Most kapásból nem tudok példát írni, mert már rég olvastam, de rengetegszer fogtam közben a fejem, mert végig tényként kezeli azt a sok baromságot...
Jó de azért ne vegyük már vérkomolyan. Hiszen ez a szórakoztató irodalom lényege. Tolkien is mesterien és hihetően írta le Mordort és a többit, de a kisnövésű szőrös szomszédomra mégse hiszem hogy egy hobbit a Megyéből.
Igen, de annál egyértelmű, hogy kitaláció. Én nem a Da Vinci meg Jézus belebeszélésekre gondolok, amikről alapból felmerül az emberben, hogy igaz-e vagy sem, hanem ha mondjuk kb. azt írta volna, hogy Magyarország Ázsiában van, de a német a hivatalos nyelv és ez hú de érdekes. Miközben egyértelmű hülyeség, de egy külföldi laikus azt hiszi, hogy így van, mert ez nem szolgálja a cselekményt, csak egy random tény érdekességképp, ami ennél fogva minden bizonnyal igaz, miközben a szerző csak egy random Google-találat alapján írta és ő maga is azt hitte, hogy valóban így van. Jó, ez a konkrét példa nem volt benne, de tele van az egész ilyenekkel. Mindennek utánanézett, de felületesen.