásokat is szerintem.
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

Hoby

• Keselyű
  • **
« Válasz #4765 Dátum: 2011. június 21. - 16:49:42 »
Akkor már túlvagy azon, hogy elspoilerezzék a sorozatban az egyik tökjó háttérszálat...

Pontosan melyikre gondolsz? Csak mert én is az 5. résznél tartok, de a könyvet nem olvastam.
“Hard work pays off, dreams come true. Bad times don’t last, but BAD GUYS do.”

Ju

• Pókfej
« Válasz #4766 Dátum: 2011. június 22. - 13:52:06 »
Vagyis itt azért mégiscsak kompatibilissé kell tenni a sztorit a célközönség IQ szintjléhez.
Sztem már tudod, hogy erre azt fogom mondani, hogy akkor ezzel az IQ szinttel van gond. ;D Azért gáz, hogy úgy lehet sikeressé tenni a sorozatot, hogy a gondolkodós, szövevényes történetet ki kell facsarni, hogy ne is késztessen gondolkodásra. :(

Pontosan melyikre gondolsz? Csak mert én is az 5. résznél tartok, de a könyvet nem olvastam.
Renly & Loras

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4767 Dátum: 2011. június 23. - 01:11:39 »
Bár én is lesújtó véleménnyel vagyok az átlagnéző IQ-járól, jelen esetben nem feltétlen csak erről van szó. Sorozatban nehéz ilyen rejtett utalásokkal ügyeskedni egy nagy "megvilágosodásért". Egyrészt köszönhető ez annak, hogy a könyv kerek egész, az eleje is mindig ott lesz a kezedben, visszakereshetsz, visszanézhetsz bármit. Míg a sorozatokat alapvetően még mindig a TV képernyőjén nézik amerikában, ahol ugye bajosan tudsz visszakeresni egy 5 résszel korábbi ismerős eldugott utalásra, célzásra. De még ha gépen nézed, akkor is sztem garantáltan kevesebbszer keres ki az ember egy korábbi részt a winyóról, tölti be, tekeri oda, mint egyszerűen hátralapozgat x oldalt.

A másik ok pedig az, hogy a könyv jobban megragad az ember emlékezetében. Egyrészt ha nem szupergyorsan olvasol (ami azért általában erősen felületes olvasást is eredményez), akkor a könyvvel jóval lassabban lehet haladni a cselekményben, köszönhetően a műfaj jellegzetességei miatt. Így nyilván egy időegységre kevesebb infót kell az agyadnak tárolnia, mint mondjuk sorozatnál, ahol nagyobb az egyszerre bekapott információmennyiség. Ehhez kapcsolható még az is, hogy a könyvet az ember elképzeli, az agya mindig aktívan dolgozik, míg a mozgóképnél, főleg ha nem túl eszes a produktum, pusztán passzív befogadó.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Hoby

• Keselyű
  • **
« Válasz #4768 Dátum: 2011. június 23. - 08:56:36 »
A kedvenceim azok a sorozatok, ahol erős az átívelő szál, vagy nincsenek is epizodikus elemei (Lost, BSG). Az a gond, hogy sajnos a legtöbb szerializált sorozatnál hülyének nézik a nézőt a szájbarágással, az idióta fordulatokkal (The Event, Flashforward - végignéztem mindkettőt, de volt amikor szabályosan fájt). Én sokszor vissza szoktam nézni régebbi részek jeleneteit, ha úgy érzem, hogy kapcsolódik az aktuális részhez. Imádok agyalni a történéseken, imádok várakozni a következő részre (ezért nem szoktam sokat darálni, inkább nézem hétről-hétre, ha pedig valami nagyon nem tetszik, akkor inkább kaszálom), csak sajnos úgy néz ki, hogy az amcsik többsége nincs így ezzel, és sorra buknak meg az ilyen próbálkozások. Ebben mondjuk az is közrejátszhat, hogy kevés az igazán jó forgatókönyvíró erre a feladatra (Damon Lindelof-ot a népnek!).
“Hard work pays off, dreams come true. Bad times don’t last, but BAD GUYS do.”

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4769 Dátum: 2011. június 23. - 13:44:16 »
Én pont fordítva vagyok, csakis egyben nézek olyan sorozatokat, amelyeknél az egyes részek sorozatosan összefüggenek. (ritka kivétel persze van, az utóbbi 3 évben ilyen volt a Walking Dead)

Több sorozatnál volt már, hogy elkapott a wow érzés, micsoda fordulat, meg minden, aztán ha jobban belegondoltam, már nem is tudtam teljesen felidézni az eseményeket, miért is olyan durva, miért is olyan jelentős ez, csak részben emlékeztem a dogokra.

