Szerző Téma: TV Műsorok  (Megtekintve 1043328 alkalommal)

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
Re:TV Műsorok
« Válasz #5300 Dátum: 2012. február 23. - 13:17:00 »
Ez hatalmasan jó!!! :oh:

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #5301 Dátum: 2012. február 24. - 14:26:41 »
Na ezt nevezem reklámnak!  ;D

-----------------------------------------
Végre jön április 1-én az új Ultimate Spider-Man sorozat az amerikai Disney XD-re.

BuB

• Pókfej
« Válasz #5302 Dátum: 2012. február 24. - 14:36:07 »
Remélem a sztori lesz olyan jó, mint a Spectaculerré. Azt láttuk már, hogy a grafika felülmúlja azt, remélem a sztori is...
bár vannak kételyeim, láthattlan óra, Fátum is többet szerepelt a trailerben a kelleténél, (pedig az Ultiban szinte nem is taliztak, furcsa egy "adaptáció" lesz ez... :roll:) és még kitudja mi vár ránk...
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #5303 Dátum: 2012. február 24. - 18:31:53 »
Mennyire higgyünk a szemünknek?

A második évad eddigi részeinek trükkjei:

Az elsőé:

http://www.sorozatjunkie.hu/2011/03/12/vigyazat-illuziorombolas-megint/

-----------------------------------------------

Április elsején Trónok harca 2. évad premier az amerikai HBO-n. Másnap este a hazain feliratosan!

« Utoljára szerkesztve: 2012. február 24. - 18:38:39 írta BlackArrow »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5304 Dátum: 2012. február 24. - 23:47:12 »
az kemény! (WD2 trükkök) A rácshálós emberek a tömegjeleneteknél cgi-k?

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #5305 Dátum: 2012. február 25. - 04:44:18 »
Greenbox előtt vették fel a járkálókat stúdióban és utólag rakták a jelenetekbe őket. Egyszerű sokszorozási technikával csináltak egyes tömegjeleneteket. Olcsóbb volt így nyílt terepen forgatni, mint a főbb szereplők mellett több statisztát felfogadni.

-----------------------------------------------------------------

Újabb Trónok harca 2. évados trailer

« Utoljára szerkesztve: 2012. február 25. - 13:18:48 írta BlackArrow »

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #5306 Dátum: 2012. február 26. - 21:51:47 »
Beindult a Spartacus végre! Rohadt jó volt az ötödik rész!  :oh:
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5307 Dátum: 2012. március 01. - 12:26:17 »
Eljutottam a KlónVórsz S02E05. részéig. Eddig a legjobb! Vagy az egyetlen igazán jó eddig? :D Idáig Anakin és Ásóka padawan hol Grievous tábornokot, vagy Duku grófot, vagy a kopasz sith nőt kergették. Esetleg fejvadászokat. Cad Bane mondjuk jól eltalált karakter.
http://starwars.wikia.com/wiki/Cad_Bane
Én azokat szeretem, ahol a kisebb klóncsapatokról van szó és jobban megismerhetjük őket. Ezek lélektanibbak.
Ez az II/5. rész visszont olyan kemény csatáról szól, mintha a Rian közlegény megmentését néznéd!  :D Brutál tűzharc és robbanások végig, de nem G.I.Joe módra ám. Három csapat, egy egy Jedi vezetéséel inváziót akar végrehajatni a Geonosison de ismerik a tervüket, mert ugye Palpatin genyózik a szenátusban. Jártak már itt a Klónok támadásában és meg is említik, az poén. Mind három csapat komoly bajba kerül.
Ki-Adi Mundi lángszóróval írtja a az őslakó rovarokat!  ;D

balogh44

• Thanos
« Válasz #5308 Dátum: 2012. március 02. - 16:09:45 »
Én szeretem a fantasy-t, de ez a Trónok harca nagy csalódás!! Dögunalom a köbön, sehol egy sárkány, vagy valami lény!!! :S A történet is vontatott!

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #5309 Dátum: 2012. március 02. - 17:46:01 »
Én csak 1 részt láttam belőle, de a többit is szeretném. De szerintem egy fantasy nem feltétlenül attól fantasy, hogy tele van más fajokkal meg xy lénnyel. ;)

BuB

• Pókfej
« Válasz #5310 Dátum: 2012. március 02. - 17:50:22 »
Hát ez meg tele van ilyen "politikával" mondhatni. ;D
Sárkányok meg lesznek benne, csak még elég bébik...
De télleg nem összehasonlítható egy Gyűrűk Urával, én is valami olyasmit vártam, aztán koppantam egy kicsit, amikor még a 6. részben is az ország belső ügyeivel foglalkoztak. De ha már elkezdtem...
« Utoljára szerkesztve: 2012. március 02. - 17:51:57 írta BuB »
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5311 Dátum: 2012. március 02. - 18:04:19 »
Az egész történet egy több országon áthúzódó, sokrétegű és sokszorosan összetett politikai csatározásról szól harcmezőn és tárgyalóasztaloknál. Nem tudom, miért vár el bárki George R. R. martin egy eposzától dalolászó törpéket, kincseket őrző sárkányokat és eszetlenül masírozó trollokat. Ez nem Salvatore egyik trilogiája. Ha azt remélitek, a cselszövésen túl lesz benne bármi, akkor most hagyjátok abba, mert az általatok fantasy-elemnek tartott dolgok a politika mellett eléggé kis arányban szerepelnek (persze attól még lesznek itt természetfeletti hadonászások).
De komolyan, emberek. Ez egy HBO-sorozat. Az HBO drámákat készít. Ez kicsit olyan, mintha valaki számon kérné a Boardwalk Empire-ön, hogy miért nincs benne több autós üldözés és lövöldözés, amikor gengszterekről szól. Vagy a Rome-on, hogy miért nem keféléssel/gyilkolással telt a játékidő fele, mint a Spartacusban, hiszen az is ókori Róma. Az HBO sorozatait azért nézzük, mert jó esélye van, hogy filmszakmailag, esetleg művészileg is magas kvalitású - nem azért, mert csak hátra kell dőlni és agyat minimálisan pörgetve élvezni.

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #5312 Dátum: 2012. március 02. - 18:34:34 »
Míg nem jött az Alias és a Smallville, engem se érdekelt nagyon a kevert műfaj. LOST meg a bonyolult történetszerkezetével rá tett pár lapáttal. Tíz éve meg igénylem a magas fokú drámát, elmélyített karakterizációt. És ezért is előnybe részesítem én is az olyan sorozatokat, amiknél lehet gondolkodni. Könnyed szórakozást meg találok bármikor, ha ahhoz van éppen kedvem. Mostanában a szérializált sorozatokat Amerikában országos csatornák egyre kevesebbet mernek vállalni, hiába reklámozzák annak. És egyre inkább zavar, hogy minden új próbálkozás, procedurál krimi-szállal operál és semmi főszál nincs jelen (vagy igen kevés, pl.: Alcatraz), csak epizodikus az egész sorozat. Kábelen még igyekeznek, de ott is látok hasonló változásokat, de akkora teret nem nyert még magának.

A témához még hozzáfűzve: van olyan ismerősöm, akinek azért nem tetszett a Sötét lovag, mert a "Batman szerinte ne legyen dráma".

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5313 Dátum: 2012. március 02. - 19:11:28 »
Nem nézem a Trónok harcát, így nem is akarok beleszólni a vitába, hogy mennyire jó vagy nem jó, vagy mennyire fantasy. Csak úgy általánosságban mondom, hogy az én olvasatomban a fantasy, mint műfaj, magába foglalja a kitalált lényeket, varázslókat, mágiát, sárkányokat, meg minden ilyesmit. Ezek a műfaj védjegyei. Tulajdonképpen a fantasy egy felnőtteknek szóló mese. :D Persze ettől még tartalmazhat politikai cselszövéseket, intrikákat is, de ez inkább a történetvezetés része.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5314 Dátum: 2012. március 02. - 19:17:28 »
Ez valami általános tévképzet a D&D óta. A fantasy egy, a miénktől érezhetően eltérő szabályok szerint felépült és működő világ, ahol a természetfeletti valamilyen szerepet kap (ha meg nem kap, akkor jó eséllyel sci-fi lesz belőle). Robert E. Howard is fantasy-novellákat írt, pedig az egyik közülük a mohácsi csatát dolgozta fel, és nem voltak benne röpködő sárkányok és tűzlabdát hajigáló varázslók.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5315 Dátum: 2012. március 02. - 19:43:37 »
Hát, ha már van benne varázsló, vagy sárkány, az már természetfelettinek mondható, nem? :D Különben én sem azt mondom hogy feltétlenül tele kell lennie mindenféle varázslénnyel, de legalább néhány legyen benne.

Idézet
pedig az egyik közülük a mohácsi csatát dolgozta fel
Nocsak, ez tök érdekes, nem is tudtam. Ebben a sztoriban mi volt a természetfeletti elem?
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5316 Dátum: 2012. március 02. - 21:17:57 »
A Trónok harcának  első évada zseniális volt. Ha a fantasztikusan írt sztori, karakterek, és a sok intrika helyett tűzokádó sárkányok, meg a többi jellegzetes fantasy-s sullong dominálna, biztosan nem nézném. Épp annyi fantasy van benne szerintem, ami egy ilyen fiktív világot még érdekesebbé tesz, mint a saját középkorunk. Bár a folytatásokban nem tudom ez a felállás mennyire fog változni.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5317 Dátum: 2012. március 03. - 09:50:56 »
Nocsak, ez tök érdekes, nem is tudtam. Ebben a sztoriban mi volt a természetfeletti elem?
Valami amulett vagy csak valami erők machináltak a háttérben. Másfél évtizede futottam össze vele. Nem igazán emlékszem a részletekre.

balogh44

• Thanos
« Válasz #5318 Dátum: 2012. március 03. - 17:35:38 »
Szerintem  a Trónok Harca inkább kaland-dráma, mintsem fantasy! A fanatsy szó jelentése fantázia, minél gazdagabb, elgugaszkodottabb, tele fura szerzetekkel, annál jobb és érdekesebb a dolog! Sajnálom, hogy kevés ilyen van!
Volt azonban régen, a TV-ben egy Jim Henson sorozat, a címe: A mesemondó

http://www.youtube.com/watch?v=j_oGqJllElw

Na ebben minden benne volt, ami egy jó fantasybe kell! :)

Raisu

• Traveller
« Válasz #5319 Dátum: 2012. március 03. - 18:48:08 »
Hát, ha a dothraki, a sárkányok, meg a Falon kívüliek nem elrugaszkodott fura szerzetek, akkor semmi sem. :D Én a sorozat második felét nagyon untam. Nem tudom, hogy azért-e, mert előbb olvastam a könyvet, de míg az első 4-5 részt úgy néztem végig, hogy egyszer sem pillantottam az órára, a kilencedik részt például már nem is bírtam egyben végignézni. :\ Viszont a könyv nagyon tetszik, nálam köröket ver a sorozatra. :)