Arról nem is beszélve, hogy egyben nézve olyan apróságokra is emlékszel, amire folyamatban nézve garantáltan nem, és egy adott fordulat szimplán hülyeség is lehet, míg ezt a folyamatban nézők nem kifogásolják, hisz az ellentmondást adó jelenetekre már nem is emlékeznek, mivel nem volt nagy hangsúlyuk az előző részekben.
Na nem mintha a hibakeresésről szólna a szórakozás, csak szeretem a helyén kezelni a dolgokat. Ne tűnjön már egy sorozat azért jobbnak, mert a kis eldugott részekre már nem is emlékszel, ezért fel sem tűnik, hogy tiszt hülyeség, amit látsz.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ju

• Pókfej
« Válasz #4770 Dátum: 2011. június 23. - 15:30:53 »
Imádok agyalni a történéseken
Azt én is. :D

Én is inkább egyben szeretem nézni a sorozatokat, vagy nagyobb darabokban. Igazából azt az érzést nem szeretem, amikor 1-2 hetet kell várnom a következő részre egy baromi érdekes történetben. Ha még cliffhangerrel is fejeződik be, akkor pláne.

Sorozatban nehéz ilyen rejtett utalásokkal ügyeskedni egy nagy "megvilágosodásért".
Értem, hogy mire gondolsz, és tök igazad is van benne, de én egy kicsit másra gondoltam. Nyilván komolyabb, nyíltabb utalások kellenek egy mainstream sorozatba. (Bár van egy japán sorozat, ahol pont ugyanolyan könyves utalásokat használnak és ott is mennyire jó, amikor pár rész után leesik minden. :) Szóval lehet így is, csak az nyilván nem a 300 millió amerikainak készül.)
Arra gondoltam, hogy a szóban forgó szálat szuperül be lehetne mutatni utalásokkal, bevágott nézésekkel, más szereplők beszólásaival (mert a történetben ez nyílt titok, sokan tesznek is rá megjegyzéseket), és sokkal érdekesebb lenne, mint első személyben bevágni, hogy mi a helyzet.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4771 Dátum: 2011. június 23. - 22:20:43 »

venom75

• Pókfej
« Válasz #4772 Dátum: 2011. június 24. - 06:43:51 »
Sajnos letiltották.

BuB

• Pókfej
« Válasz #4773 Dátum: 2011. június 24. - 07:33:10 »
Itt még elérhető volt reggel.
http://www.comicscontinuum.com/stories/1106/23/wonderwoman.htm

Elég... érdekes. Kicsit tényleg olyan Zs-s beütése van.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4774 Dátum: 2011. június 24. - 10:38:48 »
Én még láttam. Inkább volt vele olyan bajom, hogy WW-t nem úgy képzelem el, hogy raktárakba jár utcai bűnözőket megverni.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4775 Dátum: 2011. június 24. - 10:45:38 »
Plusz ebben a ruciban a való világban kissé  nevetséges. Na jó, nagyon az.

venom75

• Pókfej
« Válasz #4776 Dátum: 2011. június 24. - 11:15:50 »
Megnéztem én is , köszönöm.
Én még láttam. Inkább volt vele olyan bajom, hogy WW-t nem úgy képzelem el, hogy raktárakba jár utcai bűnözőket megverni.
Szerintem ez annyira nem elképzelhetetlen.
Ez majdnem minden szuperhősre igaz lehet.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #4777 Dátum: 2011. június 24. - 12:29:10 »

Pókember mintás tornadressze nem az? Vagy Supi piros gatyája? :D
Tejet kérek! Csokisat!

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4778 Dátum: 2011. június 25. - 01:36:20 »
Én arra gondoltam, hogy nincs modernizálva jóformán.

Azért Supi, meg Pókember latex rucija elég cool a való életben is. (Kivétel persze a piros kívül hordott alsógatya)

Ahogy eddig a legtöbb képregényfilmben igyekeztek a hagyományos ruhák alapjait felhasználva, modern és vagány göncöket kreálni. Kivétel az új X - Men film...de ott olyan bénák is voltak a jelmezek.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4779 Dátum: 2011. június 25. - 11:14:44 »
Szerintem ez annyira nem elképzelhetetlen.
Persze, nem az, de Wonder Woman egy égi királynőség istennője, nekem nem passzol a képbe, hogy piti bűnözőkkel foglalkozzon. Thorral sem tudnám elképzelni